Jósvafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

A FILMFORGATÁSI CÉLÚ KÖZTERÜLET – HASZNÁLATÁRÓL

Hatályos: 2013. 10. 01

Jósvafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

A FILMFORGATÁSI CÉLÚ KÖZTERÜLET – HASZNÁLATÁRÓL

2013.10.01.

Jósvafő Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. §. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Jósvafő község közigazgatási területén Jósvafő Község Önkormányzat tulajdonában lévő közterületekre terjed ki.

2. § A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben (a továbbiakban Mktv.) meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.

3. § (1) A közterület filmforgatási célú használatának díja a használat célja szerint:

a) filmforgatás helyszínén: 200 Ft/m²/nap

b) technikai kiszolgálás: 190 Ft/m²/nap

c) stáb parkolása: 100 Ft/m²/nap

(2) Mentes a díj fizetése alól a közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatásához szükséges közterület használat. Közérdekű célokat szolgálnak az alkotási, tudományos, ismeretterjesztő témájú és a filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készülő filmalkotások.

4. § A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén az Önkormányzat az akadály elhárulása után az esetleges kárelhárítást vagy helyreállítást követő 10 munkanapon belül biztosítja újra a közterületet olyan időtartamban, ameddig a filmforgatás akadályozva volt.

5. § A filmforgatás során a szomszédos lakóingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

6. § A rendelet 2013. október 01. napján lép hatályba.