Szigetcsép Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 27- 2023. 04. 28

Szigetcsép Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.02.27.

Szigetcsép Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, valamint a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekre (továbbiakban: költségvetési szervek) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület Szigetcsép Községi Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) 2022. évi költségvetési mérleg főösszegének bevételi előirányzat oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési bevételek összegét, 929.774 e Ft-ban állapítja meg, az intézmények egymás közötti finanszírozás összege 190.148 e Ft, a bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 739.626 e Ft.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat a 2022.évi költségvetési mérleg főösszegének kiadási előirányzat oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési kiadások összegét 929.774 e Ft-ban állapítja meg, az intézmények egymás közötti finanszírozás összege 190.148 e Ft, a kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 739.626 e Ft. A tárgyévi költségvetési hiány: 282.670 e Ft, melynek első fedezete 414.174 e Ft pénzmaradvány.

3. § (1) A működési bevételi előirányzat összege 512.114 e Ft, melyből az intézményi finanszírozás 188.071 e Ft, a működési bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 324.043 e Ft (részleteiben az 1. melléklet tartalmazza).

(2) A felhalmozási bevételi előirányzat összege 417.660 e Ft, melyből az intézményi finanszírozás 2.077 e Ft, a felhalmozási bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 415.583 e Ft (részleteiben az 1. melléklet tartalmazza).

(3) Az önkormányzatot megillető állami támogatások előirányzatait jogcímenként az 5. melléklet mutatja be. Az intézményi finanszírozást a 9. melléklet tartalmazza.

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi működési kiadási előirányzatát 706.492 e Ft-ban határozza meg, melyből intézményi finanszírozás 188.071 e Ft, a működési kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 518.421 e Ft (részleteiben a 2. melléklet tartalmazza).

(2) A képviselő-testület az intézmények 2022. évi működési kiadási előirányzatait a 2. melléklet szerint fogadja el.

5. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi felhalmozási kiadási előirányzatát 223.282 e Ft-ban határozza meg, melyből intézményi finanszírozás 2.077 e Ft, a felhalmozási kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 221.205 e Ft (részleteiben a 3. melléklet tartalmazza).

(2) A képviselő-testület az intézmények 2022. évi kiemelt felhalmozási kiadási előirányzatait a 3. melléklet szerint fogadja el.

(3) A képviselő-testület a felhalmozási kiadásokat célonként a 7. melléklet szerint fogadja el

(4) A támogatás értékű kiadásokat a 6. melléklet tartalmazza.

6. § Az önkormányzat a támogatási kölcsönök 2022. évi előirányzatát 0 e Ft-ban hagyja jóvá.

7. § (1) Az önkormányzat 2022. évi összesített tartaléka 131.504 e Ft, melyből működési tartalék 10.000 e Ft, fejlesztési tartalék 105.584 e Ft, környezetvédelmi alap 15.920 e Ft.

(2) A tartalékok részletes bemutatását a 8. melléklet tartalmazza.

8. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, intézményenként és kormányzati funkciónként a 4. melléklet tartalmazza.

9. § Az önkormányzat 2022. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét, a likviditási tervet intézményenként a 10. melléklet tartalmazza.

10. § (1) Az önkormányzat a több éves kihatással járó feladatait éves bontásban a 16. melléklet szerint fogadja el.

(2) Az önkormányzat 2022. évre vonatkozóan hitel-és kötvénytörlesztési kötelezettséggel nem rendelkezik (17. melléklet).

(3) Az önkormányzat részvényeinek, részesedéseinek, értékpapírjainak, tartós és rövid távú megtakarításainak állományát a 13. melléklet tartalmazza.

(4) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, bevételeinek kiadásainak alakulását a 12. melléklet foglalja magába. Jelenleg nincs.

11. § (1) Az önkormányzat és intézményei összesített engedélyezett létszámkerete 34,63 fő, a 2022. január 1-i nyitó létszám 33,5 fő.

(2) A létszámkeretet – költségvetési intézményenkénti bontásban – a 11. melléklet tartalmazza.

12. § Az önkormányzat a 2022. évi közvetett támogatások nyújtását nem tervezi (15. melléklet).

13. § (1) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratunkban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) Az önkormányzat felhatalmazza költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők.

14. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról e Rendelet 15. § (1)–(6) bekezdésében foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja. Legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31- i hatállyal – módosítja a Rendeletét.

