Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2003. (IV.30.) önkormányzati rendelete

a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról és a díjalkalmazás feltételeiről (Egységes szerkezetben)

Hatályos: 2022. 10. 25

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 16/2003. (IV.30.) önkormányzati rendelete

a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról és a díjalkalmazás feltételeiről1 (Egységes szerkezetben)

2022.10.25.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény 6. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, illetve Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésének 20. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a távhőszolgáltató és a felhasználó közötti jogviszony részletes szabályairól, valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételeiről az alábbi rendeletet alkotja:2

A rendelet hatálya

1. §3 A rendelet hatálya kiterjed Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén a távhő és melegvíz-szolgáltatást végző, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított Szegedi Távfűtő Kft.-re (a továbbiakban: szolgáltató) és a szolgáltatást igénybe vevő a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (továbbiakban: Tszt.) 3. § ga) alpontja szerinti lakossági és 3.§ gb) alpontja szerinti egyéb felhasználókra, valamint a 3. § w) pontja szerint minősülő külön kezelt intézményekre (a továbbiakban együtt: felhasználók).

Feladat-meghatározás és a távhőrendszer működtetése, fejlesztése

2. § (1) Szeged Megyei Jogú Város többszintes épületekkel beépített területein környezetvédelmi, azon belül elsősorban levegő-tisztaságvédelmi szempontok alapján elsődleges a távhőszolgáltatás fenntartása és fejlesztése.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakkal összhangban távhőszolgáltató köteles ezeken a területeken az új vagy növekvő távhőigényeket kielégíteni, mely igények kielégítéséhez a szükséges közmű fejlesztések költségeihez közmű csatlakozási díjat nem kérhet.

(3)4 A szolgáltatói berendezést a szolgáltató, a felhasználói berendezést annak tulajdonosa üzemelteti, aki a fűtési és használati melegvíz-, valamint gőzigényének folyamatos és biztonságos kielégítése érdekében köteles az általa üzemeltetett berendezés állandó üzemképes állapotáról gondoskodni.

(4)5 A szolgáltató jogosult előzetes értesítés mellett a távhőrendszer üzembiztonsága érdekében a nem általa üzemeltetett felhasználói berendezést ellenőrizni, és a megállapított hiányosságoknak meghatározott határidőn belül történő megszüntetésére a lakóépület tulajdonosát, vagy a felhasználók képviselőjét, megbízottját felhívni.

Távfűtés és használati melegvíz szolgáltatás

3. § (1)6 A távfűtési szolgáltatást a szolgáltató az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja közötti időben köteles biztosítani, amennyiben a felhasználók, illetve a tulajdonosi közösség képviselője másképpen nem rendelkezik.

(2) Szolgáltató

a) a városi szintű távfűtési szolgáltatást akkor köteles megkezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 oC alá csökken, vagy 2 egymást követő napon át 12 oC alatt alakul, vagy szeles időben 1 napon át 12 oC alatt alakul.

b) a városi szintű távfűtési szolgáltatást akkor szünteti meg, ha az átlaghőmérséklet egy napon át 14 oC, vagy 3 napon át 12 oC felett alakul.

(3)7 A távhőellátás keretében úgy kell fűteni, hogy az emberi tartózkodás céljára szolgáló fűtött helyiségek hőmérséklete - amennyiben a felhasználói berendezés, a felhasználói hely állapota azt lehetővé teszi - naponta 8-20 óra között átlagosan a lakás és nem lakás céljára szolgáló helyiségekben legalább +20 Celsius fok, a lakóépületek közös helyiségeiben pedig legalább +12 Celsius fok legyen.

(4) Az időjárástól függően - külső hőmérsékletnek +6 Celsius fokkal megemelt értéke figyelembevételével - a szolgáltató éjszakai fűtéscsökkentést, fűtésleállást alkalmazhat.

(5)8 A szolgáltató rendelkezésre állási kötelezettsége a felhasználók esetében május 15. és szeptember 15. között - kivéve a karbantartási időszakot, csak a melegvíz készítés hőszükségletének fedezésére, illetve melegvíz szolgáltatásra áll fenn.

(6)9 A távhőszolgáltató a szolgáltatást igénybevevővel köteles írásbeli közszolgáltatási szerződést (a továbbiakban: szerződés) kötni. A szerződések típusai:

a) általános közszolgáltatási szerződés,

b) egyedi közszolgáltatási szerződés.

A távhőszolgáltatás korlátozása

4. § (1)10 A szolgáltató jogosult a Tszt. 41. § alapján a szolgáltatást korlátozni.

(2)11 A szolgáltató lehetőleg a korlátozás előtt, vagy azzal egyidejűleg köteles Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatát és az érintett felhasználókat a távhőszolgáltatás korlátozási rendjéről tájékoztatni.

(3) A szegedi távhőrendszerekben a szolgáltatás korlátozás rendje elvi meghatározásának sorrendje a következő:

I.12 fokozat: termelő, közellátásban részt nem vevő gazdasági társaságok felhasználási helyei,

II.13 fokozat: lakossági felhasználók felhasználási helyei.

A csökkentés mértéke: legfeljebb 10 % használati melegvíz előírt hőfokához viszonyítottan, legfeljebb 10 % fűtésnél a külső levegő hőfokához rendelt fűtővíz hőmérséklet értékhez képest.

(4) Az előre tervezett távhőszolgáltatás korlátozás esetén az esetenkénti távhőszolgáltatás korlátozási rendet a szolgáltató az önkormányzat részére előzetesen megküldi, valamint az előre nem látható (vis maior) távhőszolgáltatás korlátozás esetén az önkormányzatnak a korlátozási rendet utólag köteles megküldeni.

(5)14 A távhőszolgáltatás korlátozása esetén az érintett felhasználókat a 20. § szerinti díjvisszatérítés illeti meg.

Díjalkalmazás15

5. §16 A Tszt. 57/D. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján megalkotott miniszteri rendelet hatálybalépéséig a Rendelet 1. sz. melléklete szerinti díjtételek alkalmazandók.

6. § (1)17

(2)18

(3)19

7. § (1)20 A változó (árváltozás) távhőszolgáltatási díjtételek hatálybalépését követően a szolgáltató (vagy megbízottja) a szerződésben foglaltaktól eltérő időpontban is jogosult a felhasználókkal, a felhasználók képviselőjével (megbízottjával) egyeztetett időpontban külön mérőleolvasást végezni.

