Bükkösd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (IX.21..) önkormányzati rendelete

a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról

Hatályos: 2016. 10. 01

Bükkösd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (IX.21..) önkormányzati rendelete

a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról

2016.10.01.

Bükkösd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, hivatkozva a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 200. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltakra a közterületen történő szeszes ital fogyasztás korlátozásáról a következőket rendeli el:

1. § (1) Tilos a szeszes ital fogyasztása a közterületeken.

(2) Nem terjed ki az (1) bekezdés hatálya:

a) Az érvényes közterület-használati megállapodással rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező alkalmi rendezvényekre,

b) minden év első és utolsó napjára.

2. § Az 1. § (1) bekezdés alkalmazása szempontjából:

a) közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is.

b) szeszes ital: gyógynövények gyógyászati jellegű szeszes kivonata, valamint ezek felhasználásával készült termék és az alacsony 1,2 %-nál kevesebb alkoholtartalmú üdítőitalok kivételével minden alkoholtartalmú ital.

Szankciók

3. § (1) Jelen rendeletben foglalt szabályok megsértése esetén az alkalmazható szankciókról, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény rendelkezik.

(2) E rendelet 2016. október 1. napján lép hatályba.