(3) Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

15. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott működési és felhalmozási költségvetés, valamint kölcsönök előirányzat-csoportok közötti átcsoportosítás jogát 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(2) A képviselő-testület az általános és céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(3) A képviselő-testület a tervezett bevételi előirányzatot meghaladó önkormányzati többletbevétel terhére az előirányzat-módosítás jogát esetenként 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(4) A 15. § (1)–(3) bekezdésében foglalt átcsoportosításról e rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni.

(5) A 15. § (1)–(3) bekezdésében átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években – a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb – többletkiadással nem járhatnak.

(6) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (2) bekezdés alapján a polgármester 3.000 e Ft értékhatárig dönt a forrás felhasználásról, döntéséről tájékoztatja a képviselő-testületet.

16. § (1) A költségvetési szerveknél létszámnövekedést csak a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére csak a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(3) Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

17. § (1) A költségvetési szervek feladatainak változását a képviselő-testület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

(2) A költségvetési szerveknél szakmai programok indításához, feladatmutatót érintő fejlesztéshez a képviselő-testület előzetes hozzájárulása szükséges. A döntést megelőzően vizsgálni kell annak rövid és hosszabb távú költségvetési hatását.

(3) A költségvetési szervek vezetői felelősek a feladatmutatókhoz kötött állami hozzájárulások igénylését megalapozó mutatószámok (létszám, stb.) valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességért, valamint kötelesek a támogatás alapját képező nyilvántartásokat naprakészen vezetni.

18. § (1) A képviselő-testület dönt a tartalékként kezelt önkormányzati és intézményi feladatok ellátásához szükséges eszközbeszerzési keretösszeg (8. melléklet működési célú, fejlesztési célú tartalék és környezetvédelmi alap) előirányzatának felhasználásáról.

(2) A jubileumi jutalmak kifizetése a tárgyévben benyújtott igénylés alapján a felmerülés időpontjában történik a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 150. §-a alapján.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a létszámcsökkentésekhez kapcsolódó, de a központi költségvetésből nem, vagy csak későbbi időpontban igényelhető összeg kifizetésére, illetve megelőlegezésére tervezett tartalék felhasználására.

(4) A 18. § (1)–(3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján hozott döntésekről a Rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni.

19. § (1) Az önkormányzati támogatási igénnyel járó pályázatok benyújtásához a képviselő-testület előzetes engedélye szükséges. Az olyan pályázatok benyújtására, melyek saját forrást nem igényelnek, vagy a szükséges saját forrás rendelkezésre áll, de a következő évekre költségvetési kihatással járnak, a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(2) Az önkormányzati pályázatokról, és azok önrészének mértékéről a képviselő-testület határozattal dönt.

20. § A képviselő-testület az önkormányzati költségvetésben szereplő felújítások és beruházások lebonyolításával a Polgármesteri Hivatalt bízza meg.

21. § (1) A Polgármesteri Hivatal közszolgálati alkalmazottai tekintetében – a Kttv. 132. §-ában foglaltak alapján, a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (6) bekezdésében meghatározottnak megfelelően – az illetményalap 2022. évben 75.000 Ft.

(2) A közszolgálati szabályzat értelmében a juttatásokra és támogatásokra adott évben kifizethető keretet juttatásonként, illetve támogatásonként külön-külön a 14. melléklet tartalmazza.

(3) A Polgármesteri Hivatal esküvői szertartásokat végző anyakönyvvezetője 2022. évben az illetményalap kétszeresének megfelelő összegű ruházati költségtérítésben részesül.

(4) A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 69. §-ában foglalt illetménypótlék számítási alapja 2022. évben 20.000 Ft.

(5) A köztisztviselőket megillető cafetéria juttatás összege 2022. évben nettó 345.000 Ft/fő.

(6) A Munka Törvénykönyve alapján munkaviszonyban foglalkoztatott önkormányzati munkavállalók (ide nem értve a közfoglalkoztatottakat), valamint a védőnő tekintetében a cafetéria juttatás összege 2022. évben nettó 150.000 Ft/fő.

(7) A közalkalmazottak tekintetében a cafetéria juttatás összege 2022. évben nettó 120.000 Ft/fő.

22. § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-i fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő háromévente végrehajtani. A következő leltározást 2023. évben december 31-i fordulónappal kell elvégezni.

(2) Kötelező a megszűnés napjával azonos fordulónappal a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

23. § (1) A polgármester az Áht. 87. és 91. §-ában foglaltak szerint köteles az önkormányzat gazdálkodásának helyzetéről a képviselő-testületnek beszámolni.

