Pecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2002. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról

Hatályos: 2014. 03. 06- 2023. 09. 20

Pecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2002. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról1

2014.03.06.

Pecöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény 8. § (1) bekezdésében előírt köztisztasági és településtisztasági feladatkörével összefüggésben, a törvény 16. §(1) bekezdésében, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló 2000.évi XLIII. törvény ( továbbiakban: Hgt. ) 21. §(1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló többször módosított 1/1986. (II.21.) ÉVM-EÜM együttes (a továbbiakban Er.) rendelet előírásaira és a település hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 242/2000. (XII.23) Korm. rendelet, valamint, valamint a települési hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 213/2001. (XI.14) Kormányrendelet rendelkezéseire, a települési köztisztaság fenntartásának rendjéről, a hulladékkezelésről( települési szilárd és folyékony hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról) az alábbi rendelet alkotja:

I.

ÁLTALÁNOS REBDELKEZÉSEK

A rendelet célja

1. § 1.) Pecöl Község Önkormányzata a jelen rendeletben foglaltak szerint hulladékkezelési közszolgáltatást szervez a települési szilárd hulladék rendszeres gyűjtésére, elszállítására, ártalmatlanítására és kezelésére és ezen tevékenységek ellátásáról kötelező helyi közszolgáltatás útján gondoskodik.

2.) A rendelet célja, Pecöl Község (továbbiakban: község) köztisztaságának fenntartására vonatkozó szabályok megállapítása, a természetes és épített környezet megóvása a község közigazgatási területén belül keletkező települési szilárd és folyékony hulladék káros hatásaitól, azok célszerű és gondos kezelése által a közszolgáltatások kiszámítható, folyamatos és biztonságos ellátása, a tevékenység ellenőrizhetősége.
A rendelet hatálya

2. § 1.) A rendelet területi hatálya Pecöl Község mindenkori közigazgatási területére terjed ki.

2.) A rendelet személyi hatálya a közigazgatási határon élő, működő, vagy tartózkodó valamennyi természetes és jogi személyre, illetve nem jogi személyiségű egyéb szervezetre terjed ki.
3.) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed:
a) a települési szilárd hulladék komponenseire
aa) háztartási hulladékra
ab) egyéb szilárd hulladékkörében a háztartási hulladékkal összetételében hasonló, együttesen kezelhető hulladékra
4.) Nem terjed ki a rendelet hatálya a veszélyes (különleges kezelést igénylő) hulladékra és a velük összefüggő tevékenységre.

3. § Hatályát vesztette.

4. § 1.) A képviselő-testület a 2. §. 3.) bekezdésében írt települési szilárd és folyékony hulladék rendszeres összegyűjtésére, elszállítására, ártalommentes elhelyezésére helyi közszolgáltatást szervez és e tevékenység ellátásáról helyi közszolgáltatás útján gondoskodik.

2.) A település közigazgatási területén a település szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás teljesítésre jogosult, illetve kötelezett a közszolgáltató a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (Szombathely, Welther Károly u. 4.) 2015. július 1. napjától 2016. december 31-ig terjedő határozott időtartamra.
3.) A község közigazgatási területén lévő valamennyi ingatlan tulajdonosa, tulajdonosi közössége, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője (a továbbiakban együtt: tulajdonos) másnak a használatában lévő ingatlan használója, bérlője (továbbiakban: együtt használó) az ingatlanán keletkező hulladék gyűjtéséről szállításáról, e rendeletben meghatározott módon köteles gondoskodni.

II.

INGATLANOK ÉS KÖZTERÜLETEK TISZTÁNTARTÁSA

A köztisztasággal összefüggő rendelkezések

5. § 1.) A közterületek tisztántartásáról, télen a síkosság elleni védekezés -e rendeletben foglaltak szerint – a közterülettel határos ingatlanok tulajdonosa, használója, bérlője (továbbiakban: tulajdonos) parkok, terek, játszóterek esetében az önkormányzat köteles gondoskodni.

