Murga Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.18.) önkormányzati rendelete

Murga Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Hatályos: 2014. 02. 19- 2014. 09. 22

Murga Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


I. FEJEZET

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


1. A rendelet hatálya


1.§


(1) A rendelet hatálya kiterjed Murga Község Önkormányzatára és képviselő-testületére.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.


II. FEJEZET

A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI


2. Az önkormányzat 2014. évi költségvetése


2.§


(1) Murga Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat összevont költségvetésének főösszegét 23 447 E Ft-ban állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben meghatározott kiadások forrásául a költségvetés bevételének főösszegét 23 447 E Ft-ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a költségvetési bevételei és kiadásai egyenlegének összegét 0 E Ft-ban állapítja meg.


3.§


(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat összevont költségvetési mérlegét az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi összevont bevételeit és kiadásait a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi bevételeit és kiadásait a 3. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi működési bevételeinek részletezését a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi működési támogatásainak részletezését az 5. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi egyéb működési bevételeinek részletezését a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi felhalmozási bevételeinek részletezését a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi egyéb működési kiadásainak részletezését a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) A Képviselő-testület az Önkormányzat által 2014. évben folyósított ellátásokat a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi felhalmozási kiadásainak részletezését a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi céltartalékának részletezését a 11. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi finanszírozási ütemtervét a 13. melléklet szerint hagyja jóvá.

(14) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi közvetett támogatásokról szóló kimutatását a 14. melléklet szerint hagyja jóvá.

(15) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2014. évi engedélyezett létszámkeretét a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(16) A Képviselő-testület az Önkormányzatnak az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 29/A.§-ban meghatározott középtávú tervét a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(17) A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteinek felső határát a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(18) A Képviselő-testület az Áht. 24.§ (4) bekezdésében meghatározott tájékoztató adatokat a 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(19) A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.


4.§


A Képviselő-testület a 2014. évi

a) általános tartalék előirányzatát 4 018 E Ft-ban,

b) felhalmozási céltartalék előirányzatát 0 E Ft-ban

állapítja meg.”

3. A költségvetési többlet felhasználása, a költségvetési hiány finanszírozásának módja


5.§


(1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja az előző évi pénzmaradvány felhasználása és a hitelfelvétel.

(3) A hitelfelvétellel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a Képviselő-testületet illetik meg.


6.§


(1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a Képviselő-testület pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását a Képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.




III. FEJEZET

A KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA


4. Általános és részletes végrehajtási szabályok


7.§


(1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetését e rendeletének módosításával megváltoztathatja. Az előirányzat megváltoztatás nem érintheti az Országgyűlés kizárólagos – költségvetési törvényben felsorolt –, illetve a Kormány előirányzat-módosítási hatáskörébe tartozó előirányzatokat.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a

polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja. A Képviselő-testület – az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

(4) Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti – az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) rendelkezéseitől eltérő – intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(5) A (4) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.



IV. FEJEZET

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK


8. §


(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2014. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A Képviselő-testület a polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.



 Felkl Márton                                                     Dr. Rózsa Éva

 polgármester                                                             jegyző