Monorierdő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 14

Monorierdő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.14.

Monorierdő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat 2024. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja.

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Monorierdő Község Önkormányzatára, Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület), bizottságaira, a Monorierdői Polgármesteri Hivatalra (továbbiakban: Polgármesteri Hivatal), az Önkormányzat irányítása alá tartozó Monorierdői Csicsergő Óvoda és Konyhára (továbbiakban: Óvoda) terjed ki.

2. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

2. § (1) 1 A Képviselő-testület Monorierdő Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) 2024. évi költségvetését

a) 761 792 322 forint költségvetési bevétellel

b) 842 718 385 Ft költségvetési kiadással,

c) 80 926 063 költségvetési egyenleggel,

ebből 80 926 063 Ft hiánnyal állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés c) pontja szerinti hiány finanszírozása belső forrásból, az előző évi maradvány 80 926 063 Ft felhasználásával történik.

(3) a) 522 236 024 forint finanszírozási bevétellel

a) 441 309 961 Ft finanszírozási kiadással,

b) 80 926 063 finanszírozási egyenleggel, ebből 80 926 063 Ft többlettel állapítja meg.

(4) a bevételek és kiadások főösszegét 1 284 028 346 Ft-ban állapítja meg.

3. A költségvetési rendelet táblarendszere

3. § A 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési főösszegek (Önkormányzat és költségvetési szervei) bevételi forrásonkénti és kiemelt kiadási előirányzatonkénti összegeit az 1. melléklet mutatja be.

4. § Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak (költségvetési szervek nélkül) kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 2. melléklet tartalmazza.

5. § A Polgármesteri Hivatal bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 3. melléklet tartalmazza.

6. § Az Óvoda bevételeinek és kiadásainak kiemelt előirányzatait a 4. melléklet rögzíti.

7. § Az Önkormányzat gördülő, több évre kiható bevételeinek és kiadásainak (költségvetési szervek nélkül) kiemelt előirányzatonkénti bemutatását a 5. melléklet tartalmazza.

8. § Az Önkormányzat bevételi és kiadási előirányzat-felhasználási ütemtervét a 6. melléklet mutatja be.

9. § Az Önkormányzat több évre kiható kötelezettségvállalásainak részletezése a 7. melléklet szerint kerül bemutatásra.

10. § A Stabilitási törvény 3. §(1) bekezdése szerinti kimutatást a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

11. § Az általános és céltartalék részletezését a 9. melléklet tartalmazza.

12. § Monorierdő Község Önkormányzata 2024. évi bevételek és kiadások mérlegszerű bemutatását a 10. melléklet tartalmazza.

13. § Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú pénzeszközei államháztartáson belülre, kívülre, civil szervezetek felé történő átadását (Támogatások) a 11. melléklet tartalmazza.

14. § Az Önkormányzat európai uniós forrásból finanszírozott programjainak, projektjeinek költségvetését a 12. melléklet részletezi.

15. § Az Önkormányzat által nyújtandó szociális ellátások tervezett összegét a 13. melléklet részletezi.

16. § Az Önkormányzat és költségvetési szervei engedélyezett létszámkerete a 14. melléklet szerint kerül bemutatásra.

17. § Az Önkormányzat 2024. évi általános működési és ágazati feladatainak támogatását (állami támogat) a 15. melléklet állapítja meg.

4. A gazdálkodás rendje

18. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetében pedig a polgármester felelős.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek vezetői, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a hatáskörükbe tartozó kiemelt előirányzatokon belül, saját hatáskörben az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 34. § (3) bekezdése szerint hajthatnak végre átcsoportosítást.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott működési és felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről bevételeiből bevételi előirányzatain felüli, működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközeiből származó többletbevételével bevételi előirányzatát megemelheti a tényleges többletnek vagy szerződés esetén az abban meghatározott mértéknek megfelelő összeggel, a Képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett. A többletbevétel összege csak az adott tevékenységhez kapcsolódó kiadásokra használható fel.

(4) A (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás költségvetési többlettámogatási igénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő évben nem járhat. A költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat tekintetében pedig a polgármester a (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás során tartós, a költségvetési évet meghaladó időtartamú kötelezettséget nem vállalhat.

(5) A bevételi előirányzatok - a (3) bekezdésben meghatározott kivételekkel - kizárólag azok túlteljesítése esetén növelhetők, és a költségvetési bevételek tervezettől történő elmaradása esetén azokat csökkenteni kell. A ténylegesen teljesített intézményi saját bevételeknek a jóváhagyott előirányzattól való elmaradása többlettámogatással nem járhat, ezért ebben az esetben - legfeljebb az elmaradás mértékével - a kiadási előirányzatokat is csökkenteni kell.

(6) A személyi juttatások rovatainak előirányzatai csak a jóváhagyott többletbevétellel, a költségvetési szerv kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványának személyi juttatásokból származó részével, vagy eredeti előirányzatként nem megtervezett, év közben rendelkezésre bocsátott egyéb forrásból növelhető.

(7) (1) A Képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítások jogát valamennyi előirányzat vonatkozásában 10 %-ig a Polgármesterre ruházza át. Amennyiben az átcsoportosítás a Polgármesteri Hivatal vagy az Óvoda vonatkozásában megállapított kiadási előirányzatot érint, átcsoportosítás előtt a Polgármester köteles az Óvodavezetővel, illetve a Jegyzővel egyeztetni. Egyéb esetekben a Képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(8) (2) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a Polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni.

5. A költségvetés végrehajtásának szabályai

19. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a költségvetésben az Önkormányzat kiadási előirányzatai terhére 2 000 000 forint értékhatárig önállóan vállaljon kötelezettséget. Az ilyen kötelezettségvállalásról a Polgármester a Képviselő-testületet a soron következő testületi ülésen köteles tájékoztatni.

(2) A költségvetési szervek az egységes rovatrend K1101. (Törvény szerinti illetmények, munkabérek) rovat eredeti előirányzatának és annak járulékainak megtakarítása terhére a polgármester engedélye nélkül kizárólag az alábbi kifizetéseket teljesíthetik:

a) üres álláshely, valamint tartós betegállomány miatti többletfeladatra helyettesítési díjat, túlórát,

b) jogviszony megszüntetése miatt keletkező munkából felmentett időszakra járó kötelező illetményt, szabadságmegváltást, végkielégítést,

c) az évközben felmerülő és az eredeti költségvetésben nem tervezett GYES-rő1, GYED-ről visszatérő alkalmazott szabadságának kivétele miatt a helyettesítő alkalmazott illetményét,

d) az évközben felmerülő és az eredeti költségvetésben nem tervezett jubileumi jutalmat, az alkalmazott betegsége idejére az őt megillető juttatást - betegszabadság, valamint a táppénz-hozzájárulás,

e) a munkavállaló kötelező munkaidején felüli rendkívüli munkavégzésre elrendelt túlórát,

f) az alapító okirat szerinti közfeladat ellátásának teljesítése érdekében feltétlenül szükséges, kizárólag külső személy részére megbízási díjat.

