Dunaszentbenedek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2020. (II.26.)önkormányzati rendelete

az intézményi térítési díjak mértékéről

Hatályos: 2020. 03. 01- 2022. 08. 31

Dunaszentbenedek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2020. (II.26.)önkormányzati rendelete

az intézményi térítési díjak mértékéről

2020.03.01.

Dunaszentbenedek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993.évi III. törvény 115.§-ában és a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 29.§-a és a 151. § (2f) bekezdésében foglalt feladatkörében a következőket rendeli el:

1. § A képviselő-testület a Dunaszentbenedeki Konyha és Szociális Étkeztetés intézményben, a Kék-Sziget Óvoda és Szociális Étkeztetés intézményben a Dunaszentbenedeki telephelyen igénybe vett napi háromszori étkezés intézményi térítési díját, valamint a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Dunaszentbenedeki Általános Iskola intézményben a napi háromszori étkezés intézményi térítési díját az 1. melléklet szerinti határozza meg ellátás igénybe vevő gyermekek, tanulók részére.

2. § A képviselő-testület a Sztv. hatálya alá tartozó szociális étkeztetés intézményi térítési díját az étkezés szolgáltatási önköltségre figyelemmel, egy ellátási napra (ebéd) számítottan állapítja meg a rendelet 1. melléklete szerint.

3. § (1) A képviselő-testület házi segítségnyújtás (személyi gondozás, szociális segítés) intézményi térítési díját a feladat szolgáltatási önköltsége figyelemmel, egy órára számítottan állapítja meg a rendelet 1. melléklete szerint.

(2) A képviselő-testület a házi segítségnyújtás igénybevételét minden igénybe vevő részére térítésmentesen biztosítja.

4. § Az önkormányzat az 1-2. §. szerinti ellátásokért fizetendő térítési díjakat a rendszeres és személyes jövedelemmel és tartásra vagy gondozásra köteles és képes hozzátartozóval nem rendelkező ellátottak esetében teljes mértékben átvállalja /ingyenes étkeztetés/.

5. § (1) E rendelet kihirdetését követőnapon lép napján lép hatályba, de rendelkezéseit 2020. március 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet hatályba lépésével hatályát veszti az intézményi térítési díjak mértékéről szóló 3/2019. (II.20.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

2020. március 1.-től érvényes

1. Az Sztv. hatálya alá tartozó szociális étkeztetés intézményi térítési díja, figyelemmel az étkezés szolgáltatási önköltségére, egy ellátási napra (ebéd) számítottan: helyben fogyasztva, vagy elvitel esetén nettó 621,- Ft/ellátási nap. Dunaszentbenedek Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális étkeztetést igénylő dunaszentbenedeki lakosok részére az önkormányzati rendeletben meghatározott intézményi térítés díj nettó 382,- Ft feletti részét átvállalja.

2. A házi segítségnyújtás intézményi térítési díját a feladat szociális önköltségre figyelemmel egy órára számítottan: a)Személyi gondozás 1.456,- Ft/gondozási óra, b) Szociális segítés: 1.456,-Ft/gondozási óra, de figyelemmel e rendelet 3. § (2) bekezdésére a házi segítségnyújtás intézményi térítési díja a mentesség miatt 0,-Ft.

3. Az ebéd kiszállításáért 15 percet lehet elszámolni, melynek felszámolható maximális díja: 341 Ft/15 perc. Dunaszentbenedek Község Önkormányzat Képviselő-testülete az ebéd kiszállítását igénylő dunaszentbenedeki lakosok részére az önkormányzati rendeletben meghatározott intézményi térítés díj nettó 200,- Ft feletti részét átvállalja.

4. a) Az iskolai háromszori étkezés intézményi térítési díj mértéke figyelemmel a szolgáltató által kimutatott nettó nyersanyag költségre: nettó 330,- Ft/nap/fő, b) Az iskolai ebéd intézményi térítési díj mértéke figyelemmel a szolgáltató által kimutatott nettó nyersanyag költségre: nettó 231 Ft/nap/fő, c)Az iskolai háromszori étkezés intézményi térítési díj mértéke figyelemmel a szolgáltató által kimutatott nettó nyersanyag költségre: nettó 330 Ft/nap/fő, d)Az óvodai háromszori étkezés intézményi térítési díj mértéke figyelemmel a szolgáltató által kimutatott nettó nyersanyag költségre: nettó 283,- Ft/nap/fő.