Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete

Mezőkeresztes Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 02. 01- 2017. 03. 24



Mezőkeresztes Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott jogalkotói hatáskörében eljárva, a Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011.(IV.14.) önkormányzati rendelet 26. § (1)-(2) bekezdése alapján a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság vélemények előzetes kikérésével a következőket rendeli el: 



A rendelet hatálya



1.§ A rendelet hatálya a Mezőkeresztesi Önkormányzat Képviselő-testületére, bizottságaira, a Képviselő-testület hivatalára (Polgármesteri Hivatal) és az Önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.


A költségvetés bevételei és kiadásai


2.§ (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének

           

  1. költségvetési bevételi főösszegét (finanszírozási bevételek nélkül)  429 016 e Ft-ban
  2. költségvetési kiadási főösszegét  (finanszírozási kiadások nélkül)   479 791 e Ft-ban
  3. finanszírozási bevételek főösszegét                                                  280 751 e Ft-ban
  4. finanszírozási kiadások főösszegét                                                   229 976 e Ft-ban
  5. bevételi főösszegét                                                                              709 767 e Ft-ban
  6. kiadási főösszegét                                                                               709 767 e Ft-ban                                        

állapítja meg.



3.§ (1) A 2. § (1) bek. a) pontjában megállapított költségvetési bevételek előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti részletezését e rendelet 2.;2.1.; 2.2.; 2.3.; 2.4.; 2.5.; 2.6.; 2.7.; 3.; 3.1.; 3.2.; 3.3.; 3.4.; 3.5.; 3.6.; 4.; 5.; 6.; 7.; 8.; 8.1.; 8.2. melléklete tartalmazza.


(2) A 2. § (1) bek. b) pontjában megállapított költségvetési kiadások előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatok szerinti, valamint kötelező, önként vállalt és állami (államigazgatási) feladatok szerinti részletezését e rendelet 9., 9.1.; 9.2.; 9.3.; 9.4.; 9.5.; 9.6., 10.; 11.; 12.; 12.1., 12.2.; melléklete tartalmazza.


(3)  A 2. § (1) bek. c) pontjában megállapított finanszírozási bevételek részletezését e rendelet 2. melléklete tartalmazza.


(4)  A 2. § (1) bek. d) pontjában megállapított finanszírozási kiadások részletezését e rendelet 9. melléklete tartalmazza.


(5) Az önkormányzati szintű működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat – tájékoztató jelleggel – mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a rendelet 1. melléklete tartalmazza.


4.§ (1) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházási kiadási előirányzat feladatonkénti részletezését e rendelet 13  melléklete tartalmazza.


      (2) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítási kiadási előirányzat feladatonkénti  részletezését e rendelet 14. melléklete tartalmazza.


(3) Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzat ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat elkülönítetten e rendelet 28. melléklete tartalmazza.



5.§ (1) A Képviselő-testület a költségvetési kiadási főösszegen belül

     a) 0 e Ft általános tartalékot és

     b) 0 e Ft céltartalékot állapít meg.


(2) A céltartalék összege a 16. mellékletben megjelölt célokhoz kapcsolódik


       (3) A tartalékok felhasználásával kapcsolatos hatáskört a Képviselő-testület gyakorolja.



6.§ A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 20. melléklet tartalmazza.



7.§ A Képviselő-testület a költségvetési szervek éves létszám-előirányzatát e rendelet 17. melléklete, a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát e rendelet 18. melléklete szerint határozza meg.


8.§ (1) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a Polgármesteri Hivatal készítse elő a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásának igénybejelentését.


(2) Az (1) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimunkálásáról, valamint annak határidőben történő benyújtásáról a Polgármester köteles gondoskodni.



A költségvetés végrehajtásának szabályai


9.§ A Képviselő-testület e rendeletben jóváhagyott előirányzatok, és létszámkeretek módosításának, átcsoportosításának jogát minden esetben fenntartja magának.



10.§ A Képviselő-testület – az önkormányzati bevételek növelése érdekében – felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze, vagy tőkegarantált értékpapírt vásároljon.



11.§ A Költségvetési előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság tekintetében, az önkormányzati előirányzatok kivételével, a költségvetési szervek vezetői teljes jogkörrel rendelkeznek. Az önkormányzati előirányzatok felett kizárólag a Polgármester rendelkezik teljes jogkörrel.



12.§ (1) A költségvetési szervek a saját működési bevételük eredeti, illetve módosított  előirányzatot meghaladó többletbevétel 50 %-át – a jegyző egyidejű tájékoztatásával – saját hatáskörben felhasználhatják, míg az 50 %-a az önkormányzat bevételét képezi.


(2) A költségvetési szervek az (1) bekezdés szerint saját működési bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeikből az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadót terhelő járulékok előirányzatát nem növelhetik.


(3) A költségvetési szervek  és a  Polgármesteri Hivatal  az államháztartáson kívülről átvett pénzeszközök, valamint a támogatásértékű bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeket – jegyző egyidejű tájékoztatása mellett – intézményi hatáskörben felhasználhatják.



13.§ A feladat elmaradásból származó – kiemelt – kiadási előirányzat megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.



14.§ (1) Az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a   tartozásállományukról e rendelet 19.  melléklete szerinti formában és tartalommal kötelesek adatszolgáltatást teljesíteni.


(2) Az (1) bekezdés szerinti adatszolgáltatást a költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta, a tárgyhó utolsó naptári napjának megfelelően a tárgyhót követő 5-ig a Jegyző részére köteles teljesíteni.



15.§ (1) Az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal és a költségvetési szervek bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.


