Herend Város Polgármesterének 9/2020 (IV.3.) önkormányzati rendelete

a veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt az Önkormányzattól ellátást igénylő személyek személyes adatainak kezeléséről

Hatályos: 2020. 04. 04- 2020. 06. 16

Herend Város Önkormányzata Képviselő-testülete hatáskörében eljáró polgármester a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdés szerinti hatáskörében, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az alábbi rendeletet alkotja:



1. § Herend Város Önkormányzata a Kormány által a koronavírus-járványra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt valamennyi, Herend közigazgatási területén élő, bármely okból rászoruló személy ellátásáról gondoskodni kíván, amennyiben az vállalja, hogy lakóhelyét vagy tartózkodási helyét nem hagyja el és erről az Önkormányzatot tájékoztatja.


2. § (1) A fent meghatározott cél megvalósítása érdekében az Önkormányzat az ellátást igénylő személyek személyes adatait (név, lakóhely vagy tartózkodási hely, telefonszám, email-cím, TAJ szám, értesítendő hozzátartozó neve, lakóhelye vagy tartózkodási helye, telefonszáma) szükséges és arányos mértékben kezeli.

(2) Az ellátást az Önkormányzat a Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde alkalmazottai és önkéntesek bevonásával biztosítja. Ezen személyek mint adatfeldolgozók titoktartási kötelezettséggel tartoznak a munkavégzésük során tudomásukra jutott személyes adatokra vonatkozóan.

(3) A kezelt adatok a veszélyhelyzet megszüntetésével törlésre kerülnek.

3. § (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet a veszélyhelyzet megszüntetésének napján hatályát veszti.




Jánszky Lajos László                                                                         Dr. Jáger György

                              polgármester                                                                                        jegyző