2.) Közterületen szemetelni, építési anyagot, törmeléket, veszélyes hulladékot, állati tetemet, trágyát, fertőző vagy robbanásveszélyes anyagot, tűzveszélyes hulladékot, szennyvizet, más folyadékot kiönteni vagy egyéb bármilyen jellegű környezetszennyező anyagot elhelyezni tilos.
3.)A közterületen keletkezett szennyeződés megszüntetése és a szükséges takarítás elvégzése annak a kötelezettsége, akinek a tevékenysége következtében a szennyeződés keletkezett.
4.) Közterületen szemetet, hulladékot csak erre rendszeresített és felállított tartályokba szabad elhelyezni. A tartályok kihelyezése és rendszeres ürítése az önkormányzat feladata.
5.) Az üzletek, vendéglátóegységek, elárusítóhelyek előtt a szemétgyűjtő tartályok tulajdonos, illetve használó általi elhelyezése az önkormányzat előzetes egyeztetésével történhet, ezek tisztántartása az üzemeltető kötelessége.
6.) A közforgalmi közúti közlekedés céljára szolgáló létesítmények esetében a belterületen lévő váróhelyiségek és a járdától füvesített területtel vagy egyéb módon elkülönített megállóhelyek tekintetében az önkormányzat köteles az ott keletkező hulladék eltávolításáról gondoskodni.

6. § 1.) Az ingatlan tulajdonos köteles gondoskodni:

a. Az ingatlan határos járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv) illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület, valamint a gépjárműbehajtók átereszeinek tisztántartásáról, hulladék eltávolításáról.
b. Az úttest melletti nyílt árok és ennek műtárgyai, továbbá a kapubejárók tisztántartásáról,
c. Az épület tetőzetéről esővíz, hólé járdára való csorgásának, illetve a hó lecsúszásának megakadályozásáról,
d. Az ingatlanról a gyalogos járdára kinyúló ágak, bokrok megfelelő nyeséséről, aláhullott lomb összegyűjtéséről, a járda valamint az úttest között felburjánzó esetleges gaz eltávolításáról,
2.) Az 1.) bekezdésben foglaltak ellátása szórakoztató-, vendéglátó, -és árusító helyek, üzletek, intézmények esetén a használó kötelessége.
3.) Tilos a helyiségek, területsávok takarításánál keletkezett szennyeződést, szennyvizet közterületre, csapadék-levezető rendszerbe, csapadék-levezető árokba beseperni, belevezetni.
4.) AZ utcai hulladékgyűjtőkbe a hulladékgyűjtő térfogati jellemzőitől lényegesen eltérő hulladékot ( nagy méretű tárgyat ) elhelyezni tilos.
5.) Két szomszédos terület, épület közötti közforgalmi területsáv, átjáró esetén a tisztántartási kötelezettség a tulajdonosokat egyformán terheli.
6.)A járdáról összegyűjtött szemetet szennyező anyagot közúton elhelyezni tilos.
7.) Az ingatlan előtti járdát szükség szerint, de legalább hetente egy alkalommal kell takarítani.

7. § 1.) Közterületen megrendezett vásárok, sport, -és egyéb rendezvények tartása idején a rendezvény szervezője köteles gondoskodni a várható forgalomnak megfelelő számú hulladékgyűjtő edény, továbbá illemhely biztosításáról, valamint a rendezvény alatt és azt követően a terület tisztántartásáról.

2.) Ivóvizet szolgáltató kutakat, közkifolyókat csak rendeltetésszerüen, ivóvíz vételre szabad használni.
3.) A közterületen az ebek által okozott szennyezés eltakarításáról az eb sétáltatója, más állatok által okozott szennyezés eltakarításáról az állat vezetője haladéktalanul köteles gondoskodni, az ehhez szükséges eszközöket köteles magánál tartani.
4.) Szennyező, illetve bűzös anyagokat (tárgyát, ételhulladékot, moslékot, stb) csak légmentesen zárt tartállyal felszerelt vagy zárt rakterű járművel szabad szállítani.
5.) Állati hullát valamint olyan anyagot, amely a környék levegőjét szennyezi, az egészséget veszélyezteti vagy élősdiek számára táptalajt nyújthat, közterületen, illetve magánterületen elhelyezni vagy elhagyni tilos. Közterületen emberi ürülékkel (fekáliával, vizelettel stb.) beszennyezni tilos.
6.) A település lakóterületén lévő természetes vízfolyásokba, állóvizekbe, árokba szennyvizet, trágyalevet bevezetni, oda szemetet vagy egyéb hulladékot lerakni nem szabad.