(2) Az Önkormányzatnál, valamint az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél az alábbi jogcímeken teljesíthetők készpénzben kifizetések:

a) a közfoglalkoztatásban résztvevők bére,

b) az egységes rovatrend K47. Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai rovaton elszámolandó kiadások,

c) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

d) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

e) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, 1 000 000 forint értéket el nem érő kiadások,

f) a c)-e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások,

g) az a)-f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek,

h) az önkormányzat által az államháztartáson kívüli szervezetek, személyek számára biztosított támogatás kifizetése, abban az esetben, ha a támogatatott szervezet, személy nem rendelkezik hitelintézeti számlával.



Egyéb rendelkezések


16.§ (1) A Képviselő-testület a civil önszerveződő közösségek, sportegyesület, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére a költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig pénzbeli támogatást nyújt. A támogatás folyósításának feltétele, hogy a pályázó, illetve kérelmező szervezet, személy elfogadja az Önkormányzat által meghatározott pályázati kiírásban vagy a pályázóval, kérelmezővel megkötendő támogatási szerződésben foglaltakat.

        

(2) A támogatás folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezettel, személlyel – az Önkormányzat nevében – a Polgármester „Megállapodás”-t köt a támogatási összeg rendeltetésszerű felhasználására, valamint annak elszámolására vonatkozóan.


(3) A Képviselő-testület a támogatásokra jóváhagyott előirányzatból 200 e Ft felhasználására – utólagos bejelentési kötelezettség mellett – a polgármestert hatalmazza fel, úgy hogy egy-egy célra 25 e Ft –nál magasabb összegű  támogatás nem adható.


(4) A megállapodás megkötésének feltétele, hogy

a) a támogatásra pályázó, támogatást kérelmező szervezetnek, személynek ne legyen az Önkormányzat, valamint költségvetési szervei felé semmiféle tartozása, továbbá

b) a pályázó, kérelmező szervezet megfeleljen a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben foglalt feltételeknek, melyről a pályázó kérelmező írásban köteles nyilatkozni.


(5) A támogatott jogosult részben vagy egészben lemondani a támogatásról, amennyiben az általa vállalt feladat objektív okból nem vagy csak részben valósítható meg.


(6) Amennyiben a támogatott az átvett támogatást vagy annak egy részét jogtalanul vette igénybe, azt nem a pályázatban megjelölt programra, feladatra használta fel, vagy a támogatás igényléséhez valótlan adatot szolgáltatott, a támogatást az Önkormányzat fizetési számlájára köteles egy összegben visszafizetni. 


(7) A támogatott a kapott támogatással a pályázatban, illetve a támogatási megállapodásban  megfogalmazott cél, illetve tevékenység megvalósítását követően 30 napon belül, de legkésőbb a támogatás folyósítását követő év január 31 –ig köteles elszámolni.


(8) A támogatott szervezet, személy – szöveges beszámolóból és a felhasználást igazoló számlamásolatokból álló – elszámolását az ellenőrzési feladatok ellátásával megbízott személy ellenőrizheti.


(9) Újabb támogatási igény benyújtásának feltétele, hogy a támogatott szervezet, személy hiánytalanul eleget tett – korábbi támogatással kapcsolatos – elszámolási (számadási) kötelezettségének és az elszámolás ellenőrzésével megbízott nem állapított meg szabálytalanságot.


(10) A Képviselő-testület által nyújtott – nem normatív – céljellegű működési vagy fejlesztési támogatások kedvezményezettjeinek nevét, a támogatás célját, összegét – a kettőszázezer forint összeg alatti támogatások kivételével – az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.


(11) A (2) bekezdés szerinti „Megállapodás” részletes tartalmát – az (1) – (8) bekezdésben leírtak figyelembevételével – a Polgármester jogosult kialakítani.


(12) Az államháztartáson kívüli forrás átvételére mind az Önkormányzatnál, mind a költségvetési szerveknél csak abban az esetben kerülhet sor, ha

         (a) az átvétel nem jár semmiféle kötelezettséggel,

         (b) az átvétel miatt nem keletkezik az átvevőnél többletkiadás (többletköltség),

         (c) az átvett forrást az átvevő az átadótól függetlenül, önállóan használhatja fel,

         (d) az átvett forrás felhasználása az átvevő feladatainak ellátását szolgálja.


(13) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről 1 000 e Ft-ig a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szervek vezetője, ezen összeg felett minden esetben a Képviselő-testület dönt.


(14) A (12) bekezdés szerinti feltételeknek megfelelő államháztartáson kívüli forrás átvételéről a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szerv vezetője feljegyzést készít, míg a Képviselő-testület határozattal dönt. A Képviselő-testületi határozatnak, valamint a feljegyzésnek legalább a következőket kell tartalmazni:

(a) átadó neve, címe,

(b) átadott-átvett forrás tárgyiasult formája, mennyisége, értéke,

(c) az államháztartáson kívüli forrás átadásának-átvételének célja.

(d) az átvevő nyilatkozata, hogy az átvétel megfelel a (12) bekezdés (a)-(d) pontjában leírt feltételeknek.

(e) az átvevő aláírását.


17.§ A közvetett támogatások 2014. évre tervezett összegét e rendelet 27.  melléklete 

        tartalmazza.



18.§  Az önkormányzat saját bevételeit és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatását e rendelet 29. melléklete tartalmazza.



19.§ A 2014. év várható bevételi és kiadási előirányzatok teljesülésére vonatkozó, önkormányzati szintű előirányzat-felhasználási ütemtervet e rendelet 26. melléklete tartalmazza.