(3) A Jegyző, mint a Polgármesteri Hivatal vezetője rendkívüli, célhoz kötött feladatot állapíthat meg a köztisztviselő részére (célfeladat) a polgármesterrel egyetértésben. Ilyen feladat állapítható meg különösen az anyakönyvvezetők részére, a projektek végrehajtása, katasztrófa miatti ügyelet, adó végrehajtási feladatok miatt, melynek eredményes végrehajtásáért céljuttatást határozható meg, amennyiben a Polgármesteri Hivatal költségvetésében a fedezet rendelkezésre áll.

(4) Az e rendeletben meghatározottakon kívüli normatív jutalom, céljuttatás, kifizetéséről a polgármester dönt, amennyiben a költségvetési szerv bérmegtakarításából a költségvetési fedezet biztosított és a szükséges előirányzat módosítás megtörtént.

(5) A költségvetési szerveknél kifizethető normatív jutalom és céljuttatás éves összege nem lehet több az egységes rovatrend K1101. (Törvény szerinti illetmények, munkabérek) rovat éves eredeti előirányzatának 20%-ánál.

(6) A kiadási előirányzatok felhasználása során 500 000 forint feletti kötelezettségvállalás esetén ugyanarra a műszaki, megvalósulási tartalomra szólóan, a Képviselő-testület legalább 3 írásos árajánlat beszerzését teszi kötelezővé.

20. § A Monorierdői Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját bruttó 50 000 forintban állapítja meg.

21. § A polgármester, a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők, munkavállalók és ügykezelők éves cafetéria-juttatása bruttó 400.000 forint/fő.

22. § A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szervek által benyújtandó pályázatokhoz minden esetben az irányító szerv vagy az általa felhatalmazott személy előzetes engedélye szükséges a következők szerint:

a) az egymillió forintot meghaladó önrészt igénylő pályázatoknál a Képviselő-testület,

b) az egymillió forint vagy az alatti, továbbá az önrészt nem igénylő és fenntartási költségekkel nem járó pályázatok esetén a polgármester jogosult az engedélyt megadni.

23. § (1) Az Önkormányzat költségvetésében elfogadott beruházásokra, valamint a felújításokra jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról – a Képviselő-testület ettől eltérő rendelkezése hiányában - a polgármester gondoskodik.

(2) A költségvetési szerv költségvetésében jóváhagyott beruházás vagy felújítás esetén a költségvetési szerv vezetője gondoskodik annak lebonyolításáról.

(3) A költségvetési szerv eszközfejlesztésre jóváhagyott pénzeszköz felhasználásáról a költségvetési szerv vezetője gondoskodik.

6. Előirányzatok átcsoportosítására, módosítására vonatkozó szabályok

24. § A rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosításáról, valamint a bevételi és kiadási előirányzatok átcsoportosításáról az - Áht. 34. § (3) bekezdése és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 36. § (2)-(3) bekezdése és a 43. § (2) bekezdése alapján a költségvetési szerv vezetője, az Önkormányzat esetén a polgármester a költségvetési kiadások kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

25. § (1) A 27. §-ban foglalt változásokról, az annak megtörténtét követően legkésőbb a 36. § (2) bekezdése szerinti időpontokban a döntésre jogosult a Képviselő-testületet köteles tájékoztatni.

(2) A 27. § szerinti döntések, átcsoportosítások az e rendelet szerinti költségvetés főösszegét nem változtathatják meg, továbbá jogszabályt nem sérthetnek.

26. § (1) Ha az Önkormányzat az év közben az e rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester legkésőbb a (2) bekezdés szerinti időpontokban a Képviselő-testületet tájékoztatja.

(2) A Képviselő-testület 2024. június 30. napi hatállyal 2024. szeptember 30-ig, 2024. szeptember 30. napi hatállyal 2024. december 31-ig és a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, 2024. december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

7. A gazdálkodás szabályai

27. § Az Önkormányzat bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáért a jegyző, mint a gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szerv vezetője a felelős.

28. § A költségvetési szerv költségvetési támogatása kizárólag a költségvetési szerv szakmai tevékenységére és az ezzel összefüggő kiadásokra használható fel.

29. § (1) A Képviselő-testület irányítása alatt működő költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a költségvetési szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője felelős.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor hatályos jogszabályi előírások figyelembe vételével, valamint a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) A szabályozás hiányosságáért a felelősség a költségvetési szerv vezetőjét terheli.

8. Államháztartáson kívüli forrás átvételére vonatkozó szabályok

30. § Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről szóló megállapodást a polgármester köti meg.

9. Záró rendelkezések

31. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

32. § Ez a rendelet 2024. február 14-én lép hatályba.

1. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

A

B

C

D

E

F

1

B E V É T E L E K forintban

2

3

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

4

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

5

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

561 365 110

545 670 460

15 694 650

7

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

201 983 815

198 983 565

3 000 250

8

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

219 539 294

219 539 294

9

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

57 529 574

44 835 174

12 694 400

10

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 609 398

11 609 398

11

1.5.

Elszámolásból származó bevételek

12

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

70 703 029

70 703 029

13

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

14

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

15

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

16

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

17

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

18

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

20

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

70 400 000

70 400 000

21

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

70 400 000

70 400 000

22

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

23

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

24

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

25

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

26

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

27

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

89 750 000

89 200 000

28

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

89 750 000

89 200 000

29

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

77 750 000

77 750 000

30

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

12 000 000

12 000 000

31

4.2.

Gépjárműadó

32

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

33

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

34

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

28 277 212

25 287 818

2 989 394

35

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

36

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

276 664

276 664

37

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

38

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5 000 000

2 010 606

2 989 394

39

5.5.

Ellátási díjak

17 126 416

17 126 416

40

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 624 132

4 624 132

41

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

42

5.8.

Kamatbevételek

43

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

44

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 250 000

1 250 000

45

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 000 000

12 000 000

46

6.1.

Immateriális javak értékesítése

47

6.2.

Ingatlanok értékesítése

12 000 000

12 000 000

48

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

49

6.4.

