Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2015 (XII.14.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők illetményéről, a munkavégzésről, valamint a köztisztviselők juttatásairól és támogatásairól

Hatályos: 2015. 12. 14

Monorierdő Község Önkormányzat

Képviselő-testületének

19/2015. (XII. 14.) önkormányzati

rendelete


a köztisztviselők illetményéről, a munkavégzésről, valamint a köztisztviselők juttatásairól és támogatásairól


Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 237-§-ban kapott felhatalmazás alapján, továbbá a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 13. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a következőket rendeli el:


  1. Fejezet

Bevezető rendelkezések

1. A rendelet hatálya


1.§ (1) A rendelet hatálya kiterjed a Monorierdői Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) a teljes és részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre, továbbá Monorierdő község Polgármesterére.

(2) A részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre a rendelet szabályait a jogviszony keretében megállapított munkaidővel arányosan kell alkalmazni.


2. A munkaköri elnevezés


2. § A Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselő a képviselő-testület által meghatározott belső szervezeti tagozódás figyelembevételével a munkáltatói jogok gyakorlójától csoportvezetői vagy referensi munkaköri elnevezést is kaphat. A munkaköri megnevezést a munkavégzés szakmai területe szerinti kifejezésből csoportvezetői vagy referensi megjelöléssel kell képezni.

II. Fejezet

A köztisztviselők illetményéről

1. A köztisztviselők díjazása


3. § (1) A köztisztviselő alapilletményének számítási alapja a Magyar Köztársaság költségvetéséről szóló törvényben meghatározott (központilag érvényes) illetmény-alap.

(2) A Hivatali szervezetben - nem önálló szervezeti egységként- két csoport működik: Hatósági és Ügyfélszolgálati-, Pénzügyi és Községgazdálkodási Csoport.


2. A köztisztviselő illetménykiegészítése


4. § (1) A Kttv. 234. § (3) bekezdés b) pontja alapján a Hivatal valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselőjét egységesen illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(2) A Kttv. 234. § (4) bekezdése alapján a Hivatal valamennyi középfokú iskolai végzettségű köztisztviselőjét egységesen illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.


III. Fejezet

A köztisztviselők juttatásairól és támogatásairól


5. § (1) A köztisztviselő cafetéria-juttatásként - a Kttv. 151. § (1) bekezdése alapján – a mindenkor hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvényben felsorolt juttatásokra jogosult.

(2) A Képviselő-testület, figyelemmel a Kttv. 237. §-ára – költségvetésében – szociális és kegyeleti támogatás céljára, a Hivatal éves személyi juttatási előirányzatának 20.000 Ft- összegű fedezetet biztosít, amely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át.


IV. Fejezet

A munkavégzésről


6. § (1) A köztisztviselő munkaideje heti 40 óra, amely magában foglalja a napi 30 perc munkaközi szünetet (ebédidő).

(2) A polgármester munkaidő beosztása az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatában előírt kötelező fogadóóráján kívül kötetlen.


V. Fejezet

Záró rendelkezések


7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2011. (X. 28.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2015. (XII.01.) számú önkormányzati rendelet.

(2) A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

(3) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Kttv. szabályai szerint kell eljárni.