Nemeskisfalud Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014 (X.27..) önkormányzati rendelete

NEMESKISFALUD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 10/2014 (X.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL 8/2013 (VI.11.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÓDOSÍTÁSÁRA

Hatályos: 2014. 10. 27- 2014. 10. 27

NEMESKISFALUD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE  10/2014 (X.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE  AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

8/2013 (VI.11.) SZÁMÚ  ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MÓDOSÍTÁSÁRA




Nemeskisfalud Község Önkormányzatának Képviselő- testülete,  az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében  a 32. cikk  (1) bekezdés d)  pontja alapján  meghatározott feladatkörében eljárva   a következő rendeletet alkotja :



                                                                           1.§

Nemeskisfalud Község Önkormányzata módosított8 /2013( VI.11.) számú, az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelete  ( továbbiakban: SZMSZ)  42.§ (1)   bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(1)          A polgármester a Képviselő- testület vezetője,  a község első tisztségviselője. Megbízatását főállásban  látja el.

2. §


Az SZMSZ 33.§ (2) és(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép


(2.) A képviselő-testület által elfogadott rendeletek kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. A jegyző a rendelet kihirdetéséről annak elfogadását követő 5 napon belül köteles gondoskodni. A jegyző a rendeletet a Hivatal épületében lévő hirdetőtáblán történő kifüggesztéssel hirdeti ki.A kihirdetéssel egyidőben hatályba lépő rendeletek kihirdetése az Önkormányzat Kultúrháza hirdetőtábláján történik .

(3) A Képviselő- testület által elfogadott rendelet kihirdetése- kivéve a Kultúrház hirdetőtábláján kihirdetett az (1) bekezdésben szereplő rendeletet- a Hivatal  hivatalos hirdetőtáblájára történő kifüggesztéssel valósul meg. A rendelet elfogadásáról, a cím megjelölésével a Hivatal hirdetőtábláján hirdetményt kell közzé tenni megjelölve azt is, hogy hol tekinthető meg a rendelet teljes szövege.

A  rendelet Kultúrház hirdetőtábláján történő kihirdetése  a Kultúrház hirdetőtábláján történő   hirdetmény kifüggesztéssel valósul meg. Ebben az esetben is a  rendelet elfogadásáról, a cím megjelölésével a Kultúrház Hirdetőtábláján történő kifüggesztést követő napon a Hivatal hirdetőtábláján  is hirdetményt kell közzé tenni megjelölve azt is, hogy hol tekinthető meg a rendelet teljes szövege.




3.§


Az SZMSZ 43.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

1)A Képviselő- testület a saját tagjai közül–a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel –egy képviselőt választ alpolgármesternek a polgármester helyettesítésére, munkájának a segítésére. Az alpolgármester  társadalmi megbízatásban látja el feladatait.










4. §

E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba .

Nemeskisfalud, 2014 október 27.

                                                                                                 

                                                                                              

                                                                                        



Dr. Molnár Zoltán                                                                             Hoffmanné dr. Németh Ildikó

 polgármester                                                                                                  jegyző