Arnót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2000. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonú bérlakások víz-. és csatornadíj elszámolásáról

Hatályos: 2000. 12. 15- 2021. 01. 07

Arnót Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2000. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonú bérlakások víz-. és csatornadíj elszámolásáról

2000.12.15.

Általános rendelkezések

1. § Arnót község Önkormányzata - figyelemmel a 18/1990. (I.31.) MT. rendelet 6. § (2) bekezdésében foglaltakra (a továbbiakban: R) - az 1990. évi LXV. tv. 16.§ (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

2. § A rendelet célja: a R felhatalmazása alapján a bérlőkre a tényleges vízfogyasztás alapján kiszámított díjtételek kialakítása és elszámolása.

3. § A rendelet hatálya: az Arnót község közigazgatási területén lévő minden bérbeadás útján hasznosított önkormányzati tulajdonú lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiség, illetőleg terület (a továbbiakban együtt: bérlemény) bérlőire terjed ki.

A díjelszámolás módszere és elszámolási módja

4. § (1) A díjelszámolás a bérlakásban ténylegesen és életvitelszerűen (állandóan és egy hónapot meghaladóan ideiglenesen) lakó és tartózkodó lakók számától függően történik. A lakólétszámban történő változás bejelentéséről a Szolgáltató felé a bérlő köteles gondoskodni.

(2) Külön mérőkkel felszerelt bérleményben a Szolgáltató által történő víz- és csatornadíj számítása a ténylegesen mért vízfogyasztás alapján történik.

(3) Külön mérővel fel nem szerelt bérleményben a díj megállapításának alapja a bérlők nyilatkozata szerint a 2000. évben bérlakásban lakók létszámadata és a fogyasztott vízmennyiség vízmérőhelyenként történt feldolgozása.

(4) A rendelet hatálya alá eső szolgáltatás ellátásáról Arnót község Önkormányzata a (az ÉRV RT.) Közüzemi Szolgáltató útján gondoskodik (a továbbiakban: Szolgáltató).

(5) A díj megfizetésének módját és esedékességét a Szolgáltató határozza meg a bérlő számára és jogosult a díj behajtására.

Szabálysértési rendelkezések

5. § (1) Szabálysértést követ el és 10.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki a díj kiszámításához valótlan adatot közöl.

(2) A szabálysértési eljárás lefolytatása Arnót község jegyzőjének hatáskörébe tartozik.

Hatályba léptető rendelkezések

6. § (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2001. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.