Csincse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2014. 08. 28

Csincse Község Önkormányzat Képviselő-testületének

4/2014. (VIII.27.) önkormányzati rendelete

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

_______________________________________________________________


Csincse Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdés a.) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény 44/C. §. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról az alábbi rendeletet alkotja:


  1. §.

A Rendelet hatálya


  1. A rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő közszolgáltatásra terjed ki.
  2. A rendelet területi hatálya Csincse község közigazgatási területére terjed ki.
  3. A rendelet személyi hatálya a közszolgáltatást ellátó Csincse Község Önkormányzatának valamint Csincse község közigazgatási területén a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlantulajdonosra, vagyonkezelőjére, vagy az ingatlant egyéb jogcímen használóra terjed ki.


  1. §.

A közszolgáltatás rendje, módja


  1. A közszolgáltatást, azaz a települési folyékony hulladék összegyűjtését, elszállítását, ártalommentes elhelyezését, valamint a szolgáltatás folyamatosságának biztosítását – Csincse Község Önkormányzatával megkötött közszolgáltatási szerződés alapján  Szilágyi György Bükkábrány, Deák F. út 20. sz. alatti lakos - vállalkozó

     végzi.


  1. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításáról és ártalommentes elhelyezéséről az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni.
  2. A hulladék összegyűjtése és elszállítása az ingatlan tulajdonosának előzetes bejelentésére, valamint megrendelésére történik.
  3. Az ingatlan tulajdonosa köteles a kezelés költségeit megfizetni, valamint a költség megfizetéséről szóló bizonylatot szükség esetén felmutatni.




  1. A közszolgáltató a megrendeléstől számított 72 órán belül köteles a hulladékot elszállítani és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság (3700 Kazincbarcika, Tardonai út 1.) üzemeltetésében működő mezőkövesdi vagy szentistváni szennyvíztisztító telepen elhelyezni.
  2. A közszolgáltatás igénybevételével a tulajdonos és a közszolgáltató között – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 7. pontja  közszolgáltatási szerződés szabályai szerinti – szerződés jön létre.
  3. A közszolgáltató a tevékenysége végzése során birtokába jutott a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat ( a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím) köteles az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezelni.
  4. A hulladékot úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjön. A szállításból eredő szennyeződés esetén a közszolgáltató a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni. 


  1. §.

A közszolgáltatás díja


  1. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításáért és ártalommentes elhelyezéséért az ingatlan tulajdonos e rendelet 1. sz. Mellékletében meghatározott díjat köteles fizetni.


  1. §.

     Záró rendelkezések


Ez a rendelet a kihirdetését követő nap lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 10/2013.(X.15.) önkormányzati rendelet 7. pont 12. §-a és 13. §-a




  1. sz. melléklet


A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségarányos két tényezős díja:

Alapdíj: 12204,7,- Ft + 27 % ÁFA =15.500,- Ft/forduló

Ami tartalmazza a kilométer arányos úthasználati díjat is.


Ürítési díj: A mennyiségarányos szippantott háztartási szennyvíz mindenkor aktuális elhelyezési díja.

2014. évi elhelyezési díj 

Mezőkövesdi Tisztító üzem: 767,8 Ft/m3 +27 % ÁFA = 975,1,- Ft/m3  Szentistváni Tisztító üzem: 769,7 Ft/m3 +27 % ÁFA = 977,5,- Ft/m3




Lőrincz Imre                                                                Farkas Julianna

polgármester                                                                jegyző megbízásából


                                                                                           Burkus Imréné

                                                                                           aljegyző