(2) A képviselő-testület a költségvetési szervek pénzmaradványát felülvizsgálja és a zárszámadási rendelettel egy időben hagyja jóvá. A képviselő-testület a költségvetési szervei beszámolójának felülvizsgálata eredményétől függően a költségvetési szerv pénzmaradványát módosíthatja.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja.

24. § (1) Az önkormányzat számláin lévő, átmenetileg szabad pénzeszközök elkülönített (lekötött) betétként történő elhelyezéséről, terhére – államilag garantált – értékpapír vásárlásáról, a Polgármesteri Hivatal előkészítése alapján a polgármester dönt.

(2) Az átmenetileg szabad pénzeszközöknek a 24. § (1) bekezdés szerinti hasznosításáról a képviselő-testületet a gazdálkodásról szóló beszámolókkal egyidejűleg tájékoztatni kell.

(3) 50 millió Ft-ig a hosszú lejáratú értékpapírok vásárlására vagy értékesítésére a képviselő-testület a polgármestert hatalmazza fel.

25. § (1) A képviselő-testület az átmeneti likviditási problémák kezelésére a számlavezető pénzintézettel folyószámlahitel felvételére kötött szerződés határozza meg.

(2) A hitel és járulékai visszafizetésének biztosítékául az önkormányzat a költségvetési bevételeit jelöli meg. A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a hitel-visszafizetés időtartama alatt a kért hitelt és a járulékait a költségvetésbe betervezi és jóváhagyja.

(3) A képviselő-testület feljogosítja a polgármestert a folyószámlahitel szerződés aláírására.

26. § (1) A képviselő-testület önkormányzati biztost rendel ki az általa fenntartott költségvetési szervhez, ha annak 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy az 50 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani. Az egészségbiztosítási szerv által finanszírozott költségvetési szervhez az egészségbiztosítási szerv kérésére, vagy ha azt nem kérte, véleményének előzetes kikérésével rendelhető ki önkormányzati biztos.

(2) A költségvetési szerv a 26. § (1) bekezdésében foglaltak bekövetkeztét haladéktalanul köteles az irányító szervnek jelezni.

(3) Az önkormányzati biztos kirendelésére, megbízására, a költségek viselésére az Áht. végrehajtási rendeletében foglaltak az irányadóak.

27. § (1) Az Áht. 25. §-ára hivatkozva a képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a polgármester és az intézmények vezetői jogosultak az önkormányzat költségvetését megillető bevételek beszedésére és a rendeletben meghatározott kiadások teljesítésére.

(2) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások a költségvetési rendeletbe beépítésre kerültek.

28. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

29. § E rendeletet 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Bevételek

Önkormányzat 2022. évi működési és felhalmozási bevételei e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

I. Intézményi működési bevételek

15914

15914

II. Közhatalmi bevételek

112500

112500

Vagyoni típusú adók

41500

41500

Értékesítési, forgalmi adók

65000

65000

Egyéb közhatalmi bevételek

6000

6000

III. Államháztartáson belüli támogatás

194971

194971

Önkormányzatok működési támogatásai

182340

182340

Egyéb támogatás értékű bevételek

12631

12631

IV. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

996

996

Garancia, kezesség vállalás megtérülése (jó teljesítési biztosíték)

Visszatérítendő támogatások megtérülése ÁHK.

996

996

V. Felhalmozási bevételek

Államháztartáson belüli megelőlegezés

VI. Maradvány igénybevétele

414174

414174

Összes bevétel pénzmaradvány nélkül

324381

323385

996

Összes bevétel

738555

323385

415170

Polgármesteri Hivatal

95602

93989

1613

Záhonyi Hugóné Óvoda

95617

94740

877

Önkormányzat + Intézmények

929774

512114

417660

Finanszírozás nélkül: (ÖNK+ZHO+PH)

739626

324043

415583

Polgármesteri Hivatal 2022. évi működési és felhalmozási bevételei e. Ft.

Eredeti EI

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

I. Intézményi működési bevételek

0

0

0

II. Központi, irányítószervi támogatás

95240

93989

1251

III. Maradvány igénybevétele

362

0

362

Összes bevétel

95602

93989

1613

Záhonyi Hugóné Óvoda 2022. évi működési és felhalmozási bevételei e. Ft.

