Akasztó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2019. (III.25.) önkormányzati rendelete

a gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díjak megállapításáról

Hatályos: 2019. 04. 01- 2020. 04. 30

Akasztó Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2019. (III.25.) rendelete

a gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díjak megállapításáról

2019.04.01.

Akasztó Község Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 147. § (1) és 151. § (2) bekezdéseiben kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Akasztó Község Önkormányzata a gyermekétkeztetést, az óvodai és iskolai gyermekek, tanulók részére, az általa fenntartott Akasztó Napközi Otthonos Óvoda intézmény által biztosítja. A rendelet hatálya kiterjed Akasztó Község Önkormányzata által fenntartott Akasztó Napközi Otthonos Óvodába, illetve a római katolikus egyház által fenntartott Kunszt József Katolikus Általános Iskolába járó gyermekekre és tanulókra, szüleikre, gyámjaikra, gondviselőikre.

2. § (1) Akasztó Község Önkormányzata a településen az óvodai és iskolai gyermekétkeztetést az alábbi módokon biztosítja:

a) az egyszeri meleg étkezést (ebédet), az önkormányzat intézményeivel szerződéses jogviszonyban álló vállalkozás útján, vásárolt szolgáltatással,

b) a tízórait és uzsonnát pedig vásárolt alapanyagból, tálaló konyháján történő előállítással.

(2) A gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményekben az alapellátás keretébe tartozó szolgáltatások közül az étkeztetésért az Önkormányzat intézményi térítési díjat állapít meg, melynek alapja az élelmezés nyersanyagköltségének egy ellátottra jutó napi összege.

(3) A gyermekétkeztetés intézményi térítési díját intézményenként, e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(4) A normatív kedvezményezettek körét külön jogszabály határozza meg.

(5) A rendelet mellékletében meghatározott térítési díjat a tárgyhó 10. napjáig kell befizetni.

3. § (1) Ez a rendelet 2019. április 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti: a gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló 4/2013.(III.12.) rendelet, a gyermekétkeztetésért fizetendő térítési díjak megállapításának módosításáról szóló 9/2014.(VIII.19.) rendelet,