Részesedések értékesítése

50

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

51

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

52

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

53

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

54

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

55

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

56

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

57

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

58

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

59

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

60

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

61

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

761 792 322

730 558 278

30 684 044

62

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

63

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

64

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

65

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

66

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

67

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

70

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

71

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

80 926 063

2 265 773

78 660 290

72

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

80 926 063

78 660 290

73

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

2 265 773

74

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

441 309 961

400 785 858

75

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

76

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

77

13.3.

Központi irányítószervi támogatás

441 309 961

441 309 961

78

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

79

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

80

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

81

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

82

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

83

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

84

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

522 236 024

443 575 734

78 660 290

85

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

1 284 028 346

1 174 134 012

109 344 334

86

Nettósított bevételek összesen

842 718 385

87

K I A D Á S O K

88

89

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi

90

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

91

A

B

C

C

C

C

92

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

731 758 099

707 313 765

24 444 334

93

1.1.

Személyi juttatások

359 880 712

340 928 804

18 951 908

94

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

46 719 513

44 227 337

2 492 176

95

1.3.

Dologi kiadások

275 537 874

272 537 624

3 000 250

96

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 860 000

33 860 000

97

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

9 000 000

98

1.5

Egyéb működési célú kiadások

99

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

100

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

101

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

102

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

103

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások

104

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

105

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

106

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

107

1.14.

- Kamattámogatások

6 760 000

6 760 000

108

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

109

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

110 710 286

25 810 286

84 900 000

110

2.1.

Beruházások

90 190 000

5 290 000

84 900 000

111

2.2.

Felújítások

8 880 000

8 880 000

112

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

11 640 286

11 640 286

113

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

114

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

115

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

116

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

117

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

118

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

119

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

120

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

121

2.12.

122

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

123

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

250 000

250 000

124

3.1.

Általános tartalék

250 000

250 000

125

3.2.

Céltartalék

126

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

842 718 385

733 374 051

109 344 334

127

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

128

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

129

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

130

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

131

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

132

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

133

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

134

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

135

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

136

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

441 309 961

441 309 961

137

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

138

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

139

7.3.

Intézményfinanszírozás

441 309 961

441 309 961

140

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

141

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

142

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

143

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

144

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

145

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

146

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

441 309 961

441 309 961

147

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

1 284 028 346

1 174 684 012

109 344 334

148

149

Nettósított kiadások összesen:

842 718 385

2. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek önkormányzat

2.1. melléklet

2

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

3

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

4

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

561 365 110

545 670 460

15 694 650

0

5

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

201 983 815

198 983 565

3 000 250

0

6

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

219 539 294

219 539 294

0

0

7

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

57 529 574

44 835 174

12 694 400

0

8

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 609 398

11 609 398

0

0

9

1.5.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

10

1.6.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatának támogatása

70 703 029

70 703 029

0

0

11

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

0

0

0

12

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

13

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

14

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

15

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei áht.-n belülről

0

0

0

0

17

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

18

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

70 400 000

70 400 000

0

0

19

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

70 400 000

70 400 000

0

0

20

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

21

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

22

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

23

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei áht-n belülről

0

0

0

0

24

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

25

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

89 750 000

89 200 000

0

0

26

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

89 750 000

89 200 000

0

0

27

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

77 750 000

77 750 000

0

0

28

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

12 000 000

12 000 000

0

0

29

4.2.

Gépjárműadó

0

0

0

0

30

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

0

31

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

0

0

0

0

32

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

6 000 000

3 010 606

2 989 394

0

33

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

34

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

35

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

36

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5 000 000

2 010 606

2 989 394

0

37

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

38

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

39

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

40

5.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

41

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

42

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 000 000

1 000 000

0

0

43

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 000 000

0

12 000 000

0

44

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

45

6.2.

Ingatlanok értékesítése

12 000 000

0

12 000 000

0

46

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

47

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

48

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

49

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

50

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

52

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

53

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

54

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

55

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

57

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

58

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

59

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

739 515 110

739 515 110

30 684 044

0

60

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

61

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

62

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

63

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

64

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

65

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

66

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

67

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

68

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

69

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

78 660 290

0

78 660 290

0

70

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

78 660 290

0

78 660 290

0

71

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

72

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

73

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

74

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

75

13.3.

Központi irányítószervi támogatás

0

0

0

0

76

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

77

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

79

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

80

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

81

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

0

0

0

82

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

78 660 290

0

78 660 290

0

83

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

818 175 400

739 515 110

109 344 334

0

84

K I A D Á S O K

85

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi

86

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

87

A

B

C

D

E

F

88

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

272 485 153

248 040 819

24 444 334

0

89

1.1.

Személyi juttatások

56 925 436

37 973 528

18 951 908

0

90

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 335 327

4 843 151

2 492 176

0

91

1.3.

Dologi kiadások

158 604 390

155 604 140

3 000 250

0

92

-

-

33 860 000

33 860 000

0

0

93

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

9 000 000

0

0

94

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

95

1.6.

az 1.5-ből: - Önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadások teljesítése

0

0

0

0

96

1.7.

Központi költségvetési szervekkegyéb működési célú végleges támogatás

0

0

0

0

97

1.8.

Önkormányzati többségi tulajdonú nem pénzügyi vállalkozásnak egyéb működési célú támogatás

0

0

0

0

98

1.9.

Egyéb vállalkozásnak egyéb működési célú támogatás

0

0

0

0

99

1.10.

Háztartásoknak egyéb működési célú támogatás

0

0

0

0

100

1.11.

Nonprofit gazdasági társaságnak egyéb működési célú támogatás

0

0

0

0

101

1.12.

Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezetnek egyéb működési támogatás

0

0

0

0

102

1.13.

Árkiegészítések, ártámogatások

0

0

0

0

103

1.14.

Kamattámogatások

0

0

0

0

104

1.15.

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

6 760 000

6 760 000

0

0

105

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

104 130 286

104 130 286

84 900 000

0

106

2.1.

Beruházások

90 190 000

5 290 000

84 900 000

0

107

2.2.

Felújítások

2 300 000

2 300 000

0

0

108

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

11 640 286

11 640 286

0

0

109

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

110

2.5.

-

0

0

0

0

111

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

0

0

0

0

112

2.7.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

0

0

0

0

113

2.8.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

0

0

0

0

114

2.9.

Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

0

0

0

0

115

2.10.

Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

0

0

0

0

116

2.11.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

0

0

0

0

117

2.12.

Lakástámogatás

0

0

0

0

118

2.13.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

119

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

250 000

250 000

0

0

120

3.1.

Általános tartalék

0

0

0

0

121

3.2.

Céltartalék

0

0

0

0

122

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

376 865 439

267 521 105

109 344 334

0

123

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

0

0

0

0

124

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

125

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

126

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

127

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

0

0

0

128

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

129

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

130

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

131

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

132

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

441 309 961

441 309 961

0

0

133

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

134

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

135

7.3.

Központi irányítószervi támogatás

441 309 961

441 309 961

0

0

136

7.4.

Lízing kiadásai

0

0

0

0

137

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

0

0

0

138

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

139

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

140

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

141

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

142

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

441 309 961

441 309 961

0

0

143

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

818 175 400

708 831 066

109 344 334

-

144

3. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Elemi költségvetés

A

B

C

D

E

F

G

1

B E V É T E L E K

2

3.1 sz. tábla

ezer forintban

3

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

4

Eredeti előirány-zat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

5

A

B

C

D

E

F

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

7

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

8

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

9

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

10

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

12

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

13

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

14

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

15

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból meg-térülések

16

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsön-ök visszatérülése

17

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsön-ök igénybevétele

18

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

20

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

21

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

23

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

24

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

25

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

26

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

27

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

28

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

29

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

30

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

31

4.2.

Gépjárműadó

32

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

33

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

34

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

276 664

276 664

35

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

36

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

276 664

276 664

37

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

38

5.4.

Tulajdonosi bevételek

39

5.5.

Ellátási díjak

40

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

41

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

42

5.8.

Kamatbevételek

43

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

44

5.10.

Egyéb működési bevételek

45

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

46

6.1.

Immateriális javak értékesítése

47

6.2.

Ingatlanok értékesítése

48

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

49

6.4.

Részesedések értékesítése

50

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

51

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

52

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból meg-térülések ÁH-n kívülről

53

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

54

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

55

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

56

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

57

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

58

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

59

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

60

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

61

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

276 664

276 664

62

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

63

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

64

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

65

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

66

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

67

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

70

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

71

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

2 265 773

2 265 773

72

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 265 773

73

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

2 265 773

74

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

144 872 858

144 872 858

75

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

76

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

77

13.3.

Központi irányító szervi támogatás

144 872 858

144 872 858

78

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

79

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

80

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

81

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

82

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

83

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

84

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

147 138 631

147 138 631

85

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

147 415 295

147 415 295

86

87

K I A D Á S O K

88

3.2 sz. tábla

89

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi

90

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

91

A

B

C

D

E

F

92

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

145 510 295

145 510 295

93

1.1.

Személyi juttatások

105 831 500

105 831 500

94

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 758 095

13 758 095

95

1.3.

Dologi kiadások

25 920 700

25 920 700

96

97

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

98

1.5

Egyéb működési célú kiadások

99

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

100

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

101

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

102

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

103

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

104

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

105

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

106

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

107

1.14.

- Kamattámogatások

108

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

109

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 905 000

1 905 000

110

2.1.

Beruházások

1 905 000

1 905 000

111

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

112

2.3.

Felújítások

113

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

114

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

115

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

116

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

117

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

118

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

119

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

120

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

121

2.12.

- Lakástámogatás

122

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

123

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

124

3.1.

Általános tartalék

125

3.2.

Céltartalék

126

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

147 415 295

147 415 295

127

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

128

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

129

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

130

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

131

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

132

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

133

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

134

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

135

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

136

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

137

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

138

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

139

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

140

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

141

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

142

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

143

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

144

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

145

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

146

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

147

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

147 415 295

147 415 295

148

149

150

B E V É T E L E K 3.3 - 3.4 melléklet

151

3.3 sz tábla

Forintban

152

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

011130 Önkormányzatok és önk. hivatalok jogalkotó és ált. igazg. tev.

031030 Közterület rendjének fenntartása

066020 Város-és községgazdálkodási egyéb szolg.

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

153

154

A

B

C

D

E

I

K

155

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

156

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

157

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

158

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

159

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

160

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

161

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

162

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

163

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

164

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

165

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

166

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

167

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

168

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

169

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

170

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

171

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

172

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

173

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

174

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

175

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

176

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

177

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

178

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

179

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

180

4.2.

Gépjárműadó

181

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

182

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

183

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

276 664

276 664

184

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

185

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

276 664

276 664

186

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

187

5.4.

Tulajdonosi bevételek

188

5.5.

Ellátási díjak

189

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

190

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

191

5.8.

Kamatbevételek

192

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

193

5.10.

Egyéb működési bevételek

194

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

195

6.1.

Immateriális javak értékesítése

196

6.2.

Ingatlanok értékesítése

197

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

198

6.4.

Részesedések értékesítése

199

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

200

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

201

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

202

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

203

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

204

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

205

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

206

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

207

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

208

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

209

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

210

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

276 664

276 664

211

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

212

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

213

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

214

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

215

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

216

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

217

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

218

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

219

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

220

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

2 265 773

2 265 773

0

0

0

221

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 265 773

2 265 773

222

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

223

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

144 872 858

144 872 858

224

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

225

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

226

13.3.

Központi irányító szervi támogatás

144 872 858

144 872 858

227

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

228

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

229

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

230

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

231

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

232

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

233

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

147 138 631

147 138 631

234

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

147 415 295

147 415 295

235

236

K I A D Á S O K

237

3.4. sz. táblázat

Forintban

238

Sorszám

Kiadási jogcím

2024. évi előirányzat

011130 Önkormányzatok és önk. hivatalok jogalkotó és ált. igazg. tev.

031030 Közterület rendjének fenntartása

066020 Város-és községgazdálkodási egyéb szolg.

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

239

240

A

B

C

D

E

F

G

241

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

145 510 295

145 510 295

242

1.1.

Személyi juttatások

105 831 500

105 831 500

0

243

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 758 095

13 758 095

0

244

1.3.

Dologi kiadások

25 920 700

25 920 700

0

245

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

246

1.5

Egyéb működési célú kiadások

247

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

248

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

249

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

250

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

251

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

252

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

253

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

254

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

255

1.14.

- Kamattámogatások

256

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

257

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

1 905 000

1 905 000

0

0

0

258

2.1.

Beruházások

1 905 000

1 905 000

259

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

260

2.3.

Felújítások

261

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

262

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

263

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

264

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

265

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

266

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

267

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

268

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

269

2.12.

- Lakástámogatás

270

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

271

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

0

0

0

272

3.1.

Általános tartalék

273

3.2.

Céltartalék

274

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

0

0

0

275

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

147 415 295

147 415 295

0

0

0

276

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

277

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

278

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

279

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

0

0

280

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

281

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

282

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

283

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

284

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

0

0

0

285

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

286

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

287

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

288

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

289

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

0

0

0

290

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

291

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

292

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

293

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

294

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

0

0

0

295

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

147 415 295

147 415 295

0

0

0

4. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Monorierdő Csicsergő Óvoda elemi költségvetése

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

B E V É T E L E K

2

4.1. sz. táblázat

ezer forintban

3

Sor
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

4

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

5

A

B

C

D

E

F

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

7

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

8

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

9

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

10

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

12

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

13

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

14

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

15

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

16

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

17

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

18

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

20

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

21

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

22

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

23

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

24

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

25

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

26

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

27

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

28

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

29

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

30

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

31

4.2.