Eredeti EI

I. sz. módosítás

II. sz. módosítás

III. sz. módosítás

IV. sz. módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

I. Intézményi működési bevételek

658

658

0

II. Központi, irányítószervi támogatás

94908

94082

826

III. Maradvány igénybevétele

51

0

51

Összes bevétel

95617

94740

877

2. melléklet

Működési kiadások

Önkormányzat 2022. évi működési kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Személyi juttatások

53117

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

7500

Dologi kiadások

118919

Működési célú támogatások ÁHB

170

Működési célú támogatások ÁHK

0

Ellátottak juttatásai

11100

Állami támogatás megelőlegezés visszatérítése

6510

Előző évi Önkormányzati finanszírozás visszatérítése (szolidaritási hozzájárulás)

459

Önkormányzat előző évi elszámolásból származó kiadások

0

Önkormányzati intézményi finanszírozás

188071

Tartalékok

131504

Összesen

517350

Polgármesteri Hivatal 2022. évi működési kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Személyi juttatások

67473

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

9200

Dologi kiadások

17678

Összesen

94351

Záhonyi Hugóné Óvoda 2022. évi működési kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Személyi juttatások

62441

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

8150

Dologi kiadások

24200

Összesen:

94791

Intézmények összesen 2022. évi működési kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Személyi juttatások

183031

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

24850

Dologi kiadások

160797

Működési célú támogatások ÁHB

170

Működési célú támogatások ÁHK

0

Ellátottak juttatásai

11100

Állami támogatás megelőlegezés visszatérítése

6510

Előző évi finanszírozás visszatérítése

459

Önkormányzat előző évi elszámolásból származó kiadások

0

Önkormányzati intézményi finanszírozás

188071

Tartalékok

131504

Összesen

706492

Finanszírozás nélkül összesen

518421

3. melléklet

Felhalmozási kiadások

Önkormányzat 2022. évi felhalmozási kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Beruházás

200795

Felújítás

18333

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHB

0

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHK

0

Önkormányzat intézményi finanszírozás

2077

Tartalékok

0

Összesen

221205

Polgármesteri Hivatal 2022. évi felhalmozási kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Beruházás

1251

Felújítás

0

Összesen

1251

Záhonyi Hugóné Óvoda 2022. évi felhalmozási kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Beruházás

826

Felújítás

0

Összesen

826

Intézmények összesen 2022. évi felhalmozási kiadások e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Beruházás

202872

Felújítás

18333

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHB

0

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁHK

0

Önkormányzat intézményi finanszírozás

2077

Tartalékok

0

Összesen

223282

Finanszírozás nélkül összesen

221205

Költségvetési hiány

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összes bevétel pénzmaradvány nélkül

324381

Összes kiadás tartalék nélkül

607051

Költségvetési hiány/maradvány

-282670

4. melléklet

Bevétel - kiadási mérleg

Szigetcsép Községi Önkormányzat 2022. évi teljesített bevételek - kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Önkormányzati jogalkotó tevékenyséd

0

0

34094259

0

Önkormányzati vagyonnal gazdálkodás

8374216

0

11882183

19575000

Önkormányzat elszámolás központi költségvetéssel

0

0

6509888

0

Támogatási finanszírozási műveletek

182339632

0

190148496

0

Polgári honvédelmi fel.

0

0

310350

0

Hosszabb idejű közfoglalkoztatás

4881600

0

5578200

0

Út, autópálya ép.

0

0

10000000

Közutak, hidak üzemeltetése

0

0

635000

0

Közvilágítás

0

0

7185000

0

Településfejlesztési projektek

0

0

242146997

Víz-szennyvíz, üzemeltetés

7540000

0

4540000

0

Város és község gazdálkodás

0

0

27924359

0

Család és nővédelem

7598400

0

0

0

Ifjúság egészségügyi gondozás

151200

0

160008

0

Fertőző betegségek megelőzése

0

0

0

0

Járó betegek szakellátása

0

0

170000

0

ügyeleti ellátás

0

0

598260

0

Könyvtár

0

0

544865

0

Közművelődési hagyományőrzés kult. értékek gondozása

0

0

10537873

0

Nemzetiségi feladatok tám.

0

0

0

0

Szabadidő-sport

0

0

300000

0

Civil szervezetek tám.

0

0

0

0

Gyermek étkezés

0

0

21248561

0

Munkahelyi étkezés

0

0

555892

0

Egyházak támogatása

0

0

0

0

Gyermek jóléti szolgálat

0

0

0

0

Intézményen kívüli étkezés

0

0

486017

0

Egyéb szociális pénzbeli természetbeni ellátás

0

0

11419600

0

Lakáshoz jutás támogatása

996000

0

0

0

Lakásfenntartással összefüggő tám.

