Rétközberencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017.(V.13.) önkormányzati rendelete

Rétközberencs Község településfejlesztési koncepciójával, integrált településfejlesztési stratégiájával és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetési szabályzat elfogadásáról

Hatályos: 2017. 05. 13

Rétközberencs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Rétközberencs Község településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések szabályairól a következőket rendeli el:


1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya Rétközberencs Község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.


2. Az egyeztetésben résztvevők köre

2. § Rétközberencs község közigazgatási területére készülő fejlesztési dokumentumok, településrendezési eszközök és településképi dokumentumok készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) Rétközberencs község lakossága és a Rétközberencsen ingatlantulajdonnal rendelkező magánszemélyek,

b) Rétközberencs községben működő, településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható építészeti, mérnöki szakmai szerveződés,

c) Rétközberencs község területén működő és bejegyzett civil szervezetek,

d) Rétközberencs községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

e) Rétközberencs községben működő egyházak,

f) Rétközberencsi székhelyű, bejegyzett településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható érdekképviseletre létrehozott szervezet.


3. A tájékoztatás módja és eszközei

3. § (1) A Polgármester a településfejlesztési, településrendezési és településképi dokumentum készítéséhez és módosításához az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó dokumentációt és tájékoztatást tesz közzé, az 1. mellékletben meghatározott módon és határidővel:

a) teljes körű közzététel esetén:

aa) a Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján,

ab) Rétközberencs község www.retkozberencs.hu honlapján,

ac) lakossági fórumon.

b) részleges közzététel esetén: Rétközberencs község www.retkozberencs.hu honlapján.

(2) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a www.retkozberencs.hu honlapon (továbbiakban: honlap) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentáció egységes megjelentethetősége érdekében.

4. § A partnerek a honlapról letölthető, illetve a Szabolcsveresmarti Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) Rétközberencsi Kirendeltségén átvehető 2. melléklet szerinti partneri adatlap felhasználásával a tájékoztatóban meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak

a) papír alapon a Hivatal címére (4525 Rétközberencs, Fő út 33.)

b) elektronikus levélben az onkormanyzat@retkozberencs.hu e-mail címre történő megküldéssel.


4. A vélemények kezelése, dokumentálása, nyilvántartása

5. § A partnerektől beérkezett véleményeket a tájékoztatást kezdeményező

a) nyilvántartásba veszi, összegzi és az iratkezelés általános szabályainak megfelelően az ügyiratban megőrzi;

b) kiértékeli és döntéskérő indítványt állít össze a polgármesternek a vélemények elfogadásáról vagy elutasításáról, az el nem fogadott véleményeket indoklással látja el;

c) a döntéskérő indítvány alapján a partnerségi egyeztetést lezáró - elfogadást vagy elutasítást tartalmazó - átruházott hatáskörben a polgármester által hozott határozatot

ca) közzéteszi a hivatal hirdetőtábláján;

cb) feltölti a honlap külön tárhelyére;

cc) elhelyezi az ügyiratban;

d) intézkedik az elfogadott véleményeknek a dokumentációban történő átvezetéséről;

 e) tájékoztatást küld a partnereknek.

6. § Az Önkormányzat az elfogadott településfejlesztési koncepciót, integrált településfejlesztési stratégiát, településrendezési eszközöket, településképi arculati kézikönyvet és településképi rendeletet a hatálybalépést követő 10 napon belül a honlap külön tárhelyére feltölti.

5. Záró rendelkezések

7. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

8. § E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépést követően megkezdett eljárásokra, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelettel összhangban kell alkalmazni.