Budapest XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2017. (V.19.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet, valamint településrendezési eszközök partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 20

Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete az alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 29. §-a alapján a következőket rendeli el:


I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. §


A partnerségi egyeztetés alkalmazása és hatálya


(1) A jelen rendelet hatálya a Budapest Főváros XVI. kerület területére vonatkozó településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet, valamint településrendezési eszközök készítésére, módosítására vonatkozó egyeztetési eljárására terjed ki.


(2) E rendelet hatálya a Budapest Főváros XVI. kerületének lakosságára, valamint a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatnál az adott partnerségi eljárás során bejelentkezett érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekre, egyházakra, valamint a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrehozott politikai pártnak és érdekképviseletnek nem minősülő, a hatásterületen folyamatosan működő egyesületekre terjed ki.


2. §


A partnerek tájékoztatásának módja és eszköze


Az egyeztetési eljárás során az eljárásban részt vevő, elektronikus címmel rendelkezők elektronikus levélben vagy levélben, míg az elektronikus címmel nem rendelkezők levélben kapnak tájékoztatást.


3. §


A partnerek által adott javaslatok, vélemények megadásának módja és határideje,
nyilvántartásuk módja


(1) A partnerségi egyeztetésben résztvevők véleménye, javaslata papír formátumban az ügyirat részét képezi.


(2) A partneri javaslatokat, észrevételeket az értesítés kézhezvételétől, de legkésőbb a www.bp16.hu honlapon való közzétételtől számított 8 napon belül lehet papíralapon vagy elektronikusan megtenni.

 

4. §


A partnerségi egyeztetés során az el nem fogadott vélemények kezelése


(1) Az egyeztetési eljárás során az el nem fogadott partnerségi javaslatok, vélemények kezelésének módja a következő:


a) településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet esetében a Képviselő-testület Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága, míg


b) településrendezési eszközök esetében a Képviselő-testület


dönt határozattal az el nem fogadott javaslatok, vélemények indoklásával.


(2) A határozatok másolati példánya az ügyirat részét képezi.


5. §


Nyilvánosságot biztosító intézkedések


Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, az arculati kézikönyv, településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések a következők:

a) az adott partnerségi eljárás során bejelentkezett partnerek esetében az elektronikus levélcímmel rendelkezők értesítése,

b) az önkormányzat honlapján való megjelenítés,

c) az önkormányzati újságban tájékoztatás.


II. ZÁRÓ RENDELKEZÉS

6. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Kovács Péter                                                                    Ancsin László

                          polgármester                                                                         jegyző


ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


A partnerségi egyeztetésre vonatkozó eljárás szempontjait a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet rögzíti. Az önkormányzati rendelet teljes nyilvánosságot biztosít a kerületet érintő, lakossági tevékenységet meghatározó önkormányzati döntések egyeztetése során.


RÉSZLETES INDOKOLÁS


1. §


A rendelet alkalmazását és hatályát határozza meg.


2. §


A partneri tájékoztatás módját és eszközét rögzíti.


3. §


Az egyeztetési eljárás módjáról, határidejéről rendelkezik.


4. §


A partneri egyeztetés során az el nem fogadott javaslatok, vélemények önkormányzati döntésének szabályait rögzíti.


5. §


A nyilvánosságot biztosító feladatokat veszi számba.

                                                     6. §


A hatálybelépésről rendelkezik.