Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről szóló 7/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 18
a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről szóló 7/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz és az 1. melléklethez
A Jat. 18. § (1) bekezdése és (2) bekezdése rögzíti, hogy „A jogszabály tervezetéhez a jogszabály előkészítője indokolást csatol, amelyben bemutatja azokat a társadalmi, gazdasági, szakmai okokat és célokat, amelyek a javasolt szabályozást szükségessé teszik, továbbá ismerteti a jogi szabályozás várható hatásait.
(2) A jogszabály tervezetének indokolásában tájékoztatást kell adni a javasolt szabályozás és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangjáról, valamint a 20. § szerinti egyeztetési kötelezettségről.”
Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről többször módosította a 7/2019.(III.29.) önkormányzati rendeletét, melynek módosítását kezdeményezte az üzemeltető VN Kft. ügyvezetője az üzemeltetési költségekhez is kapcsolódó parkolási díjak felülvizsgálata érdekében. A rendeletmódosítást jelen előterjesztés szerint elkészítettük, mellékelve az üzemeltető módosításra vonatkozó javaslatait, és a hatóságunk módosító javaslatait.