0

0

500000

0

adóbevételek

112500000

0

0

0

Tartalék

0

0

131503761

0

Pénzmaradvány

324381048

414173521

0

0

Összesen:

738554569

0

466832572

271721997

Mindösszesen:

738554569

738554569

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal 2022. évi teljesített bevételek - kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Önkormányzat jogalkotó tevékenysége

0

0

94350854

1251000

OGY választás, népszavazás

0

0

0

0

Támogatási finanszírozási műveletek

93989000

1251000

0

0

Összesen:

93989000

1251000

94350854

1251000

Pénzmaradvány

0

361854

0

0

Összesen:

93989000

1612854

95601854

1251000

Mindösszesen:

95601854

95601854

Záhonyi Hugóné Óvoda 2022. évi teljesített bevételek - kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Intézményi étkezés

658000

6000000

0

Óvodai nevelés szakmai

0

65591000

0

SNI óvodai nevelés

0

4000000

0

Nemzetiségi óvodai nevelés

0

5000000

0

Óvodai nevelés működés

0

14200150

826000

Támogatási finanszírozási műveletek

94082000

826000

0

0

Összesen:

94740000

826000

94791150

826000

Pénzmaradvány

0

51150

0

0

Összesen:

94740000

877150

94791150

826000

Mindösszesen:

95617150

95617150

5. melléklet

Állami támogatások

Önkormányzat költségvetési támogatása 2022. évben e. Ft.

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

B111

Helyi önkormányzat működési általános támogatása

67428

B112

Köznevelési feladatok támogatása

75611

B113b

Szociális gyermekjóléti, étkezési feladatok támogatása

11109

B1132

Települési Önkormányzat gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

18764

B114

Település kulturális feladat támogatása

5818

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

B115

Kiegészítő támogatások

3610

Összesen:

182340

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

B16

Egyéb működési támogatások

12631

Összesen

12631

6. melléklet

Nyújtott támogatások

Tervezett támogatások-pénzeszköz átadások

2022. évi működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre e. Ft.

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ebsegély Árva Kutyák Rehabilitációs Alapítvány

Összesen

2022. évi működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre e. Ft.

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Szakorvosi Rendelő Ráckeve

170

Fogászati ellátás Ráckeve

Családsegítő-gyermekjóléti szolgálat

Német Nemzetiségi Önkormányzat

Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

Összesen

170

2021. évi felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre e. Ft.

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összesen

7. melléklet

Felhalmozási kiadások célonként

Felhalmozási kiadások célonként 2022. év e. Ft.

Szigetcsép Községi Önkormányzat

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Orvosi rendelő építése-pályázati támogatás

21137

Orvosi Rendelő Önrész vállalás

151255

Temető fejlesztés pályázat - Urnafal

4993

Temető fejlesztés pályázat - járda

2500

Járda+ Út tervdokumentáció

10000

Pályázatokhoz kapcsolódó költségek

1000

Informatikai eszköz beszerzés

127

Tárgyi eszköz beszerzés - gépjármű

6000

Tárgyi eszköz beszerzés (pad, ételmelegítő, utcatábla, könyvári könyv)

3742

Összesen

200794

Felújítások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Önkormányzati épület felújítása

2540

Külterületi út felújítás (pályázat)

15793

Összesen

18333

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

219127

Záhonyi Hugóné Óvoda

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Számítástechnikai eszközök

150

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

500

Beruházás áfa

176

Összesen

826

Felújítások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Tárgyi eszköz felújítás

0

Felújítás áfa

0

Összesen

0

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

826

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Tárgyi eszköz beszerzés

700

Informatikai eszköz beszerzés

285

Tárgyi eszköz áfa

266

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

1251

8. melléklet

Tartalékok

Szigetcsép Községi Önkormányzat 2022. évi tartalékainak bemutatása e. Ft.

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Maradvány

Működési tartalék

10000

Fejlesztési Tartalék

105584

Környezetvédelmi alap

15920

Összesen

131504

9. melléklet

Intézmény finanszírozás

Önkormányzat és intézményei egymás közötti finanszírozási műveletei

2022. évben e. Ft.

Önkormányzati finanszírozás
KIADÁS

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

188071

Felhalmozási

2077

Összesen

190148

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal
BEVÉTEL

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

93989

Felhalmozási

1251

Összesen

95240

Záhonyi Hugóné Óvoda
BEVÉTEL

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

94082

Felhalmozási

826

Összesen

94908

10. melléklet

Likviditási mérleg

Likviditási terv 2022.