8. § 1.) Mindennemű anyag szállításnál ügyelni kell arra, hogy a közterület be ne szennyeződjék, ha bármilyen szállítmány fel – vagy lerakásánál, vagy a szállítás alatt a közterület beszennyeződik, a szállító köteles azt fel- vagy lerakás elvégzése után azonnal, illetőleg a szállítás során megtisztítani.

2.) Ha bármely jármű az üzemeltetése során a közterületet beszennyezi (szállított anyag lehullása, kifolyása, olajfolyás, föld felhordása stb. a jármű vezetője haladéktalanul köteles a szennyeződés eltávolításáról gondoskodni.
3.) Közterületen tilos a gépjárművek (mezőgazdasági gépek, egyéb járművek, berendezések) mosása.

9. § 1.) Az építési területek tisztaságáért és az építési tevékenységből adódó szennyeződés eltakarításáért (közterületekbeszennyezésekor) a munkaterület átadásától a felvonulási létesítmények eltávolításáról a mindenkori generál kivitelező a felelős.

2.)Építési, bontási, raktározási munkákat, valamint minden közműépítéssel kapcsolatos burkolatfelbontási, illetve talajfeltárási tevékenységet úgy kell elvégezni, hogy annak során keletkezett hulladék, illetve a kitermelt anyag a környezetet ne szennyezze a csapadékvíz elvezetése ne akadályozza és a környező növényzetet ne károsítsa, valamint a közlekedést ne akadályozza. A földmunkák végzésénél a termő talajréteget külön kell deponálni és a munka végeztével gondoskodni kell a termőréteg fedőrétegként terítéséről. Építésnél, tatarozásnál az úttest felbontásával keletkezett por-és egyéb szennyező anyagok elterjedését meg kell akadályozni. A porképző anyagokat vízzel locsolni kell. A munkálatok során a közterületi létesítményeket és a fákat védőburkolattal kell körül venni.
3.) Építési, felújítási, bontási munkákat úgy kell végezni, hogy az a lehető legkisebb és legrövidebb időtartamú szennyeződéssel járjon. Az építkezés, bontás helyét amennyiben az lehetséges a környező területtől kerítéssel kell elzárni.
4.) Az építési- bontási törmeléket és a munkavégzéssel kapcsolatban keletkezett egyéb szilárd hulladékot a munkavégzés befejezésétől számított 48 órán beül el kell szállítani.
5.) A közterület-használati engedéllyel rendelkező az elfoglalt közterületnek és 5m-es környezetének tisztántartásáról, hulladékmentességének biztosításáról gondoskodni köteles.

10. § 1.) Járdán síkosság elleni védekezéshez a környezetkímélő anyagokon (salak, homok, zúzalék) kívül – rendkívüli körülmények esetén só legfeljebb 50 %-os arányban alkalmazható. A szóróanyag beszerzéséről és keveréséről a tisztántartó kötelezett gondoskodni.Ezen anyagok tárolása tárolóedényben, környezetszennyezést kizáró módon történhet.

2.) Klorid tartalmú anyagok használata zöld területen és azok közvetlen környékén tilos.
3.) A tömegközlekedési eszközök által használt közutak kivételével a belterületi utakon sóval történő síkosság elleni védekezés tilos. A síkosság elleni védekezésre környezetkímélő szóróanyag használható el.
4.) Az ingatlan előtti járdát szükség szerint, de legalább hetente egy alkalommal kell takarítani. Téli időszakban havazás, jégképződés esetén lehetőleg azonnal, de legalább naponta egy alkalommal kell a járdát a hótól és jégtől megtisztítani, illetve a síkosságotmegszünetetni.
5.) A havat a járda úttest felőli részén kell összerakni úgy, hogy a gyalogos közlekedésre legalább 1 méter széles terület maradjon.
6.) Hórakást tilos elhelyezni:
a. közüzemi és közérdekű létesítményekre, illetve ezek köré (pl. vízelzáró csap, gáz és egyéb közlétesítmények, stb.)
b. útkereszteződésben, útburkolatra
c. útburkolati jeleken,
d. kapubejárat elé, annak szélességében
e. tömegközlekedésre szolgáló járművek megállóhelyeinél, a jármű megállóhelye és a járda között.
7.) A közterületek tisztántartása nappal és éjszaka időbeni korlátozás nélkül végezhető.