(2)21 Amennyiben a tervezett első leolvasás a felhasználónak felróható okból kétszeri kísérlettel nem hajtható végre, vagy írásbeli felhasználói bejelentésből nem állapítható meg a számlázás alapjául szolgáló mérőállás, a számlázásnál az árváltozás hónapjának utolsó napjával mint osztónappal lehet az árváltozást megelőző és a követő leolvasási adatok különbségét áralkalmazás szempontjából

- használati melegvízmérőknél időarányosan,

- fűtési hőmennyiségmérőknél a tárgyi elszámolási időszak külső hőmérsékleti átlagai figyelembevételével megosztani.

(3)22 Egyszeri külön leolvasásnak minősül az erre alkalmas berendezéssel ellátott fogyasztás-mérő által az árváltozás előre beállított időpontjában regisztrált mérőállás is, melyet későbbi időpontban a szolgáltató és a felhasználó képviselője együtt olvas le, és írásban rögzít.

Alkalmazható árformák és a díjak tartalma

8. §23

9. § (1)24

(2)25

(3)26

(4)27

Távfűtés szolgáltatás mérés

10. § (1) A szolgáltatott fűtés mennyiségének megállapítása a beépített, hiteles hőmennyiségmérővel történik.

(2)28 Mind a felhasználónak, mind a szolgáltatónak joga van a nem tulajdonát képező hőközpontban (ahol a hőátadás, átvétel történik) mérőberendezést beépíteni ellenőrzés céljából. A két különböző tulajdonú azonos hőenergiát mérő berendezés alapján való elszámolásban a szolgáltató és a felhasználó külön állapodik meg.

(3)29 Több felhasználó között a fűtési hőenergia hődíjának felosztása történhet mérés esetében:

a) almérők beépítésével a lakóépületekbe és elosztó központokba,

b) fűtött légköbméter alapján,

c) hőleadónkénti költségmegosztók felszerelésével.

11. § (1) A lakásonkénti mérés és elszámolás esetében az elszámolás alapját ahol ez biztosított és lehetséges minden esetben a hőközponti, illetve épületenkénti hiteles fogyasztásmérő képezi elsődlegesen, azaz a lakásonkénti mérő csak költségmegosztója lehet a hőközponti, illetve épületenkénti mérőnek.

(2)30 Mérésdifferencia esetén a szolgáltató jogosult a mérésdifferenciát az épületenkénti, illetve lakásonkénti mérőn mért mennyiségek arányában az egyes mért felhasználási helyekre szétosztani.

(3) Az elszámolás alapját képező hőmennyiségmérő meghibásodása esetén, annak javítása és a mérő időszakos hitelesítése a szolgáltató feladata. A meghibásodás, valamint a hitelesítés időtartama alatt a szolgáltatott távfűtés mennyiségét a mért fűtési időszakra vonatkozó adatok, valamint a külső hőmérséklet és a fűtött napok számának figyelembevételével számítással kell meghatározni, és a szolgáltató jogosult ez alapján számlázni.

(4)31 Az egyéb felhasználó a fűtési hőfogyasztásának mérési lehetőségét legkésőbb 2003. szeptember 15-ig hőmennyiségmérővel biztosítani köteles.

Használati melegvíz szolgáltatás mérés

12. § (1)32 A szolgáltatott használati melegvíz mennyiségének megállapítása a beépített hiteles használati melegvízmérő órával történik. Több felhasználó között a használati melegvíz hődíjának felosztása történhet a használati melegvíz mérésére szolgáló egyedi vízmérő beépítésével is.

(2) A szolgáltató mérni köteles a hőtermelő műben, ill. a használati melegvíz előállítás helyén a használati melegvíz készítéséhez szükséges hálózati hidegvíz felhasználását.

(3)33 A szolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználó, ill. egyéb felhasználó igénye esetén lehetőség van a használati melegvíz mennyiség mérésére az általa felszerelt mérővel:

a) az épületek csatlakozási pontjainál, illetve

b) az egyedi vízvételi helyeken.

(4)34 A mérőeszközök beépítését előzetesen egyeztetni kell a szolgáltatóval. A mérőeszközök beszerelési, beépítési költsége a felhasználót terheli.

(5)35 A mérőeszközök a felhasználó tulajdonát képezik, így annak hitelesítése a felhasználó feladata.

(6)36 A 13. § (7) bekezdésben szereplő felhasználók esetében a lakóközösség az épületenkénti hőközponti mérés lehetőségét biztosítani köteles.

13. § (1) Az épületenkénti használati melegvíz mérés és elszámolás esetében az elszámolás alapját a kazánházankénti vagy épületenkénti hiteles használati melegvíz fogyasztásmérő képezi.

(2)37 Épületenkénti mérés esetén, amennyiben az egyedi mérés nem minden felhasználó esetében megoldható, a mért mennyiség felosztása az egyes felhasználók között a lakóközösség megállapodása, annak hiányában a lakások fűtött alapterülete arányában történik. A lakóközösség által meghatározott felosztási szabályok egy éven belül nem módosíthatók

(3)38 A használati melegvíz egyedi mérése esetén - a felhasználó tulajdonában lévő hitelesített és valamennyi melegvíz kifolyócsapját mérő vezetékszakaszra szakszerűen felszerelt és a szolgáltató által zárolt vízmérőkön mért melegvíz mennyiség alapján - az egyedileg mért fogyasztás szerint kell elszámolni. Az épület használati melegvíz felhasználását mérő berendezés felszerelését követően a felhasználóknál (lakások, közös helyiségek, egyéb felhasználók) beépített egyéni mérők az épület főmérőjének költségmegosztói.

(4) Az épület főmérőjének felszerelését követő elszámolási időszak kezdetétől a szolgáltató köteles a (2) bekezdésben meghatározottak szerint elszámolni.