Szigetcsép Községi Önkormányzat

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

441115

61540

379575

02 hó

27040

61540

345075

03 hó

27040

61540

310575

04 hó

27040

61540

276075

05 hó

27040

61540

241575

06 hó

27040

61540

207075

07 hó

27040

61540

172575

08 hó

27040

61540

138075

09 hó

27040

61540

103575

10 hó

27040

61540

69075

11 hó

27040

61540

34575

12 hó

27040

61515

0

összesen:

738555

738555

-

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

8306

7966

340

02 hó

7936

7966

310

03 hó

7936

7966

280

04 hó

7936

7966

250

05 hó

7936

7966

220

06 hó

7936

7966

190

07 hó

7936

7966

160

08 hó

7936

7966

130

09 hó

7936

7966

110

10 hó

7936

7966

70

11 hó

7936

7966

40

12 hó

7936

7976

0

összesen:

95602

95602

-

Záhonyi Húgóné Óvoda

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

8057

7960

97

02 hó

7960

7960

97

03 hó

7960

7960

97

04 hó

7960

7960

97

05 hó

7960

7960

97

06 hó

7960

7960

97

07 hó

7960

7960

97

08 hó

7960

7960

97

09 hó

7960

7960

97

10 hó

7960

7960

97

11 hó

7960

7960

97

12 hó

7960

8057

0

összesen:

95617

95617

-

11. melléklet

Létszámadatok

Szigetcsép Községi Önkormányzat

2022. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2022.01.01.

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

10

1,63

0

11,63

10

2

0

12

10

1

0

11

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

2022. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2022.01.01.

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

10

0

0

10

9

1

0

10

9

0,5

0

9,5

Záhonyi Hugóné Óvoda

2022. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2022.01.01

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

13

0

0

13

13

0

0

13

13

0

0

13

12. melléklet

2022. évben EU-s forrásból finanszírozott programok
Önkormányzatunknál 2022. évben folyamatban lévő EU-s finanszírozás nincs.

13. melléklet

Önkormányzat tulajdonában lévő értékpapírok adatai 2022.01.01.

Önkormányzat tulajdonában lévő értékpapírok

2022.01.01.

OTP tőkegarantált pénzpiaci befektetési jegy

24 928 403 db

Egységára kibocsátáskor

1,634416 Ft/db

Tényleges bekerülési értéke

33 565 907 Ft

Piaci érték 2022.01.01.

40 780 350 Ft.

14. melléklet

A köztisztviselőket megillető béren kívüli juttatások
A köztisztviselőket megillető cafetéria keret (nettó) 345.000 Ft fő/év. A képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveg költségtérítése 50.000 Ft+áfa/ fő/2 évente. A munkába járás költségtérítése saját gépkocsival 15 Ft/km, távolsági járatokra szóló bérlet árának 86 %-a. Kiküldetés költségtérítése 15 Ft/km. Anyakönyvvezető ruházati költségtérítése 150.000 Ft/év.

15. melléklet

Közvetett támogatások
Önkormányzatunk 2022. évben nem tervezi közvetett támogatások nyújtását sem helyi adók, sem szolgáltatások díjának elengedésével.

16. melléklet

Szigetcsépi Községi Önkormányzat 3 éves bevétel-kiadás terve

2023. év

2024. év

2025. év

Személyi jellegű kiadások

187 830

187 830

187 830

Járulékok

25 000

25 000

25 000

Dologi kiadások

96 000

96 000

96 000

Működési pénzeszköz átadás ÁHB

1 000

1 000

1 000

Működési pénzeszköz átadás ÁHK

1 000

1 000

1 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 000

10 000

10 000

Működési kiadások

320 830

320 830

320 830

Beruházás

0

0

0

Felújítás

1 000

1 000

1 000

Felhalmozási pénzeszköz átadás ÁHB

170

170

170

Felhalmozási kiadás

2 170

2 170

2 170

Összes kiadás

323 000

323 000

323 000

Működési bevételek

15 000

15 000

15 000

Közhatalmi bevétel

118 000

118 000

118 000

Támogatások

190 000

190 000

190 000

Összes bevétel

323 000

323 000

323 000

17. melléklet

Hitelfelvétel
Önkormányzatunk 2022. évben hitel felvételét nem tervezi.