Keszeg Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2016 (XII.15.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról

Hatályos: 2017. 12. 01

Keszeg Községi Önkormányzat Képviselő - testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 4. pontjában és az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. § (2) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


Általános rendelkezések


1. § A rendelet hatálya kiterjed a Keszeg község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és a védőnői körzetre, továbbá az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra.


Háziorvosi és házi gyermekorvosi alapellátás


2. § (1) A háziorvosi körzet tekintetében, amely vegyes körzetként ellátja a háziorvosi és a házi gyermekorvosi feladatokat is Keszeg község közigazgatási területe egy háziorvosi körzetet alkot Penc község közigazgatási területével.  A körzet székhelye: 2614 Penc, Rákóczi út 22.  Az orvosi rendelő címe: 2616 Keszeg, Dózsa út 9.


Védőnői alapellátás


3. § A védőnői alapellátás vonatkozásában Keszeg község közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot Alsópetény és Nézsa II. körzet közigazgatási területével. A körzet székhelye: 2617Alsópetény, Petőfi u. 6/B. A védőnői ellátás a 2616 Keszeg, Dózsa út 9. szám alatti tanácsadóban biztosított.


Fogorvosi alapellátás


4. § A fogorvosi ellátás és az iskolafogászat vonatkozásában Keszeg község közigazgatási területe egy fogorvosi körzetet alkot Alsópetény, Legénd, Nézsa és Nógrádsáp községek közigazgatási területével. A körzet székhelye: 2685 Nógrádsáp, Fő u.19.


Az alapellátáshoz kapcsolódó orvosi ügyeleti ellátás


5. § (1) A Képviselő-testület a 2. §-ban meghatározott alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a   Provincia Családorvos Egyesülettel kötött megállapodás alapján látja el. Az ügyeleti ellátás székhelye: 2626 Nagymaros, Őz utca 19.

(2) A Képviselő-testület a 4. §-ban meghatározott alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karral kötött feladat-ellátási szerződés alapján látja el. Az ellátás helye: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.


Iskola-egészségügyi ellátás


6. § (1) Az iskola-egészségügyi ellátás a háziorvos és védőnő együttes szolgáltatásából áll, melyet a 2616 Keszeg, Dózsa út 9. szám alatti orvosi rendelőben biztosítanak a következő nevelési-oktatási intézmények vonatkozásában:

 - Keszegi Óvoda 2616 Keszeg, Dózsa út 10.

 - Rétsági Általános Iskola Madách Imre Tagintézménye 2616 Keszeg, Dózsa út 12.


Záró rendelkezések


7. §  Ez a rendelet kihirdetését követő naptól lép hatályba.