(5)39 A felhasználó köteles biztosítani a mérő leolvasását, illetve a berendezés állapotának szolgáltatói ellenőrzését évenként legalább 4 alkalommal, a 2. sz. mellékletben meghatározott besorolás szerinti időponttól. Abban az esetben, ha a felhasználó nem biztosítja a vízmérő leolvasását, akkor a szolgáltató jogosult a fogyasztást becsléssel megállapítani. A becsült lakossági fogyasztás nem haladhatja meg a havi 20 m3-t. A szolgáltató becsléssel folyamatosan egy évig állapíthatja meg a fogyasztás mértékét. Ha egy éven túl sem biztosítja a lakossági felhasználó a vízmérő leolvasását, akkor a szolgáltató jogosult havi 20 m3 fogyasztást számlázni.

(6)40 A felhasználó a használati melegvíz fogyasztását legkésőbb 2003. december 31.-ig mérővel mérni köteles. Amennyiben a felhasználó nem tesz eleget a mellékvízmérő beépítési kötelezettségének, addig az időpontig a szolgáltató jogosult - a (2) bekezdéstől eltérően – az (5) bekezdésben meghatározott becsléssel megállapítani a fogyasztás mértékét.

(7)41 Azon lakossági felhasználók esetében, ahol a lakásonkénti használati melegvíz mérő berendezések beépítése műszaki okok miatt nem megoldható, ott a mérést a 12. § (6) bekezdése alapján kell megvalósítani.

(8) Lakóépületben, lakás és nem lakás célra szolgáló helyiségeket is tartalmazó épületben, - a lakásokon kívül - méretlen használati melegvíz vételezési helyek nem lehetnek. A lakásokon kívüli méretlen melegvíz vételezési helyeket a tulajdonosnak, kezelőnek meg kell szüntetnie, vagy melegvíz mérővel kell ellátnia legkésőbb 2003. december 31-ig.

(9)42 Hibás, vagy nem hitelesített mérő esetén a szolgáltató – folyamatosan egy évig - a szolgáltatott melegvíz mennyiségét a mért elszámolási időszakok legmagasabb átlagfogyasztása alapján jogosult számlázni. Az elszámolt melegvíz havi mennyisége

a)43 lakossági felhasználók esetében nem lehet kevesebb, mint 5 m3 és nem lehet több mint 20 m3

b)44 egyéb felhasználók esetében nem lehet több, mint a felhasználó utolsó egy év legmagasabb havi felhasználásának 150 %-a.

Ha egy éven túl sem történik meg a mérő hitelesítése, akkor a szolgáltató jogosult lakossági felhasználó esetén havi 20 m3 fogyasztást, közületi felhasználó esetén a meghibásodás, illetve hitelesítési idő lejártát megelőző egy év legmagasabb havi felhasználásának 150 %-át számlázni.

14. § (1)45 Ha az egyedi használati melegvíz mérő meghibásodik vagy a hitelesítési idő lejárt, a felhasználó köteles a meghibásodást, illetve hitelesítési idő lejártát követő 15 napon belül hiteles vízmérő beépítéséről (vízmérő csere) gondoskodni. Ebben az esetben a szolgáltató a mérőóra meghibásodása, illetve a hitelesítési idő lejárta és a hiteles vízmérő beépítése közötti időszakra a meghibásodást, illetve a hitelesítési idő lejártát megelőző 12 hónap átlagfogyasztása alapján köteles számlázni. A vízmérő csere időpontját, a leszerelt és felszerelt mérő állását a felhasználó a szolgáltatónak köteles bejelenteni, ha azt nem a szolgáltató végezte.

(2)46 Ha a mérőóra cseréje a megadott határidőig nem történik meg, a szolgáltató jogosult a használati melegvíz fogyasztást a 13. § (9) bekezdésében foglaltak szerint számlázni.

(3)47 A távhőszolgáltatási rendszerre csatlakozó, belépő új felhasználó csak a mérés lehetőségének biztosítását követően vételezhet, illetve léphet be a rendszerbe.

A szolgáltatott távhő elszámolása és a díjfizetés

15. § (1)48

(2)49 Lakossági felhasználó:

a)50 a fűtési szolgáltatás épületenkénti mérése esetén az alapdíj megfizetése 12 vagy 6 egyenlő havi részletben történik, a hődíj megfizetése az előző 3 fűtési fűtési idény átlagos hőfelhasználásának megfelelő 12 vagy 6 egyenlő havi (ún. előleg) részletben történik. A szolgáltató évente egyszer a lakóközösséggel kötött megállapodás szerinti hónapban, a mért éves hőfogyasztás alapján számított tényleges fűtési díjat a hődíjelőleget fizetők között – egyéb megállapodás hiányában – a szolgáltató nyilvántartásában szereplő lakás, helyiség, terület fűtött légtérfogata (l) alapján szétosztja, és annak megfelelően az előlegek összegével elszámol. Az elszámolás havonta is történhet a lakóközösséggel kötött megállapodás szerint. Ebben az esetben nincs hődíjelőleg, hanem a tényleges mért hőfogyasztást fizeti havonta a felhasználó.

b) a használati melegvíz fogyasztásért az előző elszámolási időszak (3 hónap) használati melegvíz mennyiségének egy hónapra eső részével havonta részfizetést teljesít. A szolgáltató a ténylegesen fogyasztott melegvíz mennyiség alapján 3 hónaponként elszámolni köteles.

c)51 A szolgáltató a hőmennyiségmérővel ellátott épület hőfelhasználását legalább 2 havonként dokumentálni köteles. A mérés eredményéről a felhasználókat tájékoztatni kell. A hőmennyiségmérő leolvasásakor a felhasználó részéről a leolvasást végző megbízott köteles jelen lenni, és azt aláírásával hitelesíteni.

(3)52 Egyéb felhasználó:

a) mérés alapján fűtési hődíjat az éves fűtési alapdíj 1/12-ed részét fizeti április és október hónapban, 1/6-od részét november-, december-, január-, február-, március hónapban,

b) a használati melegvízfogyasztás díjfizetésére vonatkozóan a (2) bekezdés b) pontjában közöltek az irányadók.

16. § (1)53 Azon felhasználók részére, akik külön megállapodás alapján havi elszámolási módot választottak, a számlát a szolgáltató tárgyhót követő hónap 10. napjáig elkészíti, melyet a felhasználó a számlán szereplő fizetési határidőig köteles kiegyenlíteni.

(2)54 A lakóépületben és a vegyes célra használt épületben lévő felhasználók megállapodása alapján a díjfizetés és számlázás együttesen is történhet a lakóközösség részére.

A számlázással kapcsolatos kifogások rendezése

17. § (1)55 A szolgáltató a számla ellen emelt kifogást köteles megvizsgálni és annak eredményéről a felhasználót a kifogás beérkezésétől számított 30 napon belül tájékoztatni. Amennyiben a kifogás alapos, úgy a szolgáltató a visszatérítést, ill. jóváírást a megállapítástól számított 8 napon belül köteles teljesíteni. A visszatérítést (kifizetést) abban az esetben köteles teljesíteni a szolgáltató, ha a felhasználónak nincs lejárt tartozása a visszatérítés megállapítása időpontjában. Ha utólagos térítés illeti meg a szolgáltatót, azt jogosult a helyesbített számla alapján érvényesíteni.

(2)56 A felhasználó vagy megbízottja, illetve a szolgáltató jogosult a másik fél tulajdonában lévő elszámolási mérő rendkívüli hitelesítését kérni. Amennyiben a hitelesítés során a mérő pontossága nem megfelelő, úgy a hitelesítéssel kapcsolatos költség a tulajdonost, ellenkező esetben a hitelesítést kérőt terheli.

A díjfizetés elmulasztásának következményei

18. § (1)57 Ha a felhasználó a díjfizetési kötelezettségének írásbeli felszólítás ellenére sem tesz eleget, - és a műszaki feltételek lehetővé teszik - a szolgáltató a szolgáltatást a díjhátralék kiegyenlítéséig felfüggesztheti.

(2)58 Amennyiben a felhasználó a számla összegét annak esedékességekor nem egyenlíti ki, a szolgáltató jogosult a Ptk. szerinti késedelmi kamatot felszámítani. A kamatfizetési kötelezettség kezdő időpontja az esedékességet követő nap. A fizetési hátralék rendezésére a felhasználó fizetési megállapodást köthet a szolgáltatóval.

A fogyasztói mérők alkalmazásának szabályai

19. § (1)59 A szolgáltatott hő mennyiségének mérését biztosító, elszámolás alapját képező első főmérő összes költsége a lakossági felhasználók esetén a szolgáltatót terheli. Egy átvevő állomáshoz tartozó több felhasználó esetében elhelyezhető almérők minden felmerülő költsége a felhasználókat terheli.

(2)60 Az átvevő állomáson és a hozzá kapcsolódó fogyasztói rendszeren működő, a lakossági felhasználók hőfelhasználását mérő hőmennyiségmérők közül az első főmérő hitelesítése a szolgáltató, míg a további almérők hitelesítése a felhasználó kötelessége. Elszámolás alapjául csak az Országos Mérésügyi Hivatal hitelesített és mindkét fél által elfogadott mérőberendezés használható. Ha a hőmennyiségmérő nem hiteles, nem képezheti elszámolás alapját.

(3)61 Elszámolás alapjául szolgáló mérőberendezés szándékos rongálása és befolyásolása esetén a szolgáltató jogosult a jegyzőkönyv alapján igazolt kárának megtéríttetése mellett az érintett időszakra vonatkozó a 25. § (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hőmennyiséget számlázni és erről köteles az érintett felhasználókat haladéktalanul tájékoztatni.

(4)62 A felhasználó a tulajdonában lévő melegvízmérő javításáról, időszakos hitelesítéséről köteles gondoskodni. Amennyiben a mérő meghibásodik, úgy annak tényét írásban köteles a szolgáltatónak 48 órán belül bejelenteni.

Díjvisszatérítés

20. § (1) A szolgáltatót a (2)-(4) bekezdésben meghatározott esetekben díjvisszafizetési kötelezettség terheli.

(2)63 Ha a szolgáltató a felhasználóval szemben fennálló távhőszolgáltatási kötelezettségének folyamatosan egy napot meghaladóan működési körébe eső okból nem tesz eleget, az érvényes alapdíj szüneteltetés időtartamával arányos részének másfélszeresét fizeti vissza a felhasználónak.

(3)64 Ha a fűtés vagy a melegvíz-szolgáltatás 24 órán át, vagy azt követő egy, vagy több napon át folyamatosan szünetel a szolgáltató működési körén belül eső okból, a felhasználókat - külön kérés nélkül is - a szüneteltetés időtartamával arányos hődíj visszatérítés illeti meg. Szüneteltetésnek tekintendő az is, ha valamely fűtött helyiség vagy a szolgáltatott használati melegvíz hőmérséklete az előírtnál, vagy a szerződésben foglaltnál legalább 5 oC-kal kisebb.

(4)65 Ha a felhasználói berendezések és felhasználási helyek műszaki állapota megfelelő, szolgáltatói szerződésszegésnek minősül a lakossági és egyéb felhasználóval szemben:

a) ha a használati melegvíz hőmérséklete a kifolyónál, vételezési helyen egy perc használat után nem éri el a 40 Celsius fok hőmérsékletet. Ebben az esetben a díjvisszatérítés mértéke az átlagos vízhőmérséklet 39 oC -nál a hődíj 10 %-a, 38 oC -nál a hődíj 20 %-a, 37 oC -nál a hődíj 30 %-a, 36 oC -nál a hődíj 50 %-a, 35 oC -nál és alatta a hődíj 100 %-a,

b) ha a szolgáltatott távhő teljesítmény a panasz napján érvényes külső átlaghőmérséklet mellett a 3. § (3) bekezdés által előírt átlagos fűtöttség elérését nem teszi lehetővé. A díj visszatérítés mértéke, ha a lakószobák mértani középpontjánál másfél méter magasságban, 19 °C-nál a hődíj 10 %-a, 18 °C-nál a hődíj 20 %-a, 17 °C-nál a hődíj 30 %-a, 16 °C-nál a hődíj 50 %-a, 15 °C-nál és alatta a hődíj 100 %-a.

Pótdíj

21. § (1)66

(2)67

(3)68

(4)69

(5)70 Ha az egyéb felhasználó a szerződésben lekötött hőteljesítményt túllépi, úgy a túllépés után számított éves alapdíj 25 %-át köteles a szolgáltató részére „alapdíj pótdíj” jogcímen megfizetni.

(6)71 Felhasználó a lekötött hőteljesítmény vonatkozásában megkötött szerződést évente 1 alkalommal, a szerződés lejárta előtt minimum 30 nappal, írásban módosíthatja.

22. §72

Felhasználói berendezések ellenőrzése, mérő meghibásodás73

23. § (1)74 A felhasználói berendezés bármely okból történő üzembehelyezését, a szolgáltató, vagy szolgáltató szakfelügyelete mellett a felhasználó, ill. megbízottja végezheti.

(2)75 A szolgáltató jogosult az általa nem üzemeltetett hőközpontban ellenőrzést végezni, a szolgáltatói szerződésben rögzített feltételekkel. A lakásonkénti egyedi vízmérők működésének, kikapcsolt felhasználói berendezések üzemén kívül tartásának ellenőrzésére jogosult a szolgáltató és a felhasználók képviselője naponta 8-20 óra között.

(3) Ha valamely fél kétségbe vonja az elszámolás alapjául szolgáló hőmennyiségmérő pontosságát, úgy a szolgáltató köteles azt hitelesítetni. Ha a mérési pontatlanság eléri vagy meghaladja az 5 %-ot, akkor a tulajdonos köteles viselni a hitelesítés költségeit, ellenkező esetben a hitelesítést kezdeményező fizeti a költségeket.

(4)76 Az elszámolás alapját képező hőmennyiségmérő meghibásodása esetén a szolgáltató az észleléstől számított 48 órán belül megjavíttatni, illetve. kicserélni köteles. A meghibásodásról, a cseréről a fogyasztott hőmennyiségre a felhasználók képviselője által is aláírt jegyzőkönyvet kell felvenni. A mérés szünetelésének időtartamára a korábbi mért fűtési időszakokra vonatkozó adatok, a külső hőmérséklet és a fűtött napok számának figyelembevételével számolható el átalánymennyiség.

(5)77 A felhasználó csak a távhőszolgáltató előzetes hozzájárulásával létesíthet új felhasználói berendezést, helyezhet, alakíthat át és a közszolgáltatási szerződés felmondása esetét kivéve szüntethet meg felhasználói berendezést. A szolgáltatói hozzájárulás nélkül végzett beavatkozással, átalakítással okozott szolgáltatás elégtelenségért, vagy kárért a felhasználó a felelős.

Távhőszolgáltatás felfüggesztése és szerződésszegés

24. § (1)78 Ha a felhasználói berendezéseken keresztül megvalósuló fűtés szolgáltatás felfüggesztés bármilyen okból megtörtént, a felhasználó az átmenő vezetékek meglétét és karbantartását köteles tűrni.

(2) A szolgáltatások felfüggesztéséért, illetve bekapcsolásáért, valamint a városi távhőszolgáltatási rendszerhez kapcsolódó távhőszolgáltatási rendszernek az ürítéséért, töltéséért a távhőszolgáltató jogosult díjat felszámítani, az évi egyszeri be- és kikapcsoláson túl.

(3)79

25. § (1)80 A távhőszolgáltató jogosult felfüggeszteni a távhőszolgáltatást a Tszt. 49. § (2) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott szerződésszegési okok miatt. Ebben az esetben a felhasználó a felfüggesztés időtartama alatt a fűtésre vonatkozóan a teljes alapdíjat, valamint a felosztott hődíj 40 %-át tartozik megfizetni a szolgáltatónak.

(2)81 Engedély nélküli visszakötés esetén a szolgáltató jogosult kiszámlázni a szolgáltatás felfüggesztésének időpontjától számítva

a)82 használati melegvíz vonatkozásában a lakossági felhasználók esetén havi 20 m3 vízmennyiséget, közületi felhasználók esetén az utolsó mért egy év legmagasabb havi felhasználásának 150 %-át

b)83 fűtés szolgáltatás esetében a felhasználási helyre jutó időarányos hőfogyasztás 150 %-át.

(3)84 A felhasználó részéről szerződésszegésnek minősül, ha

- a mérőeszköz sérülését a távhőszolgáltatónak nem jelenti be, vagy

- a mérőeszköz befolyásolásával vagy megkerülésével távhőt vételez.

Ezekben az esetekben a felhasználó az előző időszakok alapján a beépített hőleadó teljesítménye és a külső hőmérséklet alapján számított átlagfogyasztás szerint megállapított hőfogyasztásért a szerződésszegés időtartama alatt – az (1) bekezdés szerinti felfüggesztés esetén a szerződésszegéstől a felfüggesztésig terjedő időszakra vonatkozóan – 100 %-kal megemelt díjat köteles megfizetni.

(4)85 A felhasználó 8-60 %-os mérsékelt díjat köteles megfizetni a szolgáltatóval történt egyeztetés alapján az érintett rendszer műszaki kialakításától függően – a hőelvonás következményeként, valamint 15 – 40 %-os mérsékelt díjat fizetni, ha az egyedi fűtési mód (távhőszolgáltatástól eltérő) kialakításakor az átmenő csővezetékekre vonatkozó szigetelési előírásoknak nem tesz eleget.

26. §86 Szabályozatlan vételezés esetén felhasználó

a)87 20-100 %-kal felemelt díjat köteles fizetni a szolgáltató és a felhasználó által közösen felvett jegyzőkönyvben megállapított szerződés nélküli fogyasztás esetén, illetve

b) 8-60 %-nyi mérsékelt díjat köteles fizetni - az érintett rendszer műszaki kialakításától függően - a hőelvonás következményeként, valamint 15-40 %-nyi mérsékelt díjat fizetni, ha az egyedi fűtési mód kialakításakor az átmenő csővezetékekre vonatkozó szigetelési előírásoknak nem tesz eleget.

Egyéb rendelkezések

27. § (1)88 Azoknál az épületeknél ill. felhasználóknál, ahol a fűtési hőfelhasználás és a használati melegvíz felhasználás mérése biztosított, a mérés szerinti díj elszámolást kell alkalmazni.

(2)89 Azon a felhasználási helyen, ahol a szolgáltatás díjelszámolása egyszer már mérés alapján történt, ott mérés nélküli elszámolási módra nem lehet visszatérni.

28. § (1)90 A felhasználói hely tulajdonosának - ideértve az önkormányzati tulajdonviszonyokat is -, bérlőjének személyében bekövetkezett változást mind a régi, mind pedig az új tulajdonos, bérlő köteles a szolgáltatónak 15 napon belül írásban bejelenteni. A felhasználó köteles a változást igazoló okiratot bemutatni.

(2) A változás bejelentésének napjáig a régi, azt követően az új tulajdonos, bérlő köteles a díjat megfizetni.

(3) A társbérlet esetén a lakás, ill. a nem lakás céljára szolgáló helyiségek fűtési díját az egyes társbérlők között – az adatszolgáltatások alapján – az általuk kizárólagosan használt helyiségek fűtött légtérfogatának egymáshoz viszonyított arányában kell megosztani.

(4)91 A 15 napos bejelentési határidő elmulasztása esetén a szolgáltató - amennyiben az eltelt időszakban díjfizetés nem történt - jogosult az éves alapdíj 20 %-át kitevő költségtérítést érvényesíteni, mind a régi mind az új felhasználóval szemben.

(5)92 Ha az elszámolási időszakban a lakásban tulajdon- vagy bérlőváltozás következik be, a szolgáltató - a felhasználó írásbeli kérelmére - a változás napjáig mind a régi, mind pedig az új tulajdonos, bérlő felé fogyasztás szerinti köteles elszámolást készíteni az elszámolás hónapjában. Az elszámolásnál jelentkező különbözet más megállapodás hiányában – az új felhasználót illeti meg, ill. terheli.

(6) Az üresen álló lakások és helyiségek távhőszolgáltatási díját a tulajdonos, kezelő köteles megfizetni.

(7)93 A közös használatra szolgáló helyiségek és területek, valamint a lakások esetében az ezen területekre eső fűtési költségeket a felhasználók egyéni megállapodás hiányában az általuk használt lakás és helyiség fűtött alapterülete alapján kötelesek megfizetni.

29. § (1)94 A felhasználó köteles minden olyan adatot a szolgáltatónak bejelenteni, amely a szolgáltatói szerződés módosítását igényli (különösen a fűtött légtérfogat változása, mérőberendezés beszerelése, fűtési rendszer átalakítása stb).

(2) Ha lakóépületben vagy vegyes célra használt épületben a közös használatra szolgáló fűtöttnek minősülő helyiséget bérbe adják erről a tulajdonos a szolgáltatót értesíteni köteles.

(3) Az értesítést olyan időpontban kell megtenni a bérbeadónak, hogy a szolgáltatás számlázását a tárgyhóban a bérlet, használatba vétel időpontjától a díjfizetési szabályok szerint megoldható legyen.

30. § (1)95 Az épületenkénti mérés Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén az alábbi épületegyüttesek fűtési hőfogyasztása, mérése a szolgáltatói hőközpontokban történik:

a) A hőmennyiségmérő az Odessza III. hőközpontban van elhelyezve. Szeged, Alsókikötő sor 7. Szeged, Alsókikötő sor 8.

b) A hőmennyiségmérő az Odessza III. hőközpontban van elhelyezve. Szeged, Vedres u. 19. Szeged, Vedres u. 21.

c) A hőmennyiségmérő a Tisza L. krt. 38. kazánházban van elhelyezve. Szeged, Tisza L. krt. 36. Szeged, Kiss E. u. 3. Szeged, Kiss E. u. 5. Szeged, Feketesas u. 7. Szeged, Feketesas u. 9. Szeged, Feketesas u. 11.

d) A hőmennyiségmérő a Károlyi u. 2. hőközpontban van elhelyezve. Szeged, Széchenyi tér 13. Szeged, Nagy J. u. 1.

A szolgáltató jogosult ezen épületek esetében az együttes mérés és elszámolás megvalósítására.

(2)96 Az épületek felújítása, illetve az épületenkénti mérés lehetőségének a felhasználók általi megvalósítása esetén a szolgáltató köteles az épületenként beépített hőmennyiség-mérőket a Tszt.-ben és Vhr.-ben rögzítettek szerint figyelembe venni és a fűtési költségeket épületenként elszámolni.

(3) Szolgáltatói hőközpontot a távhővel ellátott épületek egyikében (idegen ingatlanon) az ingatlan tulajdonossal kötött megállapodás alapján lehet elhelyezni és üzemeltetni.

(4) Ha a távhőszolgáltató és az idegen ingatlan tulajdonosa között nem jön létre megállapodás a szolgáltatói hőközpontot magába foglaló helyiség használatára használati jogot lehet megállapítani. A használati jog gyakorlásáért a távhőszolgáltató az ingatlan tulajdonosának kártalanítást köteles fizetni, melyet a szolgáltatási alapdíjak képzésénél érvényesíthet.

31. § (1)97 Tulajdonosi közösség esetén a tulajdonosok kötelesek megbízottat, képviselőt megnevezni, aki a szolgáltatással kapcsolatos ügyek intézési jogával megbízott személy.

(2)98 A tulajdonosok megbízottjának, képviselőjének nevét és címét a szolgáltatóval közölni kell. Személyváltozás esetén a távozó megbízott, képviselő a szolgáltatóval köteles egyeztetni. Az új képviselőt a tulajdonosi közösség tagjainak aláírásával ellátott megbízással kell ellátni.

32. § (1)99 A lakóépületben és a vegyes célra használt épületben lévő lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek tulajdonosai vagy a tulajdonosok közössége kezdeményezheti a távhőszolgáltatás (fűtés) megkezdését, vagy befejezését, a vételezett távhő díja szétosztási módjának kialakítását, illetve megváltoztatását, továbbá a közösség érdekében más megállapodást is köthet.

(2) A megállapodás megkötésének feltétele – kivéve a 16. § (2) bekezdés szerinti díjfizetési forma esetén – azonban minden egyes esetben az egyöntetű (100%-os) egyetértés, mellyel kapcsolatosan az érintetteknek írásban kell nyilatkozniuk.

Általános és értelmező rendelkezések

33. § E rendelet alkalmazása szempontjából:

(1)100

(2)101

(3)102

(4)103 A tulajdonosok közössége alatt értendő az egy hőfogadó állomásról vagy hőközpontról ellátott lakossági és egyéb felhasználók csoportja. Ha a felhasználói csoporton belül minden felhasználónál azonos módon történik a fűtés vagy melegvíz ellátás mérése és elszámolása azonos felhasználói rendszerről beszélünk. A közösség megbízottja a közösség törvényes képviselője, vagy az épület, ill. épületrész tulajdonosának megbízottja.

(5) Az épület: távhőszolgáltatás szempontjából építészetileg és műszakilag egységesnek minősíthető létesítmény, melynek fűtési és használati melegvíz ellátását a városi távhőrendszerre kapcsolódó távfűtési, illetve melegvízrendszerek biztosítják.

(6) Lakóépület: olyan épület, melyben csak lakás céljára használt, valamint a lakásokhoz tartozó közös tulajdonban lévő helyiségek vannak.

(7) Vegyes célra használt épület: olyan épület, melyben lakás és azokhoz tartozó közös tulajdonban lévő helyiségek, illetőleg az üzleti és más szolgáltatói tevékenység céljára használt helyiségek vannak.

(8)104

(9) Fűtött az a helyiség: amelyben fűtőtest, vagy egyéb hőleadó berendezés, csővezeték, vagy a szomszédos helyiségekből - tervezés, létesítés, során figyelembe vett méretezés szerint - átáramló hő biztosítja az előírt hőmérsékletet.

(10)105 Fűtött légtérfogat (lm3): A fűtött helyiség alapterületének és átlagos magasságának szorzata. Alapterületként kell figyelembe venni a belső falsíkok közötti, valamint a beépített szekrények által elfoglalt területet. Nem vehető figyelembe a falsíkokból kiugró falpillérek által elfoglalt területek, ha azok mértéke 0,5 m2-nél kisebb, továbbá az éléskamra (kamraszekrény), a helyiségeknek a közművezeték védőburkolatai mögötti része. Önálló épületben lévő egyéb felhasználók esetében a hőszolgáltatásba kapcsolt épület teljes fűtött légtérfogatát kell figyelembe venni.

34. §106

Záró rendelkezések

35. § (1) E rendelet 2003. július hó 1-én lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépést követő elszámolási időszak fordulónapjától kell alkalmazni. A rendelet hatályba lépésével a távhőszolgáltatásról, valamint a távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról és a díjalkalmazás feltételeiről szóló, 36/2002 (IX. 13.), valamint 46/2002. (XII. 5.) Kgy. rendeletekkel módosított 10/2000. (III. 28.) Kgy. rendelet hatályát veszti.

(2)107 E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelveknek való megfelelést szolgálja.

1. melléklet108

Távfűtés- és használati melegvíz szolgáltatás legmagasabb díjai
(A díjak az Általános Forgalmi Adó összegét nem tartalmazzák)

1.) Fűtési hőfelhasználás díja:

alapdíj

Ft/MW/év

8.126.616,-

hődíj*

Ft/GJ

3.919,-

2.) Lakossági célú fűtési hőfelhasználás díja:

alapdíj

Ft/lm3/év

328,-

hődíj

Ft/GJ

3. 556,-

3.) Használati melegvíz díja:

melegvízdíj

Ft/m3

1018,-

(nem tartalmaz víz- és csatornadíjat)

melyen belül

alapdíjrész

Ft/m3

209,-

hődíjrész*

Ft/m3

809,-

4.) Lakossági felhasználású használati melegvíz díja:

melegvízdíj

Ft/m3

945,-

(nem tartalmaz víz- és csatornadíjat)

melyen belül

alapdíjrész

Ft/m3

209,-

hődíjrész

Ft/m3

736,-

*az energiáról szóló 2003. évi LXXXVIII. Törvény szerinti energiaadóval

2. melléklet109

Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő fűtőművekhez tartozó lakások körzeti besorolása, a meleg vízmérők leolvasási időpontjának ütemezéséhez

1. Körzet

Tarján I.

Tarján II.

Tarján III.

Tarján IV.

Tarján V.

Tarján VI.

Tarján VII.

Odessza I.

Odessza II.

2. Körzet

Felsőváros II.

Rókus I.

Rókus II.

Belváros

3. Körzet

Felsőváros I.

Észak I/A.

Észak I/B.

Makkosháza

3. melléklet110

1

Helyesbítés a SZMJV Közgyűlésének 14.sz. Közlönyében

2

A bevezető a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Módosítja a 21/2015.(V.15.) Önk. r. 1. §-a (hatályos 2015. május 16-tól) Az 1. § a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 1. pontja szerint módosított szöveg.

5

A 2. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 2. pontja szerint módosított szöveg.

6

A 3. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 3. pontja szerint módosított szöveg.

7

A 3. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 4. pontja szerint módosított szöveg.

8

A 3. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 5. pontja szerint módosított szöveg.

9

A 3. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

10

Módosítja a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 1. §-a A 4. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 6. pontja szerint módosított szöveg.

11

A 4. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 7. pontja szerint módosított szöveg.

12

A 4. § (3) bekezdés I. pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 8. pontja szerint módosított szöveg.

13

A 4. § (3) bekezdés II. pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 9. pontja szerint módosított szöveg.

14

A 4. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 10. pontja szerint módosított szöveg.

15

A „Díjalkalmazás” alcím címe a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 11. pontja szerint módosított szöveg.

16

Módosította a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 1. §-a (hatályos 2011. december 2-től) Az 5. § a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 12. pontja szerint módosított szöveg.

17

Hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

18

Módosította a 27/2008.(VI.30.) Kgy. r. 1. §-a, hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

19

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 2. §-a, hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

20

A 7. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 13. pontja szerint módosított szöveg.

21

A 7. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 14. pont, 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 7. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 15. pontja szerint módosított szöveg.

23

Hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

24

Módosította a 27/2008.(VI.30.) Kgy. r. 2. §-a, hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

25

Módosította a 27/2008.(VI.30.) Kgy. r. 2. §-a, hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

26

Hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

27

Hatályát veszti a 29/2011.(XII.01.) Önk. rendelet 2. §-a alapján 2011. december 2-től

28

A 10. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 16. pontja szerint módosított szöveg.

29

A 10. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 17. pontja szerint módosított szöveg.

30

A 11. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 18. pontja szerint módosított szöveg.

31

A 11. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 19. pontja szerint módosított szöveg.

32

A 12. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 20. pontja szerint módosított szöveg.

33

A 12. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 21. pontja szerint módosított szöveg.

34

A 12. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 22. pontja szerint módosított szöveg.

35

A 12. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 23. pontja szerint módosított szöveg.

36

A 12. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 24. pontja szerint módosított szöveg.

37

Módosította az 52/2003.(XII.01.) Kgy. rendelet 1. §-a A 13. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 25. pontja szerint módosított szöveg.

38

A 13. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 26. pontja szerint módosított szöveg.

39

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 3. §-a A 13. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 27. pontja szerint módosított szöveg.

40

Módosította az 52/2003.(XII.01.) Kgy. r. 2. §-a A 13. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 28. pontja szerint módosított szöveg.

41

A 13. § (7) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 29. pontja szerint módosított szöveg.

42

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 4. §-a A 13. § (9) bekezdés záró szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 32. pontja szerint módosított szöveg.

43

A 13. § (9) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 30. pontja szerint módosított szöveg.

44

A 13. § (9) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 31. pontja szerint módosított szöveg.

45

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 5. §-a A 14. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 33. pontja szerint módosított szöveg.

46

Kiegészítette és a bekezdések számozását módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 5. §-a

47

A 14. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 34. pontja szerint módosított szöveg.

48

A 15. § (1) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

49

A 15. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 35. pontja szerint módosított szöveg.

50

A 15. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 36. pontja szerint módosított szöveg.

51

A 15. § (2) bekezdés c) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 37. pontja szerint módosított szöveg.

52

A 15. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 38. pontja szerint módosított szöveg.

53

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 6. §-a A 16. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 39. pontja szerint módosított szöveg.

54

A 16. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 40. pontja szerint módosított szöveg.

55

A 17. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 41. pontja szerint módosított szöveg.

56

A 17. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 42. pontja szerint módosított szöveg.

57

A 18. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 43. pontja szerint módosított szöveg.

58

A 18. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 44. pontja szerint módosított szöveg.

59

A 19. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 45. pontja szerint módosított szöveg.

60

A 19. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 46. pontja szerint módosított szöveg.

61

A 19. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 47. pontja szerint módosított szöveg.

62

A 19. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 48. pontja szerint módosított szöveg.

63

A 20. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 49. pontja szerint módosított szöveg.

64

A 20. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 50. pontja szerint módosított szöveg.

65

A 20. § (4) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 51. pontja szerint módosított szöveg.

66

A 21. § (1) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

67

A 21. § (2) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

68

A 21. § (3) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

69

A 21. § (4) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

70

A 21. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 52. pontja szerint módosított szöveg.

71

A 21. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 53. pontja szerint módosított szöveg.

72

A 22. §-t a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

73

A „Felhasználói berendezések ellenőrzése, mérő meghibásodás” alcím címe a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 54. pontja szerint módosított szöveg.

74

A 23. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 55. pontja szerint módosított szöveg.

75

A 23. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 56. pontja szerint módosított szöveg.

76

A 23. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 57. pontja szerint módosított szöveg.

77

A 23. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 58. pontja szerint módosított szöveg.

78

A 24. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 59. pontja szerint módosított szöveg.

79

A 24. § (3) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

80

Módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 7. §-a A 25. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 60. pontja szerint módosított szöveg.

81

Kiegészítette és a bekezdések számozását módosította a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 7. §-a

82

A 25. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 61. pontja szerint módosított szöveg.

83

A 25. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 62. pontja szerint módosított szöveg.

84

A 25. § (3) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 63. pontja szerint módosított szöveg. A 25. § (3) bekezdés záró szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 64. pontja szerint módosított szöveg.

85

A 25. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 65. pontja szerint módosított szöveg.

86

A 26. § nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 66. pontja szerint módosított szöveg.

87

A 26. § a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 67. pontja szerint módosított szöveg.

88

A 27. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 68. pontja szerint módosított szöveg.

89

A 27. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 69. pontja szerint módosított szöveg.

90

Kiegészítette a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 8. §-a A 28. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 70. pontja szerint módosított szöveg.

91

A 28. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 71. pontja szerint módosított szöveg.

92

A 28. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 72. pontja szerint módosított szöveg.

93

A 28. § (7) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 73. pontja szerint módosított szöveg.

94

A 29. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 74. pontja szerint módosított szöveg.

95

A 30. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 75. pontja szerint módosított szöveg.

96

A 30. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 76. pontja szerint módosított szöveg.

97

A 31. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 77. pontja szerint módosított szöveg.

98

A 31. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 78. pontja szerint módosított szöveg.

99

A 32. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 79. pontja szerint módosított szöveg.

100

A 33. § (1) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § f) pontja hatályon kívül helyezte.

101

A 33. § (2) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § f) pontja hatályon kívül helyezte.

102

A 33. § (3) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § f) pontja hatályon kívül helyezte.

103

A 33. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 80. pontja szerint módosított szöveg.

104

A 33. § (8) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § g) pontja hatályon kívül helyezte.

105

A 33. § (10) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 4. § 81. pontja szerint módosított szöveg.

106

Hatályon kívül helyezte a 28/2022. (X.24.) önkormányzati rendelet 5.§ h) pontja.

107

Kiegészítette a 23/2009.(VI.30.) Kgy. r. 2. §-a (hatályos 2009. augusztus 1-től)

108

Módosította az 52/2003.(XII.01.) Kgy. r. 3. §-a, a 37/2004.(VI.28.) Kgy. r. 1. §-a, a 22/2005.(IV.13.) Kgy. r. 1.§-a, a 63/2005.(XI.21.) Kgy. r. 9. §-a, a 67/2005.(XII.20.) Kgy. r.1.§-a, a 4/2006.(II.14.) Kgy. r. 1. §-a, a 32/2006.(VII.25.) Kgy. r. 1. §-a, az 55/2006.(XII.14.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2007.01.01-től), az 55/2007.(XII.20.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2008.01.01-től), a 27/2008.(VI.30.) Kgy. r. 3. §-a , az 50/2008.(XII.17.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2009. január 1-től), a 23/2009.(VI.30.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2009. augusztus 1-től), a 34/2009.(IX.30.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2009. szeptember 30-tól)

109

Módosította a 67/2005.(XII.20.) Kgy. r. 1. §-a (hatályos 2006.01.01-től)

110

A 3. mellékletet a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2022. (X. 24.) önkormányzati rendelete 5. § i) pontja hatályon kívül helyezte.