Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete

felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj-támogatásról

Hatályos: 2019. 09. 21- 2021. 12. 03

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017. (II.24.) önkormányzati rendelete

felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj-támogatásról

2019.09.21.

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban: Mötv.) 13. § (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. §1

A rendelet célja

Gyöngyös Város Önkormányzata tanulmányi ösztöndíjat (továbbiakban: ösztöndíj) alapít a felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató, szociálisan rászoruló gyöngyösi fiatalok pénzügyi támogatása, továbbá a meglévő végzettséghez képest speciális szakképzést nyújtó tanulmányokat folytatók támogatása céljából, a településhez történő kötődés erősítése, a helyi munkaerőpiac szervezésének segítése, a tanulmányi költségek enyhítése érdekében.

2. §

A rendelet hatálya

(1)A rendelet hatálya kiterjed a gyöngyösi lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező azon hallgatókra, akik nappali vagy levelező tagozaton (BA vagy MSc képzés)
a)az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campus előnyben részesített képzésein, vagy
b)bármely hazai felsőoktatási intézmény előnyben részesített műszaki alap- vagy mesterképzésén, vagy
c)védőnői képzésen
d)egyéb, az Önkormányzat aktuális foglalkoztatási helyzete alapján szükségesnek minősülő képzésen
tanulmányokat folytatnak, vagy kívánnak folytatni.
(2)Előnyben részesített képzésnek minősül
a)az (1) bekezdés a) pontja vonatkozásában a pénzügyi és számvitel, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodás és menedzsment, vagy ezekkel egyenértékű képzés,
b)az (1) bekezdés b) pontja vonatkozásában az építészmérnöki, építőmérnöki, villamosmérnöki, közlekedésmérnöki, gépészmérnöki, mechatronikai, energetikai, környezetmérnöki, vagy ezekkel egyenértékű képzés.
(3)2 A rendelet hatálya kiterjed továbbá a 8/A. §-ban meghatározott speciális szakképzésben részt vevőkre, az ott meghatározott külön szabályok szerint

3. §

Az ösztöndíj igénybe vételének szabályai

(1)Az ösztöndíj az Önkormányzat által meghirdetett pályázat útján igényelhető.
(2)A pályázaton részt vehet, aki
a)Gyöngyösi lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik,
b)a pályázat benyújtásának évében kezdi meg a 2. §-ban meghatározott képzésen a tanulmányait,
c)a pályázat benyújtásakor 35. életévét még nem töltötte be, és
d)3 a benyújtást megelőző 3 hónap átlagjövedelme alapján családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér összegét.
(3)A (2) bekezdésben foglaltakon túl pályázatot nyújthat be az a pályázó is,
a)4 aki a pályázat benyújtásának időpontjában a 2. § (1) bekezdésében meghatározott képzések valamelyikében már legalább egy félévet teljesített, és tanulmányi eredménye – több félév esetén a legutóbbi 2 félév eredményének átlaga – legalább 3,0 átlagot elér,
b)akinek családjában az egy főre jutó jövedelem a (2) bekezdés d) pontjában foglaltakat legfeljebb 20 %-kal meghaladja, és
ba)árva, félárva,
bb)családjában folyamatos ellátást igénylő beteg van,
bc)vele közös háztartásban gyermeket nevel.
(4)Az ösztöndíjra való jogosultság szempontjából nem kizáró körülmény, ha a pályázó egyidejűleg Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban, vagy egyéb, tanulmányi vagy szociális helyzetére tekintettel nyújtott támogatásban részesül. Nem nyújthat be ösztöndíjra irányuló kérelmet, aki más támogató szervezettel olyan, munkavállalási kötelezettséget is tartalmazó ösztöndíjszerződést kötött, amely kizárja a 6. § (3) bekezdés f) – g) pontjában foglalt vállalás teljesítését.
(5)Ösztöndíjban tanulmányi évenként legfeljebb 5 fő részesíthető az alábbiak szerint:
a)a 2. § (1) bekezdés a) pontjában foglalt képzések esetében legfeljebb 3 fő,
b)a 2. § (1) bekezdés b) - d) pontjában foglalt képzések esetén pedig legfeljebb 1 - 1 fő.
Amennyiben a 2. § (1) bekezdés a) – d) pontban foglalt képzésekre nem, vagy nem elegendő számban érkezik érvényes pályázat, a képzési lehetőség más képzésre is átcsoportosítható.

4. §

A pályázati eljárás

(1)5 Az ösztöndíjra vonatkozó pályázati felhívás kiírásával, elbírálásával, a speciális szakképesítés megszerzésének támogatására irányuló kérelem elbírálásával, a megállapított ösztöndíj felülvizsgálatával, valamint annak visszavonásával, visszafizetési kötelezettség előírásával, részletfizetés engedélyezésével vagy részben vagy egészben történő elengedésével kapcsolatos hatáskört átruházott hatáskörben Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága gyakorolja.
(2)A pályázati felhívást minden év január 31. napjáig kell közzé tenni Gyöngyös város hivatalos honlapján, a Gyöngyösi Újságban, a Gyöngyösi Televízió Képújságjában, valamint a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.
(3)A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a)a támogatott képzések megnevezését
b)a támogatható kérelmek számát képzésenként
c)a pályázat benyújtására jogosultak körét, e rendeletben foglaltak szerint
d)az ösztöndíj mértékét, folyósításának várható időtartamát
e)a pályázat benyújtásának határidejét, módját, helyét, a határidő elmulasztásának jogkövetkezményeit
f)az ösztöndíj megállapítása esetén a támogatott lényeges kötelezettségeit, és azok megszegésének jogkövetkezményeit.
(4)6 A pályázatot tárgyév augusztus 1. és augusztus 31. napja között lehet benyújtani, a pályázati felhíváshoz mellékelt formanyomtatványon. A pályázat benyújtási határidejének elmulasztása jogvesztő. Amennyiben a pályázati eljárás keretében nem kerül benyújtásra pályázat, vagy a benyújtott és érvényes pályázatok száma nem éri el a 3. § (5) bekezdésében foglalt támogatotti létszámot, a pályázat - a 4. § (13) bekezdésében meghatározott eljárásrend értelemszerű alkalmazásával - ismételten meghirdetésre kerülhet.
A pályázathoz csatolni kell:
a)személyazonosság és lakcím igazolására alkalmas érvényes okirat másolatát,
b)a meghirdetett képzésre történt felvételről szóló hivatalos értesítés, az érettségi bizonyítvány másolatát, valamint a felvételt nyert, de hallgatói jogviszonnyal még nem rendelkező pályázónál a felvételi pontszámokat tartalmazó hivatalos okiratot, vagy
c)aktív hallgatói jogviszony esetén a jogviszonyra vonatkozó, a felsőoktatási intézmény által kiadott hivatalos igazolást, valamint az intézmény hivatalos igazolását a befejezett félévek átlagos eredményéről,
d)igazolást a pályázó és a vele közös háztartásban élők – a benyújtást megelőző 3 havi – jövedelméről, a pályázati felhívásban részletezett módon,
e)a pályázó hozzájáruló nyilatkozatát adatainak kezeléséhez a pályázati eljárás során, valamint nyertes pályázat esetén az ösztöndíjszerződés megkötése és hatályosulása érdekében,
f)a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az ösztöndíj elnyerése esetén a képzéssel, a szakmai gyakorlattal, a gyöngyösi munkavállalással és helybenlakással kapcsolatos, valamint a pályázati felhívásban megjelölt egyéb kötelezettségei teljesítését vállalja.