20.§ A többéves kihatással járó döntések számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve e rendelet 21. melléklete tartalmazza.




21.§ Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott, az Önkormányzat Képviselő-testülete részére a zárszámadáshoz csatolandó vagyonkimutatást az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet 30. §-ban meghatározott szerkezetben kell összeállítani, azt tovább nem kell részletezni.


Záró rendelkezés


22.§ Ez a rendelet a kihirdetés követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2014. január 1-jétől kell alkalmazni.




Mezőkeresztes, 2014. január 30.



Dr. Dózsa György s. k.                                                                             Dr. Pelládi Ildikó s. k. 

     polgármester                                                                                                  jegyző



















KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE

2014




        Ezer Ft-ban

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Előirányzat

Megnevezés

Előirányzat

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

330262

K1. Személyi juttatás

181591

B3. Közhatalmi bevételek

47994

K2. Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

48635

B4. Működési bevételek

44760

K3. Dologi kiadások

152961

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

79860



K5. Egyéb működési célú kiadások

10700



      Ebből: Általános tartalék

0



                 Céltartalék

0





A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1+B3+B4+B6)

423016

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1. …+K5.)

473747





B. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

280707

B. FINASZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN

229976





C. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (A+B)

703723

C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

703723





B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről


K6. Beruházások

6044

B5. Felhalmozási bevételek

6000

K7. Felújítások


B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök


K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások


D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

6000

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K6. …+K8.)

6044





E. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

44

E. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN

0

Ebből: B813. Maradvány igénybevétele

44







F. FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (D+E)

6044

F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

6044





G. KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (A+D)

429016

G. KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (A+D)

479791





H. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B+E)

280751

H. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (B+E)

229976





I. BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (C+F)

709767

I. KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (C+F)

709767



2. melléklet


     A 2014. évi MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK  ELŐIRÁNYZATAI


MINDÖSSZESEN


Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szervek

Összesen



B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

116313



116313


B112. Települési önk. egyes köznevelési támogatás

65467



65467


B113. Települési önk. szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

117421



117421


B114. Települési önk. kulturális feladatainak támogatása

4607



4607


B115. Működési célú központosított előirányzatok

2168



2168


B116. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai




0


B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről




0


B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről




0


B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről




0


B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

19286

5000


24286


B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

325262

5000

0

330262








B3. Közhatalmi bevételek összesen

47994



47994








B401. Készletértékesítés  ellenértéke






B402. Szolgáltatások ellenértéke

21579


360

21939


B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke

1243



1243


B404. Tulajdonosi bevételek




0


B405. Ellátási díjak

11603



11603


B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

7380


95

7475


B407. Általános forgalmi adó visszatérülése




0


B408. Kamatbevételek

2500



2500


B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei




0


B410. Egyéb működési bevételek




0


B4. Működési bevételek összesen

44305

0

455

44760








B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről






B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről






B63. Egyéb működési célú átvett pénzeszközök






B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0

0








MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.6.)

417561

5000

455

423016








B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről






B812. Belföldi értékpapírok bevételei






B813. Maradvány igénybevétele

33523

12436

4772

50731


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések






B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése






B816. Központi, irányíító szervi támogatás


132708

97268

229976


B817. Betétek megszüntetése






B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

33523

145144

102040

280707








MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

451084

150144

102495

703723












2.1. melléklet





B115. Működési célú központosított előirányzatok





                Ezer Ft-ban





MEGNEVEZÉS

Önkormányzat





Köznevelési int.kieg.támogatása

2160





Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

8























Összesen

2168





      2.2. melléklet


B14. Működ. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államáhztartáson belülről 








MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen

































Összesen

0

0

0

0








      2.3. melléklet


B15. Működ. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről 


                Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen

































Összesen

0

0

0

0








      2.4. melléklet


B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről


                Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen



OEP támogatás

8188



8188


Központi költsv. szervtől

11098



11098


Önkormányzatoktól


5000


5000






0






0






0


Összesen

19286

5000

0

24286
















2.5. melléklet





B3 KÖZHATALMI BEVÉTELEK RÉSZLETEZÉSE





                Ezer Ft-ban





MEGNEVEZÉS

Önkormányzat





B311. Magánszemélyek jövedelemadói






Ebből:






a) termőföld bérbeadásából származó szem .jöv .adó












B34. Vagyoni típusu adók






Ebből:






a) építményadó






b) épület után fizetett idegenforgalmi adó






c) magánszemélyek kommunális adója






d) telekadó












B351. Értékesítési és forgalmi adók

36514





Ebből:






a) iparűzési adó

36514











B354. Gépjárműadó

6400





B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

5000





Ebből:






a) tartózkodás után fizetett idegenforgalmi adó






b) talajterhelési díj

5000





c) a korábbi évek megszűnt adónemei áthúzódó befiz.-ből befolyt bevétel












B36. Egyéb közhatalmi bevételek

80





Ebből:






a) eljárási illeték






b) igazgatási szolgáltatási díj

80





c) ebrendészeti hozzájárulás






d) környezetvédelmi bírság






e) természetvédelmi bírság






f) építésügyi bírság






g) szabálysértési pénz- és helyszínbírság önormányzatot megillető rész






Összesen

47994











      2.6. melléklet


B62. Működ. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 






Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen















Összesen




0








      2.7. melléklet


B63. Egyéb működési célú átvett pénzeszközök






Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen















Összesen




0



                  3. melléklet




     A 2014. évi FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ELŐIRÁNYZATAI


MINDÖSSZESEN


Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Költségvetési szervek

Összesen



B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások






B22. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson belülről






B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről






B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről






B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről






B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

0

0

0

0








B51. Immateriális javak értékesítése






B52. Ingatlanok értékesítése

6000



6000


B53. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése






B54. Részesedések értékesítése






B55. Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek












B5. Felhalmozási bevételek összesen

6000

0

0

6000








B71. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson kívülről






B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről






B73. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök












B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0








FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

6000

0

0

6000








B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről






B812. Belföldi értékpapírok bevételei






B813. Maradvány igénybevétele

44

0

0

44


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések






B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése






B816. Központi, irányíító szervi támogatás






B817. Betétek megszüntetése






B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

44

0

0

44








FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

6044

0

0

6044












3.1. melléklet





B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások





                Ezer Ft-ban





MEGNEVEZÉS

Önkormányzat























Összesen

0





      3.2. melléklet


B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államáhztartáson belülről 








MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen















Összesen

0

0

0

0








      3.3. melléklet


B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről 


                Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen















Összesen

0

0

0

0








      3.4. melléklet


B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről


                Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen





















Összesen

0

0

0

0








      3.5. melléklet


B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről 






Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen





















Összesen

0

0

0

0








      3.6. melléklet


B73. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök






Ezer Ft-ban


MEGNEVEZÉS

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen





















Összesen

0

0

0

0





















4. melléklet


     A 2014. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATA FELADATONKÉNT


ÖNKORMÁNYZAT


Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen



B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

116313


116313


B112. Települési önk. egyes köznevelési támogatás

65467


65467


B113. Települési önk. szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

117421


117421


B114. Települési önk. kulturális feladatainak támogatása

4607


4607


B115. Működési célú központosított előirányzatok

2168


2168


B116. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai





B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről





B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről





B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről





B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

19286

0

19286


B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

325262

0

325262







B3. Közhatalmi bevételek összesen

47994


47994







B401. Készletértékesítés  ellenértéke





B402. Szolgáltatások ellenértéke


21579

21579


B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke


1243

1243


B404. Tulajdonosi bevételek





B405. Ellátási díjak

11603


11603


B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

3095

4285

7380


B407. Általános forgalmi adó visszatérülése





B408. Kamatbevételek


2500

2500


B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





B410. Egyéb működési bevételek





B4. Működési bevételek összesen

14698

29607

44305







B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről





B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről





B63. Egyéb működési céló átvett pénzeszközök





B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0







MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.6.)

387954

29607

417561







B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről





B812. Belföldi értékpapírok bevételei





B813. Maradvány igénybevétele

3916

29607

33523


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések





B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





B816. Központi, irányíító szervi támogatás





B817. Betétek megszüntetése





B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

3916

29607

33523







MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

391870

59214

451084



                  5. melléklet




A 2014. évi FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATA FELADATONKÉNT


ÖNKORMÁNYZAT










Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen



B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások





B22. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson belülről





B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről





B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről





B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről





B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

0

0

0







B51. Immateriális javak értékesítése





B52. Ingatlanok értékesítése


6000

6000


B53. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése





B54. Részesedések értékesítése





B55. Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek










B5. Felhalmozási bevételek összesen

0

6000

6000







B71. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson kívülről





B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről





B73. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök










B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0







FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

0

6000

6000







B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről





B812. Belföldi értékpapírok bevételei





B813. Maradvány igénybevétele


44

44


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések





B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





B816. Központi, irányíító szervi támogatás





B817. Betétek megszüntetése





B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

0

44

44







FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

0

6044

6044











6. melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATAI FELADATONKÉNT





























Költségvetési szerv megnevezése:

Polgármesteri Hivatal




Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (államigazg.) feladatok

Összesen



B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről






B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről






B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről






B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

5000

0


5000


B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

5000

0

0

5000














B401. Készletértékesítés  ellenértéke






B402. Szolgáltatások ellenértéke






B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke






B404. Tulajdonosi bevételek






B405. Ellátási díjak






B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó






B407. Általános forgalmi adó visszatérülése






B408. Kamatbevételek






B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei






B410. Egyéb működési bevételek






B4. Működési bevételek összesen

0

0

0

0








B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről






B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről






B63. Egyéb működési céló átvett pénzeszközök






B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0

0








MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.5.)

5000

0

0

5000








B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről






B812. Belföldi értékpapírok bevételei






B813. Maradvány igénybevétele

12436



12436


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések






B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése






B816. Központi, irányíító szervi támogatás

132708



132708


B817. Betétek megszüntetése






B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

145144

0

0

145144








MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

150144

0

0

150144







                  7. melléklet











A 2014. évi FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATAI FELADATONKÉNT




















Költségvetési szerv megnevezése:

Polgármesteri Hivatal


















Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (államigazg.) feladatok

Összesen



B22. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson belülről






B23. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről






B24. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről






B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről






B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről összesen

0

0

0

0








B51. Immateriális javak értékesítése






B52. Ingatlanok értékesítése






B53. Egyéb tárgyi eszközök értékesítése












B5. Felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

0








B71. Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalából származó megtérülések államháztartáson kívülről






B72. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről






B73. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök












B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0








FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

0

0

0

0








B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről






B812. Belföldi értékpapírok bevételei






B813. Maradvány igénybevétele






B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések






B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése






B816. Központi, irányíító szervi támogatás






B817. Betétek megszüntetése






B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

0

0

0

0








FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

0

0

0

0

















8. melléklet




Költségvetési szerv megnevezése:

Tahy Olga Városi Könyvtár


















A 2014. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATAI FELADATONKÉNT




Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen



B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről





B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről





B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről





B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről





B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

0

0

0












B401. Készletértékesítés  ellenértéke





B402. Szolgáltatások ellenértéke

360

0

360


B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke





B404. Tulajdonosi bevételek





B405. Ellátási díjak





B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

95


95


B407. Általános forgalmi adó visszatérülése





B408. Kamatbevételek





B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





B410. Egyéb működési bevételek





B4. Működési bevételek összesen

455

0

455







B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről





B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről





B63. Egyéb működési céló átvett pénzeszközök





B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0







MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.5.)

455

0

455







B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről





B812. Belföldi értékpapírok bevételei





B813. Maradvány igénybevétele

428


428


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések





B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





B816. Központi, irányíító szervi támogatás

12286


12286


B817. Betétek megszüntetése





B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

12714

0

12714







MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

13169

0

13169













8.1. melléklet




Költségvetési szerv megnevezése:

Egyesített Szociális Intézmény


















A 2014. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATAI FELADATONKÉNT




Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen



B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről





B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről





B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről





B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről





B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

0

0

0












B401. Készletértékesítés  ellenértéke





B402. Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0


B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke





B404. Tulajdonosi bevételek





B405. Ellátási díjak





B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

0


0


B407. Általános forgalmi adó visszatérülése





B408. Kamatbevételek





B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





B410. Egyéb működési bevételek





B4. Működési bevételek összesen

0

0

0







B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről





B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről





B63. Egyéb működési céló átvett pénzeszközök





B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0







MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.5.)

0

0

0







B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről





B812. Belföldi értékpapírok bevételei





B813. Maradvány igénybevétele

1061


1061


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések





B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





B816. Központi, irányíító szervi támogatás

11247


11247


B817. Betétek megszüntetése





B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

12308

0

12308







MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

12308

0

12308













8.2. melléklet




Költségvetési szerv megnevezése:

Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda


















A 2014. évi MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATAI FELADATONKÉNT




Ezer Ft-ban


  BEVÉTELEK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Összesen



B13. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről





B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről





B15. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről





B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről





B1. Működési célú támogatások államázt.-on belülről összesen

0

0

0












B401. Készletértékesítés  ellenértéke





B402. Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0


B403. Közvetített szolgáltatások ellenértéke





B404. Tulajdonosi bevételek





B405. Ellátási díjak





B406. Kiszámlázott általános forgalmi adó

0


0


B407. Általános forgalmi adó visszatérülése





B408. Kamatbevételek





B409. Egyéb pénzügyi műveletek bevételei





B410. Egyéb működési bevételek





B4. Működési bevételek összesen

0

0

0







B61. Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről





B62. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről





B63. Egyéb működési céló átvett pénzeszközök





B6. Működési célú átvett péneszközök összesen

0

0

0







MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1.+B3.+B4.+B.5.)

0

0

0







B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről





B812. Belföldi értékpapírok bevételei





B813. Maradvány igénybevétele

3283


3283


B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések





B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése





B816. Központi, irányíító szervi támogatás

73735


73735


B817. Betétek megszüntetése





B8. Finanszírozási bevételek összesen (B811. … +B817.)

77018

0

77018







MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

77018

0

77018







  9. melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI előirányzatai 


MINDÖSSZESEN


Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Kv.-i szervek összesen

Mindösszesen



K1. Személyi juttatás

67341

44014

70236

181591


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

17074

12343

19218

48635


K3. Dologi kiadások

118133

21787

13041

152961


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

7860

72000

0

79860


K5. Egyéb működési kiadások összesen

10700


0

10700


Ebből: Általános tartalék

0



0


           Céltartalék

0



0






0


A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

221108

150144

102495

473747








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

229976

xx

xx

229976


K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

229976

0

0

229976








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

451084

150144

102495

703723








K6. Beruházások

6044



6044


K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

6044

0

0

6044








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása


xx

xx



K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

6044

0

0

6044








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

457128

150144

102495

709767
















9.1. melléklet



K4. Elátottak pénzbeli juttatásai







Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen



Önkormányzati segély

7860

0

72000

79860
























Összesen







9.2. melléklet



K504. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre







Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen































Összesen

0

0

0

0



9.3. melléklet



K505. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre



Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen































Összesen

0

0

0

0



9.4. melléklet



K506. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre



Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen



Ügyeleti hozzájárulás

2200



2200



Szociállis feladatokhoz hozzájárulás

1500



1500

















Összesen

3700

0

0

3700



9.5. melléklet



K508. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre



Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen































Összesen

0

0

0

0



9.6. melléklet



K511. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre



Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat

Kv.-i szervek összesen

Polgármesteri Hivatal

Mindösszesen



Különféle szervezetek támogatása

7000



7000










Összesen

7000

0

0

7000



  10. melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI előirányzatai 


MINDÖSSZESEN


Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (államigazg.-i) feladatok

Összesen



K1. Személyi juttatás

181591



181591


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

48635



48635


K3. Dologi kiadások

116264

36697


152961


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

75150

4710


79860


K5. Egyéb működési kiadások összesen

3700

7000


10700


Ebből: Általános tartalék

0

0


0


           Céltartalék

0

0


0








A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

425340

48407

0

473747








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

229976

xx

xx

229976


K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

229976

0

0

229976








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

655316

48407

0

703723








K6. Beruházások


6044


6044


K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

0

6044

0

6044








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása






K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

0

6044

0

6044








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

655316

54451

0

709767





















  11. melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI ELŐIRÁNYZATAI










Költségvetési szerv megnevezése:

Polgármesteri Hivatal








Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (Államigazg.) feladat

Összesen



K1. Személyi juttatás

44014



44014


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

12343



12343


K3. Dologi kiadások

21787



21787


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

72000



72000


K5. Egyéb működési kiadások összesen

0



0


Ebből: Általános tartalék

0



0


           Céltartalék

0



0








A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

150144

0

0

150144








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása


xx

xx



K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

150144

0

0

150144








K6. Beruházások






K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

0

0

0

0








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása






K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

0








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

150144

0

0

150144







  12.melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI ELŐIRÁNYZATAI










Költségvetési szerv megnevezése:

Tahy Olga Városi Könyvtár








Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (Államigazg.) feladat

Összesen



K1. Személyi juttatás

7742



7742


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

2135



2135


K3. Dologi kiadások

3292



3292


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0



0


K5. Egyéb működési kiadások összesen

0



0


Ebből: Általános tartalék

0



0


           Céltartalék

0



0








A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

13169

0

0

13169








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása


xx

xx



K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

13169

0

0

13169








K6. Beruházások






K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

0

0

0

0








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása






K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

0








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

13169

0

0

13169







  12.1. melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI ELŐIRÁNYZATAI










Költségvetési szerv megnevezése:

Egyesített Szociális Intézmény








Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (Államigazg.) feladat

Összesen



K1. Személyi juttatás

8082



8082


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

2223



2223


K3. Dologi kiadások

2003



2003


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0



0


K5. Egyéb működési kiadások összesen

0



0


Ebből: Általános tartalék

0



0


           Céltartalék

0



0








A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

12308

0

0

12308








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása


xx

xx



K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

12308

0

0

12308








K6. Beruházások






K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

0

0

0

0








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása






K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

0








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

12308

0

0

12308







  12.2 melléklet


A 2014. évi MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS KIADÁSI ELŐIRÁNYZATAI










Költségvetési szerv megnevezése:

Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda








Ezer Ft-ban


KIADÁSOK JOGCÍMEI

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Állami (Államigazg.) feladat

Összesen



K1. Személyi juttatás

54412



54412


K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

14860



14860


K3. Dologi kiadások

7746



7746


K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0



0


K5. Egyéb működési kiadások összesen

0



0


Ebből: Általános tartalék

0



0


           Céltartalék

0



0








A. Működési költségvetési kiadásai össz. (K1. …+K5.)

77018

0

0

77018








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása


xx

xx



K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






B. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

77018

0

0

77018








K6. Beruházások






K7. Felújítások






K8. Egyéb felhalmozási kiadások






D. Felhalmozási költségvetési kiadásai össz. (K. …+K8.)

0

0

0

0








K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre






K912. Belföldi értékpapírok kiadásai






K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása






K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése






K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása






K916. Péneszközök betétként elhelyezése






K917. Pénzügyi lízing kiadásai






E. Finanszírozási kiadások összesen (K911. …+K917.)

0

0

0

0








F. FELHALMOZÁSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

0








G. KIADÁS MINDÖSSZESEN (C+F)

77018

0

0

77018







13. melléklet


K6. Beruházási kiadások


feladatonkénti részletezése


       Ezer Ft-ban


Beruházási feladat

Előirányzat összege

Összesen


Önkormányzat

Polg.Hiv.

Kv.-i szervek


Vásártér

6044



6044






























































Beruházások összesen

6044

0

0

6044








14. melléklet








K7. Felújítások


célonkénti részletezése


       Ezer Ft-ban


Felújítási feladat

Előirányzat összege

Összesen


Önkormányzat

Polg.Hiv.

Kv.-i szervek
























































Felújítások összesen

0

0

0

0








15. melléklet








K8. Egyéb felhalmozási kiadások 


feladatonkénti részletezése


       Ezer Ft-ban


Megnevezés

Előirányzat összege

Összesen


Önkormányzat

Polg.Hiv.

Kv.-i szervek






























































Egyéb felhalmozási kiadások összesen

0

0

0

0






16. melléklet
























Céltartalék célonkénti részletezése










            Ezer Ft-ban



Megnevezés

Önkormányzat





































Céltartalék  összesen

0




















































17. melléklet









Költségvetési szervek engedélyezett létszáma














Költségvetési szerv

Engedélyezett létszám (fő)




Óvoda

21




Polgármesteri Hivatal

23




Könyvtár

4




Egyesített Szociális Intézmény





 - Nappali Szoc.ellátás

3




 - Szociális étkeztetés (2 órás)

6




Önkormányzat





 - Konyha

10




 - Jogalkotás

1




 - Védőnői szolgálat

2




 - Háziorvosi szolgálat

1




 - Város-és községgazdálkodás

11




 - Művelődési ház

3














Összesen

85














    18. melléklet







Közfoglalkoztatottak engedelyezett létszáma







Költségvetési szerv

Engedélyezett létszám (fő)


4 órás

6 órás

8 órás


Önkormányzat



58

























































Összesen



58










19. melléklet









Adatszolgáltatás az önkormányzat felügyelete alá tartozó



  költségvetési szerv által elismert tartozásállományról











2014. ......................... hó















Költségvetési szerv neve: ........................................















Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzata:                 ......................... eFt


Eredeti éves költségvetés kiadási előirányzat ....... %-a:    ......................... eFt


(%= az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott mérték) 














sorsz.


........ napon túli


Tartozásállomány megnevezése

tartozásállomány



(x)


1

Állammal szembeni tartozások



2

Központi költségvetési szervekkel




szemben fennálló tartozás



3

Elkülönített állami pénzalapokkal




szembeni tartozás



4

TB alapokkal szembeni tartozás



5

Tartozásállomány önkormányzatok




és intézményeik felé



6

Szállítókkal szembeni tartozásállomány



7

Egyéb tartozásállomány




Összesen


0









(x) Az önkormányzat költségvetési rendeletének ....... §-ában



meghatározott határnapon túli tartozásállomány.















........................ 2014. ............ hó .... nap



















..........................................





 költségvetési szerv vezetője















A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámai főbb csoportokban                                                         20. melléklet








        Ezer Ft-ban

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Előirányzat összege

Megnevezés

Előirányzat összege

2015

2016

2017

2015

2016

2017

B1. Működési célú támogatások államházt.-on belülről

320 000

315 000

310 000

K1. Személyi juttatás

180 000

182 000

185 000

B3. Közhatalmi bevételek

45 000

45 000

40 000

K2. Munkaadót terhelő járulékok és szoc. hozzáj. adó

47 000

50 000

52 000

B4. Működési bevételek

40 000

38 000

40 000

K3. Dologi kiadások

148 000

150 000

150 000

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0



K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

80 000

75 000

78 000





K5. Egyéb működési célú kiadások

10 000

8 000

8 000





      Ebből: Általános tartalék








                 Céltartalék




A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1+B3+B4+B6)

405 000

398 000

390 000

A. MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1. …+K5.)

465 000

465 000

473 000

B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államházt.-on belülről




K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre




B812. Belföldi értékpapírok bevételei




K912. Belföldi értékpapírok kiadásai




B813. Maradvány igénybevétele

40000

38000

36000

K913. Államházt.-on belüli megelőlegezések folyóstása




B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések




K914. Államházt.-on belüli megelőlegez. visszafizetése




B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

200 000

181 000

153 000

B816. Központi, irányító szervi támogatás

220000

210000

200000

K916. Péneszközök betétként elhelyezése








K917. Pénzügyi lízing kiadásai




B. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

260 000

248 000

236 000

B. FINASZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN




C. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (A+B)

665 000

646 000

626 000

C. MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (A+B)

665 000

646 000

626 000

B2. Felhalmozási célú támogatások államh.-on belülről




K6. Beruházások




B5. Felhalmozási bevételek




K7. Felújítások




B.7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök




K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások




D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B2.+B5.+B7.)

0

0

0

D. FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (K6. …+K8.)

0

0

0

B811. Hitel-, és kölcsönfelvétel államházt.-on belülről




K911. Hitel-, kölcsöntörlesztés államházt.-on kívülre




B812. Belföldi értékpapírok bevételei




K912. Belföldi értékpapírok kiadásai




B813. Maradvány igénybevétele




K913. Államháztartáson belüli megelőlegezések folyóstása




B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések




K914. Államházt.-on belüli megelőlegez. visszafizetése




B815. Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése




K915. Központi, irányítószervi támogatás folyósítása




B816. Központi, irányító szervi támogatás




K916. Péneszközök betétként elhelyezése








K917. Pénzügyi lízing kiadásai




E. FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK (B8.) ÖSSZESEN

0

0

0

E. FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK (K9.) ÖSSZESEN

0

0

0

F. FELHALMOZÁSI BEVÉT. MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

F. FELHALMOZÁSI KIAD.MINDÖSSZESEN (D+E)

0

0

0

G. BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN (C+F)

665 000

646 000

626 000

G. KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (C+F)

665 000

646 000

626 000









21. melléklet

















Több éves kihatással járó döntések

  számszerűsítése



               





















     Ezer Ft-ban

Megnevezés

2014. év

2015. év

2016. év

2017. év

2018. év

2018. év után

Összesen

Hitel törlesztés








Kötvénybeváltás kiadásai








………..…………… beruházás








………..…………… beruházás








………..…………… beruházás








………..…………… beruházás








………..…………… beruházás








………..…………… felújítás








………..…………… felújítás








………..…………… felújítás








……. pénzügyi lízingből eredő kötelezettség








……. pénzügyi lízingből eredő kötelezettség
























Összesen







0
















22. melléklet



KIMUTATÁS

azon fejlesztési célokról, amelyek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3. § (1) szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik vagy válhat szükségessé, az adósságot keletkeztető ügyletek várható összegével együtt




ezer Ft

Adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

Ügylet várható értéke

I. Fejlesztési cél, amelyek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik, vagy válhat szükségessé


1.


2.


3.












II. Adósságot keletkeztető más ügyletek


1.


2.


3.










Összesen

0






























23. melléklet

KIMUTATÁS

a saját bevételek összegéről



ezer Ft

Saját bevétel megnevezése *

Az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig

Tárgyévi saját bevételek összege

Helyi adóból származó bevétel



Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel



Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel



Tárgyieszköz értékesítéséből származó bevétel



Immateriális jószág értékesítéséből származó bevétel



Részvény értékesítéséből származó bevétel



Részesedés értékesítéséből származó bevétel



Vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel



Bírság-, pótlék- és díjbevétel



Kezeséggel kapcsolatos megtérülés



Saját bevétel összesen

0

0




* Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet 2. § alapján



24. melléklet

KIMUTATÁS

az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek futamidő végéig fennálló összegéről



ezer Ft

Adósságot keltkeztető ügylet megnevezése **

A futamidő végéig fennálló összeg

A fennálló összegből tárgyévben esedékes tőketartozás

Hitel felvételéből eredő aktuális tőketartozás



Kölcsön felvételéből eredő aktuális tőketartozás



Hitel átvállalásából eredő aktuális tőketartozás



Kölcsön átvállalásából eredő aktuális tőketartozás



A számvitlei törvény (SZt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke



Egyéb értékpapír vételára



Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig és a váltóval kiváltott kötelezettségell megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke



A Szt. szerinti pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt és a lizingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege.



A visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve a Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötöttvisszavásárlási ár



Szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték



Külföldi hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege



Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettség  összesen

0

0




** Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV törvény 3. §  (1) bekezdése alapján




25. melléklet

KIMUTATÁS

a kezességvállalásokból a kezesség érvényesíthetőségeig fennálló kötelezettségekről


ezer Ft


Kezességvállalás megnevezése

Összeg





Összesen

0











26. melléklet



















   2014. évi  ELŐIRÁNYZAT-FELHASZNÁLÁSI TERV



























Ezer Ft-ban

Hónap

Költségvetési

Folyószámla hitel

Hitel

Értékpapír

Bevétel

Kiadás

Felvétel

Törlesztés

Felvétel

Törlesztés

Eladás

Vétel

Január

69792

68435







Február

69792

68435







Március

69792

68435







Április

69792

68435







Május

47098

48435







Június

49598

54484







Július

53095

58435







Augusztus

49098

48435







Szeptember

47098

48435







Október

47098

48435







November

67098

68435







December

70416

60933







Összesen

709767

709767


















27. mellélet





KIMUTATÁS


a közvetett támogatások 2014. évi tervezett összegéről






Ezer Ft-ban


Közvetett támogatás megnevezése

Közvetett támogatás tervezett összege


Ellátottak térítési díjának, kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege 




Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege




Helyi adónál biztosított kedvezmény összege



Ebből:



       - építményadó



       - telekadó



       - vállalkozások kommunális adója



       - magánszemélyek kommunális adója



       - idegenforgalmi adó tartózkodás után



       - idegenforgalmi adó épületek után



       - iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után



       - iparűzési adó ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevék. után



Gépjárműadónál biztosított kedvezmény összege



Helyi adónál biztosított mentesség összege



Ebből:



       - építményadó



       - telekadó



       - vállalkozások kommunális adója



       - magánszemélyek kommunális adója



       - idegenforgalmi adó tartózkodás után



       - idegenforgalmi adó épületek után



       - iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után



       - iparűzési adó ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevék. után



Gépjárműadónál biztosított mentesség összege



Helyiségek, eszközök hasznosításából származó kedvezmény összege



Helyiségek, eszközök hasznosításából származó mentesség összege



Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege



ÖSSZESEN

0





Szöveges indokolás:





























28. számú melléklet














Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai
















EU-s projekt címe:


Minőségi oktatás és mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése a mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában



Projekt azonosítója:

ÉMOP 4.3.1/A-12-2012-0034












ezer Ft-ban



Bevételek

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen



Saját erő

0









Saját erőből központi támogatás










EU-s forrás

358840935






358840935



Társfinanszírozás










Hitel










Egyéb forrás




















Bevételek összesen




































Kiadások

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen





















































Kadások összesen

358840935






358840935



























































































































































28. számú melléklet














Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai
















EU-s projekt címe:


Egészségmegőrző és egészségre nevelő programok megvalósítása a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvodában



Projekt azonosítója:

TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0773












ezer Ft-ban



Bevételek

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen



Saját erő

0









Saját erőből központi támogatás










EU-s forrás

9896600






9896600



Társfinanszírozás










Hitel










Egyéb forrás




















Bevételek összesen



9896600






9896600



























Kiadások

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen





















































Kadások összesen

9896600






9896600







































































































































































28. számú melléklet














Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai
















EU-s projekt címe:


Egészségmegőrző és egészségre nevelő programok megvalósítása a Mezőkeresztes Város Önkormányzatának munkavállalói számára



Projekt azonosítója:

TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0784












ezer Ft-ban



Bevételek

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen



Saját erő










Saját erőből központi támogatás










EU-s forrás

9543250






9543250



Társfinanszírozás










Hitel










Egyéb forrás




















Bevételek összesen



9543250






9543250



























Kiadások

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen





















































Kadások összesen

9543250






9543250







































































































































































28. számú melléklet














Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai
















EU-s projekt címe:


Egészségmegőrző és egészségre nevelő programok megvalósítása a Mezőkeresztes Város lakosai számára



Projekt azonosítója:

TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0866












ezer Ft-ban



Bevételek

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen



Saját erő










Saját erőből központi támogatás










EU-s forrás

10000000






10000000



Társfinanszírozás

,









Hitel










Egyéb forrás




















Bevételek összesen



10000000






10000000



























Kiadások

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Összesen





















































Kadások összesen

10000000






10000000





















29. melléklet

Az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatása* 















ezer Ft

Megnevezés

2014. év

2015. év

2016. év

2017. év

2018. év

2019. év

2020. év

2021. év

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

2028. év

Összesen

Helyi adók

















Önkorm.-i vagyon, vagyoni értékű jog értékesít. bevét.

















Osztalék, koncssziós díj, hozambevétel

















Tárgyi eszköz, immateriális jószág, részvény, részesedés értékesítéséből származó bevétel

















Bírság-, pótlék- és díjbevétel

















Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

















Saját bevételek összesen

















Felvett, átvállalt hitel, kölcsön aktuális tőketartozása

















Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

















Adott váltó (kamat nélkül)

















Pénzügyi lízing tőkerész hátralévő összege

















Visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés

















Legalább 365 nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés még ki nem fizett ellenértéke

















Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

















Fizetési kötelezettség összesen
















0

* Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdés g) pontja alapján



Mellékletek