Gömörszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2002. (V. 22.) önkormányzati rendelete

a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről

Hatályos: 2014. 01. 08

Gömörszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2002. (V. 22.) önkormányzati rendelete

a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről

2014.01.08.
I. Fejezet

Bevezető rész

Gömörszőlős Község Önkormányzat Képviselő-Testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 23. § felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja.
II. Fejezet

Közszolgáltatás megnevezése, biztosítása, igénybevétele

1. § (1) Közszolgáltatás megnevezése: települési szilárd hulladék összegyűjtése, elszállítása és ártalommentes elhelyezése.

(2) Közszolgáltatással ellátott terület: Gömörszőlős Község belterülete

2. § (1) Gömörszőlős Község Önkormányzata elvégezteti a települési szilárd hulladék összegyűjtését, elszállítását és ártalommentes elhelyezését, a községen kívüli hivatalos kommunális hulladéklerakóban.

(2) Az ingatlan tulajdonosa, használója (továbbiakban együtt: tulajdonos) az ingatlanon keletkező szilárd hulladék elhelyezéséről a rendeletben meghatározott helyi közszolgáltatás útján köteles gondoskodni.

3. § Települési szilárd hulladék: az ingatlanon keletkező háztartási és egyéb szilárd halmazállapotú visszamaradt anyag a veszélyes hulladék és radioaktív hulladék kivételével.

III. Fejezet

A közszolgáltatás ellátásának rendje

4. §

(1) A lakosság és közületek részére az Önkormányzat biztosítja a szeméttároló edényeket, minden lakás, ingatlan részére. (120 l-es gurulós kuka)

(2) Az intézményes szemétszállítás heti egy alkalommal előre meghirdetett napon történik, minden héten kedden.
(3) Az Önkormányzat biztosítja évi egy alkalommal az ingyenes lomtalanítás elvégzését.
IV. Fejezet

Közszolgáltatás díja

5. § (1)

(2) Az Önkormányzat a befizetett szemétszállítás díját átfutó tételként kezeli, és átutalja a közszolgáltatást végző TESCOM. 2000. Kft. részére, akivel a rendeletben előírt hulladékszállítási feladatok ellátására szerződést köt.

(3) A hulladéktároló edény egyszeri ürítési díjának legmagasabb mértéke 2002. évben 111.- Ft+12 % ÁFA / egyszeri ürítés.

V. Fejezet

6. § (1) A közszolgáltatás igénybevétele kötelező, ezért a községben lévő helyi illegális hulladéklerakó hely ilyen célra történő igénybevétele Tilos!

(2)

VI. Fejezet

Záró rendelkezések

7. § Jelen rendeletet meg kell küldeni tájékoztatásul a szomszédos és az intézkedéssel érintett önkormányzatoknak, megyei önkormányzatnak tájékoztatásul, valamint a környezetvédelmi felügyelőségnek véleményezésre.

A rendelet 2002. június 01. napján lép hatályba.