(5)Érvénytelen a pályázat, ha
a)nem felel meg a rendeletben előírt formai feltételeknek,
b)a pályázó vagy az általa folytatni kívánt képzés nem tartozik e rendelet hatálya alá,
c)hiánypótlási felhívás ellenére sem kerülnek benyújtásra a szükséges mellékletek, igazolások, pályázói nyilatkozatok.
(6)Hiánypótlásra egy esetben van lehetőség, amelynek teljesítési határidejét úgy kell megállapítani, hogy az nem lépheti túl a pályázat elbírálásának határidejét.
(7)A benyújtott pályázatokat a hatáskör gyakorlója a tárgyév szeptember 30. napjáig bírálja el.
(8)7 A pályázat elbírálása során a pályázókat pontozásos rendszer alkalmazásával rangsorolni kell. A pontozásos rendszerben a pályázó tanulmányi eredménye, valamint szociális helyzete kerül értékelésre, az alábbiak szerint:
a)a 3. § (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben az érettségi bizonyítvány tanulmányi átlaga, a 3. § (3) bekezdés a) pontja szerinti esetben a figyelembe veendő félévek tanulmányi átlaga alapján adható pontok:
aa)3,0 és 4 közötti tanulmányi átlag esetén: 2 pont
ab)4,01 és 4,5 közötti tanulmányi átlag esetén: 4 pont
ac)4,51 és 5 közötti tanulmányi átlag esetén: 6 pont,
b)az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelem összege alapján adható pontok:
ba)a minimálbér 101 %-a és 120 %-a közötti jövedelem esetén: 1 pont
bb)a minimálbér 81 %-a és 100 %-a közötti jövedelem esetén: 2 pont
bc)a minimálbér 61 %-a és 80 %-a közötti jövedelem esetén: 3 pont
bd)a minimálbér 60 %-a és az alatti jövedelem esetén: 4 pont.
(9)Amennyiben a (8) bekezdésben meghatározott pontozás eredményeképpen pontegyenlőség alakul ki, az ösztöndíj annak állapítható meg, aki az adott képzésre a legmagasabb felvételi pontszámmal rendelkezik, illetve aktív hallgatói jogviszony esetén, akinek a legutóbbi 2 félév eredményének átlaga a legmagasabb.
(10)Az elbírálás eredményéről a pályázókat haladéktalanul, de legkésőbb 5 munkanapon belül írásban értesíteni kell, az indoklásnak tartalmazni kell az elbírálás szempontjait, és a döntés során figyelembe vett körülményeket is.
(11)A pályázati döntés ellen érdemben nincs helye jogorvoslatnak.
(12)Amennyiben az ösztöndíjra való jogosultság felülvizsgálatának eredménye, vagy bármely más ok miatt a jogosulttal kötött ösztöndíjszerződés megszűnik, a kieső helyre új pályázatot lehet kiírni az e rendeletben meghatározott feltételek alapján. Ebben az esetben a pályázatot az ösztöndíjszerződés megszűnését követő 30 napon belül kell közzétenni, a közzétételtől számított 30 napos benyújtási határidővel. A döntésre jogosult a benyújtott pályázatokat 15 napon belül bírálja el, az ösztöndíj folyósításának legkorábbi időpontja a pályázat elbírálásáról szóló döntést követő hónap 1. napja.

