Herend Város Önkormányza Képviselő-testületének 18/2019 (VIII.27.) önkormányzati rendelete

Herend Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2011.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 08. 28- 2019. 08. 27

Herend Város Önkormányzata képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI.8.) Korm. rendelet 42. § (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljáró: Veszprém megyei Kormányhivatal Állami Főépítész, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Természetvédelmi Osztálya, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Vízügyi Hatósága, Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága, a Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi és Járványügyi Osztálya, Budapest Főváros Kormányhivatala, Közlekedési Főosztály, Útügyi Osztálya, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Közlekedési Hatóság Útügyi és Hajózási Hivatala, Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, Veszprém Megyei Kormányhivatal Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Útügyi Osztálya, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Erdészeti Osztály a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Főosztálya, Veszprém megyei Rendőr főkapitányság Rendészeti Igazgatósága, Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, Népegészségügyi Főosztály, Közegészségügyi Osztály valamint a Veszprém megyei Önkormányzat és a szomszéd települési önkormányzatok véleményének kikérésével és a partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a következőket rendeli el:


1.§ (1) Herend Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2011. (II.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 41.§ (6) bekezdése a következőre módosul:

„Az övezetben a KSZA-4 jelű tervlapon körbehatárolt max. 30 000 m3-es záportározók területén belül kizárólag a záportározók technológiai építményei helyezhetők el és a meglévő csapadékelvezető rendszerbe kötendők. A záportározók területe a tározási időszakon kívül mezőgazdasági műveléssel hasznosítandó.”


(2) A Rendelet 44/A. §-a a következőre módosul:

„ (1)       A különleges beépítésre nem szánt energiapark (továbbiakban Kk-mep és Kk-muep) övezet a megújuló energiatermelés (valamint a Kk-muep övezetben a komposztálás is) építményeinek és technológiai berendezéseinek elhelyezésére szolgál.

(2)          A Kk-mep és Kk-muep jellel ellátott övezet területen épületek szabadon álló beépítési móddal helyezhetők el max. 2%-os beépítettséggel.

(3)          Az övezet telkeit max. 200 cm magas, növényzettel takart kerítéssel lehet bekeríteni.

(4) A Kk-mep és Kk-muep övezet közműbekötéseit a szolgáltatói hálózatra terepszint alatt kell kialakítani. „


2. § A Rendelet 45.§-a és az azt megelőző cím, valamint a 8. melléklet táblázatának 36. sora törlésre kerül.


3. § A Rendelet mellékletét képező KSZA-1 és KSZA-4 jelű szabályozási tervlap normatartalma helyébe e rendelet 1. mellékletében a módosított KSZA-1 és módosított KSZA-4 jelű szabályozási tervlapon lehatárolt telektömb normatartalma lép.


4.§ E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.



         Jánszky Lajos László                                    dr. Jáger György

                                   polgármester                                                    jegyző


Mellékletek