Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2000.(IV.17.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról a módosításokkal egységes szerkezetben

Hatályos: 2013. 11. 07- 2014. 07. 07

Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése (a továbbiakban: közgyűlés) Szekszárd város polgárainak demokratikusan választott[1] döntéshozó szerve, melynek elsődleges célja, hogy önállóan, demokratikusan, szakszerűen, gyorsan intézze a helyi érdekű közügyeket.

E cél megvalósítása során a Közgyűlés figyelemmel kíván lenni Szekszárd város több évszázados hagyományaira, sajátos arculatára, továbbá az Európai Önkormányzati Karta alapkövetelményeire egyaránt.[2]

Fenti célkitűzés megvalósításának érdekében a Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Közgyűlés és szervei működési rendjének meghatározására az alábbi rendeletet (a továbbiakban: rendelet) alkotja:


I. fejezet

Általános rendelkezések


1. §  (1) Szekszárd megyei jogú város.

(2) Az önkormányzat hivatalos megnevezése és székhelye:

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata  (7100 Szekszárd, Béla király[3] tér 8.).

(3) Illetékességi területe: Szekszárd város közigazgatási területe.

(4) Az önkormányzat jogi személy.

(5) Az önkormányzat feladat- és hatáskörei - eltérő rendelkezés hiányában - Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlését  illetik meg.

(6)[4] A polgármesteri hivatal hivatalos megnevezése: Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.


Az önkormányzat jelképei: a városi címer, a városi zászló és a városi pecsét


2. § (1) Szekszárd város címere: négy sor terméskőből épült várfalon, kék mezőben, jobbról kétfürtű arany szőlőtőke, balról három arany búzakalász között vörös fedelű, terméskőből épült nyílt harangtorony,  melyet középen gerenda oszt ketté: a födél alól arany szőlőfürt, a gerendáról arany harang csüng alá. A pajzson arany címer korona.

(2) A városi zászló világoskék színű, közepén a város címerét, a címer felett „Szekszárd” feliratot tartalmazza.

(3) A városi pecsét kör alakú, „Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata” feliratot és a város címerét tartalmazza.

(4) A városi zászló, a címer és a pecsét használatának körét, annak módját a Közgyűlés külön rendelete szabályozza.[5]

Az önkormányzat feladatai és az azok ellátásában résztvevők


3. §[6] (1) Az önkormányzati feladat- és hatásköröket Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény  (a továbbiakban: Mötv.) 10-17. §-a szabályozza

(2) Az önkormányzat - figyelemmel a kötelezően ellátandó feladatokra, anyagi lehetőségeitől függően éves költségvetésében meghatározza, hogy a helyi közszolgáltatások körében mely feladatokat, milyen mértékben és módon lát el.

(3) Az önkormányzati feladatokat a Közgyűlés és szervei: a polgármester, a Közgyűlés bizottságai, a polgármesteri hivatal[7], jegyző, társulás látják el.

(4) A Közgyűlés a feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátására önkormányzati intézményt, vállalkozás céljára gazdasági társaságot vagy más szervezetet alapíthat, kinevezi azok vezetőit.

(5) A Közgyűlés az Mötv. 41. § (4) bekezdése alapján egyes hatásköreit a polgármesterre, bizottságaira, a részönkormányzat testületére, jegyzőre, társulására átruházhatja. E hatáskörök gyakorlásához utasítást adhat, a hatáskört visszavonhatja. Az átruházott hatáskör tovább nem ruházható.

(6) A Közgyűlés hatásköréből az Mötv. 42. §-ában foglalt hatáskörök nem ruházhatók át:

(7) A Közgyűlés feladatainak eredményes megoldása érdekében - a kölcsönös érdekek alapján - együttműködik a megyei önkormányzattal, más települési önkormányzatokkal, önkormányzati szövetségekkel és a települési nemzetiségi önkormányzattal.

(8) A Közgyűlés önként vállalt feladatként gondoskodik Szekszárd Megyei Jogú Város kulturális életének javítása a Vármegyeháza és környéke felújításával című, DDOP-4.1.1/D-09-2f-2009-0006 azonosító számú projekt megvalósításáról és 5 éves fenntartásáról.

(9) A Közgyűlés önként vállalt feladatként gondoskodik Szekszárd Megyei Jogú Város történelmi városmagjának funkcióbővítő fejlesztése című, DDOP-4.1.1/C-09-2f-2010-0001 azonosító számú projekt megvalósításáról és 5 éves fenntartásáról.


II. fejezet

 

A Közgyűlés működése

 

4. § (1)[8] A Közgyűlés tagjainak számát és névsorát a rendelet 1. sz. függeléke, a választókerületek területi beosztását pedig a rendelet 6. sz. függeléke tartalmazza.

(2) A Közgyűlés döntéseit ülésein hozza meg.

(3)[9] Az ülések típusai:

a)         alakuló ülés;

b)         rendes ülés;

c)         rendkívüli ülés;

d)         ünnepi ülés.

(4) A Közgyűlés üléseit rendszerint a Városháza (7100 Szekszárd, Béla király[10] tér 8.) üléstermében tartja.


A Közgyűlés alakuló ülése


5. §[11] (1) A Közgyűlés alakuló ülését az Mötv-ben meghatározott időn belül és módon tartja meg.

(2) Az alakuló ülés kötelező napirendi pontjai:

a) a Helyi Választási Bizottság elnökének beszámolója a választások eredményéről,

b) a képviselők eskütétele,

c) a polgármester eskütétele,

d) a polgármester programjának ismertetése,

e) a polgármester illetményének megállapítása,

f) az alpolgármesterek megválasztása, eskütételük, a főállású alpolgármester illetményének, illetve a társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása.


A Közgyűlés rendes ülése


6. § (1)[12] A Közgyűlés – július és augusztus hónapok kivételével – általában a hónap  utolsó csütörtöki napján rendes ülést tart.

(2)[13] A tárgysorozat megjelölésével a polgármester kivételesen ülésszakot is elrendelhet. Az ülésszak várható időtartamát a meghívón fel kell tüntetni.


A Közgyűlés rendkívüli ülése


7. § (1) Rendkívüli körülmények által indokolt esetben a Közgyűlés szükség szerinti időpontban rendkívüli ülést tart. A polgármester köteles 15 napon belül a rendkívüli ülést összehívni, ha:

    azt jogszabály kötelezővé teszi,

    a Közgyűlés erről határozatot hoz,

    azt halaszhatatlan ügyek indokolttá teszik,

    a Tolna Megyei Kormányhivatal[14] vezetője kezdeményezi, továbbá

e rendelet 9. §-ában  írt esetekben.

(2)[15] A rendkívüli ülésre csak olyan napirendi pont vehető fel, mely annak összehívását indokolja. Más témát csak minősített többséggel lehet napirendre tűzni.


A Közgyűlés ünnepi ülése[16]



7/A. §[17] (1) A Közgyűlés évente egy alkalommal augusztus 20. napján ünnepi ülést tart. Évfordulókon, egyéb megemlékezések alkalmából ünnepi ülést tarthat.

(2) Az ünnepi ülésen csak az ünnep jellegének megfelelő napirend szerepelhet.


Munkaprogram és munkaterv

 

8. § (1)[18] A Közgyűlés megbízatásának időszakára munkaprogramot készít, melyet a polgármester terjeszt a Közgyűlés elé. A polgármester a program elkészítéséhez az előkészítés során javaslatot kér a Közgyűlés tagjaitól és bizottságaitól, a jegyzőtől és a Tolna megye 1.sz. választókerületében megválasztott országgyűlési képviselőtől és az önkormányzat területén működő gazdasági érdekképviseleti szervezettől, illetőleg gazdasági kamarától.

(2) A munkaprogram tartalmazza:

    a város lakosságának ellátása érdekében a közszolgáltatások szervezésének, fejlesztésének elképzeléseit, a felújítások ütemezését;

    az új intézmények, gazdálkodó szervezetek, társulások létrehozásával, átszervezésével kapcsolatos elképzeléseket, ezek ütemezését, valamint a helyi vállalkozások támogatásának módját;

    az önkormányzat gazdasági alapjának, vagyonának gyarapítását, a vagyon hasznosításának módját és a bevételek növelését célzó intézkedéseket;

    a település- és területfejlesztéssel összefüggő feladatokat és a városkörnyéki önkormányzatokkal való együttműködés fő irányait;

    a kulturális, szociális, környezetvédelmi fő célkitűzéseket, és ezek támogatásának módját.

(3) A munkaprogram végrehajtására, valamint a rendes ülések tervszerű megtartása érdekében a Közgyűlés a polgármester előterjesztésére éves munkatervet határoz meg, mely a Közgyűlés működésének alapja. A Közgyűlés éves munkatervét minden év december 31-ig, de legkésőbb a következő év első ülésén kell előterjeszteni. A munkatervben a következő év első ülésének idejét és napirendi pontjait is meg kell határozni.

(4) A munkatervnek tartalmaznia kell:

    a tervezett főbb napirendi pont javaslatokat havi bontásban,

    [19]

    [20]a napirendi pontok előadóit;

    azon napirendi pontokat, amelyek előkészítéséhez javasolt a lakossági fórumok közreműködése,

    [21]

    az éves pénzügyi, gazdasági ellenőrzésről szóló beszámoló időpontját,

    az adott évben beszámoltatásra kötelezetteket, illetve a tájékoztatásra felkérteket a téma megjelölésével.

(5) A  munkaterv tervezetét a jegyző állítja össze, melynek során javaslatot kér:

    a Közgyűlés tagjaitól,

    a Közgyűlés bizottságaitól,

    a nemzetiségi[22] önkormányzatok testületeitől,

    a polgármesteri hivatal[23] igazgatóság vezetőitől,[24]

    a gazdasági kamaráktól.

(6) A polgármester a javaslatokról akkor is tájékoztatja a Közgyűlést, ha azokat a tervezetbe nem vette fel.


A Közgyűlés összehívása


9. § (1)[25] A Közgyűlés üléseit a polgármester elektronikus úton hívja össze.

(2)[26] A polgármester és a Közgyűlés tagjai közül megválasztott alpolgármesterek egyidejű akadályoztatása esetén a Közgyűlést a korelnök hívja össze és vezeti. A polgármester és a Közgyűlés tagjai közül választott alpolgármesterek egyidejű akadályoztatása akkor áll fenn, ha valamely objektív, vagy szubjektív indok miatt az érintett személyek a jogaikat vagy kötelességeiket – az önkormányzat érdekei és kötelezettségei szempontjából – szükséges időpontban gyakorolni nem tudják.

(3) A Közgyűlést össze kell hívni:

a)[27] a képviselők egynegyedének, vagy a Közgyűlés bármely bizottságának, valamint a kormányhivatal vezetőjének a polgármesterhez írásban benyújtott indítványára. Az indítványnak tartalmaznia kell az ülés időpontjára és a napirendre vonatkozó javaslatot.

b)   a közgyűlés által megbízott könyvvizsgáló kezdeményezésére, ha tudomására jutott az önkormányzat vagyonának várható jelentős csökkenése vagy más olyan tény, amely az önkormányzati tisztségviselő törvényben meghatározott felelősségre vonásával járhat.

(4) A Közgyűlés ülését a Tolna Megyei Kormányhivatal[28] vezetője hívja össze, ha a (3) bekezdés szerint tett indítványnak, ill. kezdeményezésnek a polgármester 15 napon belül nem tesz eleget.

(5)[29] A Közgyűlés rendkívüli ülésének időpontját a polgármester a képviselő-csoportok vezetőinek véleményét kikérve tűzi ki.


A Közgyűlés meghívója

 

10. § (1) A Közgyűlést írásbeli meghívóval kell összehívni.

(2)[30] A Közgyűlés meghívóját és annak mellékleteit – a rendkívüli  és ünnepi ülés kivételével – úgy kell megküldeni, hogy azt a képviselők legalább az ülés előtt 5 nappal megkapják elektronikus formában. A fenti határidőbe a kézbesítés napja nem számít bele.

(3) A Közgyűlés meghívójának tartalmaznia kell

    az ülés helyét és időpontját,

    az egyes napirendi pontokra szóló javaslatokat és azok előterjesztőit,

    az egyes napirendi pontok zárt ülés keretében történő tárgyalását, vagy az arra szóló javaslatot.

A meghívó mellékletei a napirendi pontok tárgyalásához készített anyagok.

(4) A rendkívüli ülés összehívásakor a Közgyűlésre szóló meghívót a polgármester az ülés előtt legalább 24 órával korábban, az összehívás okának megjelölésével küldi meg. Az írásbeli meghívás mellőzhető, ha az ülésre okot adó körülmény a Közgyűlés azonnali megtartását indokolja.

(5) A jegyző gondoskodik a Közgyűlés időpontjának a helyi hírközlő szervek és a sajtó útján történő meghirdetéséről.


A meghívottak

 

11. § (1)[31] A Közgyűlés tagjai mellett állandó meghívottként – tanácskozási joggal – a Közgyűlésre meg kell hívni:

a) a Tolna Megye 1. Számú Egyéni választókörzetében megválasztott országgyűlési képviselőt,

b) a Közgyűlés nem képviselő tagjai közül választott alpolgármestert,

c)[32] a jegyzőt és az aljegyzőket,

d) a polgármesteri hivatal[33] igazgatóság vezetőit,

e) a Közgyűlés által megbízott könyvvizsgálót a véleményezési körébe tartozó napirendekhez,

f)[34] a települési nemzetiségi önkormányzat elnöke.

(2) A közgyűlési ülések további meghívottai:

    [35]a napirendi pont előterjesztője, illetve előadója,

    a Szekszárdon lakóhellyel rendelkező országgyűlési képviselő,

    [36]

    a Tolna Megyei Kormányhivatal[37] vezetője,

    a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke,

    [38]a Szekszárdi Járásbíróság elnöke,

    a Szekszárdi Városi Ügyészség vezető ügyésze,

    Szekszárd Város rendőrkapitánya,

    Szekszárd Város tűzoltóparancsnoka,

    Szekszárd Város tiszti főorvosa,

    a közgyűlés állandó bizottságainak külső tagjai,

    a többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok ügyvezetői,

    az országos média helyi és a helyi média képviselői.

    [39] Szekszárdi Civil Kerekasztal, a Tolna Megyei Civil Információs Centrum[40] képviselői a vállalt feladataikhoz kapcsolódó napirendi pontok tárgyalására.

(3) A (2) bekezdésben felsorolt meghívottak - külön kérésre - a nyilvános ülés napirendjéhez tartozó anyagokat kézhez kapják.

(4)[41] Az egyes napirendi pontoknál az előterjesztő, illetve előadó tanácskozási joggal vesz részt a napirendi pont tárgyalásában.


Az ülések nyilvánossága


12. § (1) A Közgyűlés ülése nyilvános.

(2)[42] A Közgyűlés zárt ülést tart az Mötv. 46. § (2) bekezdés a)-b) pontjában meghatározott esetekben.

(3)[43] A Közgyűlés zárt ülést rendelhet el az Mötv. 46. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott esetekben.

(4)[44] A zárt ülésen az Mötv. 46. § (3) bekezdésében meghatározott személyek vehetnek részt.


Határozatképesség


13. § (1)[45] A polgármester az ülés megnyitása előtt - a jegyző közreműködésével - megvizsgálja a Közgyűlés határozatképességét, majd kihirdeti az arra vonatkozó megállapítását. A Közgyűlés határozatképességét az Mötv. 47. § (1) bekezdése határozza meg.  Ha a Közgyűlés határozatképes, a polgármester az ülést megnyitja.

(2) A Közgyűlés határozatképességét a polgármester az ülés vezetése során folyamatosan figyelemmel kíséri. Az ülésről végleg távozó képviselő a határozatképesség folyamatos ellenőrzése érdekében köteles távozását bejelenteni a polgármesternek.

(3) Ha a Közgyűlés határozatképtelenné válik, a polgármester kísérletet tesz a határozatképesség helyreállítására.

(4) Amennyiben a Közgyűlés a polgármester kísérlete ellenére határozatképtelen marad, a polgármester az ülést berekeszti. Az ülés berekesztése esetén a Közgyűlés a következő ülésén elsőként az elmaradt napirendi pontokat tárgyalja meg.


A Közgyűlés napirendje


14. § (1) A napirend tervezetét a polgármester terjeszti a Közgyűlés elé. A napirend tervezete tartalmazza a tárgyalandó napirendi pontok tárgyának megjelölését, azok előterjesztőjét. A polgármester a napirend - meghívó szerinti - írásos tervezetét szóban módosíthatja az ülésen kiosztandó anyagok napirendre vételére szóló javaslatával.

(2)[46] A képviselők, valamint a Közgyűlés ülésén tanácskozási joggal részt vevők kezdeményezhetik valamely napirendi pont elhagyását, újabb napirendi pont felvételét, illetve a javasolt sorrend megváltoztatását. A kezdeményezők javaslatukat legfeljebb 2 percben megindokolhatják.

(3) A Közgyűlésen kiosztandó anyag tárgyalására csak halasztást nem tűrő esetben, az előterjesztő rövid szóbeli indokolásával valamint a jegyző törvényességi véleményével kerülhet sor.

(4)[47] Az ülés megkezdése előtt anyagot kiosztani csak a polgármester engedélyével lehet.

(5) Nem kerülhet a Közgyűlésen kiosztásra

    intézmény, gazdasági társaság alapítása, átszervezése, megszüntetése, alapító okirat, társasági szerződés, alapszabály módosítása;

    [48]

    [49]

    önkormányzati társulás létrehozásáról, az ahhoz való csatlakozásról szóló előterjesztés;

    önkormányzati pénzeszköz, vagyon átadásáról, ill. vagyon elidegenítéséről szóló javaslat;

    [50] rendeletalkotás;

    a törvény által a Közgyűlés hatáskörébe utalt kinevezésre, választásra, megbízásra, visszahívásra vonatkozó előterjesztés.


15. § (1)[51] A tárgyalandó napirendet – tájékoztatók, beszámolók, jelentések, előterjesztések, indítványok, bejelentések, jellegüktől függetlenül az ülésen kiosztott anyagok, interpellációk, kérdések – a Közgyűlés vita nélkül, egyszerű szótöbbséggel határozza meg.

(2)[52] Kétfordulós – előbb az előterjesztés elveit, majd az így eldöntött elvekre épülő előterjesztést megvitató – tárgyalást kell tartani a lakosság szélesebb körének jogait, kötelezettségeit érintő önkormányzati rendeletek megalkotásánál.


A Közgyűlés tanácskozási rendje

 

16. § (1) A Közgyűlés ülését a polgármester vezeti. Akadályoztatása esetén helyettesítésével kapcsolatban az e rendeletben meghatározott szabályok figyelembevételével kell eljárni. A helyettesítő alpolgármester jogai és kötelezettségei az ülés vezetés körében azonosak a polgármesterével.

(2)[53]


17. § (1) Az ülés vezetésével kapcsolatban a polgármester feladata a tanácskozás rendjének fenntartása. Ennek érdekében az alábbi intézkedésekre jogosult:

    figyelmezteti a hozzászólót, hogy csak a napirendi ponttal kapcsolatban tegye meg észrevételét, javaslatát és attól ne térjen el,

    felszólíthatja a hozzászólót, hogy a tanácskozáshoz nem illő, másokat sértő kijelentésektől tartózkodjon,

    megvonhatja a szót attól a nem képviselő hozzászólótól, aki a fentiekben írt rendzavaró magatartást megismétli,

    ismételt rendzavarás esetén a nem képviselő résztvevőt a teremből kiutasíthatja.

(2) Ha a képviselő e rendelet 13. § (2) bekezdésében meghatározott bejelentési kötelezettségének nem tett eleget és ennek következtében a Közgyűlés határozatképtelenség miatt nem tudott döntést hozni, rendbírságot köteles fizetni.

(3) A rendbírság összege alkalmanként 3.000.- Ft.

(4)[54] A rendbírságot a Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok javaslata alapján hozott közgyűlési határozat értelmében a Polgármesteri Hivatal[55] a kiszabást követően esedékes tiszteletdíjból érvényesíti.

(5)[56] Amennyiben a polgármester az ülést nem e rendelet szabályainak megfelelően vezeti, bármely képviselő ezt ügyrendi felszólalásban kifogásolhatja.


17/A. §[57] (1) A képviselőnek járó tárgyhavi tiszteletdíj[58]  25 %-kal csökken, ha a tárgy hónapban a képviselő a munkaterv szerinti ülésen történő szavazások több mint egyharmadán igazolatlanul nem vett részt.

(2) A Polgármesteri Hivatal[59] a tárgyhavi tiszteletdíjak kifizetésénél a részvétel igazolására a közgyűlési ülések jelenléti ívei, valamint a jelenlétet tanúsító zárszavazás gépi szavazó listája alapján készített nyilvántartást veszi alapul.


18. § (1)[60] A polgármester minden napirendi pontról  - kivéve a tájékoztatót, kérdést, indítványt és az interpellációt - külön vitát nyit.

(2) A napirendi pont tárgyalásakor elsőként mindenkor annak előterjesztőjét illeti a szó, aki  legfeljebb 5 perc időtartamban szóbeli kiegészítést fűzhet az írásbeli előterjesztéshez olyan kérdésekben, melyek a döntéshozatalt befolyásolhatják.

(3)[61] Az előterjesztő szóbeli kiegészítését követően a tárgyban érintett bizottság/ok elnöke/i ismertetik a bizottság véleményét. Ezt követően az előterjesztőhöz, az előadóhoz és a tárgyban érintett bizottsági elnökökhöz legfeljebb 2 percben kérdéseket lehet intézni, amelyekre válaszolni kell. A kérdés címzettje a válaszok megadásánál igénybe veheti más, tanácskozási joggal rendelkező személy segítségét is. A válaszok elhangzását követően a képviselők és a tanácskozási joggal rendelkezők egy alkalommal legfeljebb 1 percben újabb kérdéseket tehetnek fel, amelyekre kötelező választ adni.

 

19. § (1)[62] A napirendi pont vitájánál elsőként – jelentkezésük sorrendjében – a képviselő csoportok vezetői, illetve a képviselő csoportok által kijelölt tagok legfeljebb 10 percben ismertetik a képviselő csoport álláspontját. Ezek után – jelentkezésük sorrendjében – a képviselők, valamint a tanácskozási joggal részt vevők legfeljebb 5 perces hozzászólásra kérhetnek szót.

(2) Vita közben, a korábban felszólalt képviselő viszontválasz céljából 1 perces hozzászólásra szót kérhet.

(3) Ügyrendi javaslatra a Közgyűlés egyszerű szótöbbséggel hozott határozatával személyes megtámadottságra hivatkozással engedélyezheti egyperces hozzászólását annak a képviselőnek, aki felszólalási időkeretét már kimerítette.

(4)[63] Az ülésen megjelent állampolgároknak és e rendelet 11. § (2) bekezdésében felsorolt személyeknek a tárgyhoz tartozó kérdésben a polgármester 3 perces hozzászólási lehetőséget biztosíthat a Közgyűlés hozzájárulásával.

(5)[64] Az időhatárt túllépő képviselőtől, illetve hozzászólótól a polgármester – a (9) bekezdés szerinti esetet kivéve - megvonja a szót.

(6) Bármikor szót kérhet:

    [65]az előterjesztő, előadó,

    bármelyik képviselő ügyrendi kérdésben, vagy ha a személyét érintő hozzászólásra kíván reagálni,

    a jegyző, ha törvényességet érintő észrevételt kíván tenni.

(7)[66] Ügyrendinek minősül az a hozzászólás, kérdés, melyben a képviselő a Közgyűlés munkájával - üléseinek lefolytatásával - kapcsolatos eljárási ügyben tesz észrevételt. A javaslat a konkrét kérés megfogalmazásával kezdődik, mely legfeljebb 2 percben[67] indokolható.

(8)[68] A vita során a képviselők az (1) bekezdés szerinti hozzászólásuk részeként, a tárgyalt előterjesztésre vonatkozóan módosító, illetve kiegészítő javaslatokat tehetnek. A módosító és kiegészítő javaslatokat a polgármester kérésére írásban kell megfogalmazni, ebben az esetben a javaslattevő szünetet kérhet. Új változatot, vagy módosító indítványt csak a vita lezárásáig lehet benyújtani. Ha szükséges az indítvány írásbeli elkészítése érdekében a polgármester a napirendi pont tárgyalását felfüggesztheti, vagy szünetet rendelhet el.

(9)[69] A polgármester az ülés vezetése során a tárgyalt napirend tárgyára tekintettel indokolt esetben, így különösen a költségvetés elfogadása során a hozzászólásoknál e rendelet időkorlátra vonatkozó rendelkezéseitől eltekinthet.


20. § (1)[70] A polgármester legfeljebb 3 percre visszaadja a szót az előterjesztőnek, és lezárja a vitát, ha megállapította, hogy felszólalásra több hozzászóló nem jelentkezik. A vita lezárását követően hozzászólásnak vagy észrevételnek nincs helye. Ezt követően kerülhet sor a végszavazásra. Ügyrendi javaslatra azonban minősített többséggel hozott döntéssel a már lezárt vita ismét folytatható.

(2) A vita lezárását bármely képviselő ügyrendi javaslatában indítványozhatja, erről a Közgyűlés külön vita és felszólalás nélkül, minősített többséggel határoz. A vita lezárására csak akkor kerülhet sor, ha a tárgyalt napirendi pont tekintetében minden képviselő csoportnak lehetősége volt véleményének előterjesztésére.

(3)[71] A végszavazás előtt bármely képviselő csoport vezetője legfeljebb 15 perc  szünet elrendelését kérheti, melyet a polgármester köteles megadni.

(4) Összetett jogi kérdés felmerülésekor a jegyző kérésére a polgármester szünetet rendelhet el.


21. § (1) A végszavazás megkezdése előtt bármely képviselő ügyrendi javaslatot tehet a téma napirendről való levételére, melyről a Közgyűlés vita és felszólalás nélkül, minősített többséggel határoz.

(2) Bármelyik képviselő javaslatára a Közgyűlés a napirendi pont tárgyalása során hozandó döntést legfeljebb a soron következő ülésig elnapolhatja. A Közgyűlés az elnapolásról vita és felszólalás nélkül egyszerű szótöbbséggel határoz.

(3) [72]


A személyes érintettség

 

22. § (1)[73] A Közgyűlés döntéshozatalából kizárható, aki az Mötv 49. §-ának megfelel.

(2) Személyes érintettségnek minősül különösen, ha a képviselő vagy a közeli hozzátartozója[74] akár közvetlenül személy szerint, akár gazdasági társaságban tisztségviselőként, felügyelő bizottsági tagként, tulajdonosként való részvétel útján közgyűlési döntés kedvezményezettje, továbbá ha érdekelt

    önkormányzati vagyon tulajdonjogának, tartós használatának, hasznosításának megszerzésében;

    önkormányzat által kiírt pályázat útján, vagy anélkül történő vállalkozás jellegű megbízás megszerzésében;

    a Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozó személyi döntések meghozatalában.

(3)[75] A személyes érintettség szempontjából közeli hozzátartozó alatt a Polgári Törvénykönyvről szóló törvényben meghatározott közeli hozzátartozót kell érteni.

(4)[76] A Közgyűlés tagja a Mötv. szerinti személyes érintettségét a polgármesternek a napirend pont tárgyalása előtt bejelenti. A bejelentési kötelezettség elmulasztása esetén a Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok 3. melléklet 4) pontja alapján lefolytatott ügyrendi vizsgálat eredménye alapján tett javaslatára:

a)       mulasztó tárgyhavi illetménye, tiszteletdíja 25 %-kal csökkenthető, vagy

b)       a rendelet 17. §-ában meghatározott rendbírsággal sújtható.


23. §[77]

A döntéshozatal


24. § (1) A Közgyűlés döntéseit általában nyílt szavazással hozza. A határozati javaslatról a Közgyűlés tagjai „igen”, „nem”, nyilatkozattal szavaznak, vagy tartózkodnak a szavazástól.

(2) A szavazás nyílt vagy titkos. A titkos szavazás elrendelésére e rendelet 12. § (2)-(3) bekezdésében meghatározott esetekben van lehetőség.

(3) A Közgyűlés bármely képviselő ügyrendi javaslatára név szerinti nyílt szavazást rendelhet el, melyről a közgyűlés minősített  többséggel dönt.

(4) Név szerinti szavazást kell elrendelni, ha azt

-  törvény írja elő,

-[78]  8 képviselő indítványozza, továbbá

a Közgyűlés megbízatásának lejárta előtti feloszlatásához.

(5) Ügyrendi kérdésről név szerinti szavazást tartani nem lehet.

(6) Szavazás közben a szavazást indokolni tilos.


25. § (1) A nyílt szavazás szavazatszámláló gép alkalmazásával, vagy annak meghibásodása esetén kézfelemeléssel történik. Ha a szavazás kézfelemeléssel történt, a polgármester a szavazatokat a jegyző közreműködésével megszámláltatja.

(2) Név szerinti szavazás esetén a jegyző abc sorrendben olvassa fel a képviselők nevét, akik „igen”, „nem”,  nyilatkozattal szavaznak, vagy tartózkodnak a szavazástól. A szavazás eredményét a jegyző összesíti, s ennek dokumentumait a polgármesternek átadja. A név szerinti szavazás eredményét a Közgyűlés üléséről készült jegyzőkönyvben rögzíteni kell.

(3)[79] A titkos szavazás szavazólapon, szavazófülke és urna igénybevételével történik. A titkos szavazás lebonyolításával kapcsolatos teendők ellátására a Közgyűlés a polgármester javaslatára 3 fős szavazatszámláló bizottságot választ. A titkos szavazás eredményéről külön jegyzőkönyv készül, melyet az ülésről készült jegyzőkönyvhöz kell csatolni.

 

26. § (1) Az eldöntendő javaslatokat a polgármester bocsátja szavazásra. A javaslat szövegét szavazásra egyértelműen és úgy kell feltenni, hogy arra igennel vagy nemmel lehessen szavazni.

(2) A szavazásra bocsátás során a polgármester szövegszerűen ismerteti a szavazás tárgyát képező javaslatot. A javaslatot szövegszerűen nem kell ismertetni - elegendő csupán arra utalni - ha az mindenben megegyezik az eredetileg írásban előterjesztett javaslattal, továbbá akkor sem, ha ezen javaslatok a vita során félreérthetetlen szövegszerűséggel megfogalmazást nyertek.

(3) A polgármester először - az elhangzás sorrendjében külön-külön - a módosító és kiegészítő javaslatokat bocsátja szavazásra.

(4) A módosító és kiegészítő javaslatok feletti szavazás lezárása után dönt a Közgyűlés az eredeti előterjesztés szerinti, illetve a Közgyűlés által elfogadott módosításokat is tartalmazó javaslat egészéről.

(5) Az ügyrendi javaslatokat a polgármester soron kívül, az elhangzást követően azonnal szavazásra bocsátja.


27. § (1) A javaslat elfogadásához a jelenlévő képviselők több mint a felének igen szavazata szükséges (egyszerű többség).

(2)[80] A megválasztott  képviselők több mint a felének igen szavazata szükséges az Mötv. 42. §. 1., 2., 5., 6., 7. pontjában foglalt, továbbá az 50. §-ában, valamint az alábbi ügyekről történő döntéshez (minősített többség):

a)     [81]a gazdasági program, a költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló elfogadása;

b)    a településrendezési tervek jóváhagyása;

c)     éven túli hitel felvétele;

d)    kötvény kibocsátása;

e)     gazdasági társaság alapítása, gazdasági társaságba történő belépés, gazdasági társaság üzletrészének átruházása, a gazdasági társaság megszüntetésének kezdeményezése, illetve megszüntetése;

f)      alapítványi forrás átadása, átvétele;

g)    [82]önkormányzati jelképek, kitüntetések és elismerő címek meghatározása, használatuk szabályozása, a “Szekszárd Város Díszpolgára“ kitüntető cím, a Pro Urbe Szekszárd emlékplakett; a “Közjóért” kitüntető díj, a  “Szekszárd városért a művészet erejével“ elismerő cím, a “Szekszárd javáért“ kitüntető cím, a “Szekszárd Év Rendőre“ kitüntető cím, a “Szekszárd Év Tűzoltója“ kitüntető cím; a Hirling Ádám kitüntető díj, a Szekszárd Város Tiszteletbeli Polgára cím, a “Szabadságért Szekszárd“ kitüntető cím adományozása;

h)    helyi népszavazás kiírása - ha az nem kötelező;

i)      a népi kezdeményezés megtárgyalása - ha az nem kötelező;

j)      közterület elnevezése;

k)     [83]a törvény által önkormányzati hatáskörbe utalt választás esetén a felmentés, kinevezés és vezetői megbízás visszavonása;

l)      fegyelmi eljárás megindítása;

m)   a Közgyűlés megbízatásának lejárta előtti feloszlatása;

n)    képviselő rendbírsággal való sújtása;

o)    vita lezárására vonatkozó javaslat elfogadása;

p)    titkos szavazás elrendelése;

q)    önkormányzati vagyontárgy elidegenítése, használati jogának átengedése, bérbeadása, bérleti jogának átengedése, gazdasági társaságba vitele, ingyenes (közcélra történő) használatba adása, elővásárlási jogról való lemondás;

r)      korlátozottan forgalomképes ingatlan forgalomképessé nyilvánítása;

s)     hatályos jogszabályokban, valamint e rendeletben meghatározott más esetekben.


(3) Az (1) és (2) bekezdésekben meghatározottnál kevesebb számú „igen” szavazat a javaslat elutasítását jelenti.


28. § (1) A szavazatok összeszámlálása után a polgármester megállapítja és kihirdeti a javaslat mellett, majd ellene szavazók,  a tartózkodók és a szavazásban részt nem vett, de jelenlévő képviselők számát, és kihirdeti a döntést.

(2)[84]

(3) A polgármester, ha a Közgyűlés döntését az önkormányzat érdekeit sértőnek tartja, ugyanazon ügyben egy alkalommal kezdeményezheti a döntés ismételt tárgyalását. A kezdeményezést az ülést követő három napon belül nyújthatja be, melyről a Közgyűlés a benyújtás napjától számított 15 napon belül dönt.

(4)[85] A közgyűlési döntés újratárgyalását legalább 8 képviselő indítványára napirendre kell tűzni.


A Közgyűlés döntései

 

29. § (1) A Közgyűlés rendeletet alkot, vagy határozatot hoz.

(2) A rendeleteket és határozatokat külön-külön, a naptári év  elejétől kezdődően folyamatos sorszámmal, évszámmal és a döntés tartalmára utaló tömör címmel kell ellátni.

(3)[86] A napirend elfogadása, napirendről való levétel, ügyrendi kérdés, felszólalási jog megadása tanácskozási joggal megbízott személy részére, az előterjesztéshez benyújtott módosító javaslat, képviselői kérdésekre, interpellációkra adott válasz, név szerinti szavazás elrendelése esetén a testület számozott határozat nélkül jegyzőkönyvi rögzítéssel dönt.


Rendeletalkotás


30. § (1) A rendelettervezet előkészítése, véleményezése:

a)     A Közgyűlés - a lakosság szélesebb körét érintő rendelet előkészítésénél - alapelveket, szempontokat állapíthat meg.

b)    A tervezetet a polgármesteri hivatal[87] tárgy szerint érintett szervezeti egységei, illetve köztisztviselői készítik elő.

c)     [88]A tárgyban szükséges érdekképviseleti és egyéb szervezetekkel, valamint a 30/A. §-ban meghatározott egyeztetést a Polgármesteri Hivatal[89] végzi.

d)    [90] A tervezetet – a jegyző véleményével együtt – véleményezés céljából a tárgykör szerint érintett bizottság/ok,  illetve a Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok elé kell terjeszteni.”

(2)[91] A rendelet-tervezet Közgyűlés elé terjesztése a következők szerint történik:

A rendelet-tervezetet a polgármester, a képviselő, a Közgyűlés bizottsága, valamint a jegyző terjesztheti a Közgyűlés elé. A rendelet-tervezetet az indokolással együtt kell a Közgyűlés elé terjeszteni. A rendelet-tervezet elfogadásához, valamint a rendeletalkotással kapcsolatos részszavazások esetében a döntéshozatalhoz minősített többség szükséges. A rendelet hiteles, végleges szövegét az előterjesztés és az elfogadott módosító indítványok alapján a jegyző szerkeszti meg. Az önkormányzati rendeletet a polgármester és a jegyző írják alá.

 

30/A. §[92] (1) A rendelet-tervezetet társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, melynek keretében a természetes személyek, a nem állami és nem önkormányzati szervek, szervezetek a rendelet-tervezettel kapcsolatosan véleményt nyilváníthatnak az önkormányzat honlapján a rendelet-tervezet véleményezésére megadott elektronikus levélcímen.

(2) A rendelet-tervezetet úgy kell az önkormányzat honlapján közzétenni, hogy a véleményezésre jogosultaknak elegendő idő, de legalább három nap álljon rendelkezésére a tervezettel kapcsolatos véleményeik kifejtésére. Az önkormányzat honlapján közzétett rendelet-tervezetekről az önkormányzat által alapított lapban figyelemfelhívást kell megjelentetni.

(3) Nem vehető figyelembe az a vélemény, amely sérti a közerkölcsöt, nem kapcsolódik a rendelet-tervezet tárgyához, vagy név nélkül érkezett.

(4) A beérkezett véleményeknek és a véleményezők nevének, e-mail címének kezelése a véleményezett rendelet hatálybalépésétől számított hat hónapig történik. Amennyiben a véleményezett rendelet nem lép hatályba a véleményeket és a véleményezők nevét, e-mail címét legkésőbb a vélemény beérkezését követő három hónapon belül törölni kell. Az adatkezelés magába foglalja az adatok gyűjtését, tárolását, közzétételét, felhasználását és törlését is, melyre a véleményezők figyelmét fel kell hívni.

(5) A névtelenül beérkezett véleményeket azok figyelembevétele nélkül törölni kell.

(6) A rendelet-tervezet előkészítője mérlegeli a beérkezett véleményeket és azok elfogadásáról vagy elutasításáról, az elutasítás indokairól e-mailben tájékoztatja a véleményt benyújtókat.

(7) Nem kell véleményezésre bocsátani:

a) az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló,

b) az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló,

c) az állami támogatásokról, a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról szóló,

d) a helyi adókról szóló,

e) a köztisztviselők közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos kérdésekről szóló,

f) a rendkívüli közgyűlési ülés napirendjén szereplő,

g) sürgősségi indítványként benyújtott

rendelet-tervezeteket.

 

31. § (1)[93] A rendeletek jelölése:

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének...../20... (hó, nap) önkormányzati rendelete a .......ról/ről.

A zárójelben feltüntetett dátum a rendelet kihirdetésének időpontja.

(2)[94] A Közgyűlés által elfogadott rendeletek kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. A jegyző a rendelet kihirdetéséről annak elfogadását követő 5 munkanapon belül gondoskodik. A rendelet kihirdetése a Polgármesteri Hivatal[95] hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel történik.

(3)[96] A rendelet eredeti példányait a jegyzőnek kihirdetési záradékkal kell ellátni.

(4)[97] A rendelet helyi sajtóban történő közzétételéről, valamint nyilvántartásba vételéről a jegyző gondoskodik. A rendeletet meg kell küldeni azon szervezeteknek és intézményeknek, amelyek számára az feladatot vagy hatáskört állapít meg. Az állampolgárok jelentős részét érintő rendeleteket (pl. helyi adók, településrendezési terv, lakásügyi rendelet stb.) a helyi sajtóban is közzé kell tenni.

(5)[98] Az önkormányzati rendeletek hatályos és egységes szerkezetbe foglalt szövegét az önkormányzat honlapján közzé kell tenni, és biztosítani kell, hogy ahhoz bárki hozzáférhessen.

(6)[99] Az önkormányzati rendeletekről a jegyző számítógépen nyilvántartást vezet.



Határozathozatal


32. § (1)[100] Ha jogszabály rendeletalkotási kötelezettséget nem ír elő, a Közgyűlés a feladat- és hatáskörébe tartozó egyéb ügyben normatív, vagy egyedi határozatot hoz.

(2)[101] A határozatok jelölése:

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének...../20... (hó, nap)  határozata a .......ról/ről.

A zárójelben feltüntetett dátum a határozat közzétételének időpontja.

(3)[102] A határozat tartalmazza a végrehajtásért felelős nevét, a végrehajtás határidejét.

A közgyűlési végrehajtásért felelősek lehetnek:

                a) a polgármester;

                b) a bizottság elnöke;

                c) a jegyző;

                d)[103] a települési nemzetiségi[104] önkormányzat elnöke;

                e) az önkormányzat intézményének, gazdálkodó szervezetének vezetője.

(4) A Közgyűlés határozatait meg kell küldeni a polgármesternek, alpolgármestereknek, jegyzőnek, képviselőknek, illetve a határozat végrehajtásáért felelős  személyeknek. A határozatokról a  jegyző nyilvántartást vezet.

(5) A határozatok végrehajtásáról a határidő lejárta után a polgármester beszámol a Közgyűlésnek.

(6)[105] A normatív határozatokat a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel kell közzétenni. A hirdetményt 30 napra kell kifüggeszteni, és azon fel kell tüntetni a kifüggesztés és a levétel napját. A közzététel időpontja a kifüggesztés napja.

(7)[106] Az önkormányzati határozatok szövegét az Önkormányzat honlapján is közzé kell tenni.


A Közgyűlés elé kerülő anyagok tartalmi követelményei és a benyújtásukra vonatkozó szabályok


33. § (1) A Közgyűlés elé kerülhetnek:

a)      tájékoztató,

b)     beszámoló,

c)      előterjesztés,

d)     [107]indítvány,

e)      interpelláció, kérdés.

(2) Az (1) bekezdés a)-d) pontja szerinti anyagokat előzetesen, írásban kell benyújtani a jegyző részére, aki a benyújtott anyagok alapján - előzetes törvényességi véleményezést követően - gondoskodik az ülés meghívójának összeállításáról. A benyújtáskor figyelemmel kell lenni az ülés meghívójának kézbesítésére irányadó 10. § (2) bekezdés szerinti időpontra.

(3) Az (1) bekezdés e) pontja szerinti anyagokat lehetőség szerint írásban kell benyújtani.

Tájékoztató

 

34. § (1) A tájékoztató olyan információk Közgyűlés elé terjesztését jelenti, amelyek az önkormányzati döntések meghozatalát általános jelleggel támasztják alá, illetve amelyek valamely, a város életével kapcsolatos jelenségnek, nem önkormányzati szerv tevékenységének megismerését segítik elő.

(2) Tájékoztató formájában kell beterjeszteni - ha nem valamely döntés meghozatalát támasztják alá - különösen:

    a jogszabályok ismertetését,

    a Közgyűlés és szervei működésére jellemző adatokat,

    a városra vonatkozó különböző adatok, jelenségek ismertetését.

(3) Tájékoztató benyújtására a 36. § (1) bekezdésben megjelöltek jogosultak.

(4)[108] A tájékoztató határozati javaslatot nem tartalmaz, elfogadásáról a Közgyűlés vita nélkül dönt.


Beszámoló

 

35. § (1) A beszámoló

    önkormányzati hatáskör gyakorlásáról,

    a Közgyűlés valamely határozatának végrehajtásáról,

    az interpellációk kivizsgálásáról,

    a Közgyűlés és szervei tevékenységéről

készíthető.

(2)[109] A beszámolók benyújtására a Közgyűlés határozataiban felelősként megjelölhető személyek: polgármester,  bizottsági elnökök, jegyző, továbbá a jogszabály alapján beszámolásra kötelezettek jogosultak.

(3)[110] A beszámoló elfogadásáról a Közgyűlés, illetőleg átruházott hatáskörben az  illetékes bizottság  határozatot hoz.

(4) A jogszabály alapján beszámolásra kötelezett nem önkormányzati szervek beszámolóját a polgármester terjeszti elő.


Előterjesztés

 

36. § (1)[111] Az előterjesztés benyújtására a polgármester, alpolgármesterek, képviselők, a jegyző és az igazgatóság vezetők[112] jogosultak. Rendeletalkotásra vonatkozó előterjesztés benyújtására e rendelet 30. § (2) bekezdésében írtak jogosultak. A költségvetésről, annak módosításáról, valamint a zárszámadásról szóló rendelettervezet előterjesztője a polgármester.

(2) Az előterjesztés irányulhat rendelet alkotására, vagy határozat meghozatalára.

(3) A Közgyűlés elé kerülő írásos előterjesztések főbb tartalmi követelményei:

    a tárgy pontos meghatározása; annak áttekintése, hogy a téma szerepelt-e már korábban is napirenden, s ha igen, milyen döntés született;

    a meghozandó döntés indokainak bemutatása,

    a vonatkozó jogszabályok megjelölése;

    konkrétan jelölje meg az előterjesztés a feladatokat, a megvalósításhoz szükséges feltételeket és a végrehajtás során elérhető eredményeket;

    az előterjesztés szerves részét képezik a téma átfogó értékelését segítő mellékletek   (statisztikai táblák, korábbi határozatok szövege stb.)

    legyen a határozati javaslat egyértelmű, szakszerű és végrehajtható, tartalmazza a végrehajtásért felelősök nevét, a végrehajtási határidő megjelölését,

    a határozati javaslatban utalni kell a korábban hozott határozatok további sorsára (visszavonás, módosítás, hatályban fenntartás),

    az önkormányzati hatósági ügyekben készített előterjesztés tartalmazza a döntési javaslat tömör kivonatát.

    meg kell jelölni, hogy mely részek minősülnek állam-, vagy szolgálati titoknak.

    [113]nagyobb terjedelmű előterjesztéshez készüljön összefoglaló.

 

37. § (1) A polgármester és az alpolgármesterek által benyújtott előterjesztéseket a tárgykör  szerint  érintett  állandó bizottság véleményezi.

(2) Ha az előterjesztés vagy módosító javaslat a költségvetés kiadásának növekedését vagy bevételének csökkenését eredményezheti, meg kell benne jelölni a költségvetési egyensúly megőrzése érdekében javasolt megoldást is.

(3) A könyvvizsgálói véleményezés körébe tartozó előterjesztésekhez mellékelni kell a könyvvizsgáló jelentését. Ennek hiányában a javaslatról érvényes döntés nem hozható.

(4) Az önkormányzat területén működő gazdasági érdekképviseleti szervezet, illetve területi gazdasági kamara kezdeményezése alapján készített közgyűlési anyagot, a polgármester terjeszti a Közgyűlés elé. A kezdeményezésről a Közgyűlést annak elutasítása esetén is tájékoztatni kell.

(5)[114] A Közgyűlés hatáskörébe tartozó kinevezések esetén  a pályamunkákat csak a frakcióvezetőknek és az érintett bizottság tagjainak kell megküldeni. Ha a pályázó az Mötv. 46. § (2) bekezdés b) pontja alapján nem kéri a zárt ülés tartását a pályamunkák a Polgármesteri Hivatalban tekinthetők meg.

(6) A zárt ülés napirendjén szereplő előterjesztésen a "ZÁRT ÜLÉS NAPIRENDJE" megjelölést kell alkalmazni.

(7) Amennyiben az ügy jellege megengedi, illetve az összefüggések a Közgyűlés tagjai előtt ismertek, a határozati javaslat szóban is előterjeszthető.

(8)[115] Szóbeli előterjesztést akkor lehet tenni, ha a jogszabályban előírt vagy a Közgyűlés által megállapított határidő mulasztás, vagy önkormányzati érdeksérelem nélkül az a következő ülésre már nem terjeszthető be. A szóbeli előterjesztést legkésőbb az ülés napirendjének megszavazásakor lehet előterjeszteni, melyet az előterjesztéskor meg is kell indokolni.


Indítvány[116]

 

38. §[117] (1) Az indítvány javaslatot tartalmaz rendelet megalkotásának előkészítésére vagy határozat meghozatalára. Az indítványnak tartalmaznia kell a javasolt döntés főbb elemeit.

 

(2) Az indítvány az indítvánnyal javasolt döntés előkészítésére vonatkozhat

 

(3) Indítványt bármely  képviselő, bizottság elnök, polgármester, alpolgármester, jegyző és – népi kezdeményezésként – e rendelet 62. §-ában említett rendeletben meghatározott számú választópolgár terjeszthet a Közgyűlés elé.

 

(4) Az indítvány elfogadásáról a polgármester nem nyit vitát, azonban ahhoz bármely képviselő – további javaslat megtételével – csatlakozhat. Az indítvány felett a Közgyűlés vita és felszólalás nélkül dönt. Elfogadása esetén a Közgyűlés az ügyet a polgármesternek, a  jegyzőnek, vagy az illetékes bizottságnak, az önkormányzat intézménye, gazdálkodó szervezete vezetőjének adja ki, a közgyűlési döntés előkészítése céljából.


Kérdés

 

39. § (1)[118] A Közgyűlés tagjai a polgármesterhez, az alpolgármesterekhez, a bizottságok elnökeihez, a jegyzőhöz és az igazgatóság vezetőkhöz[119] önkormányzati feladatkörükhöz tartozó ügyben kérdést intézhetnek, felvilágosítást kérhetnek legfeljebb 3 percben, amelyre az adott ülésen szóban vagy legkésőbb 15 napon belül írásban érdemi választ kell adni.

(2)[120] Amennyiben a Közgyűlés tagja legalább 3 munkanappal az ülést megelőzően írásban nyújtja be kérdését, úgy arra a soron következő ülésen szóban - külön kérésre írásban - választ kell adni.

(3) A kérdés címzettje a válaszok megadásánál igénybe veheti más, tanácskozási joggal rendelkező személy

segítségét is. A válasz után képviselői viszontválaszra vagy vitára nem kerülhet sor.

(4)     A kérdésre adott írásbeli választ a Közgyűlés csak akkor tűzheti napirendjére, ha a képviselő ezt írásbeli előterjesztésével egyidejűleg kérte.

(5)     Ugyanabban a témában évente több alkalommal is lehet kérdést feltenni.


Interpelláció

 

40. § (1)[121] Interpellációnak minősül az olyan kérdés vagy véleménynyilvánítás, amelyet a Közgyűlés tagjai a polgármesterhez, az alpolgármesterekhez, a bizottsági elnökökhöz és a jegyzőhöz (továbbiakban: interpelláltak) intéznek önkormányzati feladatkörükhöz tartozó bármely ügyben. Az interpellációt írásban az ülést megelőzően legalább 3 nappal vagy az interpellációk napirend tárgyalásakor szóban kell benyújtani. Az interpelláció szóban legfeljebb 5 perc időtartam alatt terjeszthető elő. Írásban előterjesztett interpelláció esetén az interpelláció az ülésen szóban legfeljebb 2 percben kiegészíthető.

(2)     [122]Az interpellált a Közgyűlés ülésén szóban, vagy 15 napon belül írásban köteles választ adni. Amennyiben az interpellációt az ülést megelőző 3 napon belül írásban nyújtják be, úgy  az interpelláltnak csak abban az esetben kell az ülésen választ adnia, ha a válaszadás előzetes vizsgálatot nem igényel.

(3)     Az interpellációra adott írásbeli választ a Közgyűlés következő ülésén napirendre kell tűzni.

(4)     [123]A válasz után - az írásban adott válasz esetén is - az interpelláló képviselőnek legfeljebb 3 perces viszontválaszra van joga, majd nyilatkozik a válasz elfogadásáról. Az interpelláltat legfeljebb 3 perces viszontválasz-adási jog illeti meg. Amennyiben a képviselő a választ nem fogadja el, a válasz elfogadásáról a Közgyűlés vita nélkül egyszerű szótöbbséggel dönt.

(5)     Ha a Közgyűlés a választ nem fogadja el, akkor az interpellációt az illetékes bizottságnak vagy a jegyzőnek adja kivizsgálásra.

(6)     Az interpelláció alapján a Közgyűlés részletesebb vizsgálatot is elrendelhet. Az interpelláció tárgyának kivizsgálásába az interpelláló képviselőt is be kell vonni. Ideiglenes bizottság is megbízható kivizsgálással és ebbe külső szakértő is bevonható.

(7)     Ugyanabban a témában évente egy alkalommal nyújtható be interpelláció.

(8)     Az interpellációkról a jegyző nyilvántartást vezet.


A Közgyűlés ülésének jegyzőkönyve

 

41. § (1)[124] A Közgyűlésről írásbeli jegyzőkönyv készül 3 eredeti példányban. A jegyzőkönyvet az ülésen rögzített hangfelvétel alapján kell elkészíteni. A hangfelvételt korlátlan ideig kell megőrizni. A hangfelvétel készítéséről, a hangfelvétel tárolásáról a jegyző köteles gondoskodni.

(2)[125] A napirendi pont zárt ülésen való tárgyalásáról külön jegyzőkönyvet kell készíteni.

(3)[126] A közgyűlés üléséről készült jegyzőkönyvben az Mötv-ben meghatározott tartalmi elemeken túl tartalmazza:

a)     napirendi pontonként:

aa)[127] az előterjesztő (előadó) nevét, részvétele jogcímét és szóbeli  kiegészítésének lényegét,

ab) a feltett kérdéseket, a kérdésekre adott  válaszok lényegét,

ac)[128] a felszólalók nevét, részvételük jogcímét, felszólalásuk lényegét, kiemelve a módosító, és/vagy  kiegészítő javaslatokat,

ad) kérésére a képviselő véleményét,

ae) döntésenként a szavazás számszerű eredményét, ismételt szavazás esetén az ismétlés okát,

af) a határozatok szószerinti szövegét,

b)    az elhangzott kérdést, interpellációt és az arra adott szóbeli válasz lényegét, valamint az interpelláló véleményét és a Közgyűlés döntését,

c)     az elhangzott bejelentések lényegét,

(4)[129] Az írásbeli jegyzőkönyv elkészítéséről a jegyző gondoskodik. A jegyzőkönyv 1. sz. eredeti példányának megőrzéséről és évenkénti beköttetéséről a jegyző gondoskodik.

(5) A jegyzőkönyv mellékletei:

     az ülésre szóló meghívó,

     az előterjesztések és azok mellékletei,

     az ülésen elfogadott rendelet,

     a névszerinti szavazás névsora,

     titkos szavazás esetén az eredményt megállapító jegyzőkönyv,

     az aláírt esküokmány,

     a képviselői kérdésre adott írásbeli válasz,

     a jelenléti ív.

(6) A jegyzőkönyv 2. sz. eredeti példányát a mellékletekkel együtt - az ülést követő 15 napon belül - a jegyző megküldi a Tolna Megyei Kormányhivatal[130] vezetőjének. A 3. sz. eredeti példány az irattár számára készül.

(7) A nyilvános ülések jegyzőkönyvét a Tolna Megyei Kormányhivatalba[131] történő felterjesztéssel egyidejűleg a Megyei Könyvtárba is el kell juttatni, és ott nyilvános helyen el kell helyezni. A zárt ülés kivételével a dokumentumokba (jegyzőkönyv, hangszalag) való betekintést a Polgármesteri Hivatalban[132] is biztosítani kell. Az állampolgárok - az adatvédelmi szabályok megfelelő alkalmazása mellett – a nyilvános ülés jegyzőkönyvének egy példányát, a hozzátartozó dokumentumokkal együtt, a Polgármesteri Hivatal[133] ügyfélszolgálati irodáján megtekinthetik.

(8) A zárt ülés hanganyagát csak a zárt ülésen részt venni jogosultak hallgathatják meg. A zárt ülés jegyzőkönyvét elkülönítetten kell kezelni, betekintésre csak a zárt ülésen részvételi joggal rendelkező személyek jogosultak.

(9) Az ülésen hozott rendeleteket és határozatokat a (6) bekezdésben meghatározott időpontban a képviselőknek és az abban érintetteknek meg kell küldeni.


A közmeghallgatás és a lakossági fórumok

 

42. § (1)[134] A Közgyűlés az Mötv. 54. §-ában meghatározottak szerint közmeghallgatást tart, amelyen az állampolgárok és helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

(2) A közmeghallgatás helyéről és időpontjáról a lakosságot 15 nappal korábban a helyi sajtó útján, valamint az ügyfélszolgálaton kifüggesztett hirdetményben értesíteni kell.

(3) A közmeghallgatást a polgármester vezeti és gondoskodik az ülés rendjének fenntartásáról.

(4) A közmeghallgatáson elhangzó közérdekű kérdésekre, javaslatokra lehetőség szerint azonnal választ kell adni. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a kérdezőt, javaslattevőt 15 napon belül[135] írásban kell értesíteni.

(5) A meg nem válaszolt közérdekű kérdést és javaslatot a Közgyűlés illetékes szerveinek át kell adni kivizsgálás céljából. Az érintettek kötelesek a kérdést 15 napon belül[136] írásban megválaszolni a kérdezőnek és a Közgyűlést erről a következő ülésen tájékoztatni.

(6) A közmeghallgatásról a 41. § rendelkezéseinek értelemszerű alkalmazásával jegyzőkönyvet kell vezetni.

 

43. § (1) A polgármester, az alpolgármesterek és a képviselők az egyes városrészek polgárait közvetlenül érintő ügyek megtárgyalására  városrész-tanácskozást kezdeményezhetnek, melyről a közgyűlés minősített többséggel határoz.

(2) A városrész-tanácskozás feladatai:

a) az önkormányzat és a városrészben élő  lakosság érdekösszhangjának elősegítése,

b) a polgárok tájékoztatása az időszerű önkormányzati feladatokról, városfejlesztési programokról, egyéb közérdekű kérdésekről;

c) a városrész polgárai észrevételeinek, javaslatainak összegyűjtése és továbbítása a Közgyűlés, vagy annak illetékes szerve, intézménye részére;

d) a városrészben működő társadalmi, gazdasági szervezetekkel, a polgárok önszerveződő közösségeivel való kapcsolattartás és folyamatos együttműködés;

e) a városrész polgárai körében  a városszépítő  munka  szervezésének elősegítése;

f) állásfoglalás kialakítása a városrészt érintő fejlesztési, rendezési tervek megállapítása előtt, amelyet a fórum vezetője  a Közgyűlés előtt ismertet.


III. fejezet

A Közgyűlés szervezete

 

A polgármester

 

44. § (1) Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere megbízatását főállásban látja el. A polgármester polgármesteri esküjének megfelelően képviseli a Közgyűlést. Államigazgatási tevékenységéért a közszolgálati szabályok szerint felelős.

(2) A polgármester tagja a Közgyűlésnek, a közgyűlés határozatképessége, döntéshozatala, működése szempontjából települési képviselőnek tekintendő.

(3)[137] A polgármester feladatai különösen:

a) képviseli a Közgyűlést, biztosítja a Közgyűlés demokratikus, nyilvános működését,

b) összehívja és vezeti a Közgyűlés ülését,

c) gondoskodik és közreműködik a Közgyűlés munkájának megtervezésében, megszervezésében,

d) segíti a képviselők, a Közgyűlés bizottságainak a munkáját;

e) dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt ügyekben, hatósági jogkörökben,

f) a hatáskörébe tartozó ügyekben meghatározza a kiadmányozás rendjét;

g) elkészíti és a Közgyűlés elé terjeszti a választási ciklusra kiterjedő gazdasági és munkaprogramot.

h) elősegíti az önkormányzati vagyon megőrzését, gyarapítását;

i) gondoskodik arról, hogy az önkormányzati szervek döntései tükrözzék a közakaratot;

j) segíti és ellenőrzi az önkormányzati intézmények működését;

k) kezdeményezheti az önkormányzat érdekeit sértő döntés ismételt megtárgyalását;

l) a polgármester az önkormányzat érdekének védelmében jogosult a perindításra, melyről a következő Közgyűlésen beszámol;

m) tevékenységével hozzájárul Szekszárd fejlődéséhez, az önkormányzat és szervei munkájának hatékonyságához,

n) szervezi a településfejlesztést és a közszolgáltatásokat,

o)[138]

p)[139]

q)[140] gyakorolja a munkáltatói jogokat a jegyző tekintetében, valamint az egyéb munkáltatói jogokat a főállású alpolgármester, az önkormányzati intézményvezetők és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetői tekintetében,

r) a Közgyűlés döntései szerint és saját önkormányzati jogkörében irányítja a polgármesteri hivatalt[141],

s) a Közgyűlés döntései szerint és saját önkormányzati jogkörében eljárva - a jegyző javaslatának figyelembevételével - meghatározza a Polgármesteri Hivatal[142] feladatait az önkormányzat munkájának szervezésében, a döntések előkészítésében és végrehajtásában,

t) a jegyző javaslatára előterjesztést nyújt be a Közgyűlésnek a hivatal belső szervezeti tagozódásának, létszámának, munkarendjének,[143] valamint az ügyfélfogadási rendjének meghatározására,

u) szervezi az önkormányzat és az országos főhatóságok kapcsolatait és együttműködését, az önkormányzat és a külföldi partnervárosok, szervezetek együttműködését,

v) kapcsolatot tart a megyei önkormányzat, az egyházak, a helyi pártok és társadalmi szervezetek, egyesületek, civil szerveződések vezetőivel,

x) aláírja az önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatokkal, valamint azon pályázatokkal kapcsolatos megállapodásokat, ahol az önerőt a bizottságok a bizottsági alapból biztosítják.

(4) A polgármester - az alpolgármesterek közreműködésével - összehangolja a bizottságok működését, indítványozhatja azok összehívását, a bizottságok elnökeit egyeztető megbeszélésre összehívhatja.

(5) Az önkormányzat költségvetési koncepciójának Közgyűlés elé terjesztése előtt a polgármester kikéri az állandó bizottságok véleményét és azt csatolja a koncepcióhoz. A költségvetési szervek vezetőivel egyeztetett költségvetési rendelettervezetet a polgármester az állandó bizottságok elé terjeszti.

(6) Önkormányzati, valamint államigazgatási feladatait, hatásköreit a Polgármesteri Hivatal[144] közreműködésével látja el.

(7)[145] A polgármesterre átruházott közgyűlési feladat- és hatásköröket a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.


Alpolgármesterek

 

45. § (1)[146] A Közgyűlés képviselő tagjai közül, a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére 1 fő foglalkoztatási jogviszonyban álló alpolgármestert és 1 fő társadalmi megbízatású alpolgármestert választ. Az alpolgármesterek megbízatása a megválasztásukkal kezdődik és amennyiben az önkormányzati választáson települési képviselőnek megválasztották, akkor az új Közgyűlés alakuló üléséig tart. Ha az alpolgármestereket az önkormányzati választáson települési képviselőnek nem választották meg, akkor az alpolgármesteri megbízatás a választás napjával megszűnik.

(2)[147] A Közgyűlés nem képviselő tagjai közül, a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére alpolgármestert választ. Azon alpolgármester, akit nem a Közgyűlés tagjai közül választottak, nem tagja a Közgyűlésnek, a polgármestert a Közgyűlés elnökeként nem helyettesítheti, de a Közgyűlés ülésein tanácskozási joggal részt vesz. A nem a Közgyűlés tagjai közül választott alpolgármester jogállására egyebekben a Közgyűlés tagjai közül választott alpolgármesterre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

A jegyző

 

46. § (1) A jegyző vezeti a Polgármesteri Hivatalt.[148]

(2)[149] A jegyző feladatai az Mötv. 81. § (3) bekezdésében kerültek meghatározásra.

(3)[150] A jegyző köteles jelezni a Közgyűlésnek, a bizottságnak, a polgármesternek és a települési nemzetiségi[151] önkormányzat elnökének[152], ha a döntés előkészítése során, illetve a döntés meghozatalakor jogszabálysértést észlel.

(4)[153] A jegyzőt távollétében  két aljegyző helyettesíti. Az aljegyzők feladatait a jegyző határozza meg.

(5)[154]

(6)[155] Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodás alapján közös önkormányzati hivatalt hoz létre Szálka Község Önkormányzatával.


A képviselő


47. § (1) A képviselő az alakuló ülésen, illetve a megválasztását követő ülésen esküt tesz. Szekszárd város egészéért vállalt felelősséggel képviseli választóinak érdekeit. A képviselők jogai és kötelezettségei azonosak.

(2)[156] A képviselő:

    köteles részt venni a Közgyűlés munkájában, ülésein,

    részt vehet a Közgyűlés döntéseinek előkészítésében, végrehajtásuk szervezésében és ellenőrzésében,

    előterjesztést tehet

    felszólalhat,

    indítványt tehet,

    kérdéseket  tehet fel,

    interpellálhat,

    szavaz a döntést igénylő ügyekben.

(3) A képviselő döntéseit kizárólag saját meggyőződése alapján hozza. Szavazatát megindokolni nem köteles, emiatt semmiféle hátrány nem érheti.

(4) A képviselő a (2) bekezdésben foglalt jogai megsértése miatt a polgármesterhez fordulhat. A polgármester köteles haladéktalanul intézkedni a sérelem megszüntetése érdekében.

 

48. § (1) A képviselő megbízás alapján képviselheti a Közgyűlést.

(2) A képviselő tanácskozási joggal részt vehet bármely bizottság ülésén. Javasolhatja a bizottság elnökének a bizottság feladatkörébe tartozó ügy megtárgyalását, amelyet  a bizottság legközelebbi ülése elé kell terjeszteni és tárgyalására a képviselőt is meg kell hívni.

(3) Kezdeményezheti, hogy a Közgyűlés vizsgálja felül bizottságának, a polgármesternek, a települési nemzetiségi[157] önkormányzat testületének[158] - a Közgyűlés által átruházott - önkormányzati ügyben hozott döntését.

(4) A Közgyűlésen írásban is benyújtott hozzászólását kérésére a jegyzőkönyvhöz kell mellékelni, illetőleg kérésére a véleményét szó szerint rögzíteni kell a jegyzőkönyvben.

(5) A képviselő a Polgármesteri Hivataltól[159] igényelheti a képviselői munkájához szükséges tájékoztatást, ügyviteli közreműködést. Közérdekű ügyekben kezdeményezheti a Polgármesteri Hivatal[160] intézkedését, amelyre a hivatal 15 napon belül érdemi választ köteles adni.

(6)[161] A képviselőt feladatainak ellátásában a Polgármesteri Hivatal[162] folyamatosan segíti. A képviselő szóbeli és írásbeli tájékoztatást igényelhet a Polgármesteri Hivataltól,[163] amely hozzásegíti a helyes döntés kialakításához. A Polgármesteri Hivatal[164] bármely dolgozójánál tájékozódhat, de intézkedést igényelő kérdésekben a jegyzőt, valamint az igazgatóság vezetőt[165]  kell megkeresni.

(7)[166] A képviselők működésének segítése céljából a polgármesteri hivatalban[167] külön irodát kell biztosítani. A képviselő önkormányzati munkájával összefüggő feladatainak ellátása érdekében a hivatal részére biztosított technikai eszközöket (telefon, sokszorosító, telefax stb.) igénybe veheti.


Képviselői csoportok

 

49. § (1)[168] A képviselők csoportokat (frakciókat) hozhatnak létre. Képviselői csoport alakításához legalább négy képviselő részvétele szükséges. Egy képviselő csak egy képviselői csoportnak lehet tagja.

(2) A képviselőcsoport vezetőt (frakcióvezetőt) választhat.

(3) [169] A képviselőcsoport megalakulását, megszűnését, a vezető nevét, a képviselőcsoport személyi változásait a polgármesterrel és a jegyzővel írásban közölni kell. A bejelentésnek tartalmaznia kell a képviselőcsoport elnevezését, a csoport vezetőjének és helyettesének nevét, a képviselőcsoport tagjainak névsorát, valamint ezen adatok megváltozását.

(4) A képviselőcsoportot a Közgyűlés előtt megnevezett vezetője (frakcióvezető) vagy akadályoztatása esetén Közgyűlés előtt megnevezett helyettese képviseli.

(5)[170]

(6) A Közgyűlés az egyes képviselő csoportok működésének fenntartásához, továbbá szakértők igénybe­vételéhez az éves költségvetési rendeletben meghatározott összegű költségvetési támogatást biztosít.

(7) A támogatás elszámolásának rendjéről a jegyző külön szabályzatban rendelkezik.

Az állandó bizottságok

 

50. § (1) A bizottságokat képviselők és a bizottságok feladat- és hatáskörében jártas nem képviselő tagok alkotják. A bizottságok tagjaira és elnökére bármely képviselő tehet javaslatot. A javaslatok alapján a Közgyűlés minősített többséggel megválasztja a bizottságokat úgy, hogy azok elnökei és tagjainak több mint a fele képviselő legyen.

(2)[171] A bizottság, az elnök javaslatára, saját tagjai közül elnökhelyettest választ. Elnökhelyettes csak  képviselő lehet. Az elnökhelyettes, az elnök távolléte esetén, annak teljes hatáskörét gyakorolja

(3)[172] A bizottság tagja nem lehet a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000. évi XCVI. törvény 5. §-ában meghatározott köztisztviselő, tisztségviselő vagy egyéb személy.

(4)[173] A Közgyűlés 3 állandó bizottságot hoz létre. A bizottságok megnevezése:

a) Gazdasági és Pénzügyi Bizottság

b) Szociális és Egészségügyi Bizottság

c)[174] Humán Bizottság

(5)[175] A bizottságok működési szabályaikat (Ügyrend) – jelen rendelet keretei között – maguk állapítják meg.

(6)[176]


Az állandó bizottságok általános feladatai

 

51. § (1) A Közgyűlés állandó bizottságai ellátnak minden olyan feladatot és hatáskört, amelyet helyi önkormányzati döntés a bizottság számára meghatároz.

a) Döntenek:

-    a Közgyűlés által átruházott hatáskörökben,

-    a Közgyűlés helyi rendeletében a bizottság részére megállapított hatáskörökben,

-    a célalapok felhasználásáról a Közgyűlés által megállapított alapelvek szerint. A támogatásról a bizottság döntése alapján a polgármester támogatási szerződést köt.

b) Előkészítik:

-    a szakterületüket érintő önkormányzati koncepciókat, 

-    a szakterületüket érintő intézményvezetői pályázatok kiírását,

-    a feladatkörükbe tartozó testületi előterjesztéseket,

-    döntési jogkörükbe tartozó célalap felhasználásának alapelveit,

-    a hatályos önkormányzati rendeletek hatáskörükbe tartozó szükség szerinti módosítását.

c) Javaslatot tesznek:

-    a szakterületükhöz tartozó intézmények vezetői álláshelyének betöltésére beérkező pályázatok elbírálására,

-    az éves munkaterv összeállításához,

-    az önkormányzat felügyelete alatt álló és szakterületüket érintő gazdasági társaságok, intézmények létesítésével, átalakításával, megszüntetésével, átvételével és ellátottságával kapcsolatos testületi döntésekre,

-    a vonatkozó önkormányzati rendelet alapján kitüntető címek odaítélésére, illetve megvonására.

d) Véleményezik:

-    a Közgyűlés elé kerülő előterjesztések szakterületüket érintő részét,

-    az önkormányzat költségvetésének és költségvetési rendelettervezetének szakterületüket érintő részét,

-    a szakterületükhöz tartozó gazdasági társaságok, intézmények szakmai munkáját, az intézményvezetők bérezését, jutalmazását, prémium kiírását,

-    az önkormányzat nevében a szakterületüket érintően véleményezik a területfejlesztési és egyéb támogatások elnyerésére külső szervezetek és személyek által benyújtandó pályázatokat,

-    a hatályos önkormányzati rendeletek hatáskörébe tartozó szükség szerinti módosítását.

e) Figyelemmel kísérik:

-      a közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását,

-      a szakterületükhöz tartozó intézmények működését.

f) Beszámolnak:

-   a bizottság éves tevékenységéről,

-   a bizottsági célalapok felhasználásáról és azok végrehajtásáról.

g)[177] Feladatkörükben ellenőrzik a Polgármesteri Hivatalnak[178] a Közgyűlés döntéseinek az előkészítésére, illetőleg végrehajtására irányuló munkáját. Ha a bizottság a hivatal tevékenységében a Közgyűlés álláspontjától, céljaitól való eltérést, az önkormányzati érdek sérelmét, vagy a szükséges intézkedés elmulasztását észleli, a polgármester intézkedését kezdeményezheti.

(2) A bizottságok  részletes feladat- és hatásköreit az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(3)[179] A bizottságok közötti feladat- vagy hatásköri összeütközés esetén az összeütközés tárgyában a Közgyűlés dönt.

 


Az állandó bizottságok működése

 

52. § (1) [180]

(2)[181] A bizottságok működésére, összehívására, meghívójára, az ülések  nyilvánosságára, a határozatképességére, tanácskozási rendjére, a személyes érintettségre, a döntések meghozatalára, a bizottság elé kerülő anyagok tartalmi követelményeire, benyújtásukra és a bizottság ülésének jegyzőkönyveire – e §-ban, valamint a rendelet 17. §-a (2)-(4) bekezdésének és 33. §-a (2) bekezdésének kivételével - Közgyűlés működésére vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

(3)[182]

(4) A bizottság üléseit az elnök - az ülést megelőzően legalább öt nappal - írásban hívja össze. A bizottság meghatározhatja azokat a napokat, amikor a rendes üléseit tartja.

(5) A bizottságot össze kell hívni a polgármester indítványára és  előterjesztését napirendre kell tűzni.

(6) A meghívót a hivatalos hirdetőtáblán is el kell helyezni, valamint a többi bizottsági elnök részére is meg kell küldeni.

(7) A jegyző, a települési nemzetiségi[183] önkormányzat[184] elnöke, a Polgármesteri Hivatal[185] igazgatóság vezetője[186] -  vagy az általa megbízott személy - tanácskozási joggal vesz részt a bizottságok ülésein.

(8)[187] A bizottság döntéseit határozattal hozza. A határozatok jelölésére  - a döntéshozó megnevezése kivételével – a rendelet 32. §-ának (2) bekezdésében foglalt szabályok az irányadók. A bizottsági határozatok jelölésénél a bizottságok e rendelet 1.sz. melléklete szerinti teljes elnevezését[188] kell feltüntetni.

A napirend elfogadása, napirendről való levétel, ügyrendi kérdés, felszólalási jog megadása tanácskozási joggal megbízott személy részére, az előterjesztéshez benyújtott módosító javaslat, név szerinti szavazás elrendelése esetén a bizottság számozott határozat nélkül jegyzőkönyvi rögzítéssel dönt.[189]

Bizottsági határozatok végrehajtásáért felelősek lehetnek:

a) a polgármester;

b) a bizottság elnöke

c) a jegyző;

d) az igazgatóság vezető[190];

e) az önkormányzat intézményének, gazdálkodó szervezetének vezetője;

f) kivételesen más köztisztviselő.

(9) A polgármester felfüggesztheti a bizottság döntésének végrehajtását, ha az ellentétes a Közgyűlés határozatával, vagy sérti az önkormányzat érdekeit. A felfüggesztett döntésről a Közgyűlés a következő ülésén határoz.

(10) A bizottság üléseiről a tanácskozás lényegét és a bizottság döntéseit szó szerint tartalmazó jegyzőkönyv készül. A bizottság jegyzőkönyvét a bizottság elnöke és egy tagja[191] írja alá. A jegyzőkönyv csak a jegyző törvényességi ellenőrzését igazoló ellenjegyzését követően továbbítható. A jegyzőkönyv egy példányát az ülést követő 15 napon belül a Tolna Megyei Kormányhivatalhoz[192] meg kell küldeni.

(11) A bizottság működéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket a jegyző  biztosítja.

(12) Az együttes bizottsági ülésekre az ülés vezetésére vonatkozó szabályok kivételével a bizottság működésére vonatkozó szabályok az irányadóak. Az együttes ülés levezető elnöke:

    az együttes ülést kezdeményező bizottsági elnök, vagy

    amennyiben az együttes ülés összehívását a Közgyűlés rendeli el, úgy a Közgyűlési határozatban megjelölt bizottsági elnök.


A bizottság elnökének és tagjainak jogosítványai és kötelezettségei

 

53. § A bizottság elnöke:

a)      összehívja és vezeti a bizottság üléseit,

b)     ellenőrzi a bizottság határozatainak végrehajtását,

c)      képviseli a bizottságot,

d)     a  bizottsági  ülések  között  munkakapcsolatot tart fenn a Polgármesteri Hivatal[193] belső szervezeti egységeinek vezetőivel és az intézményvezetőkkel.

 

54. § (1) A bizottság tagjai:

a)     részt vesznek a bizottság ülésein,

b)    részt vehetnek a bizottsági döntések előkészítésében, javasolhatják témakörök napirendre tűzését,

c)     a bizottság elé kerülő témakörökkel kapcsolatban külső szakértők segítségét kérhetik, javasolhatják az elnöknek a bizottság ülésére való meghívásukat,

d)    az elnök megbízása alapján képviselhetik a bizottságot.

(2) A bizottság nem képviselő tagjait - a bizottság feladatkörébe tartozó kérdésekben - a bizottság képviselő tagjaival azonos jogok illetik meg.


A bizottsági tisztség megszűnése

 

55. § (1) A bizottság elnökének megbízatása megszűnik:

a) lemondással,

b) a képviselői mandátum megszűnésével,

c) az összeférhetetlenség kimondásával,

d) felmentéssel.

(2) A bizottság tagjának megbízatása megszűnik:

a) lemondással,

b) a Közgyűlés megbízatásának megszűnésével,

c) a képviselői mandátum megszűnésével,

d) összeférhetetlenség kimondásával,

e) visszahívással.

(3)[194]

 

56. §[195] A bizottsági elnöki tisztség, vagy bizottsági tagság megszűnése esetén, a Közgyűlés következő ülésén a frakcióvezetőkkel történt egyeztetés után a polgármester javaslatot tesz a bizottsági tisztség betöltésére.

 

Az ideiglenes bizottságok


57. § (1) A Közgyűlés bármely képviselő javaslatára,  a polgármester előterjesztése alapján  meghatározott feladat ellátására, így különösen: jelentős  döntés előkészítésére,  rendelet, határozat végrehajtásának  ellenőrzésére, fontos városi rendezvények megszervezésére, javaslat kidolgozására ideiglenes bizottságot választhat.

(2) Az ideiglenes bizottság feladatát, megbízatásának terjedelmét, elnevezését, tagjainak számát  a Közgyűlés a bizottság felállításakor határozza meg.

(3) Az ideiglenes bizottság elnökének, tagjainak megválasztására, a bizottság működésére és megszűnésére az állandó bizottságokra vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

 

58. § (1) A Közgyűlés bármely kérdés megvizsgálására ideiglenes bizottságként vizsgáló bizottságot állíthat fel.

(2) A vizsgáló bizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyharmada indítványozza.

(3) A vizsgáló bizottság tagja csak képviselő lehet. A bizottság elnökét a Közgyűlés választja meg.

(4) A vizsgáló bizottság tevékenységéről jelentést készít, amelynek tartalmaznia kell:

a) a bizottság feladatát,

b) a bizottság által alkalmazott eljárást és vizsgálati  módszereket,

c) a bizottság megállapításait,

d) a bizottság megállapításait alátámasztó bizonyítékok bemutatását,

e) a vizsgálattal érintett észrevételeit a lefolytatott vizsgálat módszereire és megállapításaira,

f) a szükséges intézkedésekre vonatkozó javaslatot, vagy javaslat kidolgozásának kezdeményezését.


A tanácsnok

 

59. §[196] (1) A Közgyűlés polgármester vagy bármely képviselő indítványára a tagjai közül jogi és közbiztonsági tanácsnokot választ.

(2) A tanácsnok munkájához szükséges feltételekről a jegyző gondoskodik.

(3) A tanácsnok feladatkörében

a) A Polgármesteri Hivatal[197] igazgatóság vezetőitől a feladatkörébe tartozó ügyekben felvilágosítást és közreműködést kérhet,

b) írásban véleményezheti a feladatkörébe tartozó közgyűlési előterjesztéseket, ebben a körben előterjesztést készíthet,

c) figyelemmel kíséri a feladatkörével összefüggő közgyűlési döntések végrehajtását.

(4) A tanácsnok megbízatása megszűnik:

a) lemondással,

b) a képviselői mandátum megszűnésével,

c) felmentéssel.

(5) A tanácsnokra – eltérő szabályozás hiányában – a bizottsági elnökökre vonatkozó szabályokat kell értelemszerűen alkalmazni.


Polgármesteri Hivatal [198]


60. § (1) A Közgyűlés Polgármesteri Hivatal[199] elnevezéssel egységes hivatalt hoz létre, amelynek személyi és tárgyi feltételeit éves költségvetésében biztosítja. A Polgármesteri Hivatal[200], mint költségvetési intézmény, jogi személy.

(2)[201] A Polgármesteri Hivatal[202] a következő belső szervezeti egységekre tagozódik:

 

a)       Polgármesteri Kabinet,

b)       Jegyzői Titkárság,

c)       Pályázati és Közbeszerzési Osztály

d)       Gazdasági és Informatikai Igazgatóság,

1.        Pénzügyi Osztály,

2.        Számviteli Osztály

3.        Informatikai Osztály,

e)       Közigazgatási Igazgatóság,

1.        Építési Osztály,

2.         Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztály,

3.        Önkormányzati Osztály,

4.        Adó Osztály,

f)        Humánszolgáltatási Igazgatóság

1.        Szociális Osztály

2.        Humán Osztály

g)       Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság,

1.        Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály,

2.        Városigazgatási és -rendészeti Osztály

3.        Gondnokság.

 

(3)  A Polgármesteri Hivatal[203] belső szervezeti egységeinek általános és részletes feladatait, a hivatal ügyrendje tartalmazza, mely e rendelet 7. sz. függelékét[204] képezi.

 

61. § (1)[205] A Polgármesteri Hivatal[206] ellátja az önkormányzat működésével, valamint a közigazgatási hatósági ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat. Az önkormányzati hatósági hatáskörök gyakorlásához kapcsolódó előkészítő és végrehajtást szervező munkára a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) előírásait kell alkalmazni.

(2)[207] A képviselőket és a települési nemzetiségi önkormányzat képviselőit a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyzők, a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői kötelesek soron kívül fogadni.

(3) A Közgyűlés időszaki vagy célfeladataira  külön szervezeti egységet hozhat létre.

 

 

IV. fejezet

Helyi népszavazás, népi kezdeményezés

 

62. §  A helyi népszavazás és népi kezdeményezésre vonatkozó részletes szabályokat külön önkormányzati rendelet szabályozza.[208]

 

 

V. fejezet

A települési nemzetiségi[209] önkormányzat[210]


63. §[211] Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése biztosítani kívánja a nemzetiségi[212] jogok érvényesülését. Ennek érdekében együttműködik a városban működő nemzetiségi[213] önkormányzattal.

 

64. § (1)[214] Szekszárd Megyei Jogú Városban az alábbi települési nemzetiségi önkormányzat működik:

a) Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat,

b) Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.


(2)[215] A nemzetiségi[216] önkormányzattal való kapcsolattartás a polgármester által kijelölt alpolgármester feladata. Az alpolgármester meghívás alapján részt vesz a nemzetiségi[217] önkormányzat ülésén, és segíti a nemzetiségi[218] önkormányzat működését.

 

65. § (1)[219] A nemzetiségi[220] önkormányzat elnöke tanácskozási joggal vehet részt a Közgyűlés ülésein. Részére a meghívót a 10. §-ban meghatározott módon kell megküldeni.

(2) Ha a nemzetiségi[221] önkormányzat jogainak gyakorlásához a Közgyűlés döntése szükséges, a nemzetiségi[222] önkormányzat erre irányuló kezdeményezését a polgármester köteles a soron következő testületi ülés meghívóján a napirendi pontok közé javasolni.


A nemzetiségi[223] önkormányzat vagyona és gazdálkodása[224]

 

66. § (1)[225]

(2)[226] A nemzetiségi önkormányzat a költségvetését és a zárszámadását határozatban állapítja meg. A költségvetés és zárszámadás előkészítéséről – a nemzetiségi önkormányzattal való egyeztetés alapján – a polgármesteri hivatal[227] gondoskodik.

(3)[228] A nemzetiségi[229] önkormányzat pénzeszközök feletti rendelkezésének szabályait az erre vonatkozó jogszabályok határozzák meg. 

 

67. § A nemzetiségi[230] önkormányzat által gyakorlandó – átruházott – hatásköröket, a nemzetiség[231] kezdeményezésére a Közgyűlés határozza meg.


A nemzetiségi[232] önkormányzat egyetértési joga[233]

 

68. § (1)[234] A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény által meghatározott nemzetiségi jogok, különösen a kollektív nyelvhasználat, oktatás, nevelés, hagyományápolás és kultúra, a helyi sajtó, az esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás és a szociális ellátás kérdéskörében a nemzetiségi lakosságot e minőségben érintő közgyűlési határozatot a Közgyűlés csak az e lakosságot képviselő települési nemzetiségi önkormányzat egyetértésével alkothatja meg.

(2)[235] A nemzetiségi intézmények vezetőinek kinevezéséhez (vezetői megbízás visszavonásához), illetőleg a nemzetiséghez tartozók képzésére is kiterjedő közgyűlési döntéshez az érintett nemzetiségi önkormányzat egyetértése szükséges.

A polgármesteri hivatal[236] közreműködése a nemzetiségi[237] önkormányzat munkájában[238]

 

69. § (1)[239] Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala[240] közreműködik a nemzetiségi[241] önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásában.

(2)[242] A Polgármesteri Hivatal[243] jegyző által kijelölt szervezeti egységei segítik a nemzetiségi önkormányzat testületi működését.  E feladatkörükben:

a)       közreműködnek a nemzetiségi önkormányzati ülések előkészítésében (meghívók, előterjesztések, hivatalos levelezés előkészítése, postázása, testületi ülések jegyzőkönyveinek elkészítése, postázása);

b)       közreműködnek a testületi döntések és tisztségviselők döntéseinek előkészítésében, ellátják a testületi és tisztségviselői döntéshozatalhoz kapcsolódó nyilvántartási, sokszorosítási, postázási feladatokat;

c)       ellátják a nemzetiségi önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási, iratkezelési feladatokat;

d)       gondoskodnak a nemzetiségi önkormányzat tájékoztatásáról az őket érintő ügyekben;

e)       szakmai segítséget nyújtanak a nemzetiségi intézmények működtetéséhez, erre irányuló kezdeményezés

        esetén.



Záró rendelkezések

 

70. § (1) E rendelet 2000. április 20-án lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 1/1990. (XII.4.) Kt. rendelet, valamint az azt módosító 6/1991. (V.9.) Kt., 13/1991. (VII.11.) Kt., 16/1991. (X.3.) Kt., 18/1991. (X.17.) Kt., 20/1991. (XI.8.) Kt, 21/1991. (XI.8.) Kt., 26/1991. (XII.12.) Kt., 30/1991. (XII.23.) Kt., 1/1992. (I.23.) Kt., 8/1992. (II.20.) Kt., 13/1992. (IV.30.) Kt., 15/1992. (V.4.) Kt., 19/1992. (VIII.18.) Kt. 26/1992. (XI.2.) Kt., 28/1992. (XII.4.) Kt. 33/1992. (XII.31.) Kt. rendelet 11. § (3) bekezdése, 5/1993. (III.3.) Kt., 40/1993. (XI.1.) Kt., 46/1993. (XII.17.) Kt. 1/1994. (I.31.) Kt., 8/1994. (II.25.) Kt., 66/1994. (X. 21.) Kt., 72/1994. (XII.1.) Kgy., 77/1994. (XII.23.) Kgy, 1/1995. (I.26.) Kgy., 4/1995. (III.1.) Kgy., 34/1995. (XII.18.) Kgy., 36/1995. (XII.18.) Kgy., 2/1996. (I.31.) Kgy., 23/1996. (VII.10.) Kgy., 36/1996. (XII.19.) Kgy., 15/1997. (V.29.) Kgy., 28/1997. (XI.5.) Kgy., 7/1998. (III.2.) Kgy. rendelet 2. §, 14/1998. (V.4.) Kgy., 22/1998. (XI.3.) kgy., 26/1998. (XII.2.) Kgy., 11/1999. (V.4.) Kgy., és a  22/1999. (X.29.) Kgy. rendelet 1. § hatályát veszti.



 

     Kocsis Imre Antal                                                                                Dr. Kilián Orsolya

          polgármester                                                                                               jegyző

 

Záradék:


A rendelet 2000. április 17-én kihirdetésre került.

 

                                                                                                      Dr. Kilián Orsolya

                                                                                                                   jegyző

 

 

 

A 10/2000 (IV.17.) rendeletet módosította:

- a 18/2001.(X.2.) szekszárdi ör. ( a 2. sz. mellékletet)

- a 40/2001.(XII.21.) szekszárdi ör. 1. §

- a 12/2002.(XI.5.) szekszárdi ör.

- a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör.

- a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör.

- a  3/2003.(II.3.) szekszárdi ör.

- a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör.

- az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör.

-  a  4/2006.(I.30.) szekszárdi ör.

- a 10/2006.(V.25.) szekszárdi ör.

- a 17/2006.(X.11.) szekszárdi ör.

- a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör.

- a 25/2006.(XI.30.) szekszárdi ör.

- a  3/2007.(I.31.) szekszárdi ör.

- a 19/2007.(V.10.) szekszárdi ör.

- a 25/2007.(V.25.) szekszárdi ör.

- a 32/2007.(X.1.) szekszárdi ör.

- a 40/2007.(XI.14.) szekszárdi ör.

- a 10/2008.(II.6.) szekszárdi ör.

- a 17/2008.(IV.2.) szekszárdi ör. (csatolt excel fájllal! R08017.xls)

- a 26/2008.(V.23.) szekszárdi ör.

- a 30/2008.(VI.30.) szekszárdi ör.

- a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör.

- a 39/2008.(XII.20.) szekszárdi ör.

- a 14/2009.(III.30.) szekszárdi ör.

- a 19/2009.(VII.13.) szekszárdi ör.

- a   7/2010.(III.9.) szekszárdi ör.

- a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör.

- a 22/2010.(XI.26.) szekszárdi ör.

- a   3/2011.(II.9.) szekszárdi ör.

- a   8/2011.(II.23.) szekszárdi ör.

- a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör.

- a 45/2011.(VII.5.) szekszárdi ör.

- az  52/2011.(X.5.) szekszárdi ör.

- a   25/2012.(V.5.) szekszárdi ör.

- az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör.

- az   1/2013.(I.15.) szekszárdi ör.

- a   16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet

- a   40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. §

 


1.  melléklet a 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelethez[244]

 

A Közgyűlés állandó bizottságainak részletes feladat- és hatáskörei

1.  Gazdasági és Pénzügyi Bizottság (GPB)

1)  Dönt:

1.        a közút kezelőjeként a helyi közutak forgalmi rendjének kialakításáról;

2.        közterület használati díjak mérséklése és elengedése iránt benyújtott kérelmekről;

3.        a bel- és külterületi ingatlanok bérbeadásáról, bérleti díjának elengedéséről a vagyonrendeletben foglaltak szerint;

4.        az építési telek nagyságát el nem érő önkormányzati tulajdonban álló telek, illetve más önkormányzati ingatlan elidegenítéséről;

5.        a külterületi ingatlanok elidegenítéséről 5.000 m2 nagyságig;

6.        a beépítési kötelezettség elmulasztása miatti terület-visszavásárlásról;

7.        a Közgyűlés által hatáskörébe utalt önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan elidegenítéséről;

8.        a rekonstrukciós vízrendezésre biztosított összeg felhasználásáról;

9.        a Bizottsági Alap felhasználásáról;

10.     az önkormányzati környezetvédelmi alapról szóló önkormányzati rendelet alapján a Közgyűlés által meghirdetett pályázatokról (pl. közcsatornára rákötést ösztönző pályázat);

11.     a bizottság hatáskörét érintő önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok benyújtásáról, illetve azon pályázatok benyújtásáról is, ahol az önerőt a bizottság a bizottsági alapból biztosítja;

12.     a szekszárdi honlap tartalmáról;

13.     a mindenkori költségvetési rendeletben meghatározott, a bizottság átruházott hatáskörébe utalt városüzemeltetési előirányzatokhoz kapcsolódó kötelezettségvállalásról, gondoskodik megvalósításukról;

14.     Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendeletben meghatározott összeg erejéig – a költségvetésben e célra biztosított előirányzat terhére - önállóan dönthet vállalkozásban való önkormányzati részvételről a költségvetésben e célra biztosított előirányzat erejéig, figyelemmel a Közgyűlésnek az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletében meghatározott kizárólagos hatásköreire;

15.     átruházott hatáskörben – az Mötv-ben,  valamint az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendeletben szereplő korlátozások figyelembe vételével - a közgyűlési ülések között nettó 15 millió Ft összeghatárig az Önkormányzatot, mint tulajdonost megillető jogokról;

16.      az Önkormányzatot megillető elővásárlási jogról 5 millió Ft összeghatárig;

17.     az Önkormányzatot és intézményeit megillető követelésről való lemondás kérdésében 1.000.000 Ft értékhatárig;

18.      a behajthatatlan követelések felülvizsgálata során a követelés végleges minősítéséről és be nem hajtható követelés törléséről;

19.     az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok szolgalmi és vezetékjoggal, használati joggal való megterheléséről, valamint az ezzel összefüggő tulajdonosi hozzájárulás megadásáról és feltételeiről;

20.     a költségvetési rendeletben meghatározott kiadási előirányzatok finanszírozásához szükséges hitelfelvétel időpontjáról;

21.     a költségvetésben előirányzott keret terhére, de legfeljebb nettó 15 millió Ft értékhatárig – a közbeszerzési törvény hatálya alá nem eső – önkormányzati beszerzésekhez kapcsolódó szerződések jóváhagyásáról.

2) Előkészíti:

1.        a város környezetvédelmi programját  és annak  kétévenkénti felülvizsgálatát;

2.        a város klímastratégiáját;

3.        az illegális szemétlerakó helyek felszámolására, városi lomtalanítási akciókra, intézkedésekre vonatkozó előterjesztéseket;

4.        és elfogadja a város éves eseménynaptárát, és széles körben propagandát fejt ki;

5.        a Város erózió- és talajvízvédelem koncepcióját, megszervezi az elfogadott koncepció alapján azok megvalósítását;

6.         a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével az önkormányzat turisztikai és bormarketing stratégiáját, továbbá gondoskodik az évenkénti aktualizálásáról;

 

3) Rendeletalkotásra előkészíti:

1.        a helyi építésügyi szabályzatot és a hozzátartozó szabályozási tervet;

2.        a helyi építészeti örökség védelmével kapcsolatos rendeletet;

3.        a közterületek használatáról szóló rendeleteket;

4) Javaslatot tesz:

1.        a szakterületéhez tartozó költségvetési előirányzatok felhasználására;

2.        5 millió forint felett az elővásárlási joggal kapcsolatos döntésre;

3.        a mezőgazdasági művelésű ingatlan eladására, vásárlására, cseréjére,

4.        a költségvetési rendelet városüzemeltetési, felújítási, és beruházási költségelőirányzataira,

5.        a közterületen, valamint az önkormányzati tulajdonú épületeken lévő művészeti alkotások felújítására;

6.        az önkormányzat számára vállalkozásfejlesztési programok, illetve projektek indítására, előkészíti azokat;

7.        a Műemlékvédelmi Alap felhasználására;

8.        a településszerkezeti terv szerinti belterületi határ módosítására;

9.        szakterületét érintő megyei díjak odaítélésére;

10.     szakterületét érintő Aranykönyvi bejegyzésekre;

11.     szakterületét érintő emléktábla elhelyezésére;

12.     a különféle turisztikai pályázatokon való induláshoz szükséges saját erő költségvetésben történő elkülönítésére;

13.     a Környezetvédelmi Alap felhasználására;

5) Véleményezi:

1.        az önkormányzat által alapított, illetve részben vagy kizárólagosan az Önkormányzat tulajdonában álló  gazdasági társaságok, a vagyonrendelet 8. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott egyéb vagyonkezelő szervek tevékenységét, működését, szervezetét, különös tekintettel kommunális tevékenységre;

2.        a lakossági szolgáltatások ellátásának hatékony, gazdaságos működtetésére szóló javaslatokat;

3.        az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság vezetőjének kinevezését;

4.        az önkormányzat településrendezési és építésügyi feladataival kapcsolatos előterjesztéseket, (terület- és településrendezési, fejlesztési programok, tervek);

5.        a műszaki infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó koncepciókat, programokat, terveket;

6.        a városfejlesztési, városépítészeti szempontból jelentős beruházási célú javaslatokat;

7.        a tömegközlekedési feladatokkal és közlekedési koncepciókkal összefüggő terveket;

8.        a közműfejlesztéssel összefüggő terveket;

9.        a szomszédos települések településrendezési tervét;

10.     a vállalkozásfejlesztési célok megvalósulása szempontjából az önkormányzat vállalkozásainak tevékenységét;

11.     a mezőgazdasági és turisztikai vonatkozású rendelet-tervezeteket;

12.     előzetesen az önkormányzati tulajdonú, mezőgazdasági művelésű földterületekkel kapcsolatos előterjesztéseket;

13.     az önkormányzati tulajdonú utak, járdák éves fenntartására és karbantartására biztosított pénzeszköz felosztását;

14.     a zöldfelületek, véderdők, játszóterek fenntartására, természetvédelmi feladatok ellátására és temetőgondozásra fordítható pénzkeret felhasználását;

15.     a zöldfelületek, véderdő kialakításával, valamint a temetők, játszóterek fejlesztésével kapcsolatos terveket és koncepciókat;

16.     a zöldterületek parkosításával, fásításával kapcsolatos feladatokat és figyelemmel kíséri azok teljesülését;

17.     a szőlő- bor ágazattal kapcsolatos városi fejlesztési koncepciókat;

18.     a borvidéki rekonstrukciós feladatokat és az állami támogatás elnyerésére vonatkozó pályázatokat;

19.     a borvidékhez kapcsolódó idegenforgalmi kezdeményezéseket;

20.     az önkormányzat által alapított gazdasági társaságok környezetvédelmi tevékenységét;

21.     az önkormányzat környezetvédelmi feladatait;

22.     a szippantott szennyvíz elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó szolgáltatási szerződést, a szolgáltatói díj megállapítását tartalmazó rendeletet;

23.     az Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő rendelet-tervezeteket (éves költségvetési javaslat és a végrehajtásáról szóló féléves, háromnegyedéves és éves beszámoló tervezeteit), figyelemmel kíséri azok hatályosulását, kezdeményezheti azok módosítását, illetve javaslatot dolgozhat ki módosításukra,

24.     a feladat és pénz átcsoportosítást;

25.     a helyi adóról szóló rendelet-tervezetet, ár- és díjmegállapítást tartalmazó önkormányzati rendeletek tervezetét, valamint e rendeletek évközi módosításainak tervezeteit;

26.     az önkormányzat könyvvizsgálója pályázatát, illetve megbízási szerződését;

27.     az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok könyvvizsgálói pályázatát;

28.     az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket,

29.     a vállalkozás-fejlesztési célok megvalósulásának szempontjából véleményezi az Önkormányzat beruházási programjait, e körben:

a) vizsgálja és értékeli adott beruházási program összhangját az önkormányzati vállalkozás-fejlesztési célokkal, illetve a környező vállalkozások pillanatnyi struktúrájával,

b) vizsgálja, elemzi és értékeli adott beruházási program vállalkozási környezetre, szerkezetre gyakorolt hatását,

c) feltárja, vizsgálja, értékeli és elemzi adott beruházási program megvalósításával járó kockázati tényezőket,

d) vizsgálja, elemzi és értékeli adott beruházási program megvalósításának hatásait, előnyeit, hátrányait az esetlegesen felmerülő egyéb beruházási, befektetési alternatívákkal összehasonlítva,

30.     a városfejlesztési, városépítészeti szempontból jelentős beruházási javaslatok véleményezése körében:

a) feltárja, vizsgálja, értékeli és elemzi adott beruházási javaslat megvalósításával járó kockázati tényezőket,

b) vizsgálja, elemzi és értékeli adott beruházási javaslat megvalósításának hatásait, előnyeit, hátrányait az esetlegesen felmerülő egyéb beruházási, befektetési alternatívákkal összehasonlítva,

31.     a vállalkozások számára elérhető önkormányzati fejlesztési alapok pályáztatási eljárását, az alapok elnyerését célzó pályázati kiírásokat, a beérkezett pályázatokat, javaslatot tesz a döntésre;

32.     az Önkormányzat által alapított, illetve részben vagy kizárólagosan az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok, a vagyonrendelet 8. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott egyéb vagyonkezelő szervek tevékenységének, működésének, szervezeti kialakításának véleményezése körében:

a) szóbeli és írásbeli tájékoztatást kérhet a jegyzőtől, illetve a gazdasági társaság, valamint a vagyonrendelet 8. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott egyéb vagyonkezelő szerv vezetőjétől,

b) az üzleti titok védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelembe vételével betekinthet a gazdasági társaság, továbbá a vagyonrendelet  8. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott egyéb vagyonkezelő szerv irataiba, dokumentumaiba,

c) javaslatokat fogalmazhat meg a gazdasági társaság és a vagyonrendelet 8. § (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott egyéb vagyonkezelő szerv tevékenységének, működésének, szervezeti kialakításának gazdaságosabbá, hatékonyabbá tétele érdekében;

33.     előzetesen az 1 millió Ft összeget meghaladó kötelezettség-vállalásokat;

6) Figyelemmel kíséri:

1.        a város adottságait és azok figyelembevételével részt vesz a városfejlesztési koncepciók kidolgozásában, karbantartásában, megvalósításában;

2.        az önkormányzatot érintő szakterületéhez kapcsolódó gazdasági pályázatokat, közreműködik azok bírálatában;

3.        a benyújtott pályázatok hatékonyságát, elemzi az esetleges eredménytelenség okait, javaslatot tesz a feltárt hiányosságok kiküszöbölésére;

4.        a települést érintő marketing tevékenységet, javaslatot tesz a marketing munka hatékonyságának növelésére és a preferált területekre;

5.        a kistérségi és regionális kapcsolatok alakulását, javaslatot tesz a megerősítést igénylő szakmai területekre vonatkozó önkormányzati és hivatali intézkedésekre;

6.        a piacfelügyeleti, mezőőri tevékenységet, a gyepmesteri telep, valamint a közterület-felügyelet működését;

7.        a költségvetési bevételek alakulását, különös tekintettel a saját bevételekre, a vagyonváltozás (vagyonnövekedés, -csökkenés) alakulását, értékeli az azt előidéző okokat;

8.        a gazdálkodás színvonalát, a pénzeszközök felhasználásának célszerűségét, az erőforrások hatékony működtetését;

9.        a városüzemeltetési előirányzat keretében megvalósuló feladatokat, azok teljesítését ellenőrzi;

10.     és koordinálja az önkormányzat vállalkozás területén végzendő, a fejlesztések érdekében külső források bevonását célzó pályázati tevékenységét, ennek keretében figyelemmel kíséri a különféle önkormányzatok számára elérhető, helyi vállalkozások fejlesztése érdekében pályázatok útján elnyerhető források pályázati kiírásait;

11.     és új együttműködési lehetőségeket tár fel a vállalkozásfejlesztés terén érintett szervezetekkel, elősegíti közös vállalkozás- és turizmusfejlesztési programok megvalósítását;

12.     és kapcsolatot tart a mezőgazdasági vállalkozásokkal, a vállalkozókat érintő kérdésekben véleményt nyilvánít, jelzést ad, illetőleg javaslatot tesz a várost érintő problémák megoldására;

13.     és feltárja a külföldi mezőgazdasági vállalkozási lehetőségeket (különös tekintettel a szőlőre és borra);

14.     és közreműködik a történelmi borvidék-arculat kialakításának kidolgozásában;

15.     és segíti a hegyközségi önkormányzat munkáját, meghatározza az ezzel kapcsolatos koordinációs feladatokat;

16.     és rendszeresen kapcsolatot tart a gazdasági kamarákkal és a mezőgazdasági ágazathoz kapcsolódó szervezetekkel;

17.     és közreműködik a mezőgazdasági vállalkozásokat érintő közgyűlési pályázatok kiírásában;

18.     és koordinálja az önkormányzat turizmusfejlesztés területén végzendő, a fejlesztések érdekében külső források bevonását célzó pályázati tevékenységét, ennek keretében figyelemmel kíséri a különféle önkormányzatok számára elérhető, helyi turizmus fejlesztése érdekében pályázatok útján elnyerhető források pályázati kiírásait;

19.     és kapcsolatot tart a Tourinform Irodával és segíti annak működését;

20.     évente értékeli a város környezeti állapotát és az ezzel kapcsolatos megállapításokat nyilvánosságra hozza;

7) Gyakorolja:

1.        a vagyonrendeletben meghatározott feladat- és hatásköröket;

 

8) Vizsgálja a hitelfelvétel indokait és gazdasági megalapozottságát, ellenőrizheti a pénzkezelési szabályzat megtartását, a bizonylati rend és a bizonylati fegyelem érvényesítését;

2.  Humán Bizottság (HB)

 

1) Dönt:

1.        a Bizottsági Alap felhasználásáról, ennek keretében különböző alapok létrehozására jogosult, pályázatot ír ki, elbírálja az általa kiírt pályázatokat;

2.        a bizottság hatáskörét érintő önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok benyújtásáról, illetve azon pályázatok benyújtásáról is, ahol az önerőt a bizottság a bizottsági keretből biztosítja;

3.        a Babits Mihály Kulturális szervezeti és működési szabályzatának, éves munkatervének és beszámolójának jóváhagyásáról;

4.        az önkormányzati fenntartású óvodák nyári nyitvatartásáról;

5.        az önkormányzati fenntartású óvodák esetében az óvodai maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről;

6.        az önkormányzat fenntartásában álló óvodák, sport, illetve ifjúsági feladatot ellátó intézmények, valamint az önkormányzattal együttműködési, feladatellátási megállapodást kötő, művelődési, kulturális, sport, illetve ifjúsági feladatot ellátó szervezetek, alapítványok szakmai beszámolójának elfogadásáról;

7.        a bizottsági keretek felhasználásáról,

8.        a városi sport eseménynaptárról, és annak éves teljesítéséről;

9.        a Gemenci Nagydíj rendezési jogáról, valamint a támogatás összegéről.

 

2) Előkészíti

1.        az önkormányzati fenntartású óvodák, művelődési, kulturális intézmények működéséhez szükséges feltételek meghatározását,

2.        mindazon megállapodásokat, amelyek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közös teendőinek ellátásához szükségesek,

3.        a nem önkormányzati fenntartású óvodákra vonatkozó köznevelési megállapodásokat, valamint művelődési, kulturális intézményekre, sportlétesítményekre vonatkozó együttműködési megállapodásokat,

4.        az ágazati költségvetésre vonatkozó közgyűlési rendelkezéseket,

5.       a város ifjúsági-, civil-, sport  koncepcióját, illetve drogstratégiáját,

6.        a civil, ifjúsági-,  és sport szervezetekkel kötendő együttműködési megállapodásokat,

7.        Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – önkormányzat által működtetett – intézményeinek megszüntetésével, átszervezésével, feladatmegváltoztatásával, név megállapításával, vezető megbízásával és annak visszavonásával kapcsolatos véleménynyilvánítást.

 

3) Javaslatot tesz:

1.        a Műemlékvédelmi Alap felhasználására;

2.        a szakterületét érintő Aranykönyvi bejegyzésekre;

3.        kulturális, művészeti díjak, kitüntető címek és szakmai elismerések adományozására;

4.        szakterületét érintő emléktábla elhelyezésére;

5.        az önkormányzati fenntartású óvodák beíratási körzeteinek meghatározására;

6.        az óvodába történő jelentkezés módjára, az óvodai felvétel időpontjára;

7.        az önkormányzati fenntartású óvodákban indítandó csoportok számának meghatározására;

8.        az óvodaszékekbe, intézményi tanácsokba és a városi ifjúsági érdekegyeztető fórumba történő delegálásra az önkormányzat részéről;

9.        az óvodák és a művelődési, kulturális intézmények alapító okiratának elfogadására,

10.     a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár  és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum, SZMSZ-ének, stratégiai fejlesztési és beruházási tervének, munkatervének, beszámolójának és feladatalapú költségvetésének jóváhagyására.

4) Véleményezi:

1.        az önkormányzat fenntartásában álló óvodák, közművelődési intézmények vezetőinek megbízásával összefüggő pályázatokat, javaslatot tesz a döntésre;

2.        a közterületen elhelyezendő új műalkotások tervét;

3.        az ágazatilag hatáskörébe tartozó cél és címzett támogatásokra benyújtandó pályázatokat, valamint részt vesz egyéb pályázatok előkészítésében és véleményezésében;

4.        a köznevelési, kulturális, civil és ifjúsági tárgyú, illetve sport vonatkozású közgyűlési előterjesztéseket,

5.        az önkormányzat költségvetési rendelet-tervezetét, valamint szakterületét érintő rendelet-tervezeteket,

6.        Szekszárd Város stratégiája a kábítószer probléma visszaszorításáról szóló éves beszámolót,

7.        az önkormányzati fenntartású óvodákban alkalmazható térítési díjak megállapítását,

8.        a feladat-ellátási, intézményhálózat- működtetési és fejlesztési tervet,

9.        az iskolák beíratási körzeteinek megállapítását.

5) Közreműködik:

1.        a helyi sport koncepció alakításában, fejlesztésének tervezésében, a sportfeladatok meghatározásában;

2.        a köznevelésügy, művelődésügy fejlesztésének tervezésében;

3.        a körzeti jellegű szolgáltatások megszervezésében, az e feladatokat ellátó intézmények működésének vizsgálatában, az érintett önkormányzatok közötti koordinációban;

4.        a köznevelési, művelődési, kulturális, sport és ifjúsági tevékenységek összehangolásában;

5.        a városban zajló sporttevékenység, valamint az ifjúsággal kapcsolatos feladatok összehangolásában;

 

6) Gyakorolja :

1.        az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott feladat és hatásköröket:

2.           az önkormányzati fenntartású óvodák szervezeti és működési szabályzatára, házirendjére, illetve    pedagógiai programjára vonatkozó egyetértési jog gyakorlását;

3.           a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – önkormányzat által működtetett – intézményeinek szervezeti és működési szabályzatára, házirendjére, illetve pedagógiai programjára vonatkozó egyetértési jog gyakorlását.

7) Figyelemmel kíséri:

1.        a köznevelési, közművelődési intézmények működését, javaslatokat dolgoz ki e körben a költségvetési prioritások meghatározására, az intézmények műszaki, működési és személyi feltételeinek biztosítására;

2.        a város belterületén lévő szabadtéri sportlétesítmények, a játszóterek állapotát, illetve rendeltetésszerű használatát,

3.        a Tolna Megyei Civil Információs Centrum tevékenységét, arról évente egy alkalommal tájékoztatást kér,

4.        a Sportlétesítmények működését, javaslatot dolgoz ki e körben a költségvetési prioritások meghatározására, az intézmény műszaki, működési és személyi feltételeinek biztosítására.

5.        a Babits Mihály Kulturális Központ, Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár, Wosinsky Mór Megyei Múzeum működését, javaslatot dolgoz ki e körben a költségvetési prioritások meghatározására, az intézmény műszaki, működési és személyi feltételeinek biztosítására.

8) Kapcsolatot tart:

1.        a helyi érdekvédelmi és szakmai szervekkel, valamint szakterületét érintően a civil, ifjúsági és sport szervezetekkel;

 

9) Hozzájárulást adhat az egyes önkormányzati nevelési, közművelődési és ifjúsági célú intézmények használatában lévő forgalomképes és korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak határozatlan idejű vagy az egy évet meghaladó határozott idejű bérbe, haszonbérbe, haszonkölcsönbe vagy használatba adásához.

3.  Szociális és Egészségügyi Bizottság (SZEB)

 

1)       Dönt:

1.        a meghirdetett lakáspályázatok elbírálásáról,

2.        a lakbértámogatás iránti kérelmekről;

3.        a Szociális és Egészségügyi Alap felhasználásáról;

4.        az önkormányzat fenntartásában álló egészségügyi, gyermekjóléti alapellátást nyújtó és szociális intézmények szervezeti és működési szabályzata, illetőleg módosítása jóváhagyásáról;

5.        a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért fizetendő térítési díjak elengedéséről;

6.        a bizottság hatáskörét érintő önkormányzati önerőt nem igénylő pályázatok benyújtásáról, illetve azon pályázatok benyújtásáról is, ahol az önerőt a bizottság a bizottsági alapból biztosítja;

7.        az önkormányzat fenntartásában álló szociális és egészségügyi intézmények, valamint az önkormányzattal együttműködési, feladatellátási megállapodást kötő szociális és egészségügyi feladatot ellátó szervezetek, alapítványok szakmai beszámolójának elfogadásáról;

8.        a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat elbírálásáról;

9.        I. fokú átruházott önkormányzati hatósági jogkörében eljárva dönt a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletben meghatározott kérelmekről;

10.     az Önkormányzat javára a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján bejegyzett jelzálogjog, valamint ennek biztosítására bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom törléséről;

11.     a háziorvosokkal, házi gyermekorvosokkal és fogorvosokkal kötött feladat-ellátási megállapodás technikai jellegű módosításáról;

12.     a bölcsődei férőhelyek hasznosításáról.

 

2)       Javaslatot tesz:

1.        a bizottság átruházott hatáskörében hozott határozata ellen benyújtott fellebbezés elbírálására;

2.        szakterületét érintő megyei díjak odaítélésére;

3.        szakterületét érintő Aranykönyvi bejegyzésekre;

4.        szakterületét érintő emléktábla elhelyezésére;

5.        Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi körzetek megállapítására; háziorvosi praxis működtetési jogának átadására;

6.        szociális és egészségügyi feladatok biztosításáról szóló ellátási szerződés megkötésére;

7.        kivételes méltányosság gyakorlására az átmeneti segély nyújtásában.


3)       Véleményezi:

1.        a szociális és egészségügyi tárgyú közgyűlési előterjesztéseket;

2.        az önkormányzat költségvetési rendelet-tervezetét, valamint szakterületét érintő rendelet-tervezeteket;

3.        az önkormányzat fenntartásában álló egészségügyi és szociális intézmények vezetőinek kinevezését, javaslatot tesz a döntésre;

4.        a közforgalmú és fiókgyógyszertár szolgálati idejét - ideértve a készenlét és ügyelet formáját és időtartamát is – a létesítés feltételeire is tekintettel;

5.        hatáskörébe tartozó ellátás esetében a jogtalanul felvett ellátás visszafizetési kötelezettsége alóli mentességre, valamint a részletfizetésre irányuló kérelmet;

 

4)       Előkészíti

1.        az intézmények működéséhez szükséges feltételek meghatározását;

2.        mindazon megállapodásokat, amelyek a Tolna Megyei Intézményfenntartó Központ és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közös teendőinek ellátásához szükségesek;

3.        a nem önkormányzati fenntartású szociális, gyermekjóléti és egészségügyi létesítményekre vonatkozó együttműködési megállapodásokat;

4.        az ágazati költségvetésre vonatkozó közgyűlési rendelkezéseket;

5.        a város egészségfejlesztési tervét;

6.        a város szolgáltatásfejlesztési koncepcióját, gondoskodik annak kétévenkénti felülvizsgálatáról;

7.        a Bizottság feladatkörébe tartozó együttműködési megállapodásokat;

 

5)       Segítséget nyújt a város szociálpolitikai fejlesztési terveinek végrehajtásához;

6)       Megállapítja, módosítja és megszünteti a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendeletbe foglalt ápolási díjat;

7)     Ellenőrzi a szociális segélyezéseket;

8)     Elrendeli a hatáskörébe tartozó ellátás esetében a jogtalanul felvett ellátás visszafizetését;

9)     Elbírálja a szociális és a költségelvű bérlakásra beérkezett pályázatokat, dönt a lakásbérleti jogviszony meghosszabbításáról;

10) Kapcsolatot tart az egészségügyi és szociális ágazathoz kapcsolódó érdekképviseleti szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, szolgálatokkal, valamint szakterületét érintően a civil szervezetekkel,

11) Gyakorolja az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendeletben meghatározott feladat- és hatásköröket:

12)   Állásfoglalást ad a jegyző részére az egyes önkormányzati szociális és egészségügyi intézményekben feleslegessé vált helyiségek hasznosításáról, e körben:

a) feltárja, vizsgálja, értékeli és elemzi adott helyiség hasznosításának alternatíváit, az egyes alternatívák előnyeit, hátrányait,

b) javaslatot tehet a kihasználatlan helyiségek hasznosítására,

13) Tájékoztatja feladatköreiben eljárva észlelt jogszabálysértésről haladéktalanul az érintett szervet és kezdeményezi felé a jogsértő állapot vagy tevékenység megszüntetését, amennyiben az érintett szerv a Szociális és Egészségügyi Bizottság felhívásának a megadott határidőn belül nem tesz eleget, tájékoztatja a Közgyűlést,

14) Hozzájárulást adhat az egyes önkormányzati szociális és egészségügyi intézmények használatában lévő forgalomképes és korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak határozatlan idejű vagy az egy évet meghaladó határozott idejű bérbe, haszonbérbe, haszonkölcsönbe vagy használatba adásához.

15)   Kivizsgálja A polgármester kezdeményezésére az összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezést.

16) Nyilvántartja a  polgármester, alpolgármesterek, a képviselők és nem képviselő bizottsági tagok vagyonnyilatkozatait, illetve bárki által tett bejelentés alapján vizsgálja azokat, és a vizsgálat eredményéről a soron következő ülésen tájékoztatja a Közgyűlést.

17)   Gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester tekintetében, többek közt:

1.        Nyilvántartja a polgármester szabadságát,

2.        Javaslatot tesz a polgármester, alpolgármester illetményére, emelésére, jutalmazására.

 



2. melléklet a 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelethez[245]

 

A polgármesterre átruházott közgyűlési feladat- és hatáskörök


1.)      [246]

2.)      Engedélyezi önkormányzati tulajdonú területen az avar és kerti hulladékok égetését.(5/2011. (II.9.) szekszárdi ör. 5.§ (9) bekezdés)

3.)      Átmeneti időre tilalmat rendelhet el az avar és kerti hulladékok égetésére. (5/2011. (II.9.) szekszárdi ör. 5.§ (10) bekezdés)

4.)      Rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesíti a gyermeket, ha a gyermeket gondozó család időszakosan létfenntartási gondokkal küzd, vagy létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került.(35/2001.(XII.21.) szekszárdi ör. 9.§ (1) bekezdés)

5.)      Ellátja a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról szóló rendeletben foglalt pénzbeli és természetbeni ellátásokkal kapcsolatos hatásköröket. (35/2001.(XII.21.) szekszárdi ör. 4.§ (3) bekezdés)

6.)      Eljár Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében, mint ajánlatkérő a helyben központosított közbeszerzések keretében. (12/2007.(IV.11.) szekszárdi ör. 2.§ (1) bekezdés)

7.)      Befogadja a helyi kitüntetések és elismerő címek adományozására vonatkozó előírt határidőn belül benyújtott írásbeli javaslatokat; (20/2005 (X.3.) szekszárdi ör. 3. § (2) bekezdés, 8. § (4) bekezdés, 15. § (4) bekezdés)

8.)      A „Szekszárd Város Díszpolgára” kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot 8 napon belül kiadja véleményezésre a szakmailag illetékes bizottság(ok)nak; (20/2005.(X.3.) szekszárdi ör. 8. § (4) bekezdés)

9.)      A „Szekszárd városért a művészet erejével” elismerő cím adományozására vonatkozó javaslatokat véleményezés céljából a Humán[247] Bizottsághoz továbbítja; (20/2005.(X.3.) szekszárdi ör. 15. § (5) bekezdés)

10.)   A Hirling Ádám kitüntető díj adományozására vonatkozó javaslatokat véleményezés céljából a Közgyűlés állandó bizottságainak delegált tagjaiból álló előkészítő csoporthoz továbbítja. (20/2005 (X.3.) szekszárdi ör.23. § (6) bekezdés)

11.)   A „Szekszárd Év Rendőre”[248] kitüntető cím és a „Szekszárd Év Tűzoltója”[249] kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatokat az e célból felkért előkészítő csoporthoz továbbítja és részt vesz e kitüntető címek adományozására vonatkozó javaslatok értékelésében; (20/2005.(X.3.) szekszárdi ör. 19. § (5)-(6) bekezdés, 21. § (4)-(5) bekezdés)

12.)   A Közgyűlés elé terjeszti a „Szekszárd Város Díszpolgára” kitüntető cím, a Pro Urbe Szekszárd emlékplakett, a „Közjóért” kitüntető díj, a „Szekszárd Év Rendőre”[250] kitüntető cím, a „Szekszárd Év Tűzoltója”[251] kitüntető cím és a Hirling Ádám kitüntető díj adományozására vonatkozó javaslatokat, illetőleg a javaslatok véleményezését, (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 3. § (5) bekezdés, 13. § (5) bekezdés)

13.)   Aláírja a díszpolgári oklevelet és az adományozásról szóló igazolványt, a Pro Urbe Szekszárd tanúsítványt, a „Közjóért” oklevelet, a „Szekszárd városért a művészet erejével” oklevelet, a „Szekszárd javáért” oklevelet, a „Szekszárd Év Rendőre”[252] okiratot, a „Szekszárd Év Tűzoltója”[253] okiratot, valamint a Hirling Ádám oklevelet, (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 4. számú melléklet)

14.)   Ünnepélyes keretek között átadja a helyi kitüntetéseket és elismerő címeket; (20/2005 (X.3.) szekszárdi ör. 4. § (1) bekezdés, 18. § (1) bekezdés)

15.)   A díszpolgári cím adományozásáról díszes kivitelű “Szekszárd város díszpolgárai” feliratú könyvet vezet; (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 9. § (3) bekezdés)

16.)   Az elhunyt Szekszárd Város Díszpolgára kitüntetettje síremlékének felállításához szükség szerint maximum 300.000 Ft támogatást nyújthat; (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 10. § (3) bekezdés)

17.)   Díszsírhelyet biztosít Szekszárd Város Díszpolgára kitüntetettje részére a család egyetértésével; (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 10. § (4) bekezdés)

18.)   Támogatást nyújthat az elhunyt Pro-Urbe Szekszárd emlékplakett kitüntetettje síremlékének felállításához – szükség szerint – maximum 200.000 Ft erejéig; (20/2005. (X.3.) szekszárdi ör. 12. § (2) bekezdés)

19.)   Közgyűlési határozat alapján gondoskodik a helyi kitüntetések és elismerő címek visszavonásáról; (20/2005.(X.3.) szekszárdi ör. 6. § (5) bekezdés)

20.)   Befogadja a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelelő helyi népszavazás kiírására, illetőleg népi kezdeményezés megtárgyalására irányuló kezdeményezést; (37/2001(XII.21.) szekszárdi ör.2. §, 4. §)

21.)   Felhatalmazza a reklámgazdát a közterület hirdetési célú használatával kapcsolatban. (6/2008.(II.6.) szekszárdi ör. 5.§ (10) bekezdés)

22.)   Az éves költségvetési beszámoló keretében tájékoztatja a Közgyűlést az Önkormányzat költségvetésében az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatására meghatározott támogatási előirányzat felhasználásáról; (7/2002.(IV.29.) szekszárdi ör. 10. § (5) bekezdés)

23.)   Ellátja a közterület használat engedélyezésével kapcsolatos hatásköröket. (1/2009. (II.3.) szekszárdi ör. 4. §)

24.)   [254]

25.)   [255]

26.)   Legfeljebb 12 havi időtartamra felfüggesztheti a helyi lakáscélú támogatás visszafizetését; (2/2002.(III.6.) szekszárdi ör. 14. § (1) bekezdés)[256]

27.)   Meghatározott feltételek fennállása esetén azonnali hatállyal felmondja az első lakást szerző fiatal házasok támogatása, illetőleg a  helyi lakáscélú támogatás biztosításáról és feltételeiről szóló szerződést; (2/2002.(III.6.) szekszárdi ör. 14. § (2)[257] bekezdés)

28.)   Engedélyezi az első lakást szerző fiatal házasok támogatása, illetőleg a  helyi lakáscélú támogatás igénybevételével épített vagy vásárolt lakás elidegenítése esetén az önkormányzati támogatás átvitelét az újonnan megszerzett ingatlanra; (2/2002.(III.6.) szekszárdi ör. 14. § (5)[258] bekezdés)

29.)   Javaslatot tesz a Közgyűlés részére az önkormányzati bérlakások bérbeadására az Önkormányzat és intézményei, valamint a városban működő egyéb intézmények megfelelő szakember ellátottsága érdekében a szakemberek elhelyezésének biztosítására; (3/1994.(II.1.) KT rendelet 4. § (5) bekezdés)

30.)   Köteles a jegyző által elkészített költségvetési rendelettervezet részeként az Önkormányzat összes bevételét, kiadását, finanszírozását bemutató adatokat meghatározott tartalommal a Közgyűlés elé terjeszteni. (23/2010. (XII. 22.) szekszárdi ör. 3.§)

31.)   A vonatkozó rendeletben foglalt feltételek fennállása esetén az önkormányzat ügykörébe tartozó adóügyi feladatok végrehajtásához kapcsolódóan megállapítja a jegyző érdekeltségi jutalékát; (21/1996.(VI.5.) Kgy rendelet 4. § (4) bekezdés b) pont)

32.)   Gyakorolja az önkormányzat által alapított gazdasági társaságokban, kht-kban a tulajdonosi jogosítványokat a Közgyűlés nevében;(31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 7. § (6) bekezdés)

33.)   Gyakorolja az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 13. § (1) bekezdés)

34.)   Biztosítja az Önkormányzat jogi képviseletét; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 13. § (2) bekezdés)

35.)   Tulajdonosi jognyilatkozatokat ad az Önkormányzat vagyonával kapcsolatosan (elővásárlási jog gyakorlása, telekmegosztás, telekösszevonás, telekhatár rendezés, építési ügyekben tulajdonosi hozzájárulás, építési engedélyezési eljárás, elidegenítési és terhelési tilalmak törlése, valamint a további megterheléshez való hozzájárulás megadása); (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 13. § (3) bekezdés)

36.)   Jogosult a hatáskörrel rendelkező szerv döntése alapján az elidegenítési és a vagyonhasznosítási jogügyletek megkötésére, aláírására; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 15. § a) pont)

37.)   Megköti a Közgyűlés véleményének figyelembe vételével a biztosítási szerződéseket; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 15. § b) pont)

38.)   A vagyonrendeletben foglalt feltételekkel a Gazdasági ésPénzügyi Bizottság[259] előzetes véleményének kikérését követően jogosult az Önkormányzatot terhelő kötelezettség elismerésére; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 23. §)

39.)   Hozzájárulást adhat bruttó 500.000 Ft-ot[260] meg nem haladó könyv szerinti egyedi nyilvántartási értékű eszköz értékesítéséhez vagy selejtezéséhez; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 27. § (2) bekezdés)

40.)   A Polgármesteri Hivatal útján jogosult a forgalomképes vagyon elidegenítésére és hasznosítására vonatkozó döntés végrehajtására; (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 36. § (4) bekezdés)

41.)   Gyakorolja a Közgyűlés hatásköreit a Közgyűlés megbízatásának lejárta és újjáalakulása közötti időszakban, valamint a jogszabályokban meghatározott működésképtelenné válás esetén; Ez alapján hozott döntéseiről összefoglaló tájékoztatást köteles adni a jogkör eredeti gyakorlójának annak működése ismételt megkezdését követő első ülésén. (31/2004.(XII.1.) szekszárdi ör. 44. § (1)- (2) bekezdés)

42.)   Kinevezi a Tervtanács 10 tagját a szakmai kamarák által kijelölt személyek közül a Tervtanács elnökének javaslatára, 4 éves időtartamra (11/2007. (IV.11.) szekszárdi ör. 3.§ (2) bekezdés)

43.)   Kinevezi a Tervtanács titkárát a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közül a Tervtanács elnökének javaslatára (11/2011. (IV.11.) szekszárdi ör. 3. § (3) bekezdés)

44.)   Kezdeményezheti egyes építészeti-műszaki terveknek a Tervtanács által történő véleményezését; (11/2007. (IV.11.) szekszárdi ör. 4.§ (2) bekezdés)

45.)   Engedélyezi a képviselőnek a Közgyűlés képviseletében vagy megbízásából végzett tevékenységgel összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt, szükséges költségek kifizetését;(19/2000.(IX.19.) szekszárdi ör. 4. §)

46.)   Gondoskodik Szekszárd Város Aranykönyvének vezetéséről, az Aranykönyvbe történő bejegyzésről és megfelelő körülmények közötti tárolásáról; (14/2011. (IV. 12.) önkormányzati[261] rendelet 6. § (1) bekezdés)

47.)   Átadja a „Szekszárd Város Bora” címet elnyert bortermelő részére az elismerést a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnökével, valamint a Hegyközség elnökével évente az adott évi Szent György-napi Borünnepen.(12/2009.(III.30.) szekszárdi ör. 4.§ (3) bekezdés)

48.)   Dönt a temetési segély megállapításáról; (8/2009. (III.30.) szekszárdi ör. 8.§ (1) bekezdés d) pont)

49.)   Dönt a közlekedési tanulóbérlet támogatási forma odaítéléséről (8/2009. (III.30.) szekszárdi ör. 8.§ (1) bekezdés g) pont)

50.)   Dönt az átmeneti segély, valamint gyógyszertámogatás megállapításáról; (8/2009. (III.30.) szekszárdi ör. 8.§ (1) bekezdés b-c)pont)

51.)   Megköti a természetbeni ellátás nyújtása érdekében működtetett utalványrendszerrel kapcsolatos megállapodást a beváltást biztosító kereskedelmi egységekkel és gyógyszertárral; (8/2009. (III.30.) szekszárdi ör. 17.§ (3) bekezdés)

52.)   Megköti az Önkormányzat nevében az adósságkezelési támogatás nyújtásához szükséges keret-megállapodást; (8/2009. (III.30.) szekszárdi ör. 30.§ (4) bekezdés)

53.)   Dönt díszsírhely személyre szóló adományozásáról; (9/2003.(IV.30.) szekszárdi ör. 6. § (3) bekezdés)

54.)   Előírja az útépítési érdekeltségi hozzájárulás fizetési kötelezettséget az együttműködési megállapodás megkötését követő 60 napon belül.(6/2011. (II.9.) szekszárdi ör. 3.§ (4) bekezdés)

55.)   Méltányosságból legfeljebb 12 havi kamatmentes részletfizetést, vagy legfeljebb 6 hónapra halasztást engedélyezhet az útépítési érdekeltségi hozzájárulás megfizetésére kötelezett írásbeli kérelmére. (6/2011. (II.9.) szekszárdi ör. 4.§ (2) bekezdés)

56.)   Viseli ünnepi alkalmakkor a város címerével ellátott kék vállszalagot; (37/2011. (VI. 1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés h) pontja[262])

57.)   Befogadja és a vonatkozó rendeletben foglaltak szerint elbírálja a  városi címer használatának engedélyezése, illetőleg a forgalomba hozatal céljából történő előállítása iránti kérelmet; (37/2011. (VI. 1.) önkormányzati rendelet 3. § (3)-(5) bekezdés, 6. § (2) bekezdés[263])

58.)   [264]

59.)   Dönt az 5.000 E Ft-ot meg nem haladó mértékű általános tartalék felhasználásáról, amelyről a legközelebbi Közgyűlési ülésen köteles tájékoztatást adni.; (éves költségvetési rendelet[265])

60.)   Aláírja a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret szerződést (éves költségvetési rendelet[266])

61.)   Átkonvertálja a devizában kibocsátott kötvényeket más devizára a pénzpiaci változások függvényében. A megtett intézkedéséről, a kötvénnyel történő rendelkezésről a féléves, háromnegyedéves beszámoló keretében ad tájékoztatást a Közgyűlésnek.(éves költségvetési rendelet[267])

62.)   Megköti az év közben létrejött bevételi többlet 10 %-ig az annak hasznosításával kapcsolatos szerződéseket, illetve lebonyolítja ezen mértékig a pénzügyi műveleteket. A megtett intézkedésről a következő Közgyűlésen tájékoztatást ad. (éves költségvetési rendelet[268])

63.)   Tájékoztatja a Közgyűlést, ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap a helyi önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít. (éves költségvetési rendelet[269])

64.)   Engedélyezi, hogy a költségvetési szervek saját bevételükből 200.000 Ft értékhatár feletti (ÁFA-val együtt) beruházást tervezzenek, valósítsanak meg, amelyről a költségvetési rendelet módosításakor tájékoztatást ad a Közgyűlésnek; (éves költségvetési rendelet[270])

65.)   A költségvetési rendeletben meghatározott elismert tartozásállomány elérése esetén a Közgyűlésnél kezdeményezi az önkormányzati biztos kirendelését; (éves költségvetési rendelet[271])

66.)   A helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti – Áht. rendelkezéseitől eltérő - intézkedést hozhat, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben),  amelyről a Közgyűlés legközelebbi ülésén be kell számolnia. Ebben a jogkörében az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. (éves költségvetési rendelet[272])

67.)   [273]

68.)   Tájékoztatja a Közgyűlést 30 napon belül a jegyző előkészítésében történt, a helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-változtatásáról.(éves költségvetési rendelet[274])

69.)   Rendelkezik a Polgármesteri Keretről. (éves költségvetési rendelet[275])

70.)   Ellátja a Közbeszerzési Szabályzatban részére megállapított feladatokat. (Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közbeszerzési Szabályzata)

71.)   [276]Megköti a magánberuházásban megvalósuló víziközmű tulajdonjogának átruházásáról a beruházóval a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 8. § (1) bekezdése szerinti szerződést.

 


3.  melléklet a 10/2000.(IV.17.) önkormányzati rendelethez[277]


Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok feladatai


1) Felkérésre véleményezi:

1.        a bizottságok és közgyűlés elé kerülő szerződéstervezeteket,

2.        a bizottságok azon döntéseit, amelyek tárgyában a Közgyűlés minősített többséggel dönt, továbbá

3.        hogy az előterjesztés tartalmaz-e állam-, illetőleg szolgálati titkot.

2) Véleményezi:

1.        a Közgyűlés elé kerülő önkormányzati rendelet-tervezeteket,

2.        a Közgyűlés hatáskörébe tartozó összeférhetetlenségi ügyeket,

3.        a Közgyűlés elé kerülő fegyelmi indítványokat,

4.        a Városi Rendőrkapitányság és a Tűzoltóság vezetőjének kinevezését,

5.        a Városi Rendőrkapitányság és Tűzoltóság, valamint a Katasztrófavédelmi Igazgatóság éves beszámolóját.

3) Közreműködik:

1.        az önkormányzati rendeletek hatályosulásának ellenőrzésében,

2.        a Közgyűlés hatáskörébe tartozó választások lebonyolításában,

3.        a közgyűlési határozatok hivatali végrehajtásának ellenőrzésében.

4) Lefolytatja a személyes érintettség bejelentésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása okán elrendelt ügyrendi vizsgálatot.

5) Állást foglal:

1.        az önkormányzat által indított, vagy ellene indult peres ügyekkel kapcsolatban,

2.        a közbiztonság helyi feladatainak megoldásában, közlekedésbiztonsági ügyekben.

6) Figyelemmel kíséri a város közrendjét és közbiztonságát, és ezzel összefüggésben javaslatot dolgoz ki.

7) Kapcsolatot tart a Városi Rendőrkapitánysággal, Polgárőrséggel, Tűzoltósággal, a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Bűntetésvégrehajtási Intézettel, bűnmegelőzési, közbiztonsági, közlekedésbiztonsági, tűzvédelmi és katasztrófavédelmi feladatokban, és szükség szerint egyeztet a döntéseket megelőzően.

A bűnmegelőzési, közbiztonsági közlekedésbiztonsági feladatok érdekében felveszi a kapcsolatot a közbiztonsági tevékenységet folytató vagyonvédelmi cégekkel, valamint közbiztonsági civilszervezetekkel, annak érdekében, hogy feladataikat hatékonyan tudják gyakorolni.

8)[278] Kezdeményezheti a Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok a Közgyűlés felé, hogy tevékenységének ellátása érdekében tanácsadó testületet hozzon létre.


 

 


4. sz. melléklet[279]

5. sz. melléklet[280]

6. sz. melléklet[281]


7. számú melléklet[282]

 

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatánál az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 3. §-a alapján vagyonnyilatkozat- tételi kötelezettséget megalapozó munkakörök a következők:


-                önkormányzati bizottságok nem képviselő tagjai,

-                intézményvezetők,

-                többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, felügyelő bizottsági tagjai,

-                önkormányzat által alapított közalapítványok kuratóriumi tagjai.


Az önkormányzati bizottságok nem képviselő tagjainak vagyonnyilatkozatát az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó őrzési szabályok  megfelelő alkalmazásával a képviselők vagyonnyilatkozatát is nyilvántartó Szociális és Egészségügyi Bizottság[283] tartja nyilván.


Az intézményvezetők vagyonnyilatkozatát az őket ilyen minőségben alkalmazó szervezetnél, a többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, felügyelő bizottsági tagjai vagyonnyilatkozatát az adott gazdasági társaságnál, az önkormányzat által alapított közalapítványok kuratóriumi tagjai vagyonnyilatkozatát pedig az adott közalapítványnál kell őrizni és nyilvántartani az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 11. §-ának (6) bekezdése alapján kiadott szabályzatukban foglaltak szerint.

 


1.sz. függelék[284]

 



Közgyűlési tagok névsora

 

 

 


 

1.      Ács Rezső

2.      Csillagné Szántó Polixéna

3.      Fajszi Lajos

4.      Dr. Haag Éva

5.      Dr. Hadházy Ákos

6.      Halmai Gáborné

7.      Horváth István polgármester

8.      Dr. Horváth Kálmán

9.      Ilosfai Gábor

10. Kővári László

11. Lemle Béláné

12. Máté Péter

13. Dr. Tóth Csaba Attila

14. Dr. Tóth Gyula

15. Zaják Rita

 



2. sz. függelék[285]

 

 

A nemzetiségi önkormányzat és tagjai




 

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat

 

1.      Heinek Ottó

2.      Hepp Ádám

3.      Dr. Józan-Jilling Mihály

4.      Töttős Gábor

 

 

 

 

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

 

1.      Ifj. Kovács György

2.      Kovács György

3.      Lakatos Ferenc

4.      Sárközi János József

 

 


 

3. sz. függelék[286]

4. sz. függelék[287]

5. sz. függelék[288]

 


6.  függelék a 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelethez[289]



EGYÉNI VÁLASZTÓKERÜLETEK

 

 

I. számú VÁLASZTÓKERÜLET

1. számú szavazókör: Szekszárd Zrt. Rákóczi utca 132.

Bagóvölgy, Bodzás, Bor utca, Dülő utca, Faddivölgy, Fukszvölgy, Gárdonyi Géza utca, Gulyásvölgy, Gyertyányos, Hidaspetre,  Jedlik Ányos utca, Jobbparászta, Lisztesvölgy, Lőtéri köz, Malom oldal, Mocfa, Német völgy, Palánk, Palánki hegy, Palánki út, Pásztor utca, Rákóczi utca páros 122/A-végig, Roboz Zoltán utca, Rózsamáj utca, Saul-völgy, Selyem utca, Sió utca, Sötétvölgy, Szalai völgy, Szászipuszta, Szentmiklósi út, Zápor utca, Zápor köz

2. számú szavazókör: Kadarka utcai óvoda Kadarka utca 110.

Balparászta,  Borkút, Dr. Berze Nagy János utca,  Ezerjó köz, Ezerjó utca páros 20-végig, Ezerjó utca páratlan 17-végig, Kadarka köz, Kadarka utca páros 86-végig, Kadarka utca páratlan 103-végig, Muskotály utca, Parászta utca, Rákóczi utca páros 94-120-ig, Székely Bertalan utca, Tolnai Lajos utca.

3. számú szavazókör: Garay Ált. Isk. és Af. Művészo. Int. Zrínyi utca 78.

Baka utca, Batthyány utca páros 26-44-ig, Batthyány utca 25-végig, Bólyai J. utca, Borostyán utca, Horváth Károly utca, József Attila utca, Nyár utca, Patak utca, Rákóczi utca páratlan 79-végig, Rózsa utca, Wigand János tér, Zrínyi utca páros 80-végig, Zrínyi utca páratlan 85-végig.

II. számú VÁLASZTÓKERÜLET

4. számú szavazókör: Garay Ált. Isk. és Af. Művészo. Int. Zrínyi utca 78.

Árpád utca 42-végig,  Batthyány utca 1-24-ig, Berzsenyi utca páros 12, Berzsenyi utca páratlan 23-végig, Damjanich utca páros, Damjanich utca páratlan 27-végig, Hrabovszky utca, Kapisztrán utca, Kiss János utca, Liszt Ferenc utca, Pázmány tér, Pollack Mihály utca 69-től végig, Rákóczi utca páratlan 49-77-ig, Sipos Márton, dr. Szakály Ferenc utca, Zrínyi utca páros 54-78-ig, Zrínyi utca páratlan 49-83/B-ig.

11. számú szavazókör: PTE IGY Gyakorlóiskola, Mátyás király utca 5.

Árpád utca 11-40-ig, Balassa utca, Berzsenyi utca páros 2-10/B-ig, Berzsenyi utca páratlan 1-21-ig, Csaba utca, Damjanich utca páratlan 3-25/A-ig, Mátyás király utca páros 2-64-ig, Mátyás király utca páratlan 1-55-ig, Petőfi Sándor utca, Pollack Mihály ltp., Pollack M. utca 1-68-ig, Rákóczi utca páratlan 1-47-ig, Szluha György utca, Tavasz utca, Tompa utca, Tormay Béla utca, Zrínyi utca páros 4-46-ig, Zrínyi utca páratlan 1-47-ig.

12. számú szavazókör: Szent L. Szakk. Isk. Kollégiuma, Augusz I. utca 15.

Augusz Imre utca, Kiskorzó tér, Kölcsey ltp., Liszt tér, Tinódi utca.

III. számú VÁLASZTÓKERÜLET

6. számú szavazókör: I. Béla Gimnázium Kollégiuma, Kadarka utca 29.

Bakony utca, Bikavér utca, Bottyán-hegy, Bottyán-hegyi ltp., Bükk utca, Előhegy, Előhegyi utca páros 6-végig, Esze Tamás utca páros 24-végig, Esze Tamás utca páratlan 9-végig, Ezerjó utca páros 2-18-ig, Klapka György 22-végig, Mecsek utca.

7. számú szavazókör: I. Béla Gimnázium Kollégiuma, Kadarka utca 29.

Előhegyi utca páros 2-4-ig, Előhegyi utca páratlan, Ezerjó utca páratlan 1-15-ig, Fürt utca, Kadarka ltp., Kadarka utca páros 52-80-ig, Kadarka utca páratlan 29-67-ig, Rákóczi utca páros 84-92/E-ig, Rizling utca.

8. sz. szavazókör: I. Béla Gimnázium Kollégiuma, Kadarka utca 29.

Bartók Béla utca, Cserhát utca, Illyés Gyula utca, Kodály Zoltán utca, Présház utca, Szüret utca, Tanya utca, Vendel István utca, Zöldkert utca

10. számú szavazókör: Babits M. Ált. Iskola, Kadarka utca 17.

Akácfa utca, Csapó Dániel utca, Cserfa utca, Hársfa utca, Jelky András utca, Katona József utca, Kőrösi Cs. S. páratlan 11/A-13/B-ig, Leopold Lajos utca, Létay Menyhért utca, Madách Imre utca, Nefelejcs köz, Nefelejcs utca, Semmelweis utca, Ujfalussy Imre utca.

IV. számú VÁLASZTÓKERÜLET

9. számú szavazókör: Babits M. Ált. Iskola, Kadarka utca 17.

Csonka utca, Dorogi köz, Esze Tamás utca páros 2-22-ig, Esze Tamás utca páratlan 1-7/C., Kadarka utca páros 2-50-ig, Kadarka utca páratlan 1-27-ig, Klapka Gy. ltp., Klapka Gy. utca 1-20-ig, Kossuth Lajos utca, Pince utca, Rákóczi utca páros 2-74/B-ig, Szent László utca páratlan, Táncsics Mihály köz, Táncsics Mihály utca, Vak Bottyán utca.

13. számú szavazókör: Bezerédj I. Szakképző, Szent László utca 8-12.

Benedek Apát utca, Erkel Ferenc utca, Kandó Kálmán utca, Kőrösi Cs. S. utca páros 4-32-ig, Kőrösi Csoma Sándor utca páratlan 1-11-ig, 13 és 15-végig

14. számú szavazókör: Bezerédj I. Szakképző, Szent László utca 8-12.

Hermann Ottó utca páros, Hermann Ottó utca páratlan 1-29-ig, és 35-végig.

15. sz. szavazókör: Bezerédj I. Szakképző, Szent László utca 8-12.

Fürdőház utca, Hermann Ottó utca páratlan 31-33/A-ig, Kiskadarka utca, Mérey utca, Szent László utca páros.

20. számú szavazókör: 2. sz. Óvoda, Mérey utca 37-39.

Balremete, Benedekvölgy, Bethlen Gábor utca, Bocskai köz, Bocskai utca, Bodza utca, Borzsák Endre utca, Dicenty Dezső utca, Diófa utca, Ferenc szurdik utca, Hosszúvölgy, Hosszúvölgy utca, Jobbremete, Kápolna tér, Kerékhegy, Kerékhegy utca, Remete utca, Rövidvölgy, Szücsény-szurdik.


V. számú VÁLASZTÓKERÜLET

19. számú szavazókör: Garay János Gimnázium, Szent István tér 7-9.

Babits Mihály utca, Bartina köz, Bartina utca, Bálint köz, Eszperantó pihenő, Kablár köz, Kálvin tér, Kisbödő, Kisbödő utca, Puskás Tivadar köz, Puskás Tivadar utca, Nagybödő, Nagybödő utca, Séd köz.

21. sz. szavazókör: Garay János Gimnázium, Szent István tér 7-9.

Béla tér, Béri B. Á. utca páratlan 1-19/C-ig, Bródy köz, Dózsa Gy. utca, Flórián utca, Garay udvar, Garay tér, Ibolya utca, Kálvária utca, Kilátó utca, Lehel utca, Móricz Zsigmond utca, Vincellér utca, Vörösmarty utca.

34. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Alisca utca páros 2-28-ig, Barátság utca, Bródy Sándor utca, Kurta utca.

35. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Alisca utca páros 30-42-ig, Alisca utca páratlan 9-végig, Holdfény utca, Rozsnyai Mátyás utca.

VI. számú VÁLASZTÓKERÜLET

22. számú szavazókör: Garay János Gimnázium, Szent István tér 7-9.

Csokonai utca 3-13, Jókai utca, Perczel M. utca, Szent István tér páratlan, Találka tér.

23. számú szavazókör: Garay János Gimnázium, Szent István tér 7-9.

Bezerédj utca, Halköz, Munkácsy utca, Széchenyi utca páros 2-60-ig, Széchenyi utca páratlan, Vár köz, Ybl M. ltp, Ybl M. utca.

24. sz. szavazókör: Garay János Gimnázium, Szent István tér 7-9.

Arany János utca, Bakta köz, Bem utca, Benzúr utca, Bercsényi utca, Háry János utca, Obsitos utca, Szabó Dezső utca, Dr. Szentgáli Gyula utca, Széchenyi utca páros 62-64-ig, Wesselényi utca páros

 31. sz. szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri Balogh Á. utca 89.

Allende utca, Béri Balogh Ádám utca páratlan 39-89-ig, Fáy András utca.

VII. számú VÁLASZTÓKERÜLET

5. sz. szavazókör: Garay Ált. Isk. és Af. Művészo. Int., Zrínyi utca 78.

Aranytó utca, Avar út, Bárányfok, Béketelep, Bern utca, Bogyiszlói út, Borrév, Epreskert utca, Józsefpuszta, Kendergyár, Keselyűs, Keselyűsi út, Korsófölde utca, Margaréta utca, Mátyás király utca páratlan 59-végig, és Mátyás király utca páros 68-tól végig, Nyámándpuszta, Ózsák puszta, Páskum utca, Pipacs utca, Rosner Gyula utca, Sport utca, Szarkaláb utca, Totév ipartelep, Vásártér, Wopfing utca.

16. számú szavazókör: Babits Mihály Kulturális Központ, Szent István tér 10.

Szent István tér páros, Wosinsky Mór ltp.

17. számú szavazókör: Babits Mihály Kulturális Központ, Szent István tér 10.

Bajcsy-Zsilinszky utca, Kinizsi utca, Luther tér, Mészáros Lázár utca, Toldi utca.

18. sz. szavazókör: Vendéglátó Szakképző, Hunyadi utca 7.

Ady Endre utca, Csokonai 17-végig, Holub József utca 1-4-ig és 10-20-ig, Hunyadi utca, Mikes utca.

28. számú szavazókör: Dienes V. Általános Iskola, Szent-Györgyi Albert utca 6.

Csengey Dénes utca páros 40-48., Dienes Valéria utca páratlan végig, Dr. Hadnagy Albert utca, Holub József utca 5-8-ig, Kisfaludy utca, Mattioni Eszter utca, Mészöly Miklós utca, Tartsay Vilmos lakótelep 1-29-ig, Vasvári utca páratlan 31-végig, Vasvári utca páros, Viola utca 

VIII. számú VÁLASZTÓKERÜLET

25. számú szavazókör: Wunderland Óvoda, Wesselényi utca 19.

Alkotmány utca páros 2-12-ig, Alkotmány utca páratlan 1-19-ig, Wesselényi utca páratlan


26. számú szavazókör: Wunderland Óvoda, Wesselényi utca 19.

Alkotmány utca páros 14-végig, Alkotmány utca páratlan 21/A-végig, Béri B. Á. utca páros 2-56-ig, Béri B. Á. utca páratlan 21/A-37-ig, Bezons park, Dobó utca, Vasvári utca páratlan 1-29-ig.

27. számú szavazókör: Dienes V. Általános Iskola, Szent-Györgyi Albert utca 6.

Dines Valéria utca páros, Holub József utca 9., Szent-Györgyi Albert utca 1-10-ig,


29. számú szavazókör: Dienes V. Általános Iskola, Szent-Györgyi Albert utca 6.

Barát János utca, Sárviz utca, Szent-Györgyi Albert utca 11-végig,Tartsay ipartelep, Tartsay Vilmos lakótelep 30-végig, Tartsay Vilmos utca

 30. sz. szavazókör: Dienes V. Általános Iskola, Szent-Györgyi Albert utca 6.

Alkony utca, Béri Balogh Á. utca páros 58-végig, Búzavirág utca, Csengey Dénes utca páros 58-végig, Csengey Dénes utca páratlan, Halas utca, Honvéd utca, Jácint utca, Orgona utca.

IX. számú VÁLASZTÓKERÜLET

32. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Béri Balogh Á. utca páratlan 91-végig.

33. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Alisca utca páros 44-végig, Alisca utca páratlan 1-7-ig, Cseri János utca, Május 1. utca.

36. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Bakta, Csalogány utca, Dr. Hirling Á. utca, Napfény utca, Napfény köz. 

X. számú VÁLASZTÓKERÜLET

37. számú szavazókör: Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Árok utca, Baranya-völgy, Cinege utca, Cinka, Cinka utca, Csatári utca, Csatár, Csobolyó utca, Csötönyi-völgy, Faluhely, Gesztenyés, Gyűszű-völgy, Hébér utca, Istifán gödre utca, Ivánvölgy, Kacor utca, Kalász utca, Kisbaranya, Nagybaranya, Levendula utca, Porkolábvölgy, Sárköz utca.

38. sz. szavazókör:  Baka István Általános Iskola, Béri B. Á. utca 89.

Árnyas utca, Bátaszéki út, Csap utca, Csend utca, Csopak utca, Dr. Nagy István utca, Dr. Tóth Lajos utca, Ebes utca, Ebespuszta, Gemenc utca, Kerámia utca, Kuruc utca, Lajos király utca, Magyar Sándor utca, Otthon utca, Puttonyos utca, Tüzér utca, Vadász utca, Vitéz utca.

 

39. számú szavazókör: Gyermeklánc Óvoda, Óvoda utca 5.

Almás, Barázda utca, Domb utca, Fagyöngy utca, Görögszó, Gubacor, Gurovica, Harang utca, Harmat utca, Hegyalja utca, Hollós László utca, Kertész utca, Liget utca, Lugas utca, Major utca, Mester utca, Muskátli utca, Óvoda utca, Strázsahegy, Szekér utca, Szérű utca, Szilas utca, Szilfadűlő, Szőlő köz, Szőlő utca, Szőlőhegy, Szőlőhegy utca, Szőlőhegy Újtelep, Tóth-völgy, Tüske utca, Venyige utca, Vessző utca, Völgy utca, Zengő utca, Zöldfa.



 

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének

10/2000. (IV. 17.) rendelet 7. sz. függeléke[290]

 

 

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzata

(Ügyrend és munkarend)


Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.), valamint Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzata (a továbbiakban: SZMSZ) alapján a Közgyűlés a Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) Szervezeti és Működési Szabályzatát (továbbiakban: PH SZMSZ) az alábbiakban határozza meg:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A Polgármesteri Hivatal megnevezése, címe, bélyegzői és számlája

1. §

(1)     A Hivatal  elnevezése: Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

(2)     A hivatal székhelye:               7100 Szekszárd, Béla király tér 8.

Szálkai Kirendeltség:              Szálka, Petőfi S. u. 2.

e-mail címe:                     postmaster@szekszard.hu

honlap címe:                    www.szekszard.hu

(3)     A Hivatal kör- és fejbélyegzői tartalmát és felsorolását külön szabályzat tartalmazza.

(4)     A Hivatalban használt bélyegzők lenyomatát, valamint a sorszámokkal azonosíthatóan az egyes bélyegzők használatára feljogosított személyeket, illetve szervezeti egységeket a Hivatal bélyegző-nyilvántartása tartalmazza.

(5)     A Hivatal törzsszáma:            416560-0-00

(6)     A Hivatal számlavezetője az OTP Bank Nyrt.

Költségvetési elszámolási számlaszáma: 11746005- 15733562

 

2. Hivatal jogállása, képviselete, tevékenysége

2. §

(1)   A Hivatal Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának szerve, Alapító Okiratát a Közgyűlés határozattal fogadta el. Az egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okirat az SZMSZ 8. függeléke.

a.        Az Alapító Okirat kelte: 2013. január 30.

b.        Az Alapító Okirat száma: IV. 138-1/2013.

c.        Az alapítás időpontja: 1990. 09. 30.

(2)   A Hivatal jogi személy, általános képviseletét a Jegyző látja el.

(3)   A Hivatal önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv. A Hivatal Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének döntése alapján ellátja az önkormányzat által irányított költségvetési szervek szellemi és fizikai (technikai) támogató tevékenységét, valamint a pénzügyi-, gazdasági feladatokat, ezen belül különösen a könyvelési és gazdálkodási feladatokat. A Hivatal gazdasági szervezete a Gazdasági és Informatikai Igazgatóság.

(4)   A Hivatal az alábbi az önkormányzat által irányított költségvetési szervek tekintetében látja el a kormányrendeletben meghatározott gazdasági szervezet feladatait: 1. Számú Óvoda Kindergarten, Gyermeklánc Óvoda, 2. Számú Óvoda és Bölcsőde, Városi Bölcsőde, Egészségügyi Gondnokság, Szociális Központ, Humánszolgáltató Központ.

(5)   A Hivatal állami feladatként ellátott és a szakfeladatrend szerint (szakfeladat számmal és megnevezéssel) besorolt alaptevékenységet, az alaptevékenységeket meghatározó jogszabályok megjelölését, valamint a telephelyek megnevezését az Alapító Okirat részletezi. Alaptevékenységet meghatározó jogszabályok:

a.        Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény,

b.        a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény,

c.        az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény,

d.        az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet.

(6)   Az Alapító Okiratban meghatározott tevékenységek, feladatok forrásait Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának mindenkor hatályos költségvetési rendelete tartalmazza.

(7)   A Hivatal vállalkozási feladatot nem végez, gazdasági társaságban nem vesz részt.

 

II. Fejezet

A Hivatal irányítása, vezetése

3. Polgármester

3. §

(1)     A Polgármester a Közgyűlés döntései szerint és saját önkormányzati jogkörében irányítja a Hivatalt. Önkormányzati, valamint az államigazgatási feladat- és hatásköreit a Hivatal közreműködésével látja el.

(2)     A Polgármester:

a)        a Jegyző javaslatainak figyelembevételével meghatározza a Hivatal feladatait az önkormányzat munkájának a szervezésében, a döntések előkészítésében és végrehajtásában,

b)       dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben, hatósági jogkörökben, egyes hatásköreinek a gyakorlását átruházhatja,

c)        a Jegyző javaslatára előterjesztést nyújt be a Közgyűlésnek a Hivatal belső szervezeti tagozódásának, munkarendjének, valamint ügyfélfogadási rendjének meghatározására,

d)       a hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét,

e)        gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az Alpolgármesterek  és az önkormányzati intézményvezetők tekintetében, e jogkörét írásban átruházhatja; az átruházott jogkör tovább nem delegálható,

f)        szükség szerint, de legalább évi egy alkalommal apparátusi értekezletet tart, amelyen a Jegyzővel közösen értékeli a Hivatal tevékenységét és meghatározza az elkövetkezendő időszak feladatait.

(3)     A Polgármester a költségvetési gazdálkodás körében – a közgyűlés általános vagy egyedi felhatalmazása alapján – pénzügyi kötelezettséget vállal:

a)        kizárólag polgármesteri hatáskörbe tartozik a kötelezettségvállalás

aa)   munkáltatói jogkör – a Jegyző hatáskörébe tartozó munkáltatói jogkörök kivételével – gyakorlásával összefüggésben az alkalmazási okirat aláírása,

ab)   gazdasági szerződés aláírása (gt-be, vállalkozásba, közérdekű kötelezettségvállalás stb.),

ac)   önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítésére, ingatlan vásárlására irányuló szerződés aláírása,

ad)   pénzeszközök lekötésével, hitel felvételével kapcsolatos szerződés aláírása.

b)       A Polgármester a kötelezettségvállalás jogának gyakorlásával meghatalmazhatja szabályzatban meghatározott mértékig az általa írásban felhatalmazott vezetőket.

c)        Kiadások teljesítésének, a bevétel beszedésének elrendelésére (utalványozás) a polgármester vagy az általa felhatalmazott személy jogosult.

d)       A Polgármester engedélyezi – a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság véleményének kikérése mellett – az önkormányzati intézményeknél kimutatott behajthatatlan követelések nyilvántartásból való törlését.

 

 

4. Alpolgármesterek

4. §

(1)     A Polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére megválasztott Alpolgármesterek a Polgármester irányításával látják el feladataikat.

(2)     Az Alpolgármesterek közötti feladatmegosztást a Polgármester határozza meg.

(3)     Az Alpolgármesterek a Polgármester által átruházott kiadmányozási és egyéb munkáltatói jogkörben intézkedéseket tesznek.

(4)     Az Alpolgármesterek a feladatmegosztásnak megfelelően igényelhetik az érintett osztályok közreműködését az önkormányzati ügyek előkészítése és végrehajtása során.

(5)     Az Alpolgármesterek a Polgármester távollétében ellátják mindazon feladatokat, amelyeket jogszabály a Polgármester számára megállapít.

 

 

5. Jegyző, Aljegyzők

5. §

(1)     A Jegyző, mint a Hivatal vezetője szakmailag felelős a Hivatal működéséért. Összehangolja és szervezi a Hivatal munkáját,  továbbá képviseli a Hivatalt.

(2)     Gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról, rendszeres kapcsolatot tart a Közgyűlés tisztségviselőivel, a bizottságok elnökeivel, tanácsnokkal és a képviselőkkel.

(3)     Közreműködik a bizottság, a bizottság elnöke, tanácsnok a Polgármester, az Alpolgármesterek közgyűlési előterjesztéseinek előkészítésében.

(4)     Az Aljegyzők, az igazgatóság vezetők, valamint az osztályvezetők bevonásával folyamatosan figyelemmel kíséri és ellenőrzi a Közgyűlés elé kerülő előterjesztések, határozat- és rendelet-tervezetek törvényességét.

(5)     Figyelemmel kíséri és segíti a települési nemzetiségi önkormányzatok működését.

(6)     Biztosítja a lakosság tájékoztatását a Közgyűlés működéséről, közérdekű döntéseiről, valamint a Hivatal aktuális, az állampolgárok széles körét érintő feladatairól.

(7)     Beszámol a Hivatal tevékenységéről szükség szerint a Polgármesternek, évente a Közgyűlésnek.

(8)     Részt vesz a Helyi Védelmi Bizottság munkájában.

(9)     Döntésre előkészíti a Polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket.

(10)  Szervezi az együttműködést a rendvédelmi és más szervekkel a közrend-közbiztonság fenntartása és javítása érdekében.

(11)  Gondoskodik a Hivatal működésének személyi és tárgyi feltételeiről a költségvetés által meghatározott keretek között. Meghatározza az egyes szervezeti egységek elhelyezését, az ellátott feladatok és a létszám figyelembevételével.

(12)  Gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az Aljegyzők tekintetében, gyakorolja a munkáltatói jogokat a Hivatal köztisztviselői, ügykezelői és munkavállalói tekintetében azzal, hogy a kinevezéshez, a munkaviszony létesítéséhez, a vezetői megbízáshoz és annak visszavonásához, a felmentéshez, felmondáshoz, jutalmazáshoz – a Polgármester által meghatározott körben – a Polgármester egyetértése szükséges.

(13)  Az alábbi munkáltatói jogok gyakorlását az igazgatóság vezetőkre és osztályvezetőkre ruházza át:

a) szabadság engedélyezése,

b) munkaidőben rövidebb idejű magáncélú távollét engedélyezése.

(14)  Irányítja a dolgozók szakmai továbbképzését.

(15)  Jogszabályban megállapított hatósági ügyekben hatósági jogkört gyakorol.

(16)  Hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét, meghatározza a Hivatal szervezeti egységeinek feladatait.

(17)  Vezetői értekezleteken számon kéri a Hivatal aktuális feladatainak végrehajtását; biztosítja a résztvevők számára az információcserét.

(18)  Ellátja az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásával kapcsolatban a hatáskörébe utalt feladatokat.

(19)  Gondoskodik a belső ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról, ennek keretében különösen:

a)        előkészíti az önkormányzat belső ellenőrzésének meghatározására vonatkozó testületi döntéseket,

b)       testületi jóváhagyásra előkészíti az önkormányzat éves belső ellenőrzési tervét,

c)        fogadja, értékeli a belső ellenőrzési jelentéseket, előkészíti a szükséges intézkedéseket, indokolt esetben gondoskodik ezek testületi előterjesztésre történő előkészítéséről,

d)       előkészíti a testületi előterjesztést a tárgyévre vonatkozó éves összefoglaló ellenőrzési jelentésről.

e)        megszervezi és működteti a belső ellenőrzést, biztosítja annak függetlenségét.

(20)  A Hivatal működésének és gazdálkodásának eredményessége érdekében működteti a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzési rendszert (a továbbiakban: FEUVE):

a)        Ennek keretében a FEUVE a szervezeten belül a gazdálkodásért felelős Gazdasági és Informatikai Igazgatóság által folytatott első szintű pénzügyi irányítási és ellenőrzési rendszer, amelynek működtetéséért és fejlesztéséért a Jegyző felelős.

b)       A FEUVE rendszer tartalmazza mindazon elveket, eljárásokat és belső szabályzatokat, amelyek alapján a Hivatal érvényesíti a feladatai ellátását szolgáló előirányzatokkal, létszámmal és a vagyonnal való szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás követelményeit.

(21)  Gondoskodik a kötelező statisztikai adatszolgáltatások elkészítéséről.

(22)  A Polgármester megbízása alapján képviseli az önkormányzatot.

(23)  Funkcionális ellenőrzést végez a hivatal hatósági munkáját érintően.

6. §

A Jegyzőt távollétében vagy akadályoztatása esetében az Mötv. 82. § (1) bekezdés alapján a polgármester által kinevezett aljegyzők helyettesítik, és ellátják a jegyző által meghatározott feladatokat.

III. Fejezet

A Hivatal belső szervezete

7. §

(1)   A Hivatal egységes Hivatal, belső szervezeti egységei nem jogi személyek.

(2)     A hivatal az alábbi belső szervezeti egységekre tagozódik:

a)        Polgármesteri Kabinet

b)       Jegyzői Titkárság

c)        Pályázati és Közbeszerzési Osztály

d)       Gazdasági és Informatikai Igazgatóság

da) Pénzügyi Osztály

db) Számviteli Osztály

dc) Informatikai Osztály

e)        Közigazgatási Igazgatóság

ea) Építési Osztály

eb) Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztály

ec) Önkormányzati Osztály

ed) Adó Osztály

f)        Humánszolgáltatási Igazgatóság

                fa) Szociális Osztály

                fb) Humán Osztály

g)        Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság

ga) Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály

gb) Városigazgatási és -rendészeti Osztály

gc) Gondnokság

 

(3)     Az igazgatóságokat igazgatóság-vezetők, az osztályokat a jegyző által határozatlan időre kinevezett osztályvezetők vezetik.

(4)     A hivatal engedélyezett létszám kerete: 132 álláshely.

(5)     A hivatal szervezeti egységének létszám alakulása az alábbi:

a) Polgármesteri Kabinet

4 álláshely

b) Jegyzői Titkárság

8 álláshely

c) Pályázati és Közbeszerzési Osztály

5 álláshely

d) Gazdasági és Informatikai Igazgatóság

 32 álláshely

e) Közigazgatási Igazgatóság

 28 álláshely

f) Humánszolgáltatási Igazgatóság

 15 álláshely

g) Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság

 37 álláshely

h) Szálkai Kirendeltség

3 álláshely

 

 

6. Igazgatóság-vezetők

8. §

(1)     Az egységes Hivatal belső szervezeti egysége az Igazgatóság, élén Igazgatóság-vezető áll, aki az Igazgatóság feladatainak színvonalas ellátásáról gondoskodik.

(2)     Az Igazgatóság vezetője az SZMSZ-ben, belső szabályzatokban, és munkaköri leírásában foglaltaknak megfelelően vezeti az Igazgatóságot.

(3)     Vezetői megbízását a Jegyzőtől kapja a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben főosztályvezető-helyettesi szintnek megfelelő vezetői besorolással.

(4)     Az igazgatóság-vezetője felelős az igazgatóságon belüli hatékony és célszerű munkamegosztásért, a feladatok gyors, szakszerű és törvényes ellátásáért, az eredményes munkáért.

(5)     Az igazgatóság-vezetőjének főbb, általános feladatai:

a)        az igazgatósághoz tartozó osztályok tevékenységének összehangolása, a megfelelő információáramlás biztosítása,

b)     az igazgatóság vezetőkkel, osztályvezetőkkel együttműködve a jogszabályok valamint a közgyűlési, bizottsági határozatok folyamatos figyelemmel kísérése, s ezek alapján javaslat a közgyűlési, bizottsági előterjesztések, önkormányzati rendeletek, belső szabályzatok elkészítésének vagy módosításának előkészítésére,

c)        beszámol a polgármesternek, alpolgármestereknek, a jegyzőnek, aljegyzőknek az igazgatóság, és az alárendeltségében működő osztályok munkájáról,

d)     a város fejlődéséhez szükséges külső források eredményes feltárása, a döntések előkészítésében való közreműködés, a végrehajtás koordinálása,

e)     az igazgatóság vezetőkkel, osztályvezetőkkel, javaslat egyes munkafolyamatok ésszerűsítésére, az adminisztratív terhek csökkentésére,

f)      meghatározza és ellenőrzi az igazgatóság dolgozóinak munkáját, ellenőrzi a munkaköri leírásokat, valamint azok aktualizálását,

g)     részt vesz a vezetői értekezleten, ahol tájékoztatást ad az aktuális ügyekről,

h)     gondoskodik a szakszerű ügyintézés és szabályszerű ügyiratkezelés megvalósításáról,

i)      javaslatot tesz a jegyzőnek az igazgatóság dolgozóit érintő munkáltatói intézkedéseivel kapcsolatban, valamint a személyi feltételek kialakítására,

j)      együttműködik a hivatal más igazgatóságaival,

k)     feladatkörében kapcsolatot tart az önkormányzati intézmények vezetőivel,

l)      kiadmányozási szabályzatban foglaltaknak megfelelően kiadmányozási jogot gyakorol,

m)   gyakorolja az átruházott munkáltatói jogokat

 

 

7. Osztályvezetők

9. §

(1)     Az egységes Hivatal belső szervezeti egysége az Igazgatóságok alá rendelten működő osztályok élén osztályvezető áll, aki az osztály feladatainak színvonalas ellátásáról gondoskodik.

(2)     Vezetői megbízását a jegyzőtől kapja a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői besorolással. Munkáját a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ének, belső szabályzatainak, és munkaköri leírásában foglaltaknak megfelelően végzi.

(3)     Az osztályvezető főbb általános feladatai a következők:

a)        felel a szervezeti egység egész munkájáért, annak jogszerű működéséért,

b)       felelős az osztályon belüli célszerű munkamegosztás kialakításáért, hatékony működéséért, ennek keretében meghatározza, ellenőrzi és felügyeli az irányítása alá tartozó dolgozók munkáját, munkaköri leírásba foglalja feladataikat, gondoskodik annak naprakészségéről,

c)        felelős feladatkörében az állampolgárok szakszerű, gyors, közérthető tájékoztatásáért,

d)       felelős az osztályok közötti hatékony együttműködés biztosításáért és az osztályon belüli szervezeti egységek közötti információáramlásért,

e)        a munkaidőt, ebédidőt, ügyfélfogadási időt érintő intézkedések betartásáért, ellenőrzéséért.

f)        az osztály feladatkörében a Jegyző megbízásából ellátott államigazgatási hatósági ügyek intézéséért,

g)        részt vesz a vezetői értekezleteken,

h)       szükség szerint munkamegbeszélést tart az osztály dolgozói részére,

i)         az osztályra érkező ügyiratokat szignálja,

j)         gyakorolja a részére átruházott hatósági (kiadmányozási) jogkört,

k)       gyakorolja a jegyző által átruházott munkáltatói jogkört,

l)         javaslatot tesz, véleményt mond az osztály dolgozóinak kinevezése, felmentési, áthelyezési, jutalmazási, kitüntetési, béremelési, fegyelmi és kártérítési ügyében,

m)      közreműködik az osztály megfelelő személyi feltételeinek kialakításában,

n)       együttműködik a hivatal más osztályaival,

o)       kapcsolatot tart a feladataihoz kapcsolódó intézményekkel, gazdálkodó szervekkel,

p)       közreműködik a minősítések és teljesítményértékelések elkészítésében,

q)       elkészíti az osztály dolgozóit érintő szabadságolási ütemtervet, engedélyezi az évi rendes szabadság annak megfelelő igénybevételét,

r)        ellenőrzi a jelenléti ívek vezetését, havonta jelenti a távollétek okát, időtartamát (GYED, GYES, betegség, továbbtanulás, szabadság),

s)        kezdeményezi a Jegyzőnél a megüresedett álláshelyek betöltését, javaslattal él a szakmai és egyéb feltételek meghatározására,

t)        javaslatot tesz a dolgozók továbbképzésére, egyes külön juttatások biztosítására, felmentésre vagy fegyelmi felelősségre vonásra, jutalmazásra, kitüntetésre, illetve elismerő cím adományozására,

u)       biztosítja a munkafolyamatokba épített és utólagos ellenőrzés működését,

v)       gondoskodik az osztályon a szabályszerű ügyiratkezelés megvalósításáról így különösen az ügyiratok nyilvántartásáról /iktatás/, a kézi irattár kezeléséről, a központi irattárnak történő átadásáról.

w)      gondoskodik az  információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint egyéb jogszabályok alapján az önkormányzatot és a Hivatalt érintő, feladatköréhez tartozó közérdekű adatok és információk honlapon, illetve az írott és elektronikus sajtóban történő megjelenítéséhez szükséges adatok összegyűjtéséről és azok aktualizálásáról.

 

8. Ügyintéző

10. §

(1)   A jogszabályban meghatározott hatáskörrel rendelkező ügyintéző gyakorolja a hatósági jogkörét, s ellátja mindazon egyéb feladatokat, amelyeket a jogszabályok számára előírnak.

(2)   Az ügyintéző feladata a Közgyűlés, a Polgármester és a Jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek érdemi döntésre való előkészítése, felhatalmazás esetén kiadmányozása, valamint a végrehajtás szervezése.

(3)   A kapott utasítások és határidők figyelembevételével munkaterületén felelős a Hivatal állandó és időszakos feladatainak megvalósításáért.

 

 

9. Ügykezelő

11. §

(1)   Az ügykezelő a munkaköri leírásban részére megállapított, illetve a vezető által kiadott feladatokat a kapott utasítások és határidők figyelembevételével, a jogszabályok és ügyviteli szabályok ismeretében és betartásával végzi.

(2)   Ellátja mindazokat a nem érdemi jellegű feladatokat, amellyel a munkáltatói jogkör gyakorlója megbízza.

 

 

10. Fizikai alkalmazott

12. §

(1)   Tevékenységével segíti az érdemi ügyintézői és ügyviteli feladatok ellátását.

(2)   Ellátja mindazokat a nem érdemi jellegű feladatokat, amellyel a munkáltatói jogkör gyakorlója megbízza.

 

IV. Fejezet

A Hivatal belső szervezeti egységeinek feladatai

11. Polgármesteri Kabinet

 

13. §

(1) A Kabinet az egységes Hivatalon belül osztályként működik, létszáma 4 fő.

(2) Feladata különösen:

a)        Segíti a tisztségviselők munkáját, ellátja az ezzel összefüggő szervezési, technikai és adminisztrációs feladatokat.

b)       Kapcsolattartás a képviselőkkel, az önkormányzat által alapított és felügyelt intézményekkel, társaságokkal, a helyi sajtóval, a civil szervezetekkel.

c)        Szervezi és összehangolja a nemzetközi kapcsolatokat, a testvérvárosokkal folyamatos kapcsolatot tart.

d)       Közreműködik a tisztségviselők fogadóóráinak megszervezésében és lebonyolításában.

e)        Ellátja a sajtótájékoztatók szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat.

f)         Előkészíti és lebonyolítja az önkormányzati díjak, oklevelek és elismerő címek, valamint díszoklevelek adományozását és átadását,

g)        Részt vesz, a különböző önkormányzati rendezvények, ünnepségek szervezésében, lebonyolításában.

h)       Tájékoztatja a sajtó munkatársait és a képviselőket önkormányzati és hivatali eseményekről.

i)         Felügyeli az önkormányzati kapcsolatok körében az osztályra háruló feladatokat, így különösen a tisztségviselők, a közgyűlés tagjai külföldi utazásaival kapcsolatos, továbbá a külföldi vendégek fogadásával kapcsolatos feladatokat.

j)         Koordinálja a városi rendezvényeket.

k)       Előkészíti az augusztus 20-i rendezvényen a kitüntetések átadását és koordinálja a szakmai program összeállítását.

l)          Előkészíti az „Év Rendőre” és az „Év Tűzoltója” kitüntető címek átadását,

m)      Polgármesteri rendelkezés szerint gondoskodik a polgármesteri felszólalásokhoz, beszédekhez szükséges anyagok összegyűjtéséről,

n)       Ellátja a Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának munkaszervezeti feladatait (döntések előkészítése, végrehajtás szervezése).

 

12. Jegyzői Titkárság

 

14. §

(1) A Jegyzői Titkárság, melynek létszáma  8 fő, a Hivatalon belül osztályként működik.

(2) Feladata különösen:

a)        ellenőrzési feladatain belül közreműködik a jegyző törvényességi ellenőrző tevékenységében, valamint ellátja a jegyző által meghatározott rendben a belső ellenőrzési feladatokat,

b)       humánerőforrás fejlesztéssel, képzéssel, teljesítményértékeléssel, vagyonnyilatkozattal kapcsolatos koordináló feladatokat lát el,

c)        személyzeti és munkaügyi feladatokat lát el a jegyző munkáltatói jogkörén belül a hivatali dolgozók, továbbá a polgármester munkáltatói jogkörén belül az intézmények vezetői, és a gazdasági társaságok vezetői tekintetében,

d)       jegyző, aljegyzők napi munkavégzéséhez kapcsolódó feladatok ellátása,

e)        jogilag és szakmailag ellenőrzi a döntéstervezeteket, kiadmányozásra előkészített iratokat,

f)        szakmai anyagokat és jogszabályokat véleményez,

g)        ellátja a Hivatalba érkező ügyiratok központi iktatását.

(3) A Jegyzői Titkárságon belül működik a főépítész, melynek feladatai különösen az alábbiak:

a.        A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009.(IX.15.) Korm. rendeletben foglaltak alapján:

a)    az állami főépítésszel és az érintett önkormányzatok főépítészeivel együttműködve elősegíti az illetékességi területét érintő területrendezési és településszerkezeti tervek összhangjának kialakítását,

b) folyamatosan figyelemmel kíséri a rendezési eszközök hatályosulását, tapasztalatairól évente tájékoztatást ad, és négyévente összefoglaló jelentést készít a közgyűlés részére,

c)    közreműködik a kulturális örökség védelméről szóló törvényben foglaltakkal, valamint a kulturális örökség védetté nyilvánításának részletes szabályairól szóló miniszteri rendeletben foglaltakkal kapcsolatos önkormányzati feladatok ellátásában,

d)    szakmai véleményével, állásfoglalásaival segíti a térség, illetve a település egységes táji és építészeti arculatának alakítását,

e)    közreműködik a területrendezési tervek és a településrendezési eszközök nyilvántartására, a szabályozásokon alapuló adatszolgáltatásra és az ezzel kapcsolatosan felmerülő költség megállapítására vonatkozó helyi szabályok előkészítésében,

f)     részt vesz - szükség szerint adatok szolgáltatásával - az illetékességi területére vonatkozó területi és települési információs rendszerek kialakításában és működtetésében,

g)    vezeti a helyi önkormányzati tervtanácsot,

h)    gondoskodik a helyi tervtanács nyilvántartásának vezetéséről, és abból adatokat szolgáltat az állami főépítésznek.

i)  közreműködik az Önkormányzat Étv.-ben  meghatározott építésügyi feladatainak az ellátásában.

b.        Egyéb feladatai:

a) előkészíti az emléktáblák és a közterületi műalkotások pályáztatásával, elhelyezésével, áthelyezésével, kialakításával kapcsolatos döntéseket,

b) közreműködik a városfejlesztési stratégiai programok, pályázatok elkészítésében, egyeztetésében,

c) előkészíti a vállalkozói pályázatok benyújtásához szükséges önkormányzati nyilatkozatokat,

d) részt vesz a közterek, közterületek, zöldfelületek kialakításával kapcsolatos tervezési és üzemeltetési feladatok előkészítésében, egyeztetésében,

e) szakmai szempontból véleményezi a telek-kiegészítésekkel, ingatlan-értékesítésekkel, ingatlan-vásárlással kapcsolatos ügyeket, bizottsági előterjesztéseket.

 

 

13. Pályázati és Közbeszerzési Osztály

 

15. §

 

 

(1) A Pályázati és Közbeszerzési Osztály, mely a Hivatalon belül osztályként működik. Feladata különösen:

a)        A Hivatal vezetése stratégiai jellegű döntéseinek előkészítése, tanácsadás.

b)      Együttműködik a Hivatal érintett osztályaival a stratégiai döntések előkészítése kapcsán,

c)        Hazai és Európai Uniós pályázati lehetőségek feltérképezése, a pályázatok előkészítése, pályázatírás, lemenedzselése, utánkövetése.

d)       Közbeszerzési eljárások koordinálása, lebonyolítása, lebonyolításában való részvétel, Közigazgatási Igazgatósággal együttműködve.

(2) A Pályázati és Közbeszerzési Osztály közvetlenül a jegyzőnek alárendelt osztály, létszáma 5 fő.

 

 

14. Gazdasági és Informatikai Igazgatóság

16. §

(1) A Gazdasági és Informatikai Igazgatóság létszáma 32 fő, szervezeti felépítése a következő:

Az igazgatóság élén az Igazgatóság vezető áll.

(2) Az Igazgatóságon belül az alábbi osztályok működnek:

a) Informatikai Osztály

b)  Pénzügyi Osztály

c)  Számviteli Osztály

(3) A Gazdasági és Informatikai igazgatóság feladatai különösen:

a)        Ellátja a költségvetési tervezéssel, előirányzat-felhasználással, az előirányzat-módosítással, az üzemeltetéssel, fenntartással, működtetéssel, beruházással, a vagyonhasználattal és hasznosítással, a munkaerő-gazdálkodással, a készpénzkezeléssel, a könyvvezetéssel és a beszámolási, valamint a FEUVE kötelezettséggel, az adatszolgáltatással kapcsolatos átfogó pénzügyi-gazdálkodási-számviteli feladatokat.

b)       Az önkormányzat által irányított költségvetési szervek (1. Számú Óvoda Kindergarten, Gyermeklánc Óvoda, 2. Számú Óvoda és Bölcsőde, Városi Bölcsőde, Babits Mihály Művelődési Ház és Művészetek Háza, Egészségügyi Gondnokság, Szociális Központ, Humánszolgáltató Központ) szellemi és fizikai (technikai) támogató tevékenységét, valamint a pénzügyi-, gazdasági feladatokat, ezen belül különösen a gazdálkodási, pénzügyi és könyvelési feladatokat.

c)        Előkészíti az önkormányzat pénzügyeivel, beruházásaival, az intézmények irányításával kapcsolatos döntéseket, együttműködve a társigazgatóságokkal.

d)       Végrehajtja a testületi határozatokat és rendeleteket, valamint a vonatkozó jogszabályokat.

e)        Intézi a bevételek beszedésével kapcsolatos pénzügyi teendőket, a számlakibocsátást és vezeti a bevételekhez kapcsolódó analitikus nyilvántartásokat. Adatokat szolgáltat az Igazgatóságoknak és osztályoknak.

f)        Ellátja a költségvetés végrehajtására vonatkozó kötelezettségvállalások pénzügyi teljesítését.

g)        Előkészíti a hitel igénybevételéhez szükséges dokumentációt, közreműködik a hitelszerződések előkészítésében, gondoskodik a hitelek és hitelkamatok törlesztéséről és nyilvántartásáról. Kimutatást készít a hitelállomány alakulásáról a féléves, éves beszámolóhoz, valamint a költségvetéshez. Adatot szolgáltat a hosszú lejáratú kötelezettségekből a rövid lejáratú kötelezettségekbe történő átkönyveléshez.

h)       Intézi az átmenetileg szabad pénzeszközök kamatozó betétre történő elhelyezését. Nyilvántartja az önkormányzat tulajdonában lévő értékpapírokat, illetve a vagyoni befektetéseket. Pénzügyi gyorsjelentést készít naponta a bankszámla egyenlegek alakulásáról.

i)         Ellátja a házipénztár működésével kapcsolatos feladatokat.

j)         Ellátja a munkáltatói támogatásokkal kapcsolatos pénzügyi feladatokat.

k)       Ellátja a bevallásokkal, adóigazolásokkal, jövedelemigazolásokkal kapcsolatos feladatokat.

l)         Gondoskodik a segélyeket terhelő SZJA és TB kötelezettség megállapításáról, nyilvántartásáról és annak bevallásáról.

m)      Ellátja az ÁFA-val kapcsolatos pénzügyi és nyilvántartási feladatokat. Elkészíti az ÁFA bevallásokat, gondoskodik azok befizetéséről, illetve visszaigényléséről.

n)       Gondoskodik a kifizetett segélyek alapján az önkormányzatot megillető állami támogatás lehívásáról.

o)       Gondoskodik a pályázatokon nyert támogatások lehívásáról, az ezzel kapcsolatos számlanyitási feladatokról.

p)       Végzi az Európai Uniós támogatással megvalósuló projektekhez kapcsolódó pénzügyi feladatokat és vezeti a kapcsolódó nyilvántartásokat.

q)       Tervezi a Hivatal bér- és létszám előirányzatát, beszámol annak teljesítéséről.

r)        Gondoskodik az illetmény, a bér, tiszteletdíj, megbízási díj és egyéb személyi jellegű kifizetések számfejtéséről, az ehhez kapcsolódó nyilvántartások vezetéséről, a szükséges egyeztetések elvégzéséről.

s)        Gondoskodik a Hivatal részére a Cafeteria juttatásokhoz kapcsolódó feladatokról azok nyilvántartásáról, elszámolásáról.

t)        Havonként elkészíti a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatósága által megküldött adatok alapján a bérfeladást, a kapcsolódó függő főkönyvi számlákat egyezteti.

u)       Nyilvántartást vezet a központi költségvetésből származó bevételekről és azt negyedévenként egyezteti a főkönyvi könyveléssel.

v)       Gondoskodik a főkönyvi könyvelés és a bevételekről vezetett analitikus könyvelés egyeztetéséről. Feladást készít a főkönyvi könyvelés részére negyedévenként.

w)      Elkészíti a Hivatal éves leltárát, vezeti a szükséges analitikus nyilvántartásokat.

x)        Hivatal informatikai hátterének biztosítása az Informatikai Osztály közreműködésével.

 

15. Informatikai Osztály

17. §

(1) Főbb feladatai:

a)        közgyűlési anyagküldés informatikai lebonyolítása,

b)       a közgyűlés informatikai hátterének biztosítása,

c)        rendeletek, határozatok nyilvántartása, közzétételben, kihirdetésben való közreműködés,

d)       szabályzatok közzétételében való közreműködés,

e)        szoftverfrissítések telepítése,

f)        szoftverek üzemeltetése,

g)        mentés, archiválás,

h)       közreműködés a www.szekszard.hu honlap tartalmának frissítésében,

i)         közreműködés adatszolgáltatásban,

j)         választások, népszavazások informatikai biztosítása,

k)       informatikai beszerzések szakmai előkészítése, bonyolítása,

l)         hardverhibák javítása, javíttatása,

m)      segédanyag ellátás szervezése, bonyolítása,

n)       folyamatos informatikai támogatás hivatalon belül,

o)       képviselők számítógépeinek karbantartása,

p)       Nyilvántartja az informatikai elérhetőségeket,

q)       Szálkai Kirendeltség informatikai feladatok ellátása.

(2) Az Informatikai Osztály létszáma 3 fő.



16. Pénzügyi Osztály

18. §

 

(1) Főbb feladatai:

a)        Az önkormányzati központi előirányzatok tervezési munkáinak összefogása az éves költségvetési javaslat összeállításához.

b)       Az Európai Unió Strukturális Alapjaiból és Kohéziós Alapjából származó támogatások elnyerésére kiírt pályázatok előkészítésében pénzügyi szempontból való közreműködés, éves költségvetésen belüli előirányzat kezelése.

c)        Az Önkormányzat pályázati pénzeszközeinek teljes körű összefogása. Az elnyert pályázatok nyilvántartása, a támogatási megállapodások teljesülésének figyelemmel kísérése. Az intézményi pályázatok önrész, illetve pénzügyi szempontból történő előzetes véleményezése és nyilvántartása.

cs)  Az Önkormányzat fenntartásában lévő intézmények közalkalmazottaival és az intézménnyel egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban állókkal kapcsolatos humánpolitikai feladatok ellátása (munkaügyi iratok elkészítése, nem rendszeres személyi juttatások, változó bérek számfejtése, KIR3 rendszer kezelése)

d)       A címzett- és céltámogatások igénylésében és elszámolásában való közreműködés.

e)        Az Önkormányzat költségvetési előirányzatának módosítására vonatkozó feladatra jelzés, folyamatos egyeztetés a Számviteli Osztállyal a beérkezett előlegek, illetve a felhasználások kezeléséről.

f)        Az éves költségvetési koncepcióhoz érkezett javaslatok összefogása, az erre vonatkozó előterjesztés elkészítése.

g)        Az elfogadott éves költségvetés végrehajtása érdekében az előirányzatok figyelése, módosítása, átvezetése, az előirányzatok teljesítésével kapcsolatos feladatok végrehajtása (ellenjegyzési, utalványozási, érvényesítési feladatok meghatározott szabályzat szerinti végrehajtása).

h)       A gazdálkodás helyzetéről szóló (féléves és háromnegyed éves, stb.) beszámoló elkészítésében való részvétel a központi előirányzatok tekintetében.

i)         Az év végi beszámoló összeállítása, pénzmaradvány felülvizsgálata, a kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány megállapítása, egyeztetés ellenőrzése

j)         A működési, fenntartási, felújítási és fejlesztési kiadások felhasználásával kapcsolatos jogszabályi előírások betartásának ellenőrzése (pl. Kbt., stb.).

k)       Az adósságrendezéssel kapcsolatos eljárás előkészítése.

l)         Bevételi számlák kiállítása. A szállítói számlák érkeztetése, nyilvántartása, azok fizetési határidejének folyamatos figyelemmel kísérése.

m)      A házipénztár kezelése és az ezzel kapcsolatos készpénz-gazdálkodási és nyilvántartási feladatok ellátása.

n)       A helyi nemzetiségi önkormányzatok gazdálkodásával kapcsolatos megállapodás szerinti operatív pénzügyi feladatok ellátása.

o)       Kapcsolattartás a MÁK-kal és az Állami Számvevőszékkel, kapcsolattartás az Önkormányzat könyvvizsgálójával.

p)       Részben vagy teljesen központi finanszírozású szociális ellátások havi visszaigénylése.

q)       Társadalombiztosítás köteles juttatások havi jelentése.

r)        Normatív állami hozzájárulások igénylésének összeállítása, felhasználásáról elszámolás.

s)        Az önkormányzati intézmények alapításával, átszervezésével, megszüntetésével, fenntartásával kapcsolatos pénzügyi feladatok ellátása.

t)        Az intézményi elfogadott költségvetés ellenőrzése, kezelése.

u)       Az elfogadott éves költségvetés végrehajtása során az intézményi támogatások folyósításának kezelése, ellenőrzése.

v)       Az intézményi előirányzat-módosítási kérelmek véleményezése, döntésre való előkészítése.

w)      Havi intézményi információs jelentések feldolgozása, ellenőrzése a szükséges egyeztetések elvégzése.

x)        Az intézményeket érintő közgyűlési döntések költségvetési rendeleten történő átvezetésének előkészítése a megadott határidőkre, különös tekintettel a létszámmozgásra.

y)    Az Áht.-ban előírt időpontokra a normatív állami támogatások többletigényének, illetve lemondásának előkészítése, az           évközi többlettámogatások kezelése.

z)       A közszolgálati jogviszonyban és közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottakkal kapcsolatos feladatok ellátása, ide értve az állásfoglalásokat és a konkrét ügyek intézését is.

zs) A  Klebelsberg Intézményfenntartó Központ részére átadott köznevelési intézmények működtetésével kapcsolatos pénzügyi feladatok ellátása.

 

(2) A Pénzügyi Osztály létszáma: 22 fő.

 

 

 

17. Számviteli Osztály

19. §

 

(1) Főbb feladatai:

a)       A havi zárásokat követően egyeztetés a főkönyvi adatok és az ágazati felelősök között, ennek alapján havi információs jelentés elkészítése, a jogszabályban előírt információs jelentések határidőben történő továbbítása külső szervek felé.

b)      A költségvetés végrehajtásáról szóló féléves, háromnegyed éves, illetve éves beszámoló elkészítése mind az önkormányzati, mind a MÁK felé történő rendszerben.

c)       A vevők nyilvántartása, a szállítói követelésekkel együtt, azok nyilvántartása, egyeztetése, valamint az egyéb analitikus nyilvántartások vezetése.

d)      Könyvvezetési kötelezettség ellátása.

e)       OTP ELECTRA használata külön utasítás szerinti jogosultsággal.

f)       Működési és felhalmozási célú bevételekről és kiadásokról a kettős könyvvitel rendszerében pénzforgalmi nyilvántartás vezetése.

g)       Az éves költségvetési beszámoló összeállítását megelőzően a könyvviteli mérleg és a pénzforgalmi jelentés bizonylati alátámasztására főkönyvi kivonat készítése.

h)      A mérlegben kimutatott eszközök és kötelezettségek értékének leltárral történő alátámasztása.

i)        A költségvetési szervek számlakeretében foglaltak alapján a könyvviteli számlák számának, megnevezésének és tartalmának elkészítése.

j)        A gazdálkodással összefüggő számviteli és egyéb nyilvántartások kezelése.

k)      Behajthatatlanság miatt törölt tételek rendszeres felülvizsgálata, nyilvántartás vezetése.

l)        Beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése.

m)     A számviteli rendben előírt és a Pénzügyi Osztály feladatkörébe tartozó analitikus nyilvántartások vezetése és egyeztetése, ideértve a pályázatok analitikus előírt nyilvántartását is.

n)      Az Európai Unió Strukturális Alapjaiból és Kohéziós Alapjából származó támogatások analitikus nyilvántartása, számviteli kezelése.

o)      Egyéb bevételek elszámolási számla kezelése.

p)      Túlfizetések rendezése, visszautalása tárgyú határozatok elkészítése, nyilvántartás vezetése.

q)      Számlaegyenleg-értesítők elkészítése, kiadásának koordinálása.

(2) A Számviteli Osztály létszáma: 6 fő.

 

 

18. Közigazgatási Igazgatóság

20. §

(1) A Közigazgatási Igazgatóság létszáma  28 , szervezeti felépítése az alábbi:

Az igazgatóság élén az Igazgatóság vezető áll. Az Igazgatóságon belül az alábbi osztályok működnek:

a) Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztály

b)  Építési Osztály

c)  Önkormányzati Osztály

d)  Adó Osztály

(2) A Közigazgatási Igazgatóság általános feladatai különösen:

a)        Közreműködik a szabályzatok, belső utasítások jogszerű kidolgozásában, a kifejezetten jogi szakértelmet igénylő vagy komplex feladatok előkészítésében.

b)       Ellátja az adatvédelemmel, közérdekű és a közérdekből adatok nyilvánosságával, hozzáférhetővé tételével összefüggő feladatokat.

c)        Figyelemmel kíséri az önkormányzati feladat- és hatásköröket érintő jogszabályok változásait és szükség esetén javaslatot tesz a helyi rendeletek, működés módosítására.

d)       Előkészíti az önkormányzati esélyegyenlőségi tervet és programot.

e)        Ellátja a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény  alapján a fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem benyújtásával kapcsolatos feladatokat.

f)        Részt vesz a választások, népszavazás előkészítésével, megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos Jegyzői feladatok ellátásában.

g)        Ellátja a Közgyűlés, az egyes bizottságok, a tanácsnok, a települési nemzetiségi önkormányzatok működésével kapcsolatos jogi és adminisztratív feladatokat. Ennek keretében előkészíti a Közgyűlés és a bizottságok, Városi Önkormányzati Érdekegyeztető Tanács üléseit, részt vesz az ülések lebonyolításában, az ülések jegyzőkönyvei és hozott döntések elkészítésében, továbbítja azokat az érintettek részére, részt vesz a döntések végrehajtásának szervezésében.

h)       Ellátja a hatósági bizonyítványok, kiadásával kapcsolatos feladatokat.

i)         Végzi a népesség-nyilvántartással, a hagyatéki leltározással és az anyakönyvezéssel, valamint az állampolgársági ügyekkel  kapcsolatos feladatokat.

j)         Ellátja az ipari és kereskedelmi igazgatással, kapcsolatos feladatokat,

k)       Eljár birtokháborítási ügyekben és lefolytatja, illetve végrehajtja a 2012. április 15. napján folyamatban lévő szabálysértési eljárásokat és azok végrehajtását.

l)         Szekszárd város közigazgatási területén az építéshatósági ügyek intézése, továbbá külön jogszabályban meghatározott városkörnyéki településeken a kiemelt építéshatósági ügyek intézése.

m)      Ellátja a központi adójogszabályokban és a helyi önkormányzati rendeletekben szabályozott adók, adók módjára behajtandó köztartozások megállapításával, nyilvántartásával, beszedésével, kezelésével, ellenőrzésével és méltányossági kérelmek elbírálásával kapcsolatos feladatokat. A társosztállyal napi kapcsolatot tart fenn.

 

19. Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztály

21. §

(1)     Szekszárd Megyei Jogú Város Jegyzője, mint települési jegyző, kereskedelmi hatósági, továbbá a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló 2009. évi LXXVI. törvény (továbbiakban:Szolgtv.) tekintetében a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatósági hatáskörében eljárva nyilvántartást vezet Szekszárd közigazgatási területén

a)        szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkezőkről,

b)       a kereskedőkről,

c)        a működési engedéllyel rendelkező és a bejelentett üzletekről,

d)       helyi termelői piacokról.

      Ellátja a jegyző ezen nyilvántartásokat érintő hatósági feladatait. Ezen belül intézi:

a)        a kereskedelmi (szolgáltatási) tevékenységet végzők bejelentésével, a bejegyzett adatok változásával, törlésével kapcsolatos államigazgatási hatósági ügyeket,

b)       az üzletek működési engedélyének, valamint a szálláshelyek üzemeltetési engedélyének kiadásával, módosításával, megszüntetésével kapcsolatos államigazgatási hatósági ügyeket,

c)        a helyi termelői piacok nyilvántartásba vételével, a bejegyzett adatok változásának átvezetésével kapcsolatos ügyeket.

       

(2) Szekszárd Megyei Jogú Város Jegyzője hatáskörében eljárva, Szekszárd közigazgatási területén:

a)      Intézi a telepengedélyezéssel, illetve bejelentéshez kötött ipari tevékenységet végzők nyilvántartásának vezetésével kapcsolatos hatósági feladatokat.

b)     Engedélyező hatóságként a telepengedélyeket engedélyezési eljárás lefolytatását követően kiadja és a telepeket nyilvántartásba veszi. A bejelentett változásokat átvezeti, a megszűnt telepeket törli a nyilvántartásból.

c)      Nyilvántartást vezető hatóságként a bejelentés köteles tevékenységet nyilvántartásba veszi, a bejegyzett adatok változását átvezeti, megszűnt telepeket törli a nyilvántartásból. 

d)     Kereskedelmi hatóságként, továbbá a Szolgtv. tekintetében a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóságként engedélyezi vásárok rendezését, piacok tartását, továbbá bejelentés alapján nyilvántartásba veszi bevásárlóközpontok üzemeltetését. A nyilvántartásba bejegyzett adatok változását a fenntartó bejelentés alapján vezeti át.

(3) Az (1)-(2) pontban felsorolt ipari, kereskedelmi, szálláshely-üzemeltető, szolgáltatási tevékenységet végzők, vásár, piac, és bevásárlóközpont, helyi termelő piac fenntartók vonatkozásában ellátja a jegyző hatósági ellenőrzési feladatait, az eljárások során kapcsolatot tart társhatóságokkal, szakhatóságokkal, települési jegyzőkkel, engedélyező hatóságokkal.

 

(4) Intézi a mezőgazdasági, állategészségügyi, növényvédelmi igazgatással összefüggő alábbi jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási hatósági hatásköröket:

a)     parlagfű fertőzöttség esetén közérdekű védekezés elrendelése,

b)     veszélyesnek minősített ebek tartására vonatkozó hatósági eljárás,

c)     ebösszeírás

(5) A jegyző megbízása alapján felügyeli a Polgármesteri Hivatal Szálkai Kirendeltségének működését, továbbá koordinálja a feladatok megosztását a székhelyhivatal és a kirendeltség között.

(6) A települési jegyző nevében szakhatóságként működik közre az állami adóhatóság játékterem üzemeltetési engedélyezési eljárásában.

(7) Ellátja:

a)        anyakönyvi igazgatással,

b)       hagyatéki ügyintézéssel,

c)        címnyilvántartás vezetésével, karbantartásával,

d)       birtokvitás ügyekkel,

e)        a 2012. április 15. napján folyamatban levő szabálysértési eljárások lefolytatásával, ill. azok végrehajtásával kapcsolatos feladatokat

f)        az állatok tartásával, védelmével kapcsolatos jogszabályban foglaltak megszegéséből adódó feladatokat

g)        az országgyűlési, önkormányzati, európai parlamenti választások, helyi és országos népszavazás lebonyolítása.

h)       A KSH felé történő adatszolgáltatási teendőket, a népszámlálással,

i)         A bírósági ülnökök választásával,

j)         A hatósági tanú biztosításával,

k)       A közterületek nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat.

(8) Az osztály ügyfélszolgálati feladatai:

a)        Hatósági bizonyítványok, igazolások kiállítása,

b)       Marhalevelek kiállítása,

c)        Átveszi a talált tárgyakat, erről jegyzőkönyvet vesz fel,

d)       Ellátja a TakarNet hálózat adatainak lekérdezésével és – az ezzel összefüggő – nyilvántartás vezetésével      kapcsolatos feladatokat.

e)        Elvégzi a hirdetmények kifüggesztésével, visszaküldésével kapcsolatos feladatokat.

f)        Elvégzi a gázközmű hozzájárulások igazolását.

g)        Ellátja a lakásépítéssel, vásárlással összefüggésben szociálpolitikai támogatást igénylő családok részére a      jogszabály szerint szükséges igazolások kiadásával kapcsolatos feladatokat,

h)       Vezeti a Tolna Megye területén működő ingatlan közvetítők, valamint ingatlan vagyon becslők és közvetítők              névjegyzékét.

i)         Ellátja a vadkárral kapcsolatos, hatáskörébe utalt feladatokat.

k)       Ellátja az ügyfelek általános tájékoztatását, útbaigazítását.

l)         3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművet, autóbuszt üzemeltető tulajdonos székhely, telephely cím    járműnyilvántartásba történő bejegyzéséhez szükséges hatósági bizonyítványt állít ki.

 

(9) Ellátja a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) kormányrendeletben meghatározott feladatokat.

(10) Az Osztály létszáma: 10 fő.

 

20. Építési Osztály

22. §

(1)     Közreműködik a terület- és településrendezési tervek nyilvántartására, a tervi szabályozáson alapuló adatszolgáltatásra vonatkozó helyi szabályok kialakításában.

(2)     Részt vesz – szükség szerint együttműködve – az illetékességi területére vonatkozó területi és települési információs rendszerek kialakításában és működésében.

(3)     Együttműködik az illetékes földhivatallal, az építésügyi nyilvántartást vezető és alkalmazó intézményekkel és az építésügyi eljárásokban érintett szakhatóságokkal.

(4)     Közreműködik az osztály hatáskörét érintő rendelet-tervezetek és szabályzatok előkészítésében.

(5)     Ellátja a TakarNet hálózat adatainak lekérdezésével és – az ezzel összefüggő – nyilvántartás vezetésével kapcsolatos feladatokat.

(6)     Ellátja az építésügyi hatósági engedélyezési eljárással kapcsolatos feladat- és hatásköröket Szekszárdon és az illetékességi területen belül:

Elbírálja:

a) az építési engedély kérelmeket,

b) a használatbavételi engedély kérelmeket,

c) a fennmaradási engedély kérelmeket,

d) a bontási engedély kérelmeket,

e) engedély hatályának meghosszabbítása iránti kérelmeket,

f) jogutódlás tudomásulvételi kérelmeket,

g)  használatbavétel tudomásulvételi kérelmeket,

h) hatósági bizonyítvány kiállítása iránti kérelmeket,

i) az országos építési követelményektől való eltérés engedélyezési kérelmeket,

j)  építésügyi hatósági szolgáltatás iránti kérelmeket,

k) elvégzi a telekalakítási és építési tilalmak elrendelésével, illetve feloldásával kapcsolatos feladatokat,

l)  építésügyi hatósági ellenőrzést végez,

m) építésügyi bírságot szab ki,

n) szakhatóságként közreműködik más hatóságok engedélyezési eljárásaiban,

o) a belterületi határváltozási ügyekben – a főépítész bevonásával – eljár: előkészíti a megállapodásokat és gondoskodik az ingatlan-nyilvántartási átvezettetésről,

p) műszaki tervtárat tart fenn,

q) közreműködik a város honlapja építésügyi hatóságot érintő tartalmának karbantartásában, aktualizálásában,

r) véleményezi az illetékességi területén a településrendezési terveket, a helyi építési szabályzatokat.

(7) Az Osztály létszáma: 5 fő.

 

 

21. Önkormányzati Osztály

23. §

(1)     Ellátja a közgyűlés, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság, a Humán Bizottság, valamint a tanácsnok, a polgármester, az alpolgármesterek és a jegyző tevékenységével kapcsolatos szervezési, jogi és ügyviteli teendők irányítását.

(2)     Közreműködik a bizottságok, a tanácsnok és a közgyűlés munkájának előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos szakfeladatok ellátásában.

(3)     Gondoskodik a közgyűlési és bizottsági meghívók és előterjesztések kiküldéséről, az ülések jegyzőkönyveinek elkészítéséről, megőrzéséről, a határozatoknak és a jegyzőkönyvi kivonatoknak az érdekeltek részére történő megküldéséről.

(4)     Vizsgálja a közgyűlési előterjesztéseket, határozati javaslatokat, a határozatok végrehajtását és az azokra leadott jelentéseket, a törvényesség, továbbá a Szervezeti és Működési Szabályzatban előírt követelmények szempontjából.

(5)     Gondoskodik a közgyűlés lejárt határidejű határozatairól szóló jelentések összegyűjtéséről és továbbításáról.

(6)     Közreműködik a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, illetve a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkájával kapcsolatos feladatok ellátásában.

(7)     Ellátja az ideiglenes bizottságok, valamint a Városi Önkormányzati Érdekegyeztető Tanács üléseivel, illetve a hozott döntésekkel kapcsolatos feladatokat.

(8)     Előkészíti a rendelet-tervezeteket, belső szabályzatokat, folyamatosan vizsgálja a rendeletek érvényességét, hatályosulását.

(9)     Gondoskodik a rendeletek kihirdetéséről,

(10)  A biztonságos jogalkalmazás érdekében jogi felvilágosító munkát végez a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzat intézményeiben,

(11)  A jegyző utasítása alapján közreműködik az igazgatóságok hatósági ügyintézése törvényességének vizsgálatában,

(12)  Figyelemmel kíséri a részben vagy egészben önkormányzati tulajdonban levő gazdasági társaságok működését és naprakészen nyilvántartja ezek - a tulajdonos önkormányzatot érintő - dokumentumait,

(13)  Előkészíti a részben vagy egészben önkormányzati tulajdonában levő gazdasági társaságok közgyűlési, bizottsági döntést igénylő előterjesztéseit, ennek keretében szükség szerint együttműködik a Gazdasági és Informatikai Igazgatósággal,

(14)  Előkészíti döntésre azokat a hatósági ügyeket, melyben a jegyző a kiadmányozás jogát fenntartotta

(15)  Ellátja a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény  alapján a fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelem benyújtásával kapcsolatos feladatokat,

(16)  Segíti a személyzeti munkát, elkészíti a munkáltatói igazolásokat, előkészíti a hivatali dolgozók fizetési előlegének engedélyezését,

(17)  Vezeti és őrzi a hivatal dolgozóinak, valamint az intézményvezetőknek a szabadság nyilvántartását,

(18)  Részt vesz a vagyonnyilatkozatok kezelésével kapcsolatos feladatok ellátásában

(19)  Előkészíti az önkormányzati esélyegyenlőségi tervet és programot,

(20)  Döntésre előkészíti a helyi szabályzatokban, és rendeletekben meghatározott munkáltatói támogatás iránti kérelmeket,

(21)  Gondoskodik az önkormányzat által megkötött társulási megállapodások felülvizsgálatáról, aktualizálásáról,

(22)  Gondoskodik az önkormányzati intézmények alapító okiratainak előkészítéséről, az alapító okiratok módosításáról, együttműködve a társigazgatóságokkal

(23)  Előkészíti döntésre a városi címer, valamint a „Szekszárd” név használatának engedélyezését.

(24)  Az Osztály létszáma: 5 fő.

22. Adó Osztály

24. §

(1) Az Adó Osztály feladatköre különösen:

a)        az önkormányzat által bevezetett helyi adók évenkénti felülvizsgálata,

b)       közgyűlés tájékoztatása az I-III. negyedéves adóbevételekről,

c)        közgyűlési beszámoló az éves adóbevételek teljesítéséről,

d)       negyedéves, féléves, illetve éves zárások elkészítése, adatszolgáltatás a Magyar Államkincstár és az önkormányzati költségvetés részére,

e)        adóerő-képesség felülvizsgálata az előírt időszakokban, jelentése az önkormányzati költségvetés részére az állami támogatás módosításához,

f)        adókövetelések értékelése, jelentése a az önkormányzati költségvetés részére,

g)        honlapon adóhírek, adóbevallások, közérdekű információk megjelentetése,

h)       folyamatos adózói tájékoztatás az E-ADO használatáról.

(2) Adóügyintézői feladatok területén:

a.        az adózók nyilvántartásának folyamatos vezetése,

b.        a beérkezett ügyiratok határidőre történő elintézése,

c.        az adóalanyok helyi iparűzési adó, vállalkozók kommunális adója, idegenforgalmi adó, gépjárműadó, építményadó, telekadó  kivetési iratainak kezelése,

d.        a benyújtott bevallások, bejelentkezések felülvizsgálata, határozatok elkészítése, postázása,

e.        a bevallásban közölt adatok javítása esetén az adózók értesítése,

f.         felhívás kibocsátása adóbevallás, bejelentkezés benyújtására,

g.        a törvényben és a helyi adórendeletben biztosított kedvezmények, mentességek elszámolása,

h.        az adókötelezettség megállapításához – szükség esetén – társhatóságok megkeresése,

i.         a központi adatszolgáltatást követően az éves gépjárműadó kötelezettség megállapítása, illetve a havi adatszolgáltatást követően az adókötelezettséget érintő változás átvezetése, határozat elkészítése, kézbesítése az érintett részére,

j.         adótörlésre, illetve fizetési könnyítésre irányuló kérelmek döntésre előkészítése, elbírálás után a határozat elkészítése, kézbesítése,

k.        féléves, éves adókötelezettség teljesítésére a fizetési felhívások elkészítése, postázása,

l.         más adóhatóságok megkeresésére a feladatkörében tartozó ügyekben adatszolgáltatás teljesítése,

m.      fellebbezések II. fokra való felterjesztése,

n.        az önkormányzat bevételeinek folyamatos biztosítása, illetve növelése érdekében jogszabályban meghatározott végrehajtási feladatok ellátása: hatósági átutalás megbízás kibocsátása, munkabér, egyéb járandóság letiltása, ingó, - ingatlan végrehajtás,

o.        behajthatatlan tartozások esetén nemleges foglalási jegyzőkönyv felvétele, a behajthatatlan követelések nyilvántartásába felvezetése

p.       egyéb adók (díjak) kezelése: termőföld bérbeadás jövedelemadója, talajterhelési díj bevallások feldolgozása,

q.        adók módjára behajtandó köztartozások kezelése: pénzbírság, helyszíni bírság, közigazgatási bírság, és mindaz, amit külön jogszabály adók módjára rendel behajtani,

r.         hatósági bizonyítványok kiállítása.

(3) Adóellenőri feladatok területén:

a.        a kijelölt adóalanyoknál az adóellenőrzés lefolytatása,

b.        szükség szerint a helyszíni ellenőrzés lefolytatása, megállapítások írásba foglalása, a jegyzőkönyv az érintetteknek történő kézbesítése,

c.        határozatok kibocsátása a megállapított adóhiányról, adóbírságról, késedelmi pótlékról,

d.        az adókötelezettség megállapítására adatgyűjtés elvégzése, tájékoztatás kérése végett a társhatóságok megkeresése,

e.        a felszámolási eljárás alá kerülő adózókkal esetében a hitelezői igény benyújtása, kapcsolattartás a kijelölt felszámoló biztossal.

(4) Könyvelői feladatok területén:

a.        a beérkezett befizetések könyvelése a megfelelő adószámlákra,

b.        a befizetések könyvelése a Forrás SQL programban

c.        a nem azonosítható befizetések átfutó nyilvántartásba helyezése, majd rendezése,

d.        számlakivonat nyilvántartás vezetése,

e.        befizetési lapok megrendelése,

f.         a fizetési kedvezmények átvezetése az adózó számláján, részletfizetési kedvezmény, fizetési halasztás esetén a teljesítés figyelemmel követése,

g.        túlfizetések, téves befizetések esetén a visszautalásra a Gazdálkodási Szabályzat az irányadó,

h.        éves zárás előtt elévült tételek ellenőrzése, átvezetése.

(5) Az Osztály létszáma: 7 fő.

 

23. Humánszolgáltatási Igazgatóság

25. §

(1)     Humánszolgáltatási Igazgatóság  létszáma 15 fő.

(2) Az Igazgatóságon belül az alábbi osztályok működnek:

a) Szociális Osztály,

b) Humán Osztály.

 

24. Szociális Osztály

26. §

 

(1) Szociális Osztály feladatai:

a)        Közreműködik a közhasznú és szociális foglalkoztatás szervezésében.

b)       Szervezi az egészségügyi alapellátás önkormányzati feladatainak megoldását, és elkészíti az ezzel kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket.

c)        Koordinálja a szociális, valamint az egészségügyi intézmények szakmai tevékenységét.

d)       Ellátja az 1993. évi III. törvény alapján a hatáskörébe utalt feladatokat, továbbá a helyi rendeletben szabályozott feladatokat.

e)        Közreműködik a Szociális Osztály hatáskörét érintő rendelet tervezetek és szabályzatok előkészítésében

f)        Ellátja a Szociális Osztályba érkező ügyiratok iktatását

g)        Előkészíti és koordinálja a Szociális- és Egészségügyi Bizottság üléseit, elkészíti jegyzőkönyveit

h)       Előkészíti az Esély a díjhátralékosokért Alapítvány elé kerülő kérelmeket, ellátja az alapítvány adminisztratív feladatait (jegyzőkönyv készítés, meghívó)

i)         Ellátja a szociális lakások bérbeadásával kapcsolatos előkészítő feladatokat

j)         Közreműködik a közgyűlés munkájának előkészítésében, döntései végrehajtásával kapcsolatos szakfeladatok ellátásában

(2) Polgármester feladat- és hatáskörben eljárva előkészíti és végrehajtja az:

a)        Átmeneti segélyezés (pénz, vásárlási utalvány, gyógyszerutalvány),

b)       Közlekedési tanulóbérlet támogatás,

c)        Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás,

d)       Köztemetés,

e)        Temetési segély

megállapításával és felülvizsgálatával kapcsolatos ügyeket.

(3)  Jegyzői feladat- és hatáskörben eljárva előkészíti és végrehajtja az:

a)        Aktív korúak rendszeres szociális segélye,

b)       Rendszeres szociális segély – egészségkárosodottak

c)        Közgyógyellátás (méltányos)

d)       Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

e)        Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

f)        Halmozottan hátrányos helyzetűek nyilvántartása

g)        Óvodáztatási támogatás

h)       Lakásfenntartási támogatás

megállapításával és felülvizsgálatával kapcsolatos ügyeket.

(4) Szociális és Egészségügyi Bizottság hatáskörében eljárva előkészíti és végrehajtja:

a)        Adósságkezelés

b)       Ápolási díj (méltányos)

c)        Önkormányzati lakbértámogatás

d)       Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

megállapításával és felülvizsgálatával kapcsolatos ügyeket.

 

(5) Az Osztály létszáma: 9 fő.

 

25. Humán Osztály

27. §

(1)    Segíti a Humán Bizottság munkáját.

(2)     Az elfogadott munkaterv szerint, illetve a beérkező kérelmek alapján az osztályvezető a bizottsági elnök egyeztetésével gondoskodik a bizottsági előterjesztések elkészítésről.

(3)     Közneveléssel kapcsolatos helyi irányítási és ellenőrzési feladatok tekintetében:

a)        Elkészíti az Önkormányzat által fenntartott köznevelési intézmények létesítésével, fenntartásával, megszüntetésével kapcsolatos közgyűlési döntéseket, különös tekintettel a működéshez, fejlesztéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítására.

b)       Az osztály közreműködik a köznevelés-fejlesztési terv, intézkedési terv véleményezésében.

c)        Kapcsolatot tart a köznevelési szakértőkkel.

d)       Előkészíti az óvodai beíratást, az indítható óvodai csoportok számára javaslatot tesz, figyelemmel a város egész területére.

e)        Ellátja az Önkormányzat által fenntartott köznevelési intézmények intézményvezetői állásainak betöltésével kapcsolatos feladatokat.

f)        Ellátja az önkormányzatok társulásával, az intézmények összevonásával kapcsolatos teendőket.

g)        Az intézményekről készített legfontosabb adatokat, statisztikát, munkaterveket, intézményi beszámolókat összegyűjti és elemzi.

h)       Közreműködik az óvodák házirendjének, Szervezeti és Működési Szabályzatának, pedagógiai programjának ellenőrzésében.

i)         Ellátja az intézmények elnevezésével kapcsolatos előkészítő feladatokat, valamint az intézményi alapító okiratok módosításával összefüggő teendőket.

j)         Ellátja a Humán Bizottság különböző kereteire beérkezett pályázatok elbírálásával kapcsolatos előkészítő feladatokat.

k)       Nevelési évenként értékeli az Önkormányzat által fenntartott köznevelési intézmények  munkáját.

l)         Közreműködik a város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának koordinálói munkájában, pályázatírásban, elszámolásban.

(4)     Közreműködik az intézményekkel kapcsolatos jegyzői hatáskör gyakorlásában:

a)        Előkészíti az óvodai felvételekkel kapcsolatos kérelmeket.

b)       Előkészíti az óvodai felvételi ügyekben hozott határozatok ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket.

c)        A köznevelés információs rendszere (KIR)  felé adatot szolgáltat, jelentést készít.

d)       A gyermekbalesetekről összesítő jelentést készít.

e)        Közérdekű bejelentéseket, panaszokat vizsgál.

(5)     Közművelődési, közgyűjteményi és művészeti tevékenységekkel kapcsolatos helyi irányítási feladatok tekintetében:

a)        Előkészíti a közművelődési és művészeti intézmények létesítésével, fenntartásával és megszüntetésével kapcsolatos közgyűlési döntéseket.

b)       Közreműködik a város közművelődési koncepciójának, civil koncepciójának elkészítésében, végrehajtásában.

c)        Kapcsolatot tart a szakértőkkel és a Képző- és Iparművészeti Lektorátussal.

d)       Közreműködik a közművelődési intézmények működésének segítésében és törvényességének vizsgálatában, ellenőrzésében, értékelésében.

e)        Ellátja a közművelődési intézményvezetői állás nyilvános pályázat útján történő betöltésével kapcsolatos feladatokat.

f)        Segíti a hivatásos és amatőr művészeket, művészeti csoportokat, szükség esetén közreműködik a városi kulturális rendezvények lebonyolításában.

g)        Kapcsolatot tart a kulturális és civil szervezetekkel, művelődő közösségekkel. Felkérésre részt vesz a munkájuk értékelésében és ellenőrzésében..

h)       Közreműködik a Szekszárd Város Aranykönyvének Szerkesztő Bizottsága munkájának koordinálásában.

i)         Testneveléssel és sporttal kapcsolatos helyi irányítási feladatokat végez:

j)         Közreműködik a városi sporttevékenység összehangolásában, valamint a helyi testnevelési és sportfeladatok meghatározásában.

k)       Segíti a város területén működő testnevelési, diák- és szabadidősport, valamint természetjáró szervezetek, sportegyesületek, sportkörök tevékenységét.

l)         Segíti a város területén működő diáksport, valamint a sportági szakszövetségek működését.

m)      Évente elkészíti a városi sportra vonatkozó versenynaptárt és szabadidős programok tervét, figyelemmel kíséri és igazolja a költségvetési rendeletben e célra biztosított keret felhasználását. Kapcsolatot tart a támogatókkal.

n)       Részt vesz a sportesemények megszervezésében és szükség szerint a koordinálásában.

o)       Ellátja a sport információs adatszolgáltatással összefüggő városi feladatokat.

p)       Közreműködik a sportkoncepció kidolgozásában, megvalósulásában

q)       Kapcsolatot tart a sportszervezetekkel, felkérésre részt vesz munkájuk értékelésében és ellenőrzésében

(6)     Ifjúsági ügyekkel kapcsolatos feladatai:

a.        Koordinálja a településen élő és tanuló gyermekek és fiatalok érdekében végzett munkát.

b.        Segíti és koordinálja a városban működő diákönkormányzatokat, valamint a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat munkáját,

c.        Segíti és koordinálja a Szekszárdi Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum munkáját,

d.        Segíti és ellenőrzi a gyermek- és ifjúsági, ezen belül a diák érdekképviseleti és érdekvédelmi jogosítványok megvalósulását.

e.        Közreműködik az ifjúsági koncepció kidolgozásában, megvalósulásában.

f.         Segítséget nyújt az iskolából kimaradó tankötelesek más – képességeiknek, lehetőségüknek megfelelő – intézményben történő elhelyezésében.

g.        Állandó kapcsolatot tart fenn az ifjúsági szervezetekkel.

(7) Az Osztály létszáma: 5 fő.

 

26. Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság

28. §

(1) A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság létszáma 37 fő.

(2) Az Igazgatóságon belül az alábbi szervezeti egységek működnek:

a) Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály

b) Városigazgatási és -rendészeti Osztály

c) Gondnokság

 (3) A Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság feladatai különösen:

a)        Az Igazgatóság feladata a városstratégia előkészítése, a fejlesztések és beruházások rendszerbe szervezése, a városfejlesztési feladatok végrehajtása és folyamatos ellenőrzése, a szükséges intézkedések kidolgozása az igazgatósághoz tartozó osztályok közreműködésével.

b)       Városüzemeltetési tevékenysége során ellátja a városüzemeltetéssel és fenntartással kapcsolatos önkormányzati kötelező és önként vállalt feladatok elvégzését és elvégeztetését a Közgyűlés által évente elfogadott költségvetésben biztosított előirányzatok felhasználásával.

c)        Szakmai kapcsolatot tart a várospolitika, városstratégia kialakításáért, megvalósításáért felelős vezetők, képviselők és a Közgyűlés bizottságai között

d)       Közreműködik a városüzemeltetéssel, a közlekedéssel, a kommunális, vízügyi, energiaügyi igazgatással kapcsolatos feladatok ellátásában, továbbá ellátja a Jegyző, Polgármester hatáskörébe utalt, az igazgatóság feladatkörébe tartozó feladatokat.

e)        Közgyűlési jóváhagyásra előkészíti a tömegközlekedéssel kapcsolatban a menetrendváltozásokat, a tömegközlekedési járatok útvonalát és megállóhelyeit, részt vesz a helyi tömegközlekedés kialakításának, változtatásának előkészítésében.

f)        Ellátja a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság kapcsolatos ügyviteli feladatokat, gondoskodik a bizottsági, valamint közgyűlési előterjesztések elkészítéséről,

g)        Ellátja a TakarNet hálózat adatainak lekérdezésével és – az ezzel összefüggő – nyilvántartás vezetésével kapcsolatos feladatokat.

 

27. Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály

29. §

(1) Az Osztály ellátja a:

a)        városüzemeltetés éves költségvetési tervezetének elkészítésével kapcsolatos teendőket, melynek során egyeztet a választókörzetek képviselőivel, valamint figyelembe veszi és műszaki szükségesség alapján rangsorolja a lakossági igényeket,

b)       városüzemeltetéssel és fenntartással kapcsolatos feladatai során elvégzi a szükséges műszaki ellenőri tevékenységet, valamint a Közgyűlés részére negyedévente tájékoztatót készít az előirányzatok felhasználásáról.

c)        kommunális ellátási hatásköröket,

d)       közlekedésügyi feladatokat (útigazgatási, közlekedés-szerezési, útellenőri, útfelügyelői tevékenységet),

e)        vízügyi hatásköröket (vízügyi igazgatási tevékenység),

f)        városüzemeltetési tevékenységgel összefüggő, kötelezően előírt nyilvántartások vezetését és eleget tesz az ezzel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeinek,

g)        városüzemeltetési feladatkörrel összefüggő bizottsági hatáskörökbe tartozó hatósági és egyéb ügyekben a döntés előkészítési, végrehajtási feladatokat, melyek döntő többsége a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság tevékenységi körét érinti,

h)       városüzemeltetéssel kapcsolatos vis maior feladatokat,

i)         önkormányzat kezelésében lévő utak-, hidak és a saját használatú utak igazgatását,

j)         önkormányzati kezelésben lévő utak-, hidak közlekedés- forgalomtechnikai feladatait,

k)       helyi vízrendezési és vízkár-elhárítási feladatokat, az ár- és belvíz elleni védekezést,

l)         a szúnyoggyérítéssel és rágcsálómentesítéssel kapcsolatos önkormányzati feladatokat,

m)      a főkertészi feladatokat,

n)       önkormányzati tulajdonú közterületek alatti esetleges üreg, pinceleszakadások megszüntetését,

o)       nem önkormányzati beruházások kapcsán felmerülő kiadmányozási jogkörébe tartozó közlekedésügyi és vízügyi feladatokat. E tekintetben folyamatosan figyelemmel kíséri  és a szükséges mértékben közreműködik azok megvalósításában, valamint részt vesz a  beruházások átadás-átvételében.

p)       közhasznú és közcélú munkások munkaszervezési teendőit,

q)       a beruházások éves költségvetési tervezetének elkészítésével kapcsolatos teendőket,

r)        ágazati beruházási programok előkészítését,

s)        közműfejlesztési tervek összehangolását,

t)        elfogadott költségvetésben biztosított előirányzatok felhasználásával a beruházások lebonyolítását az önkormányzati intézmények, a hatósági kötelezések, az út- és közműfejlesztések, a partfal - veszély elhárítás és támfalépítések, a vízrendezések, a közvilágítás és hírközlés, az informatika, valamint a környezetvédelmi alap tekintetében. Ezzel kapcsolatban elvégzi a szükséges műszaki ellenőri tevékenységet, valamint a Közgyűlés részére negyedévente tájékoztatót készít az előirányzatok felhasználásáról.

u)       tevékenységi körével összefüggő, kötelezően előírt nyilvántartások vezetését és eleget tesz az ezzel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeinek,

v)       beruházási feladatkörrel összefüggő bizottsági hatáskörökbe tartozó hatósági és egyéb ügyekben a döntés előkészítési, végrehajtási feladatokat, melyek döntő többsége a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság tevékenységi körét érinti,

w)      polgárvédelemmel kapcsolatos feladatokat, melynek során szoros kapcsolatos tart fenn a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal,

x)        energetikusi feladatokat, melyen belül elvégzi a:

 

xa) panelprogram lebonyolítását,

xb) a közvilágítási berendezések, fogyasztási helyek létesítését, közüzemi szerződések megkötését, üzemeltetését és ellenőrzését,

xc) önkormányzati, hírközlési adatátviteli rendszer fejlesztését,

xd) villamos energia liberalizációjából adódó feladatokat,

xe) intézmények energiagazdálkodásának segítését,

xf) város területén lévő közműfejlesztési tevékenység összehangolását, valamint a közműszolgáltatókkal történő kapcsolattartást.

xg) város energiafejlesztési és hírközlési hálózat fejlesztési programjának kidolgozásában és végrehajtásában történő közreműködést.

 

(2) Kiadmányozási jogkörben az osztály eljár:

a)        ásott, fúrt kutak első vízadó rétegig történő vízjogi létesítési és üzemeltetési engedélyek kiadásában,

b)       fakivágási,

c)        útügyi igazgatási (közterület-felbontás, útcsatlakozás, gk. bejárók létesítése, közút alatti, vagy feletti nem közlekedés célú építmény elhelyezése, közlekedési hatósági ügyekben útkezelői nyilatkozatok),

d)       víz-, szennyvíz-, csapadékvíz hálózatok létesítésével kapcsolatos tulajdonosi,

e)        csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos kezelői, üzemeltetői

hozzájárulások megadásában.

(3) Eljár a városüzemeltetési tevékenységgel összefüggő kérelmekben és ügyekben.

(4) Közreműködik továbbá a:

a)        városüzemeltetés feladatkörét érintő, valamint az út- és közműberuházásokkal kapcsolatos pályázati és közbeszerzési előkészítő munkák elvégzésében és szükség szerint ellátja azok lebonyolítását. Ennek során műszaki ellenőri tevékenységet végez,

b)       bizottságok és a közgyűlés munkájának előkészítésével, végrehajtásával kapcsolatos városüzemeltetési szakfeladatok ellátásában,

c)        városüzemeltetés hatáskörét érintő rendelet-tervezetek és szabályzatok előkészítésében, melynek során szorosan  együttműködik a Közigazgatási Igazgatósággal,

d)       közmunkaprogram pályázatok elkészítésében és lebonyolításában,

e)        ágazati beruházási programok előkészítésében,

f)        közműfejlesztési tevékenységek összehangolásában ,

g)        köztisztaságra vonatkozó jogszabályok betartásának ellenőrzésében,

(5) Az Osztály létszáma: 11 fő.

 

 

28. Városigazgatási és -rendészeti Osztály

30. §

(1) Az Osztály feladatai különösen:

a)        A közterület jogszerű használatával, a közterületen folytatott engedélyhez, illetve útkezelői hozzájáruláshoz kötött tevékenység szabályszerűségének ellenőrzése,

b)       A közterület rendjére és tisztaságára vonatkozó jogszabály által tiltott tevékenységek megelőzése, megakadályozása, megszorítása, megszüntetése, illetve szankcionálása.

(2) Az Osztály közreműködik:

a)        közterület, az épített és természeti környezet védelmében közrend, közbiztonság védelmében.

 

(3) Az Osztály ellátja:

a)        a vásárok, piacok, működtetésével, kapcsolatos feladatokat, előkészíti az ehhez szükséges önkormányzati döntéseket,

b)       közterület felügyeleti tevékenységet az 1999. évi LXIII. törvény, a helyszíni bírságolással kapcsolatos feladatokat a 2012. évi II. törvény  alapján

c)        döntésre előkészíti a Közgyűlés hatáskörébe tartozó díj megállapításra vonatkozó előterjesztéseket,

d)       tevékenységi körével összefüggő, kötelezően előírt nyilvántartások vezetését és eleget tesz az ezzel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeinek,

e)        polgárvédelemmel kapcsolatos feladatokat, melynek során szoros kapcsolatos tart fenn a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal,

f)        köztisztaságra vonatkozó jogszabályok betartásának ellenőrzésében,

g)        környezetvédelmi feladatokat, melyen belül elvégzi a:

 

ga) levegőtisztaság védelmével kapcsolatos teendőket,

gb) utólagos szennyvízrákötéssel kapcsolatos teendőket,

gc) környezetvédelmi programban foglalt feladatok előkészítését, valamint a terv felülvizsgálatának, elkészítésének koordinálását,

gd) helyi hulladékgazdálkodási tervben foglalt feladatok végrehajtásának elő-készítését, valamint a terv felülvizsgálatának, elkészítésének koordinálását,

ge) környezetvédelmi szakmai kérdésekben az önkormányzat képviseletét,

gf) Közigazgatási Igazgatósággal történő közreműködői feladatokat a környezetvédelmi hatósági- és szakhatósági ügyekben

gg) a jegyző környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági feladatait,

gh) a bel- és külterületi ingatlanok bérbeadásával kapcsolatos teendőket,

gi) a bel- és külterületi ingatlanok értékesítésével kapcsolatos teendőket,

gj) a telek-kiegészítések lebonyolításával kapcsolatos feladatokat, gondoskodik a szerződések megkötéséről,

gk) az  állategészségügyi és ebrendészeti feladatokat,

gl) a mezei őrszolgálattal kapcsolatos feladatokat.

 

(4) Kiadmányozási jogkörben az osztály eljár:

a) közterület-használati engedélyek kiadásában

(5) Döntésre előkészíti a:

a) közterület-használat tárgyában érkezett kérelmeket

b)       rábízott ügyekben az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok, ingatlanrészek hasznosításával vagy értékesítésével kapcsolatos előterjesztéseket,

(6) Az Osztály közreműködik:

a) A Polgármesteri Kabinet által elkészítendő önkormányzat éves beszerzéseivel kapcsolatos tervezési és éves statisztikai összegzési feladatok elvégzésében,

b) A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály hatáskörében tett intézkedések, előírások végrehajtásának ellenőrzésében.

(7) Az Osztály létszáma: 18 fő.

 

 

29. Gondnokság

31. §

 

(1) Ellátja továbbá a Hivatal működéséhez kapcsolódó gondnoksági feladatokat:

a.        Anyag és tárgyi eszköz raktár működtetése

b.        A Hivatal részére tárgyi eszköz, nyomtatvány, irodaszer, tisztítószer és egyéb anyag beszerzése, ellátás, bizonylatolás,

c.        Anyagkönyvelés,

d.        Selejtezés, leltározás,

e.        Hivatali küldemények postázása

f.         Közgyűlési anyagok, hivatali küldemények futárszolgálati kézbesítése

g.        Telefonközpont működtetése

h.        Portaszolgálat biztosítása

i.         Fénymásolás

j.         Hivatali, önkormányzati gépjárművek szabályzat szerinti üzemeltetése

k.        Karbantartási feladatok ellátása

l.         Udvarosi feladatok ellátása

m.      Választások technikai hátterének biztosítása

(2) Az Gondnokságot a vezető gondnok vezeti, létszáma 7.

 

 

V. Fejezet

A hivatal működése

30. Általános rendelkezések

32. §

(1) A Hivatal működését a jogszabályok, az ezekre épülő PH SZMSZ, a belső szabályzatok, valamint a Közgyűlés és a Polgármester döntései, továbbá a Jegyző utasításai határozzák meg.

(2) Az ügy intézésére kijelölt köteles a vezető utasításai szerint eljárni, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvénynek e tárgykörben szabályozott rendelkezéseit.

 

31. Munkarend és ügyfélfogadás

33. §

(1)     A Hivatal dolgozóinak általános munkarendje:

hétfőtől-csütörtökig: 8.00- 16.30 óra között

pénteken: 8.00-14.00 óráig tart

Az ebédszünet a munkaidőn belül napi 30 perc, mely 12.00  és 13.00 óra között vehető igénybe.

(2)     A Hivatal Igazgatóságain, az ügyfélfogadási rendje:

a)        hétfőn és szerdán 8.00 – 16.30 óráig tart.

b)       Az Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztályon belül működő anyakönyvi ügyintézők esetében a halálesetek anyakönyvezetése teljes munkaidőben történik.

c)        Az Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztályon belül működő ügyfélszolgálati ügyintéző az általános munkarendnek megfelelően áll az ügyfelek rendelkezésére.

d)       A jegyző ügyfélfogadási rendje a következő:

szerdánként 10.00 – 12.00 óráig tart

e)        A polgármester minden hónap utolsó előtti csütörtökén 16-18 óráig

f)        Az alpolgármester minden hónap utolsó előtti csütörtökén 16-18 óráig

(3)     A települési képviselőket soron kívül, bármikor munkaidőben, az önkormányzat intézményeinek vezetőit ügyfélfogadási időn kívül is – lehetőleg előre egyeztetett időpontban – fogadni kell.

(4)     A közterület-felügyelők feladatukat változó munkaidőben, változó munkaterületen, vezénylés szerint hétvégeken a pihenő és ünnepnapokon is végzik. A közterület-felügyelők feladatellátása érdekében munkaidőkeret kerül megállapításra.

 

32. A postabontás, iktatás rendje

34. §

(1) A Hivatalba érkezett küldeményeket az e feladattal a jegyző által megbízott személy bontja fel és látja el érkeztető bélyegzővel.

(2) A felbontott postát Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatához címzett küldemény esetén a polgármester, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához, Jegyzőjéhez címzett küldemény esetén a jegyző, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala valamely konkrét szervezeti egységéhez címzett küldemény esetén az adott szervezeti egység vezetője szignálja. A polgármester és a jegyző a felbontott postát a szervezeti egység megjelölésével szignálja. A szervezeti egységek vezetői az átvett iratokat ügyintézőre szignálják.

(3) A Hivatalnál az iratkezelési feladatok ellátása – a szervezeti tagozódásnak, valamint az iratforgalomnak megfelelően – osztott iratkezelési szervezetben történik.

(4) Az iratkezelés részletes szabályait Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Egyedi Iratkezelési Szabályzata tartalmazza.

 

33. A kiadmányozás rendje

35. §

Külső szervhez vagy személyhez küldendő iratot kiadmányként csak a Hivatal kiadmányozási rendjéről szóló szabályzatban meghatározott, kiadmányozási joggal rendelkező személy írhat alá.

 

34. Bélyegzőhasználat, nyilvántartás

36. §

(1) A „Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata”, illetőleg a „Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármestere”, a „Szekszárd Megyei Jogú Város Alpolgármestere”, a „Szekszárd Megyei Jogú Város Jegyzője”, a „Szekszárd Megyei Jogú Város Aljegyzője” feliratú körbélyegzők használatára a polgármester, illetőleg az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyzők jogosultak.

(2) A Hivatal szervezeti egységei a „Polgármesteri Hivatal Szekszárd”, körbélyegzőt használnak a kiadmányozásra vonatkozó szabályok szerint.

(3) A kiadmányozáshoz használt bélyegzőkről, érvényes aláírás-bélyegzőkről és a hivatalos célra felhasználható elektronikus aláírásokról és érvényességi idő feltüntetésével a Gazdasági és Informatikai Igazgatóság nyilvántartást vezet.

35. Munkaértekezletek rendje

37.§

(1)     A jegyző hetente egyszer, keddi napon munkaértekezletet tart, amelyen a polgármester, alpolgármesterek, az aljegyzők, az igazgatóság vezetők, osztályvezetők vesznek részt.

(2)     Az igazgatóság vezetők, az osztályvezetők az igazgatóság, az osztály dolgozói részére szükség szerint tartanak munkamegbeszélést.

36. A helyettesítés rendje

38. §

(1)     Az Igazgatóság vezetőjét,  az osztályvezetőket a Jegyző által munkaköri leírásban leírtak szerint és abban meghatározott személy helyettesíti.

(2)     A Hivatal köztisztviselői, munkavállalói a munkaköri leírásukban leírtak szerint helyettesítik egymást.

VI. Fejezet

Köztisztviselői vagyonnyilatkozat

39. §

Az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló 2007. évi CLII. törvény 4. §. a) pontjában meghatározottak alapján a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök a következők:

 

Kötelezettséget megállapító jogszabályhely

Munkakör

Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség gyakorisága

3. § (1) bek. b) pont

Jegyző, Aljegyzők

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Gazdasági és Informatikai Igazgatóság vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Közigazgatási Igazgatóság vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Városigazgatási és -rendészeti Osztály vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Pénzügyi Osztály vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Számviteli Osztály vezetője

évenként

3. § (1) bek. b) pont

közbeszerzési referens, pályázati referens

évenként

3. § (1) bek.. b) pont

kertész

évenként

3. § (1) bek. b) pont

vízkárelhárítási és vízgazdálkodási referens

évenként

3. § (1) bek. b) pont

Útügyi referens

évenként

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. b) pont

beruházási ügyintéző

műszaki ellenőr

energetikus

évenként

évenként

évenként

3. § (1) bek. b) pont

környezetvédelmi referens

évenként

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. b) pont

környezetvédelmi és köztisztasági referens

Vezető gondnok

évenként

évenként

3. § (1) bek. b) pont

belső ellenőr

évenként

3. § (1) bek. b) pont

törvényességi referens

évenként

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. b) pont

3. § (1) bek. c) pont

közbeszerzési referens

pályázati referens

projektmenedzser

Adóosztály vezetője

évenként

évenként

évenként

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

adóügyi ügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

pénztáros

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

Költségvetési és pénzügyi ügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

számviteli ügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

költségvetési és számviteli ügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

Intézményi gazdasági ügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

Pénzügyi munkatárs

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

Létszám-és bérügyintéző

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

Humán Osztály vezetője

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

oktatási referens

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

sport és ifjúsági referens

kétévenként

3. § (1) bek. c) pont

közművelődési és civil kapcsolatok referense

kétévenként

3. § (1) bek. a) pont

Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztály vezetője

ötévente

3.§ (2) bek. d) pont

kabinetvezető

ötévenként

3.§ (2) bek. d) pont

humánpolitikai vezető

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

hatósági ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

igazgatási ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

ügyfélszolgálati ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

anyakönyvvezető

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

szociális igazgatási ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

Humánszolgáltatási Igazgatóság vezető

ötévenként

   3. § (1) bek. a) pont

főépítész

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

építési osztályvezető

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

építés-igazgatási ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

közterület-használati ügyintéző

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

közterület-felügyelő

ötévenként

3. § (1) bek. a) pont

3. § (1) bek. a) pont

közterület-felügyelő és közbiztonsági referens

Közigazgatási hatósági ügyben javaslattételre jogosult referens

ötévenként

 

ötévenként

3. § (2) bek. c) pont

Informatikai Osztályvezető

ötévenként

3. § (2) bek. c) pont

Önkormányzati Osztályvezető

ötévenként

 

VII. Fejezet

Belső ellenőrzés

40. §

Az Önkormányzat a költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló 370/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 15. § (7) bekezdés a) pontja alapján polgár jogi szerződés keretében, külső erőforrás bevonásával gondoskodik a Polgármesteri Hivatal belső ellenőrzéséről.

VIII. Fejezet

Záró rendelkezések

41. §

(1) A PH SZMSZ Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének 10/2000. (IV. 17.) rendelet 7. függeléke, amelynek naprakész állapotban tartásáról a jegyző gondoskodik.

(2) A PH SZMSZ mellékletei:

a) Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek (1. melléklet)

b) Polgármesteri Hivatal szervezeti ábrája (2. melléklet)

(3) A PH SZMSZ-a 2013.június  1-jén lép hatályba, hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2000. (IV. 17.) Kgy. rendelet 7.  függeléke.

 

 

 

 

                                                                                              Amreinné dr. Gál Klaudia jegyző távollétében:

 

 

 

 

               

                Horváth István                                                                                                    Dr. Göttlinger István

                 polgármester                                                                                                  jegyzőt helyettesítő aljegyző

 



1.       melléklet

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzatához

 

Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök, végzettségek

 

Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek

 

Munkakörök

(Szakirányú felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselő esetén)

Elismert további szakképzettségek

 

-          költségvetési ügyintéző

-          adóigazgatási ügyintéző

 

-     adótanácsadói szakképesítés,

-     okleveles könyvvizsgálói szakképesítés

-     mérlegképes könyvelői  szakképesítés,

-          felsőoktatási intézményben programozó matematikus, programtervező matematikus, informatika, számítástechnika szakon szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség,

 

-          igazgatási ügyintéző,

-          bizottsági referens,

-          testületi referens,

-          informatikus,

-          belső ellenőr

 

-          közgazdasági szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség,

 

-          építésigazgatási ügyintéző

 

-          műszaki szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett  egyetemi, főiskolai végzettség,

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség,

-          államigazgatási főiskolai végzettség

-          szociális igazgatási ügyintéző,

 

-          tudományegyetem szociálpolitikus szakon szerzett egyetemi végzettség,

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség,

-          államigazgatási főiskolai végzettség,

-          közgazdasági szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,

-          törvényességi referens

-          közgazdasági szakmacsoport felsőoktatási intézmé­nyeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,

-          államigazgatási főiskolai végzettség

-          kodifikátor

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett  végzettség

-          oktatási referens,

-          ifjúsági és sport referens

-          tudományegyetem állam – és jogtudományi karán szerzett végzettség,

-          államigazgatási főiskolai végzettség,

-          műszaki szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett közoktatás vezető végz.

-          műszaki ellenőr,

 

-          műszaki szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség,

-          államigazgatási főiskolai végzettség,

-          közgazdasági szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség

-          közbeszerzési referens

-          tudományegyetem állam- és jogtudományi karán szerzett végzettség


 


2.       melléklet

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzatához




 




Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzatának 2.  melléklete[291]


Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzatának 3.  melléklete[292]

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Szervezeti és Működési Szabályzatának 4. melléklete[293]

 




Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének

10/2000. (IV. 17.) rendelet 8. sz. függeléke[294]

Ikt. szám: IV. 138-1/2013.

ALAPÍTÓ OKIRAT

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése, valamint Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 84 - 85. §-a, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. §-a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 5. § (1)-(2) bekezdésében foglalt tartalmi követelményeknek megfelelően a közös önkormányzati hivatal Alapító Okiratát az alábbiak szerint határozzák meg:

1. A költségvetési szerv neve:                           Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala[295]

1.1.Az alapítás éve:                                             1990. 09. 30.

1.2. Törzskönyvi azonosító szám:                    416560

1.3. KSH statisztikai számjel:                          15416566-8411-325-17

1.4. Számlavezető pénzintézet, pénzforgalmi jelzőszám:

                                                                                OTP Bank Nyrt. 11746005-15733562

2. A költségvetési szerv székhelye:                                              7100 Szekszárd, Béla király tér 8.

3. A költségvetési szerv kirendeltsége és telephelyei:            

3.1. A költségvetési szerv kirendeltsége:                                      7121 Szálka, Petőfi S. u. 2.

3.2. A költségvetési szerv telephelyei:                                          7100 Szekszárd, Bezerédj u. 2.

                                                                                                              7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5.

4. A költségvetési szerv alaptevékenysége:

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 84. § (1) bekezdése alapján ellátja az önkormányzat működésével, valamint a polgármester vagy jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatokat, továbbá közreműködik az önkormányzatok egymás közötti, valamint az állami szervekkel történő együttműködésének összehangolásában.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Mötv. 85. § (1) bekezdése alapján közös önkormányzati hivatalt működtet Szálka Község Önkormányzatával.

A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. §-a alapján biztosítja a helyi nemzetiségi önkormányzatok részére az önkormányzati működés személyi és tárgyi feltételeit, továbbá gondoskodik a működéssel kapcsolatos végrehajtási feladatok ellátásáról.

A költségvetési szerv ellátja az önkormányzat által irányított költségvetési szervek (1. Számú Óvoda Kindergarten, Gyermeklánc Óvoda, 2. Számú Óvoda és Bölcsőde, Városi Bölcsőde, Egészségügyi Gondnokság, Szociális Központ, Humánszolgáltató Központ) tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 9. §-ában meghatározott gazdasági szervezet feladatait.

4.1. Államháztartási szakágazati besorolása:

841105 Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

4.2. Az alaptevékenységek szakfeladatrend szerinti besorolása:

 

493909    M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás

552001    Üdülői szálláshely-szolgáltatás

581400    Folyóirat, időszaki kiadvány kiadása

581900    Egyéb kiadói tevékenység

620000    Információ-technológiai szolgáltatás

639100    Hírügynökségi, sajtóügynökségi tevékenység

680001    Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

680002    Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

692000    Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység

812000    Takarítás

841112    Önkormányzati jogalkotás

841114    Országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841115    Önkormányzati képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841116    Országos és helyi nemzetiségi önkormányzati választásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841117    Európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek

841118    Országos és helyi népszavazáshoz kapcsolódó tevékenységek

841124    Területi általános végrehajtó igazgatási tevékenység

841126    Önkormányzatok és társulások általános végrehajtó igazgatási tevékenysége

841127    Helyi nemzetiségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége

841133    Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

841143    A költségvetés végrehajtása, a kifizetések ellenőrzése területi szinten

841173    Statisztikai tevékenység

841191    Nemzeti ünnepek programjai

841192    Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

841231    Egészségügy helyi igazgatása és szabályozása

841232    Oktatás helyi igazgatása és szabályozása

841233    Kultúra helyi igazgatása és szabályozása

841234    Sport, rekreáció helyi igazgatása és szabályozása

841235    Környezetvédelem és természetvédelem helyi igazgatása és szabályozása

841236    Vízügy helyi igazgatása és szabályozása

841237    Lakáspolitika helyi igazgatása és szabályozása

841238    Szociális szolgáltatások helyi igazgatása és szabályozása

841239  Társadalmi tevékenységekkel, esélyegyenlőséggel, érdekképviselettel, kisebbségekkel, egyházakkal összefüggő feladatok helyi igazgatása és szabályozása

841325    Építésügy területi igazgatása és szabályozása

841372   Mezőgazdaság helyi igazgatása és szabályozása

841373    Földügy helyi igazgatása és szabályozása

841375    Építésügy helyi igazgatása és szabályozása

841376    Közlekedés helyi igazgatása és szabályozása

841403    Város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások

842155    Önkormányzatok m.n.s. nemzetközi kapcsolatai

842421    Közterület rendjének fenntartása

842422    Igazgatásrendészet

842531     A polgári védelem ágazati feladatai

882111    Aktív korúak ellátása

882113    Lakásfenntartási támogatás normatív alapon

882117    Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás

882118    Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

882119    Óvodáztatási támogatás

882202    Közgyógyellátás

889943     Munkáltatók által nyújtott lakástámogatások

890121    Fizikai és információs akadálymentesítést segítő programok, támogatások

890214    A fiatalok társadalmi részvételét segítő programok, támogatások

890441    Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

890442    Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása

890443    Egyéb közfoglalkoztatás

 

4.3. A költségvetési szerv vállalkozási tevékenységet nem folytat.

5. A költségvetési szerv közfeladata:

A költségvetési szerv ellátja az Mötv. 84. § (1) bekezdésében meghatározott, az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatokat, valamint az Mötv. 13. § (1) bekezdésében meghatározott közfeladatokat.

6. A költségvetési szerv gazdálkodási besorolása:

Önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

7. A költségvetési szerv irányító szervének neve, székhelye:

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

7100 Szekszárd, Béla király tér 8.

A költségvetési szerv alapítói jogokat gyakorló irányító szervének neve, székhelye:

Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, 7100 Szekszárd, Petőfi S. u. 2.

7.1. Szálka Község Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. § (1) bekezdés f) pontja szerinti ellenőrzési jogot gyakorol a közös önkormányzati hivatal működtetésére kapott állami támogatás felhasználása tekintetében a közös önkormányzati hivatal létrehozására vonatkozó megállapodásban foglaltaknak megfelelően.

8. A költségvetési szerv vezetőjének kinevezési rendje, valamint a foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony megjelölése:

A költségvetési szervet a jegyző vezeti. A jegyzőt az Mötv. 82. § (1) bekezdése alapján a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) rendelkezéseinek megfelelően, nyilvános pályázat alapján, határozatlan időre a polgármester nevezi ki.

A költségvetési szerv foglalkoztatottjaira a Kttv. szerinti közszolgálati jogviszony, a Munka Törvénykönyve szerinti munkajogviszony, valamint a Polgári Törvénykönyv szerinti megbízási jogviszony vonatkozik.

9. A költségvetési szerv illetékessége, működési köre:

a)    Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közigazgatási területe;

b)    Szálka Község közigazgatási területe a közös önkormányzati hivatal létrehozására vonatkozó megállapodás alapján;

c)[296] Az első fokú építésügyi hatósági feladatok tekintetében a jegyző illetékességét a járási (fővárosi) hivatalokról szóló 218/2012. (VIII.13.) Korm. rendelet 1. melléklete határozza meg.

d)    A jegyző feladat- és hatáskörébe tartozó gyámhatósági feladatokat a gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006.(XII.23.) Korm. rendeletben meghatározott illetékességi területen látja el.

Szekszárd, 2013. január 30.

 

 

 

Horváth István

polgármester

Pálfi János

polgármester

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szálka Község Önkormányzata

 

Záradék

Jelen alapító okirat a törzskönyvi nyilvántartásba való bejegyzéssel lép hatályba, ezzel egyidejűleg a Polgármesteri Hivatal IV. 325-3/2012. számú 2012. december 15. napján kelt alapító okirata hatályát veszti.

Jelen alapító okiratot Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 2/2013. (I.15.) határozatával, Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 1/2013. (I.30.) önkormányzati határozatával hagyta jóvá.


Ellenjegyzem:

 

Amreinné dr. Gál Klaudia

Jegyző




9. függelék a 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelethez[297]




Közgyűlés tagjainak ülésrendje




A Közgyűlési ülésteremben az ülésrend a következő:


1.      A polgármester mellett közvetlenül balra a jegyző, a nem a közgyűlés tagjai közül megválasztott alpolgármester, az aljegyzők[298] és az igazgatóság vezetői ülnek.

2.        A polgármester mellett közvetlenül jobbra az adott napirendi ponthoz meghívott vendégek ülnek.

3.        A polgármester helyétől jobbra az egyéni választókerületekben mandátumot szerzett képviselők foglalnak helyet.

4.      A polgármester helyétől balra a kompenzációs listán mandátumot szerzett képviselők a pártokra adott szavazatok száma alapján a polgármestertől távolodva csökkenő sorrendben ülnek.


Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlésének

10/2000. (IV. 17.) rendelet 10. függeléke[299]



Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata alaptevékenységének a szakfeladatrendről és az államháztartási szakágazati rendről szóló 56/2011. (XII.31.) NGM rendelet szerinti meghatározása

 

 

Az Önkormányzat alaptevékenységének szakágazat szerinti besorolása:

 

841105 Helyi önkormányzatok, valamint többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

 

Az Önkormányzat alaptevékenységének szakfeladatrend szerinti besorolása:

 

020000     Erdőgazdálkodás

360000     Víztermelés, -kezelés, -ellátás

370000     Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

381101     Települési hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása

381102    Egyéb nem veszélyes hulladék összetevőinek válogatása, elkülönített begyűjtése, szállítása, átrakása

381103    Települési hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

381104    Egyéb nem veszélyes hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

381202    Egyéb veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása

412000    Lakó- és nem lakó épület építése

421100    Út, autópálya építése

421300    Híd, alagút építése

429900    Egyéb máshova nem sorolható építés

493102    Városi és elővárosi közúti személyszállítás

493909    M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás

522001    Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

522003    Parkoló, garázs üzemeltetése, fenntartása

552001    Üdülői szálláshely-szolgáltatás

581400    Folyóirat, időszaki kiadvány kiadása

581900    Egyéb kiadói tevékenység

620000    Információ-technológiai szolgáltatás

639100    Hírügynökségi, sajtóügynökségi tevékenység

680001    Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

680002    Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

692000    Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység

812000    Takarítás

813000    Zöldterület-kezelés

841112    Önkormányzati jogalkotás

841114    Országgyűlési képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841115    Önkormányzati képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841116    Országos és helyi nemzetiségi önkormányzati választásokhoz kapcsolódó tevékenységek

841117    Európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékenységek

841118    Országos és helyi népszavazáshoz kapcsolódó tevékenységek

841124    Területi általános végrehajtó igazgatási tevékenység

841126    Önkormányzatok és társulások általános végrehajtó igazgatási tevékenysége

841127    Helyi nemzetiségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége

841133    Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

841143    A költségvetés végrehajtása, a kifizetések ellenőrzése területi szinten

841173    Statisztikai tevékenység

841191    Nemzeti ünnepek programjai

841192    Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

841221    Egészségügy területi igazgatása és szabályozása

841222    Oktatás területi igazgatása és szabályozása

841223    Kultúra területi igazgatása és szabályozása

841224    Sport, rekreáció területi igazgatása és szabályozása

841225    Környezetvédelem és természetvédelem területi igazgatása és szabályozása

841226    Vízügy területi igazgatása és szabályozása

841227    Lakáspolitika területi igazgatása és szabályozása

841228    Szociális szolgáltatások területi igazgatása és szabályozása

841229    Társadalmi tevékenységekkel, esélyegyenlőséggel, érdekképviselettel, nemzetiségekkel, egyházakkal összefüggő feladatok területi igazgatása és szabályozása

841231    Egészségügy helyi igazgatása és szabályozása

841232    Oktatás helyi igazgatása és szabályozása

841233    Kultúra helyi igazgatása és szabályozása

841234    Sport, rekreáció helyi igazgatása és szabályozása

841235    Környezetvédelem és természetvédelem helyi igazgatása és szabályozása

841236    Vízügy helyi igazgatása és szabályozása

841237    Lakáspolitika helyi igazgatása és szabályozása

841238    Szociális szolgáltatások helyi igazgatása és szabályozása

841239    Társadalmi tevékenységekkel, esélyegyenlőséggel, érdekképviselettel, kisebbségekkel, egyházakkal összefüggő feladatok helyi igazgatása és szabályozása

841322   Mezőgazdaság területi igazgatása és szabályozása

841323    Földügy területi igazgatása és szabályozása

841325    Építésügy területi igazgatása és szabályozása

841372   Mezőgazdaság helyi igazgatása és szabályozása

841373    Földügy helyi igazgatása és szabályozása

841375    Építésügy helyi igazgatása és szabályozása

841376    Közlekedés helyi igazgatása és szabályozása

841402    Közvilágítás

841403    Város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások

842155    Önkormányzatok m.n.s. nemzetközi kapcsolatai

842421    Közterület rendjének fenntartása

842422    Igazgatásrendészet

842531     A polgári védelem ágazati feladatai

854314    Szociális ösztöndíjak

854316    Egyéb pénzbeli hallgatói juttatások, ösztöndíjak

879012    Gyermekotthoni ellátás

882116    Ápolási díj méltányossági alapon

882122    Átmeneti segély

882123    Temetési segély

882124    Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

882129    Egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások

882201    Adósságkezelési szolgáltatás

882203    Köztemetés

889922     Házi segítségnyújtás

889942    Önkormányzatok által nyújtott lakástámogatás

889943     Munkáltatók által nyújtott lakástámogatások

890121    Fizikai és információs akadálymentesítést segítő programok, támogatások

890214    A fiatalok társadalmi részvételét segítő programok, támogatások

890216    Önkormányzati ifjúsági kezdeményezések és programok, valamint támogatásuk

890301    Civil szervezetek működési támogatása

890302    Civil szervezetek program- és egyéb támogatása

890441    Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

890442    Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása

890443    Egyéb közfoglalkoztatás

890503    Nemzetiségi intézmények fenntartásának és fejlesztésének támogatása

890504    Nemzetiségek közösségi, kulturális tevékenységének támogatása

910123    Könyvtári szolgáltatások

910501    Közművelődési tevékenységek és támogatásuk

910502    Közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése

931102    Sportlétesítmények működtetése és fejlesztése

931201    Versenysport-tevékenység és támogatása

931206    Sportteljesítmények elismerése, járadékok, ösztöndíjak

931301    Szabadidősport- (rekreációs sport-) tevékenység és támogatása

960301    Hadisírok létesítése, gondozása

960302    Köztemető-fenntartás és- működtetés



[1] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 20. §. (3) bekezdése. Hatályos 2002. december 3-tól.

[2] Módosította a 3/2007.(I.31.) szekszárdi ör. 8. § (2) bekezdése. Hatályos 2007. január 31-től.

[3] Beillesztette a 3/2007.(I.31.) szekszárdi ör. 8. § (3) bekezdése. Hatályos 2007. január 31-től.

[4] Beillesztette a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 1. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[5] 12/1991. (VII.11.) KT. rendelet  a városi önkormányzati jelképekről és használatukról

[6] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[7] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[8] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[9] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[10] Beillesztette a 3/2007.(I.31.) szekszárdi ör. 8. § (3) bekezdése. Hatályos 2007. január 31-től.

[11] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 2. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[12] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[13] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[14] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[15] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[16] Beillesztette a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[17] Beillesztette a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[18] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 6. § (1) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[19] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 29. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2003. június 4-től.

[20] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 6. § (2) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[21] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 29. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2003. június 4-től.

[22] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[23] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[24] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[25] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdés. Hatályos 2013. április 3-tól.

[26] Módosította a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[27] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés. Hatályos 2013. április 3-tól.

[28] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[29] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[30] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 4. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[31] Módosította a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[32] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 1. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[33] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[34] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[35] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 4. § (1) bekezdése. Hatályos 2002. december 3-tól.

[36] Hatályát vesztette! Hatályon kívül helyezte a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (9) bek. Hatálytalan 2013. november 7-től.

[37] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[38] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 5. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[39] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[40] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (8) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[41] Beillesztette a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2002. december 3-tól.

[42] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[43] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[44] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[45] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 6. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[46] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[47] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2002 december 3-tól.

[48] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[49] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 16. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2011. május 9-től.

[50] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 10. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[51] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 11. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[52] Módosította a 3/2007.(I.31.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2007. január 31-től.

[53] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 20. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2002. december 3-tól.

[54] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[55] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[56] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[57] Beillesztette a 3/2007.(I.31.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2007. január 31-től.

[58] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (5) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[59] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[60] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[61] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[62] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 13. § (1) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[63] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[64] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 4. § (1) bekezdése. Hatályos 2011. május 9-től.

[65] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 13. § (2) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[66] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 13. § (3) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[67] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 10. § (4) bekezdése. Hatályos 2005. március 1-től.

[68] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 13. § (3) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[69] Beillesztette a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2011. május 9-től.

[70] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 14. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[71] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 8. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[72] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 29. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2003. június 4-től.

[73] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdés. Hatályos 2013. április 3-tól.

[74] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[75] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 2. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[76] Beillesztette a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 7. § (2) bekezdés. Hatályos 2013. április 3-tól.

[77] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[78] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[79] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[80] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 8. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[81] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (3) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[82] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (5) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[83] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (4) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[84] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 20. §. (2) bekezdése. Hatálytalan 2002. december 3-tól.

[85] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[86] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[87] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[88] Módosította az 52/2011.(X.5.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2011. október 10-től.

[89] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[90] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[91] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[92] Beillesztette az 52/2011.(X.5.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2011. október 10-től.

[93] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 3. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[94] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 7. § (1) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[95] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[96] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 7. § (1) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[97] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 7. § (1) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[98] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[99] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[100] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[101] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdése. Hatályos 2013.január 15-től.

[102] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 11. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[103] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (4) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[104] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[105] Beillesztette az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2013. január 15-től.

[106] Beillesztette az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2013. január 15-től.

[107] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 16. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[108] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 10. § (3) bekezdése. Hatályos 2005. március 1-től.

[109] Módosította a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör. 9. § (2) bekezdése. Hatályos 2002. november 12-től.

[110] Módosította a 10/2006.(V.25.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2006. május 25-től.

[111] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 8. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[112] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[113] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 17. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[114] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 5. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[115] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 9. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[116] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 18. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[117] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 19. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[118] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[119] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[120] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[121] Módosította a 40/2007.(XI.14.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2007. november 14-től.

[122] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 4. § (1) bekezdése. Hatályos 2005. március 1-től.

[123] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 4. § (2) bekezdése. Hatályos 2005. március 1-től.

[124] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 10. § (1) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[125] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 10. § (1) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[126] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 10. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[127] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (6) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[128] Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 4. § (7) bekezdése. Hatályos 2013. november 7-től.

[129] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 10. § (2) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[130] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[131] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[132] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[133] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[134] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 11. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[135] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[136] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[137] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 22. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[138] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 10. § (3) bekezdése. Hatálytalan 2005. március 1-től.

[139] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[140] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 6. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[141] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[142] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[143] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[144] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[145] Beillesztette az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[146] Módosította a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[147] Beillesztette a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[148] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[149] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[150] Módosította a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör. 9. § (2) bekezdése. Hatályos 2002. november 12-től.

[151] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[152] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (4) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[153] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 7. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[154] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[155] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[156] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 11. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[157] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[158] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (4) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[159] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[160] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[161] Módosította az 5/2005.(II.28.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2005. március 1-től.

[162] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[163] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[164] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[165] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[166] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 23. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[167] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[168] Módosította a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[169] Módosította a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2002. november 12-től.

[170] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör. 9. §. (2) bekezdése. Hatálytalan 2002. november 12-től.

[171] Beillesztette a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 24. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[172] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 12. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[173] Módosította a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[174] Módosította a 22/2010.(XI.26.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[175] Beillesztette a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 10. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[176] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[177] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 25. §. Hatályos 2003. június 4-től.

[178] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[179] Módosította a 13/2002.(XI.12.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2002. november 12-től.

[180] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 29. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2003. június 4-től.

[181] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 26. § (1) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[182] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. hatálytalan 2008. október 31-től.

[183] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[184] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (4) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[185] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[186] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[187] Módosította a 12/2003.(VI.4.) szekszárdi ör. 26. § (2) bekezdése. Hatályos 2003. június 4-től.

[188] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[189] Beillesztette a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 13. §. Hatályos 2008. október 31-től.

[190] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[191] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[192] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[193] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[194] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[195] Módosította a 16/2002.(XII.3.) szekszárdi ör. 14. §. Hatályos 2002. december 3-tól.

[196] Beillesztette a 20/2010.(X.17.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2010. október 18-tól.

[197] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[198] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[199] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[200] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[201] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[202] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[203] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[204] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (5) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[205] Módosította a 4/2006.(I.30.) szekszárdi ör. 2. § (3) bekezdése. Hatályos 2006. január 30-tól.

[206] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[207] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 8. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[208] 14/1992. (V.4.) Kt. rendelet a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

[209] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[210] Módosította a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (4) bekezdése. Hatályos 2008. október 31-től.

[211] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[212] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[213] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[214] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 1. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[215] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[216] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[217] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[218] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[219] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 5. §. Hatályos 2006. október 18-tól.

[220] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[221] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[222] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[223] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[224] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[225] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[226] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 2. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[227] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[228] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[229] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[230] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[231] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[232] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[233] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[234] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[235] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[236] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[237] Módosította az 58/2012.(XII.17.) szekszárdi ör. 7. §. Hatályos 2013. január 1-től.

[238] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[239] Módosította a 19/2006.(X.18.) szekszárdi ör. 7. § (2) bekezdése. Hatályos 2006. október 18-tól.

[240] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[241] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[242] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 4. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[243] Módosította az 1/2013.(I.15.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2013. január 15-től.

[244] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 13. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[245] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 14. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[246] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 16. §. hatálytalan 2013. április 3-tól.

[247] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[248] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[249] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[250] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[251] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[252] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[253] Módosította a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 15. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[254] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[255] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[256] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[257] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[258] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[259] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[260] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[261] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[262] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[263] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[264] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[265] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[266] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[267] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[268] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[269] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[270] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[271] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[272] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[273] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 7. §. Hatálytalan 2012. május 5-től.

[274] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[275] Módosította a 25/2012.(V.4.) szekszárdi ör. 6. §. Hatályos 2012. május 5-től.

[276] Beillesztette a 16/2013.(IV.2.) önkormányzati rendelet 14. §. Hatályos 2013. április 3-tól.

[277] Beillesztette a 22/2010.(XI.26.) szekszárdi ör. 2. § (2) bekezdése. Hatályos 2010. november 29-től.

[278] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 13. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[279] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[280] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[281] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 36/2008.(X.31.) szekszárdi ör. 14. § (2) bekezdése. Hatálytalan 2008. október 31-től.

[282] Beillesztette a 30/2008.(VI.30.) szekszárdi ör. 3. §. Hatályos 2008. június 30-tól.

[283] Módosította a 23/2011.(V.4.) szekszárdi ör. 15. §. Hatályos 2011. május 9-től.

[284] A 223/2010.(X.17.) szekszárdi öh. 2. pontja szerint. Hatályos 2010. október 17-től.

[285] Beillesztette az 199/2012.(XII.12.) szekszárdi öh. 2. pontja. Hatályos 2013. január 1-től.

[286] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 223/2010.(X.17.) szekszárdi öh. 2. pontja. Hatálytalan 2010. október 17-től.

[287] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte az 1/2013.(I.15.) határozat 2. pontja. Hatálytalan 2013. január 15-től.

[288] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 223/2010.(X.17.) szekszárdi öh. 2. pontja. Hatálytalan 2010. október 17-től.

[289] A 10/2000.(IV.17.) szekszárdi ör. 6. függeléke a 240/2013.(X.31.) önkormányzati határozat mellékletével egyező.

[290] Beillesztette a 127/2013.(V.30.) önkormányzati határozat. Hatályos 2013. június 1-től.

[291] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 6/2012.(I.2.) szabályzat XIII. fejezet (2) bekezdése. Hatálytalan 2012. január 2-től.

[292] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte az 5/2012.(I.2.) szabályzat VI. fejezet (1) bekezdése. Hatálytalan 2012. január 2-től.

[293] Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 7/2012.(I.2.) szabályzat Záró rendelkezése. Hatálytalan 2012. január 2-től.

[294] Beillesztette a 2/2013. (I.15.) önkormányzati határozat 5. pontja. Hatályos 2013. január 15-től.

[295] Módosította Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 2/2013. (I.15.) határozata, valamint Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.31.) önkormányzati határozata.

[296] Módosította Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 2/2013. (I.15.) határozata, valamint Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.31.) önkormányzati határozata.

[297]  Beillesztette a  233/2010.(X.21.) szekszárdi öh. Hatályos 2010. október 21-től.

[298] Módosította az 1/2013.(I.15.) határozat 3. pontja. Hatályos 2013. január 15-től.

[299] Beillesztette a 201/2012.(XII.12.) szekszárdi öh. 5. pontja. Hatályos 2013. január 1-től.