Gépjárműadó

32

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

33

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

34

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

22 000 548

22 000 548

35

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

36

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

37

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

38

5.4.

Tulajdonosi bevételek

39

5.5.

Ellátási díjak

17 126 416

17 126 416

40

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 624 132

4 624 132

41

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

42

5.8.

Kamatbevételek

43

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

44

5.10.

Egyéb működési bevételek

250 000

250 000

45

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

46

6.1.

Immateriális javak értékesítése

47

6.2.

Ingatlanok értékesítése

48

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

49

6.4.

Részesedések értékesítése

50

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

51

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

52

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

53

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

54

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

55

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

56

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

57

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

58

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

59

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

60

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

61

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

22 000 548

22 000 548

62

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

63

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

64

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

65

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

66

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

67

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

70

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

71

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

72

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

73

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

74

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

296 437 103

255 913 000

75

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

76

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

77

13.3.

Központi irányítószervi támogatás

296 437 103

296 437 103

78

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

79

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

80

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

81

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

82

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

83

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

84

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

296 437 103

296 437 103

85

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

318 437 651

318 437 651

86

87

K I A D Á S O K

88

4.2. sz. táblázat

89

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi

90

Eredeti előirányzat

Kötelező

Önkéntvállalt

Állami

91

A

B

C

D

E

F

92

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

313 762 651

313 762 651

93

1.1.

Személyi juttatások

197 123 776

197 123 776

94

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

25 626 091

25 626 091

95

1.3.

Dologi kiadások

91 012 784

91 012 784

96

97

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

98

1.5

Egyéb működési célú kiadások

99

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

100

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

101

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

102

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

103

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

104

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

105

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

106

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

107

1.14.

- Kamattámogatások

108

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

109

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

4 675 000

4 675 000

110

2.1.

Beruházások

4 675 000

4 675 000

111

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

112

2.3.

Felújítások

113

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

114

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

115

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

116

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

117

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

118

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

119

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

120

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

121

2.12.

- Lakástámogatás

122

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

123

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

124

3.1.

Általános tartalék

125

3.2.

Céltartalék

126

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

318 437 651

318 437 651

127

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

128

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

129

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

130

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

131

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

132

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

133

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

134

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

135

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

136

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

137

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

138

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

139

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

140

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

141

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

142

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

143

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

144

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

145

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

146

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

147

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

318 437 651

318 437 651

148



B E V É T E L E K

149

4.3. sz. táblázat

Forintban

150

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

091110 Óvodai nevelés ellátás szakmai feladatai

091140 Óvodai nevelés ellátás működtetési feladatai

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091120 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai

018130 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096025 Munkahelyi étkezés köznevelési intézményben

151

152

A

B

C

D

E

F

G

H

I

153

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

154

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

155

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

156

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

157

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

158

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

159

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

160

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

161

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

162

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

163

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

164

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

165

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

166

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

167

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

168

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

169

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülés-ek

170

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

171

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

172

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

173

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

174

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

175

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

176

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

177

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

178

4.2.

Gépjárműadó

179

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

180

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

181

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

22 000 548

20 810 548

1 190 000

182

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

183

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

184

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

185

5.4.

Tulajdonosi bevételek

186

5.5.

Ellátási díjak

17 126 416

1 190 000

15 936 416

1 190 000

187

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 624 132

1 353 132

3 271 000

188

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

189

5.8.

Kamatbevételek

190

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

191

5.10.

Egyéb működési bevételek

250 000

250 000

192

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

193

6.1.

Immateriális javak értékesítése

194

6.2.

Ingatlanok értékesítése

195

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

196

6.4.

Részesedések értékesítése

197

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

198

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

199

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

200

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

201

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

202

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

203

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

204

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

205

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

206

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

207

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

208

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

22 000 548

1 190 000

20 810 548

1 190 000

209

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

210

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

211

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

212

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

213

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

214

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

215

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

216

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

217

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

218

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

219

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

220

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

221

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

296 437 103

173 381 750

43 825 299

77 328 365

1 901 688

222

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

223

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

224

13.3.

Központi irányítószervi támogatás

296 437 103

173 381 750

43 825 299

77 328 365

1 901 688

0

0

225

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

226

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

227

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

228

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

229

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

230

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

231

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

296 437 103

173 381 750

43 825 299

77 328 365

1 901 688

232

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

318 437 651

181 213 298

43 825 299

90 298 365

1 901 688

1 199 000

233

234

K I A D Á S O K

235

4.4. sz. táblázat

Forintban

236

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2024. évi előirányzat

091110 Óvodai nevelés ellátás szakmai feladatai

091140 Óvodai nevelés ellátás működtetési feladatai

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091120 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai

018130 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096025 Munkahelyi étkezés köznevelési intézményben

237

238

A

B

C

D

E

F

G

H

I

239

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

313 762 651

178 223 298

43 825 299

88 613 365

1 901 688

1 199 000

240

1.1.

Személyi juttatások

197 123 776

157 166 083

4 473 600

26 984 015

1 500 078

241

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

25 626 091

21 193 281

601 699

3 629 350

201 760

242

1.3.

Dologi kiadások

91 012 784

1 062 934

38 750 000

58 000 000

199 850

1 199 000

243

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

244

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

245

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

0

246

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

0

247

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

0

248

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

0

249

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

0

250

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

0

251

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

0

252

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

0

253

1.14.

- Kamattámogatások

0

254

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

255

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

4 675 000

2 990 000

1 685 000

256

2.1.

Beruházások

4 675 000

2 990 000

0

1 685 000

257

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

258

2.3.

Felújítások

259

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

260

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

261

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

262

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

263

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

264

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

265

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

266

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

267

2.12.

- Lakástámogatás

268

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

269

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

270

3.1.

Általános tartalék

271

3.2.

Céltartalék

272

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

318 437 651

181 213 298

43 825 299

90 298 365

1 901 688

1 199 000

273

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

274

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

275

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

276

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

277

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

278

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

279

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

280

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

281

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

282

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

283

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

284

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

285

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

286

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

287

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

288

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

289

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

290

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

291

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

292

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

293

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

318 437 651

181 213 298

43 825 299

90 298 365

1 901 688

1 199 000

5. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Bevételek

A

B

C

D

E

F

1

B E V É T E L E K

2

Forintban

3

Sor-
szám

Bevételi jogcím

4

2024 évi várható

2025 évi várható

2026 évi várható

2027 évi várható

5

A

B

C

D

E

F

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

561 365 110

645 569 877

742 405 358

853 766 162

7

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

201 983 815

232 281 387

267 123 595

307 192 135

8

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

219 539 294

252 470 188

290 340 716

333 891 824

9

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

57 529 574

66 159 010

76 082 862

87 495 291

10

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 609 398

13 350 808

15 353 429

17 656 443

11

1.5.

