Csókakő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2020 (I.29.) önkormányzati rendelete

a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőknek nyújtott szociális, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2020. 01. 30- 2023. 01. 31

Csókakő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2020 (I.29.) önkormányzati rendelete

a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőknek nyújtott szociális, kulturális, egészségügyi juttatásokról, szociális és kegyeleti támogatásokról1

2020.01.30.

Csókakő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének egyetértésével a következőket rendeli el:

1. § E rendelet hatálya a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatalnál (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

2. § A Képviselő-testület a Hivatal köztisztviselőinek az alábbi visszatérítendő támogatásokat biztosítja:

a) illetményelőleg, melynek összege nem haladhatja meg az illetményalap tízszeresét.

3. § A Képviselő-testület a Hivatal köztisztviselőinek az alábbi vissza nem térítendő támogatásokat és juttatásokat biztosítja:

a) képernyő előtti munkavégzéshez szükséges védőszemüveg megvásárlásához nyújtott támogatás, melynek egy főre jutó éves összeg nem haladhatja meg az illetményalap összegét,

b) házasságkötés esetén az illetményalappal megegyező mértékű támogatás,

c) gyermek születése esetén az illetményalappal megegyező mértékű támogatás,

d) közeli hozzátartozó eltemettetéséről gondoskodó köztisztviselő részére temetési támogatás, melynek összege nem haladhatja meg az illetményalap összegét,

e) nem munkáltató által előírt iskolai képzés költségeinek megtérítése, melynek összege félévenként nem haladhatja meg az illetményalap ötszörösét, és a támogatást a Hivatal vezetője tanulmányi szerződés megkötéséhez kötheti,

f) havi 1000,-Ft összegű bankszámla-hozzájárulás.

4. § (1) A támogatások és juttatások kifizetéséről a Hivatal költségvetésében erre elkülönített keret erejéig a jegyző dönt.

(2) A 2. §-ban és a 3. § a)-e) pontjaiban meghatározott támogatások kifizetését a köztisztviselő kérelmezheti, a 3. § f) pontjában meghatározott összeg kifizetésére a jegyző döntése alapján november hónapban, a tárgyévre vonatkozóan utólag kerülhet sor.

5. § A 2-3. §-ban meghatározott támogatások és juttatások egyéb feltételeit, a kérelmezés, az elbírálás, az elszámolás és a visszafizetés rendjét a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

6. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

7. § Hatályát veszti a Csókakői Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól szóló 19/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet.

1

Az önkormányzati rendeletet a Csókakő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte 2023. február 1. napjával.