Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2020(II.6..) rendelete

A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 8/2017 (IX.19.) RENDELET módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 06- 2020. 02. 06

ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

7/2020 (II.06.) RENDELETE

A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 8/2017 (IX.19.) RENDELET módosításáról


A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban Szoctv) 132. §. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a Magyarország Alaptörvényének Állam fejezetének 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§. A rendelet 7.§.(1) bekezdésének b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


b.) akinek családjában az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg az minimálbér 70 %-át, egyedülálló esetén a minimálbér 80 %-át.


2.§. A rendelet 7.§.(2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(2) A temetési segély legalacsonyabb összege a minimálbér 20 %-a ezer forintra kerekítve, legmagasabb összege a számlával igazolt temetés teljes összege.


3.§. A rendelet 8.§.(2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(2) A lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott támogatásra az a személy jogosult, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az minimálbér 50%-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona. Az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem megegyezik a háztartás összjövedelmének és a fogyasztási egységek összegének hányadosával.


4.§. A rendelet 8.§.(9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(9) A lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott támogatás egy hónapra jutó összege a lakásfenntartás elismert havi költségének és a támogatás mértéke (a továbbiakban: TM) szorzatával megegyező összeg, de nem lehet kevesebb, mint 3000 forint, nem lehet több, mint a minimálbér összegének 15 %-a, azzal, hogy a támogatás összegét 100 forintra kerekítve kell meghatározni.


5.§. A rendelet 12.§.(3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(3) Az (1) bekezdés e) pontjában megfogalmazottak szerint megszüntetett munkaviszonyt akkor lehet az ápolási támogatás megállapításánál figyelembe venni, ha arra a kérelem benyújtását megelőzően legfeljebb 30 napon belül került sor és a munkaviszonyt közös megegyezéssel szüntették meg, vagy a kérelmező kezdeményezte annak megszüntetését. Munkaviszony megszüntetésének számít a kérelmező egyéni vállalkozói jogviszonyának megszüntetése, vagy szüneteltetése is.


6.§. Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba és a hatályba lépése után megállapított támogatások esetén kell alkalmazni.






Holló Ilona

polgármester

Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző


Záradék:

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (2) bek. alapján a rendelet 2020. február 06. napján kihirdetésre került.






Nagyné dr. Szabó Judit

címzetes főjegyző