Kisnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hatályos: 2023. 12. 05

Kisnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

2023.12.05.

Kisnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. §-ában, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, 18. §-ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

A RENDELET CÉLJA ÉS HATÁLYA

A rendelet célja

1. § (1) A rendelet célja az önkormányzati tulajdon

a) folyamatos védelme;

b) a vagyonelemek használata és működtetése során értékük megőrzése;

c) növelésének előmozdítása.

(2) Az önkormányzat kötelező és önként vállalt közfeladatainak ellátásához szükséges gazdasági alapok megteremtése a rendelkezésre álló tulajdon eredményes és hatékony működtetésével.

A rendelet hatálya

2. § (1) E rendelet hatálya kiterjed Kisnyárád Községi Önkormányzat tulajdonában lévő:

a) ingatlanokra;

b) ingó vagyontárgyakra;

c) vagyoni értékű jogokra;

d) értékpapírokra;

e) társasági részesedésekre.

(2) A rendelet hatálya kiterjed az (1) bekezdésben meghatározott önkormányzati vagyon elidegenítésére, megterhelésére, használatba vagy bérbeadására és más módon történő hasznosítására, ideértve az önkormányzati vagyon vagyonkezelésbe adását és vagyontárgyak megszerzését is.

3. §2

II. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON ÉS NYILVÁNTARTÁSA

Az önkormányzati vagyon

4. §3 (1) Az önkormányzat vagyona a tulajdonából és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogokból áll, amelyek az önkormányzati feladatokat és célok ellátását szolgálják.

(2) Az önkormányzat vagyona nemzeti vagyon, amely törzsvagyonból és a törzsvagyon körébe nem tartozó üzleti vagyonból áll.

(3) A törzsvagyon tárgyai forgalomképtelenek vagy korlátozottan forgalomképesek.

(4) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. A gazdasági (vállalkozói) tevékenységbe az így nem hasznosítható vagyonrészek vonhatók be a vagyon alapvető rendeltetésének szem előtt tartásával.

4/A. §4 (1) Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyontárgyakból tevődik össze:

a) kizárólagos önkormányzati tulajdonban állnak a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. (továbbiakban: Nvtv.) 5. § (3) bekezdésében meghatározott vagyontárgyak;

b) törvényben vagy önkormányzati rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősített, az önkormányzat tulajdonában álló vagyonelem.

(2) Kizárólagos önkormányzati tulajdonban állnak

a) az Nvtv. 5. § (3) bekezdésében meghatározott vagyontárgyak,

b)5

(3) Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló nemzeti vagyon - az Nvtv-ben foglalt kivétellel - nem idegeníthető el, vagyonkezelői jog, jogszabályon alapuló használati jog vagy szolgalmi jog kivételével nem terhelhető meg, azon osztott tulajdon nem létesíthető.

(4) Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyontárgyak köre:

a)6

b) külön törvényben annak minősített vagyontárgyak,

c) az Nvtv. rendelkezéseinek megfelelő és önkormányzati rendelettel annak minősített vagyontárgyak.

(5) Az önkormányzati rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősített nemzeti vagyonként meghatározott vagyonelem az erről rendelkező jogszabály erejénél fogva elidegenítési és – vagyonkezelői jog, jogszabályon alapuló használati jog vagy szolgalom kivételével – terhelési tilalom, valamint osztott tulajdon létesítésének tilalma alatt áll.

(6) A (4) bekezdésben meghatározott vagyontárgy nincs.

(7) A forgalomképtelen vagyontárgyak elidegenítésére kötött szerződés semmis.

4/B. §7 (1)8 Az Önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyona a 4/A. § hatálya alá nem tartozó és törvény vagy önkormányzati rendelet által ekként meghatározott vagyonelem.

(2) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak:

a) a törvényben korlátozottan forgalomképessé minősített vagyontárgyak,

b)9 önkormányzati rendelettel korlátozottan forgalomképesnek minősített vagyontárgyak:

ba) középületek,

bb) sportpálya

bc) közpark

bd) játszótér

(3) A (2) bekezdés szerinti vagyontárgyak az Önkormányzat vagyonnyilvántartásában és az ingatlanvagyon-kataszterében kerülnek felsorolásra.

4/C. §10 (1) Az Önkormányzat forgalomképes üzleti vagyonát képezik mindazok a vagyonelemek, amelyek nem tartoznak a törzsvagyonba.

(2) Az üzleti vagyon az Nvtv. törvény rendelkezéseinek megfelelően hasznosítható, elidegeníthető, bérbe,- használatba, koncesszióba adható, gazdasági társaságba bevihető, megterhelhető, biztosítékul adható.

(3) A (2) bekezdés szerinti vagyontárgyak az Önkormányzat vagyonnyilvántartásában és az ingatlanvagyon-kataszterében kerülnek felsorolásra.

5. § (1) A törzsvagyon részét képező forgalomképtelen ingatlanok felsorolását a rendelet 1. számú melléklete, korlátozottan forgalomképes ingatlanok felsorolását a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(2) A forgalomképes ingatlanok felsorolását a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

Az önkormányzati vagyon nyilvántartása

6. §11

Az önkormányzati vagyon számbavétele, a vagyonleltár

7. §12

Az önkormányzati vagyon értékének meghatározása

8. § (1) Az önkormányzat a vagyon tárgyának értékesítése, megterhelése esetén a vagyontárgy értékét:

a) ingatlan vagyon és vagyoni értékű jog esetén 3 hónapnál nem régebbi értékbecslés, illetve ha rendelkezésre áll egy évnél nem régebbi értékbecslés, vagy üzleti értékelés, ennek felülvizsgált változata alapján;

b) ingó vagyon esetén legalább a könyv szerinti nyilvántartás alapján;

c) tagsági jogot megtestesítő értékpapír esetén:

- a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagy forgalmazott értékpapírt a tőzsdei árfolyamon; - társasági részesedés esetén három hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján;

- egyéb esetben névértéken határozza meg.

(2) Örökölt vagyon esetén a hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekinteni, amennyiben az adó- és értékbizonyítvány 6 hónapnál nem régebbi.

9. §13

III. Fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK KÖZÖS SZABÁLYAI

10. § (1) Az önkormányzatot megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik illetve terhelik.

(2) A tulajdonosi jogokat a képviselő-testület gyakorolja, a tulajdonjog egyes részjogosítványainak gyakorlásával szerveit és az önkormányzati vagyonkezelőket e rendelet szerint bízza meg.

(3) Önkormányzati vagyont más jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, vagy magánszemély akkor kezelhet, ha a tulajdonosi jogok gyakorlója az erre irányuló szerződésben a tulajdonosi jogok egészének, vagy egy részének gyakorlásával megbízza.

(4)14 Önkormányzati tulajdonra vagyonkezelői jog az Nvtv. szerint alapítható.

(5) A vagyonkezelő szerv a kezelésében, használatában lévő önkormányzati vagyonnal – az önkormányzat kötelező feladatainak sérelme nélkül – a törvények, és e rendelet keretei között gazdálkodik.

(6) Az önkormányzat vagyonkezelő szerve köteles a rá bízott vagyont megőrizni, a rendes gazdálkodás szabályai szerint használni és gyarapítani.

(7) Az önkormányzat a tulajdonában lévő vagyontárgyak hasznosítására, üzemeltetésére, továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő vagyontárgyak létesítésére gazdasági társaságot alapíthat, illetve vagyonát gazdasági társaságban hasznosíthatja.

(8) Amennyiben az önkormányzat olyan gazdasági társaságot alapít, vagy abba tagként, részvényesként belép, amelynek tevékenysége az önkormányzat ellátási felelősségi körébe tartozik, az önkormányzat, illetve több önkormányzat esetén az önkormányzatok együttes tulajdonosi, vagy szavazati aránya 51%-nál kevesebb nem lehet.

(9) Az önkormányzat által alapított gazdasági társaságokban a tulajdonosi jogosítványokat a képviselő-testület nevében a polgármester gyakorolja. Attól eltérni csak a képviselő-testület nyilatkozatával lehet.

(10)15 Az önkormányzati törzsvagyon állagának megőrzéséről, üzemeltetéséről a képviselő-testület, az önkormányzati hivatal, vagy e vagyontárgyakat üzemeltető gazdasági társaságok útján gondoskodik.

(11) A korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítására irányuló jogügyletek megkötése esetén a jognyilatkozat megtételére jogosult személy köteles a szerződésben foglaltak teljesítését folyamatosan figyelemmel kísérni.

Eljárás a tulajdonos képviseletében

11. § (1) Az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát a polgármester gyakorolja.

(2) Az önkormányzat jogi képviseletének biztosításáról a polgármester gondoskodik.

Az önkormányzati vagyon ingyenes vagy kedvezményes átengedése és megszerzése

12. §16

Felajánlott vagyon elfogadása

13. § (1) Vagyon tulajdonjogának ingyenes vagy kedvezményes megszerzéséről, felajánlás elfogadásáról a képviselő-testület határoz.

(2) Ha a vagyon ingyenes vagy kedvezményes felajánlása a 10. § (4) bekezdésben megjelölt vagyonkezelő részére történik, a felajánlás elfogadásához szükséges a vagyonkezelő nyilatkozata, hogy képes a felajánlott vagyonhoz esetlegesen kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére.

(3) Ajándékként, örökségként nem fogadható el olyan hagyaték, melynek ismert terhei elérik, vagy meghaladják a hagyaték értékét.

Az önkormányzati követelések elengedése

14. § Az önkormányzat a következő esetekben mondhat le részben, vagy egészben követeléséről:

a) csődegyezségi megállapodásban;

b) bírói egyezség keretében;

c) felszámolási eljárás során, ha a felszámoló által írásban adott nyilatkozat alapján az várhatóan nem térül meg;

d) ha a követelés bizonyítottan csak veszteséggel vagy aránytalanul nagy költség ráfordítással érvényesíthető;

e) kötelezett bizonyítottan nem lelhető fel.

IV. Fejezet

RENDELKEZÉS AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYONNAL

15. § (1) A forgalomképtelen törzsvagyon nem idegeníthető el, nem terhelhető meg, vállalkozásba nem apportálható, nem lehet követelés biztosítéka és tartozás fedezete.

(2) A rendelet 4. § (6) bekezdésében meghatározott korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak megszerzéséről, elidegenítéséről, bérleti vagy használati jogának átengedéséről, bármilyen megterheléséről vagy gazdasági társaságba való beviteléről a képviselő-testület határoz.

16. § (1) Az önkormányzati feladatok ellátásában nélkülözhető forgalomképes vagyonnal vállalkozás végezhető.

(2) Az önkormányzat csak olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg a vagyoni hozzájárulás mértékét.

(3) A forgalomképes vagyonnal kapcsolatos valamennyi tulajdonosi jogosultságot a képviselő-testület gyakorolja.

17. § A képviselő-testület hatáskörébe tartoznak az alábbi, vagyonhasznosításra vonatkozó döntések, értékhatártól függetlenül:

a) az önkormányzat tulajdonát képező vagyontárgyaknak az önkormányzati vagyon részeibe való besorolása,

b) ingatlan vásárlása, cseréje, értékesítésre történő kijelölése,

c) gazdasági és közhasznú társaságokban fennálló részesedéseinek értékesítésre történő kijelölése, valamint pénzbeli és apport befektetése társaságokba,

d) hitel felvétele, illetve annak felvételéhez vagyoni fedezet biztosítékul nyújtása,

e) kötvény, váltó kibocsátása és elfogadása,

f) kezesség vállalása, egy évet meghaladó lejáratú értékpapír vásárlása,

g) gazdasági és közhasznú társaság alapítása,

h) társadalmi szervezet, alapítvány létrehozásának engedélyezése, társadalmi szervezethez, alapítványhoz való csatlakozás, hozzájárulás, azok támogatása.

18. § A vagyon elidegenítését, hasznosítását:

a) a képviselő-testület és bizottságai;

b) a polgármester;

c)17 a jegyző;

d) az önkormányzat vagyonkezelő szerve kezdeményezheti.

V. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

19. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, és egyidejűleg az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 4/1997. (VII.7.) számú önkormányzati rendelet hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről a körjegyző gondoskodik.

1. melléklet a 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelethez a 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelethez18

Forgalomképtelen ingatlanvagyon

A

B

C

D

1

02/ / /

VIZMOSÁS

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

2

08/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

3

011/ / /

AROK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

4

013/ 1/ /

Kült.Közút

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

5

013/ 3/ /

Kült.Közút

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

6

014/ 1/ /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7

014/ 3/ /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

8

025/ / /

AROK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

9

026/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

10

032/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

11

035/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

12

036/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

13

044/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

14

050/ / /

ÁROK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

15

053/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

16

059/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

17

064/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

18

065/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

19

066/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

20

067/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

21

069/ / /

ÁROK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

22

077/ / /

VIZMOSÁS

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

23

080/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

24

083/ 3/ /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

25

084/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

26

086/ / /

KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

21125 - KÜLTERÜLETI KÖZUTAK

27

11/ / /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

28

32/ 2/ /

BELTERÜLETI GYëJTŐUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21123 - BELTERÜLETI GYÜJTŐUTAK

29

32/ 3/ /

BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

7759 Kisnyárád, RÁKÓCZI UTCA

21124 - BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

30

53/ 1/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, Nincs UTCA neve

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

31

53/ 2/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, Nincs UTCA neve

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

32

64/ 3/ /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, PETŐFI U 14

00003 - ZÖLDTERÜLET

33

64/ 4/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

34

64/ 5/ /

ÁROK

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

35

64/ 6/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

36

64/ 7/ /

ÁROK

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

37

64/ 8/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

38

64/ 9/ /

ÁROK

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

39

64/ 10/ /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

00003 - ZÖLDTERÜLET

40

65/ / /

BELTERÜLETI GYëJTŐUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21123 - BELTERÜLETI GYÜJTŐUTAK

41

83/ / /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, DÓZSA U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

42

101/ 1/ /

ÁROK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

43

101/ 2/ /

BELTERÜLETI GYëJTŐUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21123 - BELTERÜLETI GYÜJTŐUTAK

44

102/ / /

BELTERÜLETI GYëJTŐUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21123 - BELTERÜLETI GYÜJTŐUTAK

45

110/ / /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

46

111/ / /

BELTERÜLETI GYëJTŐUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21123 - BELTERÜLETI GYÜJTŐUTAK

47

112/ / /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

48

114/ / /

KÖZPARK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

49

192/ / /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

50

257/ 1/ /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

51

257/ 2/ /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

00003 - ZÖLDTERÜLET

52

280/ 4/ /

BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

21124 - BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

53

282/ / /

TEMETŐ

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00004 - TEMETŐ

54

283/ / /

BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

21124 - BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

55

285/ / /

TEMETŐ

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00004 - TEMETŐ

56

291/ / /

PARK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

57

292/ / /

PARK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

58

293/ / /

PARK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

59

298/ / /

PARK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

60

303/ / /

KÖZTERÜLET ÉS FOCIPÁLYA - ÉS - KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00003 - ZÖLDTERÜLET

61

304/ / /

ÁROK

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00002 - VIZEK, KÖZCÉLÚ VÍZILÉTESÍTMÉNYEK TERÜLETEI

62

305/ 2/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

63

305/ 3/ /

PARK

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

00003 - ZÖLDTERÜLET

64

306/ 1/ /

KÖZTERÜLET

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA

00003 - ZÖLDTERÜLET

65

306/ 2/ /

JÁRDA

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21127 - GYALOGUTAK ÉS JÁRDÁK

66

314/ / /

BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

7759 Kisnyárád, PETŐFI U

21124 - BELTERÜLETI KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓUTAK

2. melléklet a 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelethez19

Korlátozottan forgalomképes ingatlanvagyon

A

B

C

D

1

019/ / /

KALVARIA

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

12731 - MÁS CÉLRA NEM HASZNÁLT MŰEMLÉK ÉPÜLETEK

2

63/ / /

HELYTÖRTÉNETI MÚZEUM és KÖNYVTÁR

7759 Kisnyárád, PETŐFI U 14

12611 - MŰVELŐDÉSI OTTHON, HÁZ, SZABADIDŐ KÖZPONT, KÖZÖSSÉGI HÁZ, IFJÚSÁGI H

3

66/ / /

KÖZÖSSÉGI HÁZ.

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA 43

12611 - MŰVELŐDÉSI OTTHON, HÁZ, SZABADIDŐ KÖZPONT, KÖZÖSSÉGI HÁZ, IFJÚSÁGI H

4

173/ / /

MŰVELŐDÉSI HÁZ + POLG.HIV.

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA 34

12610 - SZÓRAKOZTATÁSRA, KÖZMŰVELŐDÉSRE HASZNÁLT ÉPÜLETEK

5

302/ / /

IDŐS KLUB - KÖZÖSSÉGI HÁZ

7759 Kisnyárád, KOSