Rétközberencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(XI.9.) önkormányzati rendelete

A szociális célú fűtési támogatásról

Hatályos: 2015. 11. 10- 2015. 12. 20

Rétközberencs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Rétközberencs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településen bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő, szociális rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges fűtőanyag biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatás nyújt 317 q barnakőszén összmennyiség erejéig.


2.§


  1. Szociális célú fűtési támogatásban részesíthető:
  1. akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyszemélyes háztartás estén 300 %-át,
  2. a háztartás egyik tagjának sincs vagyona és
  3. a lakását fával vagy szénnel fűti.
  1. A jövedelem és a vagyon meghatározásánál a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.


3.§


  1. A támogatás iránti kérelmeket 2015. november 10. napjától 2015. november 30. napjáig lehet benyújtani, a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon a Szabolcsveresmarti Közös Önkormányzati Hivatal Rétközberencsi Kirendeltségén (a továbbiakban: Kirendeltség).
  2. Az (1) bekezdésben meghatározott határidő jogvesztő.


4.§


  1. A kérelmek elbírálásával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza.
  2. A kérelem elbírálásnál előnyben részesül, aki:
  1. családjában halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel,
  2. aktív korúak ellátására,
  3. időskorúak járadékára,
  4. lakásfenntartási támogatásra jogosult
  5. nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők.
  1. Azonos lakcímmel rendelkező több kérelmező esetén, csak egy kérelmező részére lehet a támogatást megállapítani.
  2. A Képviselő-testület a rendelet mellékletében leírt adatok valódiságát környezettanulmány készítésével ellenőrizheti.

5.§


  1. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
  2. Hatályát veszti a szociális célú tűzifajuttatásról szóló 1/2014.(I.13.) önkormányzati rendelet, valamint a szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének 16. §-a.

Mellékletek