Üdvözöljük a Nemzeti Jogszabálytár önkormányzati rendeletkereső oldalán!


A Nemzeti Jogszabálytár egy web alapú szolgáltatás, amely jogszabályban meghatározott körben ingyenesen hozzáférhető, jogszabálytár szolgáltatást biztosít számítógépen és mobiltelefonon.


Gyors és könnyű keresés a Nemzeti Jogszabálytár felületén:

A Nemzeti Jogszabálytár önkormányzati adatbázisában a fenti űrlap kitöltésével kereshet. A keresőkérdést az adatmezők kitöltésével tudja összeállítani.


Keresési tippek


  • Települést választani a település listából tud, ha előzőleg már kiválasztott egy megyét. Például Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata rendeletei közötti kereséshez előszőr válassza ki Csongrád-Csanád megyét a listából. Ezt követően Csongrád-Csanád megye települései megjelennek a település listában, melyben könnyedén kikeresheti Szegedet.
  • Ha nem ad meg Települést, akkor országosan keres, de ekkor valamelyik másik keresőmezőt ki kell tölteni.
  • Ha bejelöli a csak hatályos opciót, akkor a hatályon kívül helyezett rendeletek nem jelennek meg, így a legtöbb módosító rendelet sem, mivel ezek a kihirdetés napját követően hatályukat vesztik.


A találatok megjelenítéséhez használja a Keresés gombot!


Átlátható, felhasználóbarát megjelenítés:

A találatokat a keresési feltételeknek megfelelő jogszabályok listája tartalmazza. Ez – a keresési feltételek megadásától függően – lehet egy vagy több jogszabály.


A találati listából kiválaszthatja az Ön számára szükséges jogszabályt. A találati listában a jogszabály címére kattintva a keresés napján hatályos szöveget olvashatja. Ha a jogszabály már nincs hatályban vagy csak később fog hatályba lépni, ezt a jogszabály címének eltérő színekkel való megjelenítése jelzi (lásd a Jelmagyarázatot). Segítségül a jogszabály címe alatt feltüntetjük azt az időszakot, amíg az adott jogszabály hatályos.


Új keresés indításához használja a Beállítások törlése lehetőséget!WARNING X