Kunszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (VIII.27.) önkormányzati rendelete

a közterület filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 01

Kunszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34.§ (5)  bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:


1.§

(1) A mozgóképről szóló törvény szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület- használat (a továbbiakban: filmforgatási céljára történő közterület-használat) a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal megkötött hatósági szerződés alapján történhet.

(2) A hatósági szerződés jóváhagyásának egyedi feltételeként kell meghatározni mindazon előírásokat, amelyeket a kérelmezett közterület- használattal kapcsolatban a közútkezelő a véleményében, a forgalomtechnikai kezelő-üzemeltető az általa jóváhagyott forgalomtechnikai tervben, a zöldfelület kezelője-üzemeltetője a hozzájárulásban, vagy bármely más, a kérelmezett közterület-használat folytán érintett szerv, szervezet nyilatkozatában meghatároz. A közút közterület-használatára vonatkozó közútkezelői vélemény hiányában a hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(3) A közterület-használat együttesen (forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stáb parkolása) nem haladhatja meg a teljes közterület 80%-át. Ezen belül a technikai kiszolgálás és stáb parkolás céljára történő közterület-használat nem haladhatja meg a teljes közterület-használat 40 %-át.

         


2.§

(1) Filmforgatás céljából történő közterület-használat időtartama nem haladhatja meg az egy hónapot.

(2) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó közterület-használat nem hagyható jóvá.


3.§

A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

4.§

(1) Amennyiben a közterületre vonatkozóan már közterület-használat iránt kérelmet nyújtottak be, a már benyújtott kérelem az elbírálás során elsőbbséget élvez.

(2) Ha a hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.

(3) Meg kell tagadni a hatósági szerződés jóváhagyását annak a kérelmezőnek, akinek a közterület-használati szerződése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül jogellenes közterület-használat, vagy díjfizetési hátralék miatt szűnt meg, vagy jóváhagyott hatósági szerződésétől eltérően szabálytalanul használta a közterületet, vagy a megállapított díjat nem fizette meg, vagy annak, aki a kérelem benyújtását megelőző 3 éven belül közterület-használati hozzájárulás nélkül használta a közterületet.

5.§

A közterület filmforgatási célú használatáért forgatási helyszín és kiszolgálás esetén 1000 ft/m2/nap, stáb parkolása esetén 800 ft/m2/nap közterület-használati díjat kell fizetni.

6.§

E rendelet 2013. szeptember 1-jén lép hatályba.



            Kovács Imre                                                                           dr. Bóna Csaba

            polgármester                                                                                 jegyző


A rendelet kihirdetve: 2013. augusztus 27.

                                                                                                          dr. Bóna Csaba

                                                                                                                   jegyző