Elszámolásból származó bevételek

12

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

70 703 029

81 308 483

93 504 756

107 530 469

13

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

14

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

15

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

16

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

17

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

18

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

20

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

70 400 000

80 960 000

93 104 000

107 069 600

21

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

70 400 000

80 960 000

93 104 000

107 069 600

22

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

23

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

24

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

25

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

26

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

27

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

89 750 000

103 212 500

118 694 375

136 498 531

28

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

89 750 000

103 212 500

118 694 375

136 498 531

29

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

77 750 000

89 412 500

102 824 375

118 248 031

30

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

12 000 000

13 800 000

15 870 000

18 250 500

31

4.2.

Gépjárműadó

32

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

33

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

34

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

28 277 212

32 518 794

37 396 613

43 006 105

35

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

36

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

276 664

318 164

365 888

420 771

37

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

38

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5 000 000

5 750 000

6 612 500

7 604 375

39

5.5.

Ellátási díjak

17 126 416

19 695 378

22 649 685

26 047 138

40

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 624 132

5 317 752

6 115 415

7 032 727

41

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

42

5.8.

Kamatbevételek

43

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

44

5.10.

Egyéb működési bevételek

1 250 000

1 437 500

1 653 125

1 901 094

45

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

12 000 000

13 800 000

15 870 000

18 250 500

46

6.1.

Immateriális javak értékesítése

47

6.2.

Ingatlanok értékesítése

12 000 000

-1 200 000

-1 380 000

-1 587 000

48

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

49

6.4.

Részesedések értékesítése

50

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

51

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

52

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

53

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

54

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

55

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

56

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

57

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

58

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

59

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

60

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

61

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

761 792 322

876 061 170

1 007 470 346

1 158 590 898

62

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

63

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

64

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

65

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

66

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

67

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

70

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

71

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

80 926 063

93 064 972

107 024 718

123 078 426

72

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

80 926 063

93 064 972

107 024 718

123 078 426

73

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

74

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

441 309 961

507 506 455

583 632 423

671 177 287

75

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

76

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

77

13.3.

Központi irányítószervi támogatás

441 309 961

507 506 455

583 632 423

671 177 287

78

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

79

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

80

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

81

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

82

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

83

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

84

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

522 236 024

600 571 428

690 657 142

794 255 713

85

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

1 284 028 346

1 476 632 598

1 698 127 488

1 952 846 611

86

Nettósított bevételek összesen

842 718 385

87


K I A D Á S O K

88

89

Sor-
szám

Kiadási jogcím

90

2024 évi várható

2025 évi várható

2026 évi várható

2027 évi várható

91

A

B

C

D

E

F

92

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

731 758 099

841 521 814

967 750 086

1 112 912 599

93

1.1.

Személyi juttatások

359 880 712

413 862 819

475 942 242

547 333 578

94

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

46 719 513

53 727 440

61 786 556

71 054 539

95

1.3.

Dologi kiadások

275 537 874

316 868 555

364 398 838

419 058 664

96

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 860 000

38 939 000

44 779 850

51 496 828

97

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

9 000 000

10 350 000

11 902 500

13 687 875

98

1.5

Egyéb működési célú kiadások

99

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

100

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

101

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

102

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

103

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások

104

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

105

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

106

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

107

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

110 710 286

127 316 829

146 414 353

168 376 506

108

2.1.

Beruházások

90 190 000

103 718 500

119 276 275

137 167 716

109

2.2.

Felújítások

8 880 000

10 212 000

11 743 800

13 505 370

110

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

11 640 286

13 386 329

15 394 278

17 703 420

111

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

112

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

113

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

114

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

115

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

116

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

117

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

118

119

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

120

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

250 000

287 500

330 625

380 219

121

3.1.

Általános tartalék

250 000

287 500

330 625

380 219

122

3.2.

Céltartalék

123

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

376 865 439

433 395 255

498 404 543

573 165 225

124

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

125

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

126

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

842 718 385

969 126 143

1 114 495 064

1 281 669 324

127

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

128

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

129

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

130

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

131

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

132

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

133

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

441 309 961

507 506 455

583 632 423

671 177 287

134

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

135

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

136

7.3.

Intézményfinanszírozás

441 309 961

507 506 455

583 632 423

671 177 287

137

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

138

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

139

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

140

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

141

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

142

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

143

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

441 309 961

507 506 455

583 632 423

671 177 287

144

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

1 284 028 346

1 476 632 598

1 698 127 488

1 952 846 611

6. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

2024. évi előirányzat-felhasználási terv

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

1

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen

2

Bevételek

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

46 780 426

561 365 110

4

Közhatalmi bevételek

0

0

3 632 623

3 632 623

30 500 600

2 724 467

2 887 994

0

36 326 227

0

2 724 467

7 321 000

89 750 000

5

Működési bevételek

1 500 000

1 500 000

2 500 000

1 800 000

2 800 000

2 500 000

2 796 212

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 500 000

2 881 000

28 277 212

6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

Finanszírozási bevételek

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

36 775 830

441 309 961

8

Előző évi pénzkészlet záróállománya

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

6 743 839

80 926 063

9

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

70 400 000

0

0

0

0

0

0

0

70 400 000

10

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

6 000 000

0

0

0

6 000 000

0

0

0

12 000 000

11

Bevételek összesen (1-6)

91 800 095

91 800 095

96 432 717

166 132 717

129 600 695

95 524 561

95 984 301

92 800 095

135 126 321

92 800 095

95 524 561

100 502 095

1 284 028 346

12

Kiadások

13

Működési kiadások

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

60 979 842

731 758 099

14

Felhalmozási kiadások

0

0

5 800 000

70 400 000

0

0

0

0

12 368 229

0

0

22 142 057

110 710 286

15

Finanszírozási kiadások

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

24 659

441 559 961

16

Kiadások összesen (11-15)

61 004 501

61 004 501

66 804 501

131 404 501

61 004 501

61 004 501

61 004 501

61 004 501

73 372 729

61 004 501

61 004 501

83 146 558

1 284 028 346

17

7. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó döntésekből fakadó kötelezettségeinek bemutatása

A

B

C

D

E

F

G

H

1

e Ft

2

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029. után

Összesen

3

Beruházási hitel törlesztése

4

Hosszúlejáratú kötelezettség

5

Kötvénybeváltás kiadásai

6

Önkormányzati beruházás

7

……………. beruházás

8

……………. beruházás

9

……………. beruházás

10

……………. beruházás

11

….. pénzügyi lízingből eredő kötelezettség

12

….. pénzügyi lízingből eredő kötelezettség

13

….. pénzügyi lízingből eredő kötelezettség

14

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

8. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatása

A

B

C

D

E

1

Saját bevétel megnevezése

2025.