III.

A KÖZTISZTASÁGGAL ÖSSZEFÜGGŐ EGYÉB SZABÁLYOK

11. § A község területén lévőegyes ingatlanok – ezen belül – különösen a lakóépületek, továbbá a nem lakás célra szolgáló helyiségek és a hozzájuk tartozó területek – tisztántartása az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a feladata.

12. § 1.) Ivóvizet szolgáltató kútkörnyékét a telken belül úgy kell kiképezni, hogy a lecsorgó víz elvezetéséről a kút fenntartója köteles gondoskodni.

2.) Ivóvizet szolgáltató kút, közkifolyó környékén mosakodni, állatokat itatni tilos.
3.) Ásott kutak esetében biztosítani kell azok résmentes fedését, abba csapadékvizet, szennyvizet vezetni tilos.

IV.

TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK

A települési szilárd hulladék kezelése, ártalmatlanítása

13. § 1.) A Képviselő-testület a települési szilárd hulladék kezelését (gyűjtését, átmeneti tárolását a kijelölt lerakóhelyre való szállítását) ártalmatlanítását a község területén kötelező helyi közszolgáltatással biztosítja.

2.) A képviselő-testület a települési szilárd hulladék kezelését a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel (Szombathely, Welther K. utca 4. ) biztosítja.
3.) A Szolgáltató megszűnése vagy tevékenységi körének e rendeletet érintő módosítása esetén az önkormányzat nyilvános pályázatot hirdet az 1.) bekezdésben írt települési szilárd hulladékkezelés és ártalmatlanítás intézményes ellátására.
4.) A közszolgáltatásra vonatkozó szerződést a Szolgáltató köti az ingatlan tulajdonosával, használójával.
5.) A 4.) bekezdésben meghatározott jogviszony kezdő időpontja az a nap, amelyben a Szolgáltató a tulajdonost közszolgáltatás teljesítésének megkezdéséről és lényeges feltételeiről írásban értesítette, illetve felhívás közzététele útján tájékoztatta.
6.) A tulajdonos legalább 30 nappal a kívánt időpont előtt írásban kérheti a Szolgáltatótól a szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatás szüneteltetését távolléte idejére, ha legalább 30 napig megszakítás nélkül nem tartózkodik az ingatlanán és az ingatlant más nem használja.
7.) Ha a szüneteltetés 6.) bekezdés szerinti feltételeiben változás következik be, a tulajdonos a Szolgáltatónak haladéktalanul írásban köteles azt bejelenteni.
8.) Amennyiben a szüneteltetés ideje alatt a helyi közszolgáltatás körébe tartozó hulladék kerül kihelyezésre, úgy – a tulajdonos egyidejű értesítése mellett -a Szolgáltató köteles a hulladékot elszállítani, a hulladék mennyiségének megfelelő – rendelet szerint – díj felszámítása mellett.

14. § 1.) A települési szilárd hulladék gyűjtése, tárolása (beleértve a háztartási és intézményi fogyasztásból származó hulladékot is) kizárólag oly módon történhet, hogy ne idézzen elő szennyezést vagy károsítást sem épületen belül, sem azon kívül, sem pedig közterületen.

2.) A települési szilárd hulladékgyűjtése, tárolása, szállítása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék se a szállító járműbe való ürítéskor, se a szállítás folyamán ne szóródhasson szét, ne porozhasson, és környezetszennyezést ne idézzen elő.
3.) A háztartási hulladék elszállítása kizárólag az erre a célra engedélyezett, zárt rendszerű célgéppel végezhető.
4.) Hatályát vesztette.
5.) A települési szilárd hulladék gyűjtéséhez szükséges hulladékgyűjtő edényeket ( kukákat) – egy alkalommal – a közszolgáltatás megkezdésének napjáig az önkormányzat biztosítja, amennyiben a Szolgáltatóval a szerződést az ingatlantulajdonos kötelessége. A Szolgáltató – igény esetén- biztosítja a települési szilárd hulladék átmeneti tárolására, illetve gyűjtésére szolgáló tartály használatba adását szükség szerinti cseréjét.

15. § 1.) A háztartási hulladék gyűjtése és tárolása meghatározott űrtartalmú hulladékgyűjtő edényben lehetséges. A veszélyes hulladékot TILOS a háztartási vagy egyéb veszélyesnek nem minősülő hulladékok közé tenni.

2.) A hulladék elszállítása céljából a szállítási napokon kihelyezett hulladékgyűjtő edény fedelének – a közterület szennyezésének elkerülése érdekében – csukott állapotban kell tenni.
3.) A Szolgáltató a tulajdonosok gyűjtőedényében elhelyezett háztartási hulladékot az ingatlan bejárata előtti járdán vagy a kapu közelében, közterületen veszi át. A gyűjtőedény nem akadályozhatja a jármű – és gyalogos forgalmat és az elhelyezés egyébként sem járhat baleset vagy károkozás veszélyének előidézésével vagy mások jó közérzetének indokolatlan megzavarásával.
4.) Az ingatlanon elhagyott egyéb szilárd hulladék kezeléséről az köteles gondoskodni, akinél a hulladék keletkezett. H a keletkezés helye és a tulajdonos személye nem állapítható meg- ellenkező bizonyításig- ez a kötelezettség az ingatlan tulajdonosát terheli.
5.) A kukában nem szabad mérgező, folyékony, égő parázsló vagy egyéb olyan anyagot elhelyezni, amely veszélyezteti a szemétszállítással foglalkozó dolgozók testi épségét és a gépkocsi berendezésében rongálást idézhet elő.
6.) Amennyiben a települési szilárd hulladék gyűjtése és szállítása közben szennyezés keletkezne, a szennyezett területet megtisztítani és fertőtleníteni kell, aki azt okozta.
A közszolgáltató kötelezettségei

16. § 1.) A rendelet hatálya alá tartozó háztartási hulladékot, egyéb szilár hulladék köréből, a háztartási hulladékkal összetételében hasonló, azzal együttesen kezelhető hulladékot a Szolgáltató a közszolgáltatási szerződésben foglalt napokon köteles elszállítani hulladéklerakó telepére, ahol a szakmai és környezetvédelmi szabályok betartásával gondoskodik az ártalmatlanításról. A hulladékok lerakásával történő ártalmatlanítását a szolgáltató a Szombathely, Erdei iskola úti regionális Hulladéklerakó telepen oldja meg.

2.) Hatályát vesztette.
3.) Egyébszilárd hulladék, továbbá a naponta keletkező háztartási hulladék mennyiségét meghaladó hulladék szervezett összegyűjtéséről és elszállításáról ( lomtalanítás) évente legalább egy alkalommal az önkormányzati költségvetés terhére a szolgáltató gondoskodik.
4.) Hatályát vesztette.
5.)Hatályát vesztette.
6.) Hatályát vesztette.
A tulajdonos, használó kötelezettségei

17. § 1.) A tulajdonos használó a helyi közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni:

a. az ingatlanon keletkező települési szilárd hulladék összegyűjtéséről, annak tárolóedénybe történő helyezéséről.
b. a háztartási hulladékot tartalmazó tárolóedénynek a szállítási napokon történő a 15. §. (2) bekezdése szerinti kihelyezésről
c. a közszolgáltatási díj kiegyenlítéséről
2.) A települési szilárd hulladékot úgy kell kezelni, hogy az saját és más életét, testi épségét, jó közérzetét ne veszélyeztesse, a község természetes és épített környezetét az lekerülhetetlen mértéken felül ne szennyezze, a növény és állatvilágot ne károsítsa, a közrendet és a közbiztonságot ne zavarja.
3.) A 15. § 1.) bekezdésben írt kukákat a tulajdonos köteles, lehetőleg vízsugárral való kimosással minden év május elsejétől október 31.-ig szükség szerint, de legalább havonta egyszer klór tartalmú oldattal fertőtleníteni. A tároló edények fertőtlenítése az év más szakaszában negyedévente egyszer kötelező.
4.) Ha a kuka olyan nedves hulladékot tartalmaz, amely az edényben összetömődött, befagyott vagy a kukában lévő hulladékot úgy összepréselték, hogy amiatt a kukát az előírt módon kiüríteni nem lehet, tulajdonosa köteles belőle a szemetet eltávolítani és az edényt használhatóvá tenni.
5.) A tulajdonos lomtalanítás keretében tartozó hulladékot a Szolgáltató által megjelölt időpontban helyezheti ki elszállítás céljára arra a helyre, amelyet a Szolgáltató hirdetményben megjelölt.
6.) A lomtalanítás keretében a hulladékot úgy kell elhelyezni, hogy az a jármű és gyalogos forgalmat nem zavarja, a zöldterületek, parkosított területeket és növényzetet ne károsítsa, továbbá ne járjon baleset vagy károsodás veszélyének előidézésével.
7.)Hatályát vesztette.
8.) Hatályát vesztette.

