Nemeskisfalud Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2019 (I.29.) önkormányzati rendelete

a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról

Hatályos: 2019. 01. 30- 2019. 12. 30

Nemeskisfalud Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, 1364/2018. (VI.27.) és 1602/2018. (XI.27.) Kormány határozatok végrehajtására az alábbi rendelet alkotja.



1.§ Az önkormányzat az állam által megelőlegezett összegből a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatását rendeli el, és a lakosok e rendelet szabályai szerint juthatnak hozzá a támogatáshoz.


2.§ Csak azok a lakosok (háztartások) jogosultak támogatásra, akik az önkormányzat és megbízott szociális intézménye, a Böhönyei Szociális Alapszolgáltatási Központhoz igénybejelentésüket 2018. október 15-ig eljuttatták. A beadott és befogadott kérelmekről az Intézmény listád ad át a Böhönyei Közös Önkormányzati Hivatalnak, amely lakosonként döntésre előkészíti az igénybejelentéseket. Az egyedi támogatási döntéseket a polgármester hozza, és határozatban értesíti a jogosultat, hogy mikor, hol, és milyen formában juthat hozzá a támogatásához.


3.§ A támogatást a jogosultaknak személyesen kell átvenni az határozatban kijelölt helyszínen.


4.§ A lakosok a támogatást 12.000.-Ft értékű csomagokra bontott fabrikett formájában kapják meg.


5.§ E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2019. december 31-én hatályát veszti.



kmf.


                                Zenger Zsolt                                                       Vezér Ákos

                                polgármester                                                           jegyző


Záradék:

A rendelet kihirdetésének napja: 2019. január 29.


Vezér Ákos

jegyző