2026.

2027.

2028.

2

Helyi adóból származó bevétel

86 000

98 900

113 735

130 795

3

Önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

15 000

13 750

15 812

18 184

4

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

0

0

0

0

5

Tárgyi eszköz értékesítéséből származó bevétel

0

0

0

0

6

Immateriális jószág értékesítéséből származó bevétel

0

0

0

0

7

Részvény értékesítéséből származó bevétel

0

0

0

0

8

Értékpapír értékesítéséből származó bevétel

0

0

0

0

9

Bírság-, pótlék és díjbevétel

2400

0

0

0

10

Kezességgel kapcsolatos megtérülés

0

0

0

0

11

Saját bevétel összesen

103 400

112 650

129 547

148 979

12

13

Adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

2025.

2026.

2027.

2028.

14

Hitel felvételéből eredő aktuális tőketartozás

0

0

0

0

15

Kölcsön felvételéből eredő aktuális tőketartozás

0

0

0

0

16

Hitel átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

0

0

0

0

17

Kölcsön átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

0

0

0

0

18

A számviteli törvény (Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig kamatozó értékpapír esetén annak névértéke

0

0

0

0

19

Egyéb értékpapír vételára

0

0

0

0

20

Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig és a váltóval kiváltott kötelezettséggel megegyező kamatot nem tartalmazó értéke

0

0

0

0

21

Szt. szerinti pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt és a lízingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege

0

0

0

0

22

A visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adás-vételi szerződés eladói félként történt megkötése - ideértve az Szt. szerinti valós penziós és óvadéki ügyleteket is - a visszavásárlásig és a kikötött visszavásárlásig

0

0

0

0

23

Szerződésben kapott, legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a ki nem fizetett ellenérték

0

0

0

0

24

Külföldi hitelintézetek által származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

0

0

0

0

25

Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettség összesen

0

0

0

0

26

* Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. §(2) bekezdésének g) pontja alapján

27

28

Kezességvállalás bemutatása, megnevezése

Összeg

29

0

30

Összesen:

0

9. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Tartalék kimutatása

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

adatok e Ft-ban

2

Sorszám

Megnevezés

Eredeti
előirányzat

Forrása

Intézmény
megnevezése

3

Támogatás

Hitel

Átvett pénzeszköz

Kötvény
kibocsátás

Saját erő

4

1

Általános tartalék

250 000

250 000

5

2

Működési tartalék

250 000

250 000

Önkormányzat

6

3

Felhalmozási tartalék

7

4

Céltartalék

0

0

0

8

5

Működési tartalék

0

Önkormányzat

9

6

Felhalmozási tartalék

0

Önkormányzat

10

7

Tartalék összesen

250 000

-

-

-

-

250 000

10. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

2024. évi bevételeinek és kiadásainak mérlegszerű bemutatása

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

2024. évi eredeti előirányzat

Kiadások

2024. évi eredeti előirányzat

2

I.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

I.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI
KIADÁSOK

3

1.

A helyi önkormányzatok, helyi nemzetiségi önkormányzatok általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó támogatások

561 365 110

4

2.

A központi költségvetésből származó egyéb költségvetési támogatások

5

3.

Működési célú támogatás Áht.-on belülről

-

1.

Személyi
juttatások

359 880 712

6

Elkülönített állami pénzalapból

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

46 719 513

7

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból

-

3.

Dologi kiadások

275 537 874

8

Helyi önkormányzattól

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33 860 000

9

Egyéb

-

5.

Egyéb működési
célú kiadások

15 760 000

10

Térségi fejlesztési tanácstól az Áht. központi alrendszerén belülről kapott európai uniós forrásból származó pénzeszközből

6.

Általános tartalék

-

11

Fejezeti kezelésű előirányzat bevételként elszámolható összeg

7.

Céltartalék

250 000

12

A központi költségvetés előirányzat-módosítási kötelezettség nélkül túlteljesíthető előirányzatból

13

4.

Közhatalmi bevételek

89 750 000

14

Adók

89 750 000

15

Illetékek

16

Járulékok

17

Hozzájárulások

18

Bírságok

19

Díjak

-

20

Más fizetési kötelezettségek

21

5.

Intézményi működési bevétel

28 277 212

22

Áru-és készletértékesítés

23

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

276 664

24

Bérleti díj bevételek

5 000 000

25

Intézményi ellátási díjak

17 126 416

26

27

Egyéb sajátos bevétel

1 250 000

28

Áfa bevételek

4 624 132

29

Hozam -és kamatbevételek

30

6.

Működési célú átvett pénzeszköz áh-on kívülről

-

31

Működési bevételek összesen

679 392 322

Működési
kiadások
összesen

732 008 099

32

II.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

II.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI
KIADÁSOK

33

1.

Felhalmozási célú támogatás Áht.-on belülről

70 400 000

1.

Beruházások

90 190 000

34

Elkülönített állami pénzalapból

2.

Felújítások

8 880 000

35

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjaiból

3.

Egyéb felhalmozási kiadások

11 390 286

36

Helyi önkormányzattól

4.

Általános tartalék

250 000

37

Nemzetiségi önkormányzattól

5.

Céltartalék

38

Térségi fejlesztési tanácstól az Áht.központi alrendszerén belülről kapott európai uniós forrásból származó pénzeszközből

39

Fejezeti kezelésű előirányzat bevételként elszámolható összegből

40

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

70 400 000

41

2.

Felhalmozási bevétel

12 000 000

42

tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

12 000 000

43

pénzügyi befektetések bevételei

44

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

45

Felhalmozási bevételek összesen

82 400 000

Felhalmozási
kiadások
összesen

110 710 286

46

III.

MŰKÖDÉSI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

III.

MŰKÖDÉSI FINANSZÍROZÁSI
KIADÁSOK

47

1.

Befektetési vagy forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír kibocsátása, értékesítése, beváltása az eladási árban elismert kamat kivételével

1.

Befektetési vagy forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír vásárlása a vételárban elismert kamat kivételével

48

2.

Hosszú lejáratú hitel felvétele

2.

Hosszú lejáratú hitel tőkeösszegének törlesztése

49

3.

Rövid lejáratú hitel felvétele

3.

Rövid lejáratú hitel tőkeösszegének törlesztése

50

4.

Kölcsön felvétele/visszatérülése

4.

Kölcsön tőkeösszegének törlesztése

51

5.

Szabad pénzeszközök betétként való elhelyezése

5.

Szabad pénzeszközök betétként való visszavonása

52

6.

Költségvetési maradvány, vállalkozási maradvány

80 926 063

6.

Pénzügyi lízing lízingbevevői félként a lízíingszerződésben kikötött tőkerész törlesztésére teljesített kiadások

53

7.

Irányító szervi támogatásként folyósított támogatás fizetési számlán történő jóváírása

441 309 961

7.

Irányító szervi támogatásként folyósított támogatás kiutalása

441 309 961

54

8.

Államháztartási megelőlegezések

-

8.

Államháztartási megelőlegezések visszafizetése

-

55

Működési finanszírozási bevételek

522 236 024

Működési
finanszírozási kiadások

441 309 961

56

IV.

FELHALMOZÁSI FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

IV.

FELHALMOZÁSI FINANSZÍROZÁSI
KIADÁSOK

57

1.

Befektetési vagy forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír kibocsátása, értékesítése, beváltása az eladási árban elismert kamat kivételével

1.

Befektetési vagy forgatási célú hitelviszonyt megtestesítő értékpapír vásárlása a vételárban elismert kamat kivételével

58

2.

Hosszú lejáratú hitel felvétele

2.

Hosszú lejáratú hitel tőkeösszegének törlesztése

-

59

3.

Rövid lejáratú hitel felvétele

3.

Rövid lejáratú hitel tőkeösszegének törlesztése

60

4.

Kölcsön felvétele/visszatérülése

4.

Kölcsön tőkeösszegének törlesztése

61

5.

Szabad pénzeszközök betétként való elhelyezése

5.

Szabad pénzeszközök betétként való visszavonása

62

6.

Költségvetési maradvány, vállalkozási maradvány

6.

Pénzügyi lízing lízingbevevői félként a lízíingszerződésben kikötött tőkerész törlesztésére teljesített kiadások

-

63

7.

Irányító szervi támogatásként folyósított támogatás fizetési számlán történő jóváírása

7.

Irányító szervi támogatásként folyósított támogatás kiutalása

64

Felhalmozási finanszírozási bevételek

-

Felhalmozási
finanszírozási
kiadások

-

65

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

1 284 028 346

KIADÁSOK
MINDÖSSZESEN

1 284 028 346

66

11. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Működési és felhalmozási célú pénzeszközök átadások

A

B

C

D

E

1

K504. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

2

forint

3

Megnevezés

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Csicsergő Óvoda és Konyha

Összesen

4

0

0

0

0

5

0

0

0

0

6

Összesen

0

0

0

0

7

K5. Egyéb működési célú támogatások, visszafizetések

8

Forint

9

Megnevezés

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Csicsergő Óvoda és Konyha

Összesen

10

Általános célú tartalék

250 000

0

0

250 000

11

Céltartalék

0

0

0

0

12

Összesen

250 000

0

0

250 000

13

14

15

16

17

18

12. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Uniós bevételek

Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektek bevételi és kiadási előirányzatainak bemutatása

EU-s projekt neve, azonosítója:

e Ft-ban!

Bevételek

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

Hitel

0

Egyéb forrás

Bevételek összesen:

0

0

0

0

0

0

Kiadások

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

Összesen

Mérnöki és egyéb díjak, költségek

0

Nyilvánosság biztosítása

0

Építés, felújítás, bővítés

0

Kiadások összesen:

0

0

0

0

0

0

13. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak pénzbeli juttatásai

e Forint

Megnevezés

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Csicsergő Óvoda és Konyha

Összesen

Temetési segély

1 000

0

0

1 000

Gyógyszer támogatás

1 200

1 200

Élelmiszer csomag

1 250

1 250

Rendkívüli pénzbeli segély

9 760

9 760

Lakhatási támogatás

1 200

1 200

Iskolakezdési támogatás

1 000

1 000

Baba csomag

1 750

1 750

Köztemetés

100

100

Fűtési támogatás

1 000

1 000

Egyéb nem intézményi ellátások

12 100

0

0

12 100

Ápolási díj

3 500

0

0

3 500

0

0

0

0

Összesen

33 860

0

0

33 860

14. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Foglalkoztatotti kimutatás 2024. év

A

B

C

1

Sorszám

Intézmények

Összesen

2

1.

Monorierdő Község Önkormányzata (polgármester)

1

3

2.

Monorierdő Község Önkormányzata (alpolgármester)

1

4

3.

Mezőőr

1

5

3.

Önkormányzati dolgozók

3

6

4.

Önkormányzat összesen

6

7

5.

Polgármesteri Hivatal (köztisztviselő)

13

8

6.

Közterület rendjének fenntartása Polgármesteri Hivatal (köztisztviselő)

1

9

9.

Polgármesteri Hivatal összesen

14

10

10.

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai (közalkalmazott)

13

11

11.

Óvodai nevelés, ellátás működési feladatai (közalkalmazott)

12,5

12

12.

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben (közalkalmazott)

8

13

13.

Óvoda összesen

33,5

14

20.

Összes foglalkoztatott

53,5

15

21.

Ebből: köztisztviselő

14

16

22.

közalkalmazott

36,5

15. melléklet a 3/2024. (II. 12.) önkormányzati rendelethez

Állami finanszírozási melléklet

A

B

C

1

Sorszám

Jogcím megnevezése

Normatíva (forintban)
2024 évre

2

1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása, ebből:

201 983 815

3

- Polgármesteri Hivatal működésének támogatása

144 872 858

4

- Zöldterület gazdálkodás támogatása

7 413 421

5

- Közvilágítás támogatása

16 114 500

6

- Köztemető támogatása

1 469 063

7

- Közutak támogatása

11 135 872

8

- Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

19 644 656

9

- Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

1 333 445

10

- Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogatás

0

11

2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása, ebből:

219 539 294

12

- Óvodaműködtetési támogatás

42 559 494

13

- Pedagógusok átlagbéralapú támogatása

124 742 800

14

- Pedagógusokat segítők átlagbéralapú támogatása

52 237 000

15

3.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása, ebből:

57 529 574

16

- A települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása

39 240 394

17

- Szociális étkeztetés támogatása

6 194 780

18

4.

Intézményi gyermekétkeztetés támogatása, ebből:

70 703 029

19

- Dolgozók bértámogatása

30 408 000

20

- Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

39 273 589

21

- Rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

1 021 440

22

5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 609 398

23

6.

Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgálat

12 094 400