Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2019. (VIII.30.) önkormányzati rendelete

Gyöngyös Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 01- 2019. 09. 01

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


  1. §


A Gyöngyös Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SZMSZ) bevezető része helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.”


  1. §


(1) Az SZMSZ „I. fejezet” szövegrésze helyébe az „I. Fejezet” szövegrész lép, és kiegészül „Az Önkormányzat jogállása és kapcsolatai” fejezetcímmel.

(2) Az SZMSZ I. Fejezetében az „Önkormányzati jelképek és elismerések” szövegrész helyébe az „1. Önkormányzati jelképek, elismerések” szövegrész lép.

(3) Az SZMSZ I. Fejezetében „Az Önkormányzat nemzetközi kapcsolatai” szövegrész helyébe a „2. Az Önkormányzat nemzetközi kapcsolatai” szövegrész lép.


  1. §


(1) Az SZMSZ „II. fejezet” szövegrész helyébe a „II. Fejezet” szövegrész lép, és kiegészül „Az Önkormányzat általános működése” fejezetcímmel.

(2) Az SZMSZ II. Fejezetében „Az Önkormányzat feladat- és hatásköre” szövegrész helyébe „3. Az Önkormányzat feladat- és hatásköre” szövegrész lép.


  1. §


(1) Az SZMSZ „III. fejezet Gyöngyös Város Önkormányzata szervei és működésük” szövegrész helyébe a „III. Fejezet „Gyöngyös Város Önkormányzata szervei és működésük” szövegrész lép.

(2) Az SZMSZ III. Fejezetében „A Képviselő-testület” szövegrész helyébe a „4. A Képviselő-testület” szövegrész lép.

(3) Az SZMSZ III. Fejezetében „A testületi ülés összehívása” szövegrész helyébe a „5. A testületi ülés összehívása” szövegrész lép.

(4) Az SZMSZ 6. § (3) bekezdésében „Az újonnan megválasztott képviselő-testület alakuló ülését a választást követő 15 napon belüli időpontra a megválasztott polgármester hívja össze.” szövegrész helyett „A képviselő-testület alakuló ülését a választás eredményének jogerőssé válását követő 15 napon belüli időpontra a polgármester hívja össze.” szövegrész lép.

(5) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Munkaterv” szövegrész helyébe a „6. Munkaterv” szövegrész lép.

(6) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Testületi előterjesztések” szövegrész helyébe a „7. Testületi előterjesztések” szövegrész lép.

(7) Az SZMSZ III. Fejezetében „A testületi ülés vezetése, menete és rendjének fenntartása” szövegrész helyébe a „8. A testületi ülés vezetése, menete és rendjének fenntartása” szövegrész lép.

(8) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Határozathozatal”  szövegrész helyébe a „9. Határozathozatal” szövegrész lép.

(9) Az SZMSZ III. Fejezetében „A szavazás módja” szövegrész helyébe a „10. A szavazás módja” szövegrész lép.

(10)Ö Az SZMSZ III. Fejezetében „A kérdés és az interpelláció gyakorlásának rendje” szövegrész helyébe a „11. A kérdés és az interpelláció gyakorlásának rendje” szövegrész lép.

(11) Az SZMSZ 17. § (1) bekezdésében a „legkésőbb 15 napon belül” szövegrész helyébe a „legkésőbb 30 napon belül” szövegrész lép.

(12) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Jegyzőkönyv” szövegrész helyébe a „12. Jegyzőkönyv” szövegrész lép.

(13) Az SZMSZ III. Fejezetében „A Képviselő-testület bizottságai” szövegrész helyébe a „13. A Képviselő-testület bizottságai” szövegrész lép.

(14) Az SZMSZ III. Fejezetében „A bizottságok szervezete és felépítése” szövegrész helyébe a „14. A bizottságok szervezete és felépítése” szövegrész lép.

(15) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Mátrafüredi Részönkormányzat” szövegrész helyébe a „15. Mátrafüredi Részönkormányzat” szövegrész lép.

(16) Az SZMSZ III. Fejezetében a „Polgármester” szövegrész helyébe a „16. Polgármester” szövegrész lép.

(17) Az SZMSZ III. Fejezetében „A Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe a „17. Polgármesteri Hivatal” szövegrész lép.


  1. §


(1) Az SZMSZ „IV. fejezet” szövegrésze helyébe a „IV. Fejezet” szövegrész lép, és kiegészül „Az önkormányzati képviselők, jegyző, aljegyző jogállása, egyéb kapcsolatok” fejezetcímmel.

(2) Az SZMSZ IV. Fejezetében „Az önkormányzati képviselő” szövegrész helyébe a „18. Az önkormányzati képviselő” szövegrész lép.

(3) Az SZMSZ IV. Fejezetében „A képviselőcsoportok” szövegrész helyébe a „19. A képviselőcsoportok” szövegrész lép.

(4) Az SZMSZ IV. Fejezetében az „Alpolgármesterek” szövegrész helyébe a „20. Alpolgármesterek” szövegrész lép.

(5) Az SZMSZ IV. Fejezetében a „Roma, továbbá Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat” szövegrész helyébe a „21. Roma, továbbá Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat” szövegrész lép.

(6) Az SZMSZ IV. Fejezetében a „Jegyző, aljegyző” szövegrész helyébe a „22. Jegyző, aljegyző” szövegrész lép.

(7) Az SZMSZ IV. Fejezetében a „Lakossági fórumok” szövegrész helyébe a „23. Lakossági fórumok” szövegrész lép.


  1. §


(1) Az SZMSZ „V. fejezet” szövegrésze helyébe az „V. Fejezet” szövegrész lép, és kiegészül „Az Önkormányzat gazdálkodása” fejezetcímmel.

(2) Az SZMSZ V. Fejezetében „Az Önkormányzat költségvetése és gazdasági programja” szövegrész helyébe a „24. Az Önkormányzat költségvetése és gazdasági programja” szövegrész lép.

(3) Az SZMSZ V. Fejezetében „Az Önkormányzat vagyongazdálkodása” szövegrész helyébe a „25. Az Önkormányzat vagyongazdálkodása” szövegrész lép.


  1. §


(1) Az SZMSZ „VI. fejezet Az Önkormányzat döntései” szövegrésze helyébe a „VI. Fejezet Az Önkormányzat döntései” szövegrész lép, és kiegészül a „26. Határozat és rendelet” alcímmel.

(2) Az SZMSZ VI. Fejezetében az „Önkormányzati rendeletalkotás” szövegrész helyébe a „27. Önkormányzati rendeletalkotás” szövegrész lép.

(3) Az SZMSZ „VII. fejezet Vegyes és záró rendelkezések” szövegrész helyébe a „VII. Fejezet Záró rendelkezések” szövegrész lép.


  1. §


(1) E rendelet 2019. szeptember 1-jén lép hatályba, és 2019. szeptember 2-án hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti az SZMSZ 42. §-a, és az azt megelőző „Helyi népszavazás, népi kezdeményezés” szövegrész.