Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017(XI.17..) rendelete

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hatályos: 2017. 11. 17- 2022. 12. 31

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017(XI.17..) rendelete

2017.11.17.

az anyakönyvi eljárás engedélyezésének szabályairól és díjairól

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvekről a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Zsámbok Község Önkormányzatának közigazgatási területén történő házasságkötési eljárására, az e rendeletben megjelölt szolgáltatásokat igénybe vevőkre terjed ki.

2. Házasságkötés létesítésének szabályai

2. § 1.) Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a házasságkötéssel kapcsolatos szolgáltatásokat Zsámbok község anyakönyvvezetője által térítési díj ellenében, valamint díjmentesen biztosítja.

2.) Díjmentes a Polgármesteri Hivatal épületében munkaidőben történő házasságkötéshez biztosított alapszolgáltatások:
a. ünnepség céljára megfelelően berendezett helyiség
b. ünnepi beszéd, emléklap
c. gépi zene.

3. § 1.) Engedély iránti kérelmet kell benyújtani a jegyzőhöz a hivatali helyiségen kívüli házasságkötés hivatali helyiségen kívüli létesítésére.

2.) A kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg, írásban az alapeljárási illeték lerovása mellett kell benyújtani.
2.) Az engedélyezési eljárásra a Közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény előírásai az irányadók.

4. Szolgáltatási díjak

4. § 1.) A házasságkötésnek hivatali helyiségen kívüli megkötése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként 15.000,-Ft mértékű szolgáltatási díjat kell fizetni.

2.) A házasságkötésnek a Polgármesteri Hivatalban munkaidőn túl történő létesítése esetén a többletszolgáltatás ellentételezéseként 10.000,-Ft mértékű szolgáltatási díjat kell fizetni.
3.) A szolgáltatási díjat a házasságkötési szándék bejelentésével egyidejűleg Polgármesteri Hivatal házipénztárába kell befizetni.

5. A házasságkötés lebonyolításáért járó díjazás

5. § A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben résztvevő anyakönyvvezetőt alkalmanként bruttó 8.000,- Ft.

6. § A rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

7. § A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a 7/2011 (II.25.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.