Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2021.(I.18.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének egyes szabályairól, valamint az eljárás során fizetendő díjakról szóló 14/2018.(VII.23.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 01. 20- 2021. 01. 20

Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96.§-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva - Demecser Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2020.(I.7.) önkormányzati rendelet 1. melléklet által biztosított véleményezési jogkörében illetékes Pénzügyi és Vagyonnyilatkozatot Ellenőrző Bizottság véleményének kikérésével és a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020.(XI.3.) Korm. rendelet alapján és a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésében foglaltak alapján 

„Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja…” hatáskörömben és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló CLXXXIX. törvény (Mötv.) 116.§-a alapján a következőket rendeli el:


1.§


Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének egyes szabályairól, valamint az eljárás során fizetendő díjakról szóló 14/2018.(VII.23.) önkormányzati rendelete 4.§ (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„4.§


(6) Ezen anyakönyvi események megtartására vonatkozó kérelmet az elektronikus anyakönyvben (EAK) kell rögzíteni a házasságkötési szándék bejelentési jegyzőkönyvben.”


2. §


Hatályát veszti Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének egyes szabályairól, valamint az eljárás során fizetendő díjakról szóló 14/2018.(VII.23.) önkormányzati rendeletének 1. melléklete. 


3.§


Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének egyes szabályairól, valamint az eljárás során fizetendő díjakról szóló 14/2018.(VII.23.) önkormányzati rendelete 2. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.



  1. melléklet a …/2021.(I.18.) önkormányzati rendelethez


„2. melléklet a 14/2018.(VII.23.) önkormányzati rendelethez


Az anyakönyvvezető és a közreműködő egyéb személyek részére megállapítandó díj



A

B


Szolgáltatás megnevezése

Szolgáltatás nettó díja Ft-ban

1

Anyakönyvvezető díja

15.000,-ft

2

Egyéb közreműködő díja

  5.000,-ft


A táblázatban megállapított összegek nettó összegek.”



4.§


Ez a rendelet 2021. január 20. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




Rátkai Sándor                                                                                     Bötykös Katalin

polgármester                                                                                           jegyző