5. §

Az ösztöndíj mértéke, időtartama, folyósítása

(1)Az ösztöndíj mértéke 40 000 Ft/fő/hó.
(2)Az ösztöndíjat – a (3) bekezdésben foglaltak figyelembe vétele mellett - a képzés várható teljes időtartamára kell megállapítani. Az ösztöndíj tanulmányi félévenkénti 5 havi összege egyösszegben kerül folyósításra, október 31. napjáig, valamint március 15. napjáig, a jogosultságról szóló döntést, illetve a jogosultság felülvizsgálatát követően.
(3)Az ösztöndíj BA képzés esetén összesen legfeljebb 6 félévre, MSc képzés esetén összesen legfeljebb 4 félévre folyósítható.
(4)Az ösztöndíj fedezetét az Önkormányzat adott évi költségvetésében külön soron kell tervezni.

6. §

Az ösztöndíjszerződés

(1)A sikeres pályázatot benyújtóval az ösztöndíjszerződést a pályázat eredményéről szóló értesítés kézhezvételét követő legfeljebb 15 napon belül a Polgármester köti meg. A szerződéskötési határidő jogvesztő. A szerződéskötés elmulasztása esetén a bírálati rangsorban soron következő pályázóval kell tanulmányi szerződést kötni.
(2)Az ösztöndíjszerződés megkötésének feltétele a felsőoktatási intézmény által kiadott igazolás bemutatása, amely szerint az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya fennáll (beiratkozás, illetve már fennálló hallgatói jogviszony esetén a folyamatosság tényének igazolása).
(3)Az ösztöndíjszerződésnek kötelezően tartalmazni kell az alábbiakat:
a)a szerződő felek megnevezését, adatai,
b)az ösztöndíjas által teljesíteni vállalt képzés megnevezését, a szakképesítés megszerzésének várható időtartamát,
c)az ösztöndíj mértékét, folyósításának módját,
d)89 az ösztöndíjas azon vállalását, hogy az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt valamennyi tanulmányi félévet sikeresen teljesíti,
e)az ösztöndíjas azon vállalását, hogy körülményeinek lényeges megváltozását (különösen a szociális helyzetére, a tanulmányok folytatására, hallgatói jogviszonya szüneteltetésére, megszakítására, tanulmányai sikeres befejezésére vonatkozóan) 15 napon belül bejelenti az Önkormányzat felé,
f)az ösztöndíjas azon vállalását, hogy szakmai gyakorlatát az Önkormányzatnál, az általa működtetett szervezetek valamelyikénél, műszaki képzés esetén önkormányzati társaságnál, vagy a Polgármesteri Hivatalnál tölti le, kivéve, ha a felsőoktatási intézmény a gyakorlat teljesítésének módját másképpen határozza meg,
g)az ösztöndíjas azon vállalását, hogy a képzés befejezését követően lehetőség szerint életvitelszerűen Gyöngyösön él, és az Önkormányzat és szervezetei (intézményei, gazdasági társaságai) által biztosított, képzettségüknek megfelelő munkahelyen fog dolgozni,
h)a szerződés megszegésének jogkövetkezményeit.

7. §

Az ösztöndíjra való jogosultság felülvizsgálata

(1)10 Az ösztöndíjszerződés alapján fennálló jogosultságot tanulmányi félévenként felül kell vizsgálni, a felülvizsgálat határideje február 28., valamint szeptember 30. A felülvizsgálat során értelemszerűen kell benyújtani a 4. § (5) bekezdésében foglalt dokumentumokat, igazolásokat, valamint az előző félév sikeres teljesítéséről és tanulmányi eredményéről szóló igazolást (az intézmény hivatalos igazolása).
(1a)11 A felülvizsgálat során az ösztöndíjas 4. § (5) bekezdés d) pontjában meghatározott jövedelemigazolások benyújtása helyett nyilatkozatot tesz az ösztöndíjas és a vele közös háztartásban élők jövedelméről
(2)Amennyiben az ösztöndíjas a felülvizsgálat során nem működik együtt, az ösztöndíjszerződést fel kell mondani.
(3)A felülvizsgálat eredményéről az ösztöndíjast írásban tájékoztatni kell.

8. §

A szerződésszegés jogkövetkezményei

(1)Az ösztöndíjszerződést fel kell mondani, és az ösztöndíjast visszafizetési kötelezettség terheli, amennyiben
a)a pályázat során bizonyíthatóan hamis adatokat szolgáltatott, és ezzel megtévesztette a döntéshozót,
b)1213 az ösztöndíj folyósításának időtartama alatt bármely tanulmányi félévet nem teljesítette,
c)tanulmányait halasztja, vagy a képzésre irányadó tanulmányi időtartam alatt nem fejezi be, kivéve a nem tanulmányi okokból történő halasztást,
d)tanulmányait nem az ösztöndíjszerződésben meghatározott szakon folytatja, kivéve, ha ehhez az Önkormányzat hozzájárul,
e)az ösztöndíjas nem tesz eleget 6. § (3) bekezdés e) pontjában meghatározott tájékoztatási, bejelentési kötelezettségének,
f)az ösztöndíjas önhibájából megszegi a 6. § (3) bekezdés f) -g) pontjaiban foglalt, szakmai gyakorlatra és munkavállalásra irányuló kötelezettségeit,
g)14 az ösztöndíjas más támogató szervezettel olyan, munkavállalási kötelezettséget is tartalmazó ösztöndíjszerződést köt, amely kizárja a 6. § (3) bekezdés f) – g) pontjában foglalt vállalás teljesítését
(2)Nem minősül a szerződés megszegésének, ha az ösztöndíjas részére az Önkormányzat – az érdekkörébe tartozó szervezetek munkaerő-ellátottsága miatt - nem tud képzettségének megfelelő munkát felajánlani, és ezért más munkáltatónál vállal munkát.
(3)Amennyiben az ösztöndíjas szakképzettségének megszerzését követően, de még munkába állását megelőzően gyermeket vállal, nem terheli visszafizetési kötelezettség, ha vállalja, hogy a gyermekgondozás céljából igénybe vett időtartamot, de legfeljebb 3 évet követően teljesíti a szerződésben vállalt munkavállalási kötelezettségét.
(4)A (3) bekezdésben foglalt esetben, továbbá ha az ösztöndíjas önhibáján kívül felmerült okok (különösen betegség, nem várt családi problémák) miatt nem tudja a szerződésben vállalt határidőben teljesíteni a képzési kötelezettségét, a szerződés a teljesítési idő vonatkozásában módosítható, azzal, hogy a tanulmányok szüneteltetésének ideje alatt az ösztöndíj nem folyósítható.
(5)A szerződés annak teljesülését megelőzően, az ösztöndíjas kérelmére is megszüntethető, ebben az esetben az ösztöndíjast visszafizetési kötelezettség terheli.
(6)A visszafizetési kötelezettség előírása esetén egyösszegben vissza kell fizetni az ösztöndíjas részére folyósított ösztöndíj teljes, a Ptk. szerinti kamatokkal növelt összegét, a visszafizetésről szóló rendelkezés kézhezvételét követő 30 napon belül.
(7)15 A visszafizetési kötelezettség teljesítésére legfeljebb 36 havi részletfizetés engedélyezhető, vagy a visszafizetési kötelezettség részben vagy egészben elengedhető, ha az ösztöndíjas hitelt érdemlően igazolja, hogy az egyösszegű visszafizetés az ő vagy családja megélhetését veszélyeztetné.

8/A. §16

Speciális szakképesítés megszerzésének támogatása

(1)A speciális szakképesítés megszerzésének támogatásával összefüggő eljárásban nem lehet alkalmazni e rendelet 2 - 3. §-át, a 4. § (2) – (10) és (13) bekezdéseit, az 5. § (1) – (3) bekezdéseit, a 6. § (1) – (2) bekezdését, a (3) bekezdés d) pontját, a 7. § (1) bekezdését, a 8. § (1) bekezdését.
(2)17 Az Önkormányzat kötelező vagy önként vállalt feladatainak ellátásával összefüggésben speciális, különösen egészségügyi, szociális, gyermekjóléti, közművelődési szakképesítés megszerzésének érdekében a 2. §-ban foglaltakon túl – pályázati eljárás lefolytatása nélkül – ösztöndíjat igényelhet lakóhelytől függetlenül az, aki Gyöngyös Város Önkormányzatával, intézményével, vagy kizárólagos tulajdonban lévő gazdasági társaságával kötött ellátási szerződés, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében szakképzésben vesz részt, továbbá, aki Gyöngyös Város Önkormányzata részvételével működő társulás által fenntartott intézménnyel munkavégzésre irányuló jogviszony keretében szakképzésben vesz részt – feltéve, hogy a pályázó munkavégzésének helye Gyöngyös –, a (3)-(4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével. Az ösztöndíj igénylését kizárja, ha a kérelmező az adott szakképzésre a munkáltatójával a költségeket is magában foglaló tanulmányi szerződést kötött.
(3)Ösztöndíjat igényelhet az a háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos, aki a település közigazgatási területén lévő alapellátási körzetben egészségügyi alapszolgáltatást végez. Amennyiben az ellátási szerződés vállalkozással köttetett, a jogosultság értelemszerűen a vállalkozás nevében személyes közreműködést folyamatosan ellátó orvost illeti. Az ösztöndíj olyan szakképzéshez igényelhető, amely az alapszolgáltatásban részt vevő orvosnak az Önkormányzat számára előnyös speciális szakképzésére, vagy az Önkormányzat önként vállalt feladatát érintő egészségügyi szakellátás körében történő, szakorvosi, szakfogorvosi továbbképzésére irányul (ráépített szakképzés).
(4)A (3) bekezdésben foglaltakon túl ösztöndíjat igényelhet az a (2) bekezdésben foglalt feltételeknek megfelelő dolgozó, aki jogszabályi kötelezettség teljesítése, vagy a munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében szakképzésben vesz részt.
(5)Az ösztöndíj megállapításához kérelmet kell benyújtani, amelyhez csatolni kell:
a)a személyazonosság igazolására alkalmas érvényes okirat másolatát,
b)a szakképzésen történő részvételről, a szakképzés időtartamáról, térítési díjáról szóló hivatalos, a képző intézmény által kibocsátott igazolást,
c)a munkáltató igazolását a szakképzés indokoltságáról,
d)a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az ösztöndíj elnyerése esetén a szakképzés ideje alatt nem szünteti meg felmondással az Önkormányzattal, intézményével, társaságával fennálló ellátási szerződését, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyát, és a szakképesítés megszerzését követően legalább olyan időtartamra fenntartja szerződéses kapcsolatát, jogviszonyát, mint amennyire az ösztöndíj folyósításra került.
(6)Az ösztöndíj iránti kérelem folyamatosan benyújtható, a kérelemről a hatáskör gyakorlója a benyújtást követő 30 napon belül dönt.
(7)Az ösztöndíj évenként és szakterületenként legfeljebb 1 fő, de évente összesen legfeljebb 5 fő részére állapítható meg, mértéke 40.000 Ft/hó/fő, de legfeljebb a szakképzés megszerzéséhez előírt költségtérítés összege. Az ösztöndíjat a képzés várható teljes időtartamára kell megállapítani. Az ösztöndíjszerződés annak megállapítását követően megköthető.
(8)Az ösztöndíjra való jogosultságot tanulmányi félévenként felül kell vizsgálni, a felülvizsgálat határideje február 28., valamint szeptember 30. A felülvizsgálathoz be kell nyújtani a képző intézmény igazolását a tanulmányok folytatásáról.
(9)Az ösztöndíjszerződést fel kell mondani, és az addig folyósított ösztöndíjat vissza kell fizetni, amennyiben
a)az ösztöndíjas a kérelmében bizonyíthatóan hamis adatokat szolgáltatott, és ezzel megtévesztette a döntéshozót,
b)az ösztöndíjas a munkáltatójával az ösztöndíj megállapítását kizáró tanulmányi szerződést kötött,
c)az ösztöndíjas a tanulmányait nem teljesíti, halasztja, vagy a képzésre irányadó határidőn belül a szakképzettséget nem szerzi meg,
d)tanulmányait nem az ösztöndíjszerződésben foglalt szakképzésben folytatja, kivéve, ha ehhez az Önkormányzat hozzájárult,
e)az ösztöndíjas önhibájából megszegi a (4) bekezdés d) pontjában foglalt foglalkoztatási kötelezettségét, egészségügyi területen beleértve, ha ellátási kötelezettségét helyettesítés útján biztosítja, kivéve, ha ehhez az Önkormányzat hozzájárult

9. §

Átmeneti és záró rendelkezések

(1)E rendelet 2017. március 1-jén lép hatályba.
(2)Az e rendelettel alapított ösztöndíj első alkalommal a 2017/2018. felsőoktatási tanulmányi évre vonatkozóan kerül meghirdetésre, és – az Önkormányzat költségvetési lehetőségei függvényében - felmenő rendszerben kerül bevezetésre.
(3)A 4. § (2) bekezdésében foglaltaktól eltérően 2017-ben a részletes pályázati felhívás közzétételének határideje 2017. március 15.
1

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

2

Beiktatta az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

3

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

4

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

5

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

6

Módosította a 32/2017.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

7

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

8

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

9

Módosította a 11/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

10

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

11

Beiktatta az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

12

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

13

Módosította a 11/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

14

Beiktatta az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

15

Módosította az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

16

Beiktatta az 1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

17

Módosította a 27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet