Rétközberencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015.(XI.9.) önkormányzati rendelete

A szociális célú fűtési támogatásról

Hatályos: 2015. 12. 21- 2016. 11. 18

Rétközberencs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


1. § (1) Rétközberencs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a településen bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő szociális rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges fűtőanyag biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatást nyújt 330 q barnakőszén összmennyiség erejéig.


(2) Az önkormányzat az igénybe vevő háztartások részére vissza nem térítendő természetbeni támogatásként 2,25 q barna kőszenet biztosít a 2. § és 4. §-ban meghatározott feltételeknek megfelelő kérelmező részére.


2.§


  1. § Szociális célú fűtési támogatásban részesíthető:
  1. ) akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyszemélyes háztartás estén 300 %-át,
  2. ) a háztartás egyik tagjának sincs vagyona és
  3. ) a lakását fával vagy szénnel fűti.
  1. § A jövedelem és a vagyon meghatározásánál a szociális ellátásokról és szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.


3.§


  1. § A támogatás iránti kérelmeket 2015. november 10. napjától 2015. november 30. napjáig lehet benyújtani, a rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon a Szabolcsveresmarti Közös Önkormányzati Hivatal Rétközberencsi Kirendeltségén (a továbbiakban: Kirendeltség).
  2. § Az (1) bekezdésben meghatározott határidő jogvesztő.


4.§


  1. § A kérelmek elbírálásával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza.
  2. § A kérelem elbírálásnál előnyben részesül, aki:) családjában halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel,
  1. ) aktív korúak ellátására,
  2. ) időskorúak járadékára,
  3. ) lakásfenntartási támogatásra jogosult
  4. ) nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők.
  1. ) Azonos lakcímmel rendelkező több kérelmező esetén, csak egy kérelmező részére lehet a támogatást megállapítani.
  2. ) A Képviselő-testület a rendelet mellékletében leírt adatok valódiságát környezettanulmány készítésével ellenőrizheti.

5.§


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a szociális célú tűzifajuttatásról szóló 1/2014.(I.13.) önkormányzati rendelet, valamint a szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének 16. §-a.

Mellékletek