Szigetcsép Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 02- 2023. 06. 15

Szigetcsép Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.03.02.

Szigetcsép Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, valamint a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekre (továbbiakban: költségvetési szervek) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület Szigetcsép Községi Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) 2023. évi költségvetési mérleg főösszegének bevételi előirányzat oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési bevételek és finanszírozási bevételek összegét, 891.794 e Ft-ban állapítja meg, az intézmények egymás közötti finanszírozás összege 230.871 e Ft, a bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 660.923 e Ft.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat a 2023. évi költségvetési mérleg főösszegének kiadási előirányzat oldalát, illetve a tárgyévi költségvetési kiadások és finanszírozási kiadások összegét 891.794 e Ft-ban állapítja meg, az intézmények egymás közötti finanszírozás összege 230.871 e Ft, a kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 660.923 e Ft. A tárgyévi költségvetési hiány: -48.069 e Ft (3. melléklet), melynek belső fedezete 239.335 e Ft pénzmaradvány.

3. § (1) A működési bevételi előirányzat összege 644.906 e Ft, melyből az intézményi finanszírozás 224.850 e Ft, a működési bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 420.056 e Ft (részleteiben az 1. melléklet tartalmazza).

(2) A felhalmozási bevételi előirányzat összege 246.888 e Ft, melyből az intézményi finanszírozás 6.021 e Ft, a felhalmozási bevételi előirányzat finanszírozás nélkül 240.867 e Ft (részleteiben az 1. melléklet tartalmazza).

(3) Az önkormányzatot megillető állami támogatások előirányzatait jogcímenként az 5. melléklet mutatja be. Az intézményi finanszírozást a 9. melléklet tartalmazza.

4. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi működési kiadási előirányzatát 663.466 e Ft-ban határozza meg, melyből intézményi finanszírozás 224.850 e Ft, a működési kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 438.616 e Ft (részleteiben a 2. melléklet tartalmazza).

(2) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi felhalmozási kiadási előirányzatát 228.328 e Ft-ban határozza meg, melyből intézményi finanszírozás 6.021 e Ft, a felhalmozási kiadási előirányzat finanszírozás nélkül 222.307 e Ft (részleteiben a 2. melléklet tartalmazza).

(3) A képviselő-testület az intézmények 2023. évi kiemelt működési és felhalmozási kiadási előirányzatait a 2. melléklet szerint fogadja el.

(4) A képviselő-testület a felhalmozási kiadásokat célonként a 7. melléklet szerint fogadja el.

(5) A támogatás értékű kiadásokat a 6. melléklet tartalmazza.

5. § Az önkormányzat a támogatási kölcsönök 2023. évi előirányzatát 0 e Ft-ban hagyja jóvá.

6. § (1) Az önkormányzat 2023. évi összesített tartaléka 191.266 e Ft, melyből általános tartalék 191.266 e Ft, ebből környezetvédelmi alap 29.849 e Ft.

(2) A tartalékok részletes bemutatását a 8. melléklet tartalmazza.

7. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, intézményenként és kormányzati funkciónként a 4. melléklet tartalmazza.

8. § Az önkormányzat 2023. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét, a likviditási tervet intézményenként a 10. melléklet tartalmazza.

9. § (1) Az önkormányzat a több éves kihatással járó feladatait éves bontásban a 16. melléklet szerint fogadja el.

(2) Az önkormányzat 2023. évre vonatkozóan hitel- és kötvénytörlesztési kötelezettséggel nem rendelkezik (17. melléklet).

(3) Az önkormányzat részvényeinek, részesedéseinek, értékpapírjainak, tartós és rövid távú megtakarításainak állományát a 13. melléklet tartalmazza.

(4) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, bevételeinek kiadásainak alakulását a 12. melléklet foglalja magába. Jelenleg nincs.

10. § (1) Az önkormányzat és intézményei összesített engedélyezett létszámkerete 34,63 fő, a 2023. január 1-i nyitó létszám 33 fő.

(2) A létszámkeretet – költségvetési intézményenkénti bontásban – a 11. melléklet tartalmazza.

11. § Az önkormányzat a 2023. évi közvetett támogatások nyújtását nem tervezi (15. melléklet).

12. § (1) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratunkban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(2) Az önkormányzat felhatalmazza költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők.

13. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról e Rendelet 14. § (1)–(6) bekezdésében foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja. Legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig – december 31- i hatállyal – módosítja a Rendeletét.

(3) Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

14. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott működési és felhalmozási költségvetés, valamint kölcsönök előirányzat-csoportok közötti átcsoportosítás jogát 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(2) A képviselő-testület az általános és céltartalék terhére történő átcsoportosítás jogát 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(3) A képviselő-testület a tervezett bevételi előirányzatot meghaladó önkormányzati többletbevétel terhére az előirányzat-módosítás jogát esetenként 4.000 e Ft-ig (alkalmanként és intézményenként) a polgármesterre ruházza.

(4) Az 14. § (1)–(3) bekezdésében foglalt átcsoportosításról e rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni.

(5) Az 14. § (1)–(3) bekezdésében átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években – a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb – többletkiadással nem járhatnak.

(6) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (2) bekezdése alapján a polgármester 3.000 e Ft értékhatárig dönt a forrás felhasználásról, döntéséről tájékoztatja a képviselő-testületet.

15. § (1) A költségvetési szerveknél létszámnövekedést csak a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére csak a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(3) Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

16. § (1) A költségvetési szervek feladatainak változását a képviselő-testület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

(2) A költségvetési szerveknél szakmai programok indításához, feladatmutatót érintő fejlesztéshez a képviselő-testület előzetes hozzájárulása szükséges. A döntést megelőzően vizsgálni kell annak rövid és hosszabb távú költségvetési hatását.

(3) A költségvetési szervek vezetői felelősek a feladatmutatókhoz kötött állami hozzájárulások igénylését megalapozó mutatószámok (létszám, stb.) valóságtartalmáért, az elszámolásokhoz szükséges dokumentumok helyességért, valamint kötelesek a támogatás alapját képező nyilvántartásokat naprakészen vezetni.

17. § (1) A képviselő-testület dönt a tartalékként kezelt önkormányzati és intézményi feladatok ellátásához szükséges eszközbeszerzési keretösszeg (8. melléklet általános tartalék, céltartalék és környezetvédelmi alap) előirányzatának felhasználásáról.

(2) A jubileumi jutalmak kifizetése a tárgyévben benyújtott igénylés alapján a felmerülés időpontjában történik a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 150. §-a alapján.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a létszámcsökkentésekhez kapcsolódó, de a központi költségvetésből nem, vagy csak későbbi időpontban igényelhető összeg kifizetésére, illetve megelőlegezésére tervezett tartalék felhasználására.

(4) A 17. § (1)–(3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján hozott döntésekről a Rendelet módosításával egyidejűleg a képviselő-testületnek be kell számolni.

18. § (1) Az önkormányzati támogatási igénnyel járó pályázatok benyújtásához a képviselő-testület előzetes engedélye szükséges. Az olyan pályázatok benyújtására, melyek saját forrást nem igényelnek, vagy a szükséges saját forrás rendelkezésre áll, de a következő évekre költségvetési kihatással járnak, a polgármester előzetes engedélye alapján kerülhet sor.

(2) Az önkormányzati pályázatokról, és azok önrészének mértékéről a képviselő-testület határozattal dönt.

19. § A képviselő-testület az önkormányzati költségvetésben szereplő felújítások, és beruházások lebonyolításával a Polgármesteri Hivatalt bízza meg.

20. § (1) A Polgármesteri Hivatal közszolgálati alkalmazottai tekintetében – a Kttv. 132. §-ában foglaltak alapján, a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény 65. § (6) bekezdésében meghatározottnak megfelelően – az illetményalap 2023. évben 85.000 Ft.

(2) A közszolgálati szabályzat értelmében a juttatásokra és támogatásokra adott évben kifizethető keretet juttatásonként, illetve támogatásonként külön-külön a 14. melléklet tartalmazza.

(3) A Polgármesteri Hivatal esküvői szertartásokat végző anyakönyvvezetője 2023. évben az illetményalap kétszeresének megfelelő összegű ruházati költségtérítésben részesül.

(4) A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 69. §-ában foglalt illetménypótlék számítási alapja 2023. évben 20.000 Ft.

(5) A köztisztviselőket megillető cafetéria juttatás összege 2023. évben nettó 345.000 Ft/fő.

(6) A Munka Törvénykönyve alapján munkaviszonyban foglalkoztatott önkormányzati munkavállalók (ide nem értve a közfoglalkoztatottakat), valamint a védőnő tekintetében a cafetéria juttatás összege 2023. évben nettó 170.000 Ft/fő.

(7) A közalkalmazottak tekintetében a cafetéria juttatás összege 2023. évben nettó 120.000 Ft/fő.

21. § (1) Amennyiben a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, valamint az intézmény az eszközökről és az azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezet mennyiségben és értékben, akkor a költségvetési évről, december 31-i fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott eszközöket és forrásokat – ideértve az aktív és passzív pénzügyi elszámolásokat is – alátámasztó leltározást elegendő háromévente végrehajtani. A következő leltározást 2023. évben december 31-i fordulónappal kell elvégezni.

(2) Kötelező a megszűnés napjával azonos fordulónappal a leltározást végrehajtani, amennyiben az intézmény átszervezés vagy jogutód nélküli megszűnés következtében megszűnik.

22. § (1) A polgármester az Áht. 87. és 91. §-ában foglaltak szerint köteles az önkormányzat gazdálkodásának helyzetéről a képviselő-testületnek beszámolni.

(2) A képviselő-testület a költségvetési szervek pénzmaradványát felülvizsgálja és a zárszámadási rendelettel egy időben hagyja jóvá. A képviselő-testület a költségvetési szervei beszámolójának felülvizsgálata eredményétől függően a költségvetési szerv pénzmaradványát módosíthatja.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja.

23. § (1) Az önkormányzat számláin lévő, átmenetileg szabad pénzeszközök elkülönített (lekötött) betétként történő elhelyezéséről, terhére – államilag garantált – értékpapír vásárlásáról, a Polgármesteri Hivatal előkészítése alapján a polgármester dönt.

(2) Az átmenetileg szabad pénzeszközöknek a 23. § (1) bekezdés szerinti hasznosításáról a képviselő-testületet a gazdálkodásról szóló beszámolókkal egyidejűleg tájékoztatni kell.

(3) 50 millió Ft-ig a hosszú lejáratú értékpapírok vásárlására vagy értékesítésére a képviselő-testület a polgármestert hatalmazza fel.

24. § (1) A képviselő-testület az átmeneti likviditási problémák kezelésére a számlavezető pénzintézettel folyószámlahitel felvételére kötött szerződés határozza meg.

(2) A hitel és járulékai visszafizetésének biztosítékául az önkormányzat a költségvetési bevételeit jelöli meg. A képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy a hitel-visszafizetés időtartama alatt a kért hitelt és a járulékait a költségvetésbe betervezi és jóváhagyja.

(3) A képviselő-testület feljogosítja a polgármestert a folyószámlahitel szerződés aláírására.

25. § (1) A képviselő-testület önkormányzati biztost rendel ki az általa fenntartott költségvetési szervhez, ha annak 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, vagy az 50 millió forintot, és e tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani. Az egészségbiztosítási szerv által finanszírozott költségvetési szervhez az egészségbiztosítási szerv kérésére, vagy ha azt nem kérte, véleményének előzetes kikérésével rendelhető ki önkormányzati biztos.

(2) A költségvetési szerv az 25. § (1) bekezdésben foglaltak bekövetkeztét haladéktalanul köteles az irányító szervnek jelezni.

(3) Az önkormányzati biztos kirendelésére, megbízására, a költségek viselésére az Áht. végrehajtási rendeletében foglaltak az irányadóak.

26. § (1) Az Áht. 25. §-ára hivatkozva a képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a polgármester és az intézmények vezetői jogosultak az önkormányzat költségvetését megillető bevételek beszedésére és a rendeletben meghatározott kiadások teljesítésére.

(2) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások a költségvetési rendeletbe beépítésre kerültek.

27. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

28. § E rendeletet 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

Önkormányzat 2023. évi működési és felhalmozási bevételei e Ft

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Költségvetési bevételek

419 783

418 787

996

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

277 334

277 334

0

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása B111

93 117

93 117

0

Települési Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása B112

111 092

111 092

0

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása B1131

8 450

8 450

0

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása B1132

47 099

47 099

0

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása B114

5 973

5 973

0

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások B115

0

0

0

Elszámolásból származó bevételek B116

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről B16

11 603

11 603

0

ebből: egyéb fejezet kezelésű előirányzat

0

0

0

ebből: társadalombiztosítás pénzügyi alapjai

8 772

8 772

0

ebből: elkülönített állami pénzalapok

2831

2 831

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

ebből: elkülönített állami pénzalapok

0

0

0

Közhatalmi bevételek

124 000

124 000

0

Vagyoni típusú adók

44 000

44 000

0

Értékesítési, forgalmi adók

75 000

75 000

0

Egyéb közhatalmi bevételek

5 000

5 000

0

Működési bevételek

17 453

17 453

0

Szolgáltatások ellenértéke B402

549

549

0

Közvetített szolgáltatások ellenértéke B403

0

0

0

Tulajdonosi bevételek B404

6 041

6 041

0

Ellátási díjak B405

4 796

4 796

0

Kiszámlázott általános forgalmi adó B406

3 067

3 067

0

Egyéb kapott kamat, kamatjellegű bevételek B408

0

0

0

Egyéb működési bevétel B411

3 000

3 000

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

996

0

996

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások ÁHK (háztartások) B74

996

0

996

Finanszírozási bevételek

239 335

0

239 335

Előző évi maradvány igénybevétele

239 335

0

239 335

Államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

Összes bevétel pénzmaradvány nélkül

419 783

418 787

996

Összes bevétel

659 118

418 787

240 331

ebből: önként vállalt feladat

8 937

8 937

996

ebből: kötelezően vállalt feladatok

410 846

410 846

0

Polgármesteri Hivatal

109 777

108 265

1 512

Záhonyi Hugóné Óvoda

122 899

117 854

5 045

Önkormányzat + Intézmények

891 794

644 906

246 888

Finanszírozás nélkül: (ÖNK+ZHO+PH)

660 923

420 056

240 867

Polgármesteri Hivatal 2023. évi működési és felhalmozási bevételei e Ft

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Költségvetési bevételek

0

0

0

Működési bevételek

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

Egyéb kapott kamat, kamatjellegű bevételek

0

0

0

Finanszírozási bevételek

109 777

108 265

1 512

Előző évi maradvány igénybevétele

100

0

100

Központi irányító szerv támogatása

109 677

108 265

1 412

Összes bevétel

109 777

108 265

1 512

Záhonyi Hugóné Óvoda 2023. évi működési és felhalmozási bevételei e Ft

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Összesen

Működési

Felhalmozási

Költségvetési bevételek

1 269

1 269

0

Működési bevételek

1 269

1 269

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

1 000

1 000

0

Kiszámlázott általános forgalmi adó

269

269

0

Egyéb kapott kamat, kamatjellegű bevételek

0

0

0

Finanszírozási bevételek

121 630

116 585

5 045

Előző évi maradvány igénybevétele

436

0

436

Központi irányító szerv támogatása

121 194

116 585

4 609

Összes bevétel

122 899

117 854

5 045

2. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Kiadások

Önkormányzat 2023. évi működési és felhalmozási kiadások e Ft

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

Költségvetési kiadások

428 247

211 961

216 286

Személyi juttatások

51 165

51 165

0

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

7 050

7 050

0

Dologi kiadások

142 850

142 850

0

Szakmai anyagok beszerzése

100

100

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

6 650

6 650

0

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

1 200

1 200

0

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

100

100

0

Közüzemi díjak

36 510

36 510

0

ebből villany

32 700

32 700

0

ebből gáz

3 738

3 738

0

ebből víz

72

72

0

Vásárolt élelmezés

22 361

22 361

0

Karbantartási kisjavítási szolgáltatások

27 035

27 035

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

500

500

0

Egyéb szolgáltatások

15 000

15 000

0

Kiküldetések kiadásai

1 694

1 694

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa

27 340

27 340

0

Fizetendő általános forgalmi adó

1 000

1 000

0

Egyéb dologi kiadások

3 360

3 360

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 450

8 450

0

Egyéb nem intézményi ellátások

8 450

8 450

0

ebből: köztemetés

0

0

0

ebből: települési támogatás

8 450

8 450

0

Egyéb működési célú kiadások

193 712

2 446

191 266

Helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

0

0

Helyi önkormányzat törvényi előíráson alapuló befizetései

2 146

2 146

0

Egyéb elvonások befizetések

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHB

0

0

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetések ÁHK

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHK

300

300

0

Tartalékok

191 266

0

191 266

Beruházások

5 685

0

5 685

Ingatlanok beszerzése, létesítése

1 621

0

1 621

Informatikai eszközök beszerzése létesítése

50

0

50

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése létesítése

3 150

0

3 150

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

864

0

864

Felújítás

19 335

0

19 335

Ingatlanok felújítása

13 650

0

13 650

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

5 685

0

5 685

Finanszírozási kiadások

230 871

224 850

6 021

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

230 871

224 850

6 021

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

Összesen

659 118

436 811

222 307

ebből önként vállalt feladat

1 898

1 898

0

ebből kötelező feladat

465 954

434 913

31 041

Polgármesteri Hivatal 2023. évi működési és felhalmozási kiadások e Ft

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

Költségvetési kiadások

109 777

108 365

1 412

Személyi juttatások

77 489

77 489

0

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

10 750

10 750

0

Dologi kiadások

20 126

20 126

0

Szakmai anyagok beszerzése

220

220

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

2 000

2 000

0

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

3 500

3 500

0

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

424

424

0

Közüzemi díjak

2 952

2 952

0

ebből villany

1 850

1 850

0

ebből gáz

1 024

1 024

0

ebből víz

78

78

0

Vásárolt élelmezés

0

0

0

Karbantartási kisjavítási szolgáltatások

200

200

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 500

1 500

0

Egyéb szolgáltatások

4 500

4 500

0

Kiküldetések kiadásai

730

730

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa

3 500

3 500

0

Fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

Egyéb dologi kiadások

600

600

0

Beruházások

1 142

0

1 142

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

0

0

Informatikai eszközök beszerzése létesítése

510

0

510

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése létesítése

602

0

602

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

300

0

300

Felújítás

0

0

0

Ingatlanok felújítása

0

0

0

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

0

0

0

Finanszírozási kiadások

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

Összesen

109 777

108 365

1 412

Záhonyi Hugóné Óvoda 2023. évi működési és felhalmozási kiadások e Ft

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

Költségvetési kiadások

122 899

118 290

4 609

Személyi juttatások

74 459

74 459

0

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

9 660

9 660

0

Dologi kiadások

34 171

34 171

0

Szakmai anyagok beszerzése

350

350

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

1 700

1 700

0

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

350

350

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

80

80

0

Közüzemi díjak

6 923

6 923

0

ebből villany

3 250

3 250

0

ebből gáz

3 465

3 465

0

ebből víz

208

208

0

Vásárolt élelmezés

11 116

11 116

0

Karbantartási kisjavítási szolgáltatások

3 200

3 200

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 000

1 000

0

Egyéb szolgáltatások

2 000

2 000

0

Kiküldetések kiadásai

402

402

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa

7 000

7 000

0

Fizetendő általános forgalmi adó

0

0

0

Egyéb dologi kiadások

50

50

0

Beruházások

2 069

0

2 069

Ingatlanok beszerzése, létesítése

0

0

0

Informatikai eszközök beszerzése létesítése

150

0

150

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése létesítése

1 500

0

1 500

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

419

0

419

Felújítás

2 540

0

2 540

Ingatlanok felújítása

2 000

0

2 000

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

540

0

540

Finanszírozási kiadások

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

Összesen

122 899

118 290

4 609

Intézmények összesen 2023. évi működési és felhalmozási kiadások e Ft

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

Költségvetési kiadások

660 923

438 616

222 307

Személyi juttatások

203 113

203 113

0

Munkaadói hozzájárulás, SZOCHO

27 460

27 460

0

Dologi kiadások

197 147

197 147

0

Szakmai anyagok beszerzése

670

670

0

Üzemeltetési anyagok beszerzése

10 350

10 350

0

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

5050

5 050

0

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

604

604

0

Közüzemi díjak

46 385

46 385

0

ebből villany

37 800

37 800

0

ebből gáz

8 227

8 227

0

ebből víz

358

358

0

Vásárolt élelmezés

33 477

33 477

0

Karbantartási kisjavítási szolgáltatások

30 435

30 435

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

3 000

3 000

0

Egyéb szolgáltatások

21 500

21 500

0

Kiküldetések kiadásai

2 826

2 826

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa

37 840

37 840

0

Fizetendő általános forgalmi adó

1 000

1 000

0

Egyéb dologi kiadások

4 010

4 010

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 450

8 450

0

Egyéb nem intézményi ellátások

8 450

8 450

0

ebből: köztemetés

0

0

0

ebből: települési támogatás

8 450

8 450

0

Egyéb működési célú kiadások

193 712

2 446

191 266

Helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások

0

0

0

Helyi önkormányzat törvényi előíráson alapuló befizetései

2 146

2 146

0

Egyéb elvonások befizetések

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHB

0

0

0

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetések ÁHK

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHK

300

300

0

Tartalékok

191 266

0

191 266

Beruházások

9 166

0

9 166

Ingatlanok beszerzése, létesítése

1 621

0

1 621

Informatikai eszközök beszerzése létesítése

710

0

710

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése létesítése

5 252

0

5 252

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

1 583

0

1 583

Felújítás

21 875

0

21 875

Ingatlanok felújítása

15 650

0

15 650

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

6 225

0

6 225

Finanszírozási kiadások

230 871

224 850

6 021

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

230 871

224 850

6 021

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

Összesen

891 794

663 466

228 328

Finanszírozás nélkül összesen

660 923

438 616

222 307

3. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési hiány

Megnevezés

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

összesen

működési

felhalmozási

Összes bevétel
pénzmarad-
vány nélkül

419 783

418 787

996

Összes kiadás tartalék nélkül

467 852

436 811

31 041

Költségvetési hiány/marad-
vány

-48 069

-18 024

-30 045

4. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Bevétel-kiadási mérleg kormányzati funkciónként

Szigetcsép Községi Önkormányzat 2023. évi teljesített bevételek - kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Önkormányzat jogalkotó tevékenysége

0

31 611 003

Köztemető működtetése

0

Önkormányzati vagyonnal valógazdálkodás

9 566 617

221 533 535

Önkormányzat elszámolás központi költségvetéssel

0

2 146 261

Támogatási finanszírozási műveletek

265 731 498

224 850 000

Polgári honvédelmi fel.

0

334 650

központi költségvetési befizetések

Hosszabb idejű közfoglalkoztatás

2 831 328

3 681 889

Út, autópálya ép.

Közutak, hidak üzemeltetése

635 000

Közvilágítás

27 159 179

Településfejlesztési projektek

Víz-szennyvíz, üzemeltetés

2 540 000

29 034 650

Város és község gazdálkodás

0

37 877 755

Család és nővédelem

8 611 200

11 329 857

Ifjúság egészségügyi gondozás

160 800

184 094

háziorvosi alapellátás

Fertőző betegségek megelőzése

Járó betegek szakellátása

ügyeleti ellátás

Könyvtár

637 591

könyvtári állomány gyarapítása

773 465

Közművelődési hagyományőrzés kult. értékek gondozása

19 514 963

Nemzetiségi feladatok tám.

Szabadidő-sport

300 000

Civil szervezetek tám.

300 000

Gyermek étkezés

4 796 125

38 067 105

Munkahelyi étkezés

549 000

697 000

Egyházak támogatása

Gyermek jóléti szolgálat

Intézményen kívüli étkezés

Egyéb szociális pénzbeli természetbeni ellátás

8 450 000

Lakáshoz jutás támogatása

996 000

Lakásfenntartással összefüggő tám.

adóbevételek

124 000 000

Tartalék

0

Pénzmaradvány

239 335 432

Összesen:

418 786 568

240 331 432

436 811 000

222 307 000

Mindösszesen:

659 118 000

659 118 000

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal
2023. évi teljesített bevételek – kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Önkormányzat jogalkotó tevékenysége

108 364 848

1 412 690

OGY választás, népszavazás

Támogatási finanszírozási műveletek

108 265 077

1 412 690

Összesen:

108 265 077

1 412 690

108 364 848

1 412 690

Pénzmaradvány

99 771

Összesen:

108 265 077

109 777 538

108 364 848

1 412 690

Mindösszesen:

109 777 538

109 777 538

Záhonyi Hugóné Óvoda
2023. évi teljesített bevételek – kiadások kormányzati funkciónként

Feladat

Bevétel

Kiadás

Működési

Felhalmozási

Működési

Felhalmozási

Intézményi étkezés

1 270 000

11 116 535

Óvodai nevelés szakmai

51 699 465

SNI óvodai nevelés

2 712 000

Nemzetiségi óvodai nevelés

18 291 000

Óvodai nevelés működés

34 471 949

4 608 500

Munkahelyi étkezés

Támogatási finanszírozási műveletek

116 585 311

4 608 500

Összesen:

117 855 311

4 608 500

118 290 949

Pénzmaradvány

435 638

Összesen:

117 855 311

5 044 138

118 290 949

4 608 500

Mindösszesen:

122 899 449

122 899 449

5. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Állami támogatások

Önkormányzat költségvetési támogatása 2023. évben e Ft

2022. évi XXV. tv. 2. melléklet e száma

jogcím

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

1.

TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

93 117

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (5537000 Ft/fő) Elismert hivatali létszám: 7,40 fő

40 974

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása (26.000 Ft/hektár)

5 985

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - Közvilágítás fenntartásának támogatása

8 442

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

100

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - Közutak fenntartásának támogatása

3 997

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 500

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása (2.550 Ft/fő * 129 fő)

329

1.1.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

30

1.1.4.

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

3 610

1.1.5.

Közvilágítás kiegészítő támogatás

21 150

1.2.

TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

111 092

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (130.000 Ft/fő/év) Létszám:97 fő

12 610

1.2.1.3.

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

27 080

1.2.2.1.

Pedagógusok átlagbér alapú támogatása (5.262.900 Ft/fő/év) Létszám: 9 fő

47 366

1.2.3.1.

Kiegészítő támogatás a pedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

2 211

1.2.4.1.1.

Nemzetiségi pótlékban részesülő pedagógus (811.600 Ft/fő/év) Létszám: 3 fő

2 435

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők bértámogatása (3.878.000 Ft/fő/év) Létszám: 5 fő

19390

1.3.

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

8 450

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

8 450

1.4.

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

47 099

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás (2.700.300 Ft/fő/év) Létszám: 5,57 fő

15 041

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés-üzemeltetési támogatás

31 953

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

105

1.5.

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

5 973

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása (2.213 Ft/fő * 2.699 fő)

5 973

Összesen:

265 731

6. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Nyújtott támogatások

Tervezett támogatások-pénzeszköz átadások

2023. évi működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre e Ft

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Egyéb civil szervezeteknek nyújtott támogatás

300

Ebsegély Árva Kutyák Rehabilitációs Alapítvány

300

Összesen

300

2023. évi működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre e Ft

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveknek

Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézete

Ráckeve és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Intézményfenntartó Társulás

Nemzetiségi önkormányzatok és költségvetési szerveknek

Német Nemzetiségi Önkormányzat

Szerb Nemzetiségi Önkormányzat

Összesen:

2023. évi felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre e Ft

Szervezet

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Összesen

7. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások célonként

Felhalmozási kiadások célonként 2023. év e Ft

Szigetcsép Községi Önkormányzat

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Játszótér kertépítés

1 621

Informatikai eszköz beszerzés - védőnő monitor

64

Tárgyi eszköz beszerzés –Óvoda játszóudvar fejlesztése pályázat

3 011

Tárgyi eszköz beszerzés (könyvtár szekrény, könyv, egyéb)

989

Összesen

5 685

Felújítások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Duna sor bekötőút felújítás- pályázat

15 525

Művelődési ház tető felújítás

3.810

Összesen

19 335

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

25 020

Záhonyi Hugóné Óvoda

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Informatikai eszközök

150

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

1 500

Beruházás áfa

419

Összesen

2 069

Felújítások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Ingatlan felújítás

2 000

Felújítás áfa

540

Összesen

2 540

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

4 609

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

Beruházások

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Tárgyi eszköz beszerzés

602

Informatikai eszköz beszerzés

510

Tárgyi eszköz áfa

300

Mindösszesen (beruházás+felújítás)

1 412

8. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Tartalékok

Szigetcsép Községi Önkormányzat 2023. évi tartalékainak bemutatása e Ft

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Maradvány

Céltartalék

0

Általános tartalék

191 266

ebből: Környezetvédelmi alap

29 849

Összesen

191 266

9. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Intézmény finanszírozás

Önkormányzat és intézményei egymás közötti finanszírozási műveletei

2023. évben e Ft

Önkormányzati finanszírozás
KIADÁS

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

224 850

Felhalmozási

6 021

Összesen

230 871

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal
BEVÉTEL

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

108 265

Felhalmozási

1 412

Összesen

109 677

Záhonyi Hugóné Óvoda
BEVÉTEL

Eredeti EI

I. sz.
módosítás

II. sz.
módosítás

III. sz.
módosítás

IV. sz.
módosítás

Teljesítés

Működési

116 585

Felhalmozási

4 609

Összesen

121 194

10. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Likviditási mérleg

Likviditási terv 2023.

Szigetcsép Községi Önkormányzat

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

65 000

54 900

10 100

02 hó

54 900

54 900

10 100

03 hó

54 900

54 900

10 100

04 hó

54 900

54 900

10 100

05 hó

54 900

54 900

10 100

06 hó

54 900

54 900

10 100

07 hó

54 900

54 900

10 100

08 hó

54 900

54 900

10 100

09 hó

54 900

54 900

10 100

10 hó

54 900

54 900

10 100

11 hó

54 900

54 900

10 100

12 hó

45 118

55 218

0

összesen:

659 118

659 118

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

11 875

10 775

1 100

02 hó

8 900

8 900

1 100

03 hó

8 900

8 900

1 100

04 hó

8 900

8 900

1 100

05 hó

8 900

8 900

1 100

06 hó

8 900

8 900

1 100

07 hó

8 900

8 900

1 100

08 hó

8 900

8 900

1 100

09 hó

8 900

8 900

1 100

10 hó

8 900

8 900

1 100

11 hó

8 900

8 900

1 100

12 hó

8 902

1 002

1 100

összesen:

109 777

109 777

0

Záhonyi Hugóné Óvoda

Bevétel

Kiadás

Záró

01 hó

14 177

13 077

1 100

02 hó

9 900

9 900

1 100

03 hó

9 900

9 900

1 100

04 hó

9 900

9 900

1 100

05 hó

9 900

9 900

1 100

06 hó

9 900

9 900

1 100

07 hó

9 900

9 900

1 100

08 hó

9 900

9 900

1 100

09 hó

9 900

9 900

1 100

10 hó

9 900

9 900

1 100

11 hó

9 900

9 900

1 100

12 hó

9 722

10 822

0

összesen:

122 899

122 899

11. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Létszámadatok

Szigetcsép Községi Önkormányzat

2023. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2023.01.01.

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

10

1,63

0

11,63

10

2

0

12

10

1

0

11

Szigetcsépi Polgármesteri Hivatal

2023. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2023.01.01.

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

10

0

0

10

9

0

0

9

9

0

0

9

Záhonyi Hugóné Óvoda

2023. évi létszám adatai

Engedélyezett álláshelyek

Statisztikai állományi létszám

Munkajogi állományi létszám 2023.01.01

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

Teljes
munkaidős

Rész
munkaidős

Külső mv.

összesen

13

0

0

13

13

0

0

13

13

0

0

13

12. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

2023. évben EU-s forrásból finanszírozott programok
Önkormányzatunknál 2023. évben folyamatban lévő EU-s finanszírozás nincs.

13. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat tulajdonában lévő értékpapírok adatai 2023.01.01.

Önkormányzat tulajdonában lévő
értékpapírok

2023.01.01.

OTP tőkegarantált pénzpiaci befektetési jegy

24 928 403 db

Egységára kibocsátáskor

1,745955 Ft/db

Tényleges bekerülési értéke

33 565 907 Ft

Piaci érték 2023.01.01.

43 523 870 Ft

14. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Köztisztviselőket megillető béren kívüli juttatások
A köztisztviselőket megillető cafetéria keret (nettó) 345.000 Ft fő/év. A képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüveg költségtérítése 50.000 Ft+áfa/fő/2 évente. A munkába járás költségeinek térítése saját gépkocsival 30 Ft/km, távolsági járatokra szóló bérlet árának 86 %-a. Kiküldetés költség térítése 30 Ft/km. Anyakönyvvezető ruházati költségtérítése 170.000 Ft/év.

15. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Közvetett támogatások
Önkormányzatunk 2023. évben nem tervezi közvetett támogatások nyújtását sem helyi adók, sem szolgáltatások díjának elengedésével.

16. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Szigetcsép Községi Önkormányzat 3 éves bevétel-kiadás terve

2024. év

2025. év

2026. év

Személyi jellegű kiadások

201 000

201 000

201 000

Járulékok

26 000

26 000

26 000

Dologi kiadások

169 600

169 600

169 600

Működési pénzeszköz átadás ÁHB

0

0

0

Működési pénzeszköz átadás ÁHK

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 400

8 400

8 400

Működési kiadások

405 000

405 000

405 000

Beruházás

14 000

14 000

14 000

Felújítás

1 000

1 000

1 000

Felhalmozási pénzeszköz átadás ÁHB

0

0

0

Felhalmozási kiadás

15 000

15 000

15 000

Összes kiadás

420 000

420 000

420 000

Működési bevételek

18 000

18 000

18 000

Közhatalmi bevétel

125 000

125 000

125 000

Támogatások

277 000

277 000

277 000

Összes bevétel

420 000

420 000

420 000

17. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Hitelfelvétel
Önkormányzatunk 2023. évben hitel felvételét nem tervezi.