18. § Hatályát vesztette.

V.

A HULLADÉK KEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS DÍJA

19. § 1.) Hatályát vesztette.

2.) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj fizetésére a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 38. § (1) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni.
3.)Hatályát vesztette.
4.)Hatályát vesztette.
5.)Hatályát vesztette.
6.)Hatályát vesztette.
7.)Hatályát vesztette.
8.)Hatályát vesztette.
9.)Hatályát vesztette.
10.)Hatályát vesztette.
11.)Hatályát vesztette.
12.)Hatályát vesztette.
13.)Hatályát vesztette.
14.)Hatályát vesztette.
15.)Hatályát vesztette.
A díjmegfizetés megtagadása

20. § (1) Hatályát vesztette.

(2) Hatályát vesztette.

A szolgáltatás szüneteltetése

21. § 1.) A 30 napnál hosszabb folyamatos távollét előzetes bejelentése esetén, feltéve, hogy az ingatlant más nem használja, a tulajdonos kérheti a Szolgáltatótól a kötelező közszolgáltatás szüneteltetését a távollét idejére.

2.) Indokolt esetben ( kórházi ápolás stb. ) az akadályoztatás igazolásával előzetes bejelentés nélkül, méltányosságból is kérheti a tulajdonos a szolgáltatási díj alóli felmentést az igazolt időszakra. Az akadályoztatás megszüntetése után 15 napon belül be kell jelentenie. A felmentési kérelmet a Szolgáltató bírálja el.

VI.

A KÖZSZOLGÁLTAÓ KIVÁLASZTÁSA, KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

A pályázati kiírás nyilvánossága, pályázati felhívás

22. § Hatályát vesztette.

A pályázat elbírálása, közszolgáltatási szerződés

23. § Hatályát vesztette.

23/A. § 1.) A közszolgáltatásra vonatkozó közszolgáltatási szerződésben meg kell határozni:

a) a szerződő felek megnevezését és azonosító adatait

b) a szerződés tárgyát

c) a közszolgáltatási szerződés időtartamát

d) a teljesítés helyét

e) a feladat ellátására vonatkozó szabályokat

f) a felek jogait és kötelezettségeit

g) a közszolgáltatási díj megállapításának módját

h) a szerződés módosításának, felmondásának módját.

2.) A közszolgáltató a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat ( természetes személyi adatok, lakcím) kizárólag a közszolgáltatás végzéséhez szükséges célra tarthatja nyilván és kezelheti a külön jogszabály szerinti rendelkezéseknek megfelelően.

VII.

ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Fogalmi meghatározások

24. § Hatályát vesztette.

VIII. SZABÁLYSÉRTÉSI RENDELKEZÉSEK

25. § Hatályát vesztette.

IX.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Hatályba léptető és átmeneti rendelkezések

26. § 1.) E rendelet 2003. év január 1. napján lép hatályba

2.) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.
3.) A jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a Hgt., Hkr., Er. rendelkezései az irányadók.
4.) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Pecöl Község önkormányzati képviselő testülete a község kommunális rendjéről szóló 6/1995. (V.15.) számú rendeletének 1-8. §-a hatályát veszti.
Mándli János sk. Rauchné Király Zsuzsanna
polgármester jegyző
A rendelet egységes szerkezetbe foglalva:
Pecöl, 2015. július 1.
Rauchné Király Zsuzsanna
jegyző
1

Az önkormányzati rendeletet a Pecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 12. §-a hatályon kívül helyezte 2023. szeptember 21. napjával.