Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (VII. 4.) önkormányzati rendeletének indokolása

a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 17/2021. (IX. 3.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2022. 08. 05
a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 17/2021. (IX. 3.) önkormányzati rendelete módosításáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz, a 2. §-hoz és az 1. melléklethez
A Jat. 18. § (1)-(2) bekezdése rögzíti, hogy „A jogszabály tervezetéhez a jogszabály előkészítője indokolást csatol, amelyben bemutatja azokat a társadalmi, gazdasági, szakmai okokat és célokat, amelyek a javasolt szabályozást szükségessé teszik, továbbá ismerteti a jogi szabályozás várható hatásait.
(2) A jogszabály tervezetének indokolásában tájékoztatást kell adni a javasolt szabályozás és az európai uniós jogból eredő kötelezettségek összhangjáról, valamint a 20. § szerinti egyeztetési kötelezettségről.”
Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének a gyermekvédelmi ellátásokról szóló 17/2021. (IX. 3.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Ör.) rendelkezik a térítési díjakról.
A módosítást az indokolja, hogy az élelmezés nyersanyagköltségének és rezsiköltségének egy ellátottra jutó napi összege változott.
A nyersanyag költségek nagymértékű emelkedése tapasztalható. Ennek figyelembevételével kerültek kikalkulálásra a felhasználói csoportok szerinti nyersanyagnorma értékek.