Borsodszirák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018. (XII.12.) önkormányzati rendelete

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások természetbeni juttatásának helyi szabályairól

Hatályos: 2018. 12. 13- 2019. 12. 30

Borsodszirák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018. (XII.12.) önkormányzati rendelete

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások természetbeni juttatásának helyi szabályairól

2018.12.13.

Borsodszirák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Borsodszirák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások természetbeni támogatásával összefüggő 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatban foglaltak szerint természetbeni támogatást nyújt.

(2) Az (1) bekezdés szerinti támogatásra az a személy jogosult, aki Borsodszirák községben életvitelszerűen él, és az adott háztartás a bejelentett lakhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye.

(3) A támogatás háztartásonként egy fő részére állapítható meg annak a személynek, aki 2018. október 15-ig igénybejelentést nyújtott be Borsodszirák Község Önkormányzatához. Az igénybejelentésben megjelölt fűtési mód nem módosítható.

2. § A jogosultsági feltételek fennállásának ellenőrzésére az eljárás során helyszíni vizsgálat végezhető. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő a támogatás igénybevételére nem volt jogosult és eljárása rosszhiszemű volt, az önkormányzat szabálysértési eljárást kezdeményez.

3. § (1) A jogosult részére Borsodszirák Község Önkormányzata - a rendelet 1. mellékletét képező minta szerinti – utalványt állít ki 12.000.- Ft összegről. Az utalvány kiállításának határideje 2019.01.31. napja.

(2) Az utalvány kizárólag tüzelőanyag vásárlására jogosít, amelyet a kijelölt tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezetnél lehet felhasználni. A gazdálkodó szervezet kijelöléséről a polgármester 2019.01.31. napjáig gondoskodik. A kijelölt gazdálkodó szervezet megnevezését és elérhetőségét az (1) bekezdésben meghatározott utalványon fel kell tüntetni.

(3) Borsodszirák község Önkormányzatának Képviselőtestülete a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások természetbeni támogatásának megállapításával kapcsolatos hatáskörét a polgármesterre ruházza át.

(4) A tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költsége a támogatásban részesülő háztartást terheli.

(5) A tüzelőanyag átvételének határideje 2019. december 15. napja.

4. § (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet 2019. december 31-én hatályát veszti.