Mályi község képviselő testületének 15/2016 (XI.25.) önkormányzati rendelete

Mályi község képviselő testületének 15/2016 (XI.25..) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátások körzeteinek kialakításáról és működéséről

Hatályos: 2016. 11. 25- 2021. 11. 30

Mályi község képviselő testületének 15/2016 (XI.25.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátások körzeteinek kialakításáról és működéséről

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6. §(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §. 4. pontjában, valamint az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5. §(1) bekezdésében biztosított feladatkörében eljárva, az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2015. (IV.30.) Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának és a Humán Bizottságának véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. § Mályi Község Önkormányzata az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik:

  • 1. a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátásról,
  • 2. a fogorvosi alapellátásról,
  • 3. az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyelet ellátásáról,
  • 4. a védőnői ellátásról,
  • 5. az iskola-egészségügyi ellátásról.

2. § (1) Az Önkormányzat a háziorvosi ellátást két körzet működtetésével biztosítja, melyek mely Mályi község közigazgatási területére terjednek ki.

(2) A beteg a két körzet közül belátása szerint választ háziorvost.

(3) A felnőtt háziorvosi körzetek rendelőjének címét és a körzethez tartozó utcákat a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

3. § (1) Az Önkormányzat a házi gyermekorvosi ellátást egy körzet működtetésével biztosítja, melyek mely Mályi község közigazgatási területére terjednek ki.

(2) A házi gyermek orvosi körzet székhelye: 3434 Mályi, Fő u. 12.

4. § Az Önkormányzat a fogorvosi alapellátást egy körzet működtetésével biztosítja, mely Mályi község közigazgatási területére terjed ki.

(2) A fogorvosi körzet székhelye: 3434 Mályi, Fő u. 14.

5. § (1) Az Önkormányzat az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi ügyeleti ellátásról a Mobil Med Kft.

(3433 Nyékládháza, Nagy László u. 3.) -vel kötött szerződés alapján gondoskodik, melynek körzete Mályi község, Nyékládháza város, Hejőkeresztúr község, Hejőszalonta község, Muhi község, Ónod község, Szakáld község közigazgatási területére terjed ki.

(2) Az orvosi ügylete székhelye: 3433 Nyékládháza, Nagy László u. 3.

6. § (1) Az Önkormányzat a védőnői ellátást két körzet működtetésével biztosítja, mely a melléklet szerinti területre terjed ki.

(2) A védőnői körzetek székhelye: 3434 Mályi, Fő u. 12. A körzethez tartozó utcákat a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

7. § Az iskola-, és ifjúság–egészségügyi ellátást az Önkormányzat a házi gyermekorvos, a fogorvos és védőnő együttes szolgáltatásával biztosítja a Mályi Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsődében és a Móra Ferenc Általános Iskolában a bölcsődei és óvodai, valamint az iskolai nevelésben részesülő gyermekek számára.

8. § (1) Jelen rendelet kihirdetése napját követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésének napjával hatályát veszíti Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat által biztosított egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 1/2003. (II.06.) önkormányzati rendelete.