Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete

a kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról

Hatályos: 2014. 09. 19- 2023. 01. 31

Kékesd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. ( IX.19.) számú rendelete

a kitüntető díjak és Díszpolgári Cím adományozásáról

2014.09.19.

Kékesd Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva és a Magyarország önkormányzatairól szóló, 2011. évi CLXXXIX. tv. 42. §-ban kapott felhatalmazásával élve a következő rendeletet alkotja:

1. § Kitüntető díjak és Díszpolgári Cím elnevezése

a) Kékesd Gyermekeiért Kitüntető Díj

a) Kékesd Szolgálatáért Kitüntető Díj

a) Bonum Village Kékesd Díj

a) Díszpolgári Cím

2. § (1a) "Kékesd Gyermekeiért Kitüntető Díj" adományozható a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi területeken, szervezetekben kiemelkedő tevékenységet végző vagy végzett közalkalmazott vagy köztisztviselő munkájának elismerésére.

2. A díjat - amelynek jutalomösszege 25.000,- Ft/fő - évente 1 személy kaphatja.

3. § 1. ) "Kékesd Szolgálatáért Kitüntető Díj" adományozható az Erzsébeti Közös Önkormányzati Hivatalban munkáját eredményesen, több éve kiemelkedő színvonalon végző vagy végzett köztisztviselő részére.

2. ) A díjat - amelynek jutalomösszege 25.000,- Ft/fő - évente 1 személy kaphatja.

4. § A 2-3. §-okban meghatározott díjak átadására a Közszolgálati Napon kerül sor. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és bronzból készült emlékérmet kap.

5. § 1. ) "Bonum Village Kékesd Díj" adományozható azoknak a személyeknek, csoportoknak, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek, akik vagy amelyek a település fejlesztésében, társadalmi, szociális, kulturális, gazdasági életének bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek vagy végeznek, és ennek révén Kékesd község értékeit növelő, maradandó eredményt értek el.

2. ) A díjat évente 1 személy kaphatja.

3. ) A díjazott az adományozást igazoló okiratot és bronzból készült emlékérmet kap.

4. ) A díj átadására a templom védőszentjének, Szt. Mihálynak a napján, kerül sor. A díjazott az adományozást igazoló okiratot és bronzból készült emlékérmet kap.

6. § 1. ) Díszpolgári Cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely jelentős eredményt hozó munkájával, egész életművével, mind a községen belül, mind országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a község jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá maradandó értéket teremtő munkája és példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

2. ) A díjból Szt. Mihály napja alkalmából, három évente, egy adható.

3. ) A díjazott az adományozást igazoló okiratot és bronzból készült emlékérmet kap.

7. § A helyi elismerés adományozására javaslatot tehet:

a) a Polgármester;

a) a Képviselő-testület Bizottsága;

a) a Jegyző;

a) Díszpolgári Cím adományozására, bárki írásban tehet javaslatot, mely javaslathoz a Képviselő-testület megválasztott tagjai legalább felének ajánlása (aláírása) is szükséges. A javaslatot a Polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé.

8. § 1. ) Az Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított díjak adományozásával kapcsolatos előkészítő, szervező tevékenységet az Erzsébeti Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

2. ) A díjak adományozásáról a Képviselő-testület minősített többségű szavazással, határozatba foglalt indoklással dönt.

3. ) Az adományozást igazoló okiratot a Polgármester írja alá és ünnepélyes keretek között adja át.

9. § A települési díjakkal járó jutalom forrását az Önkormányzat a mindenkori éves költségvetésében, külön előirányzatként biztosítja.

10. § Jelen rendelet 2014. szeptember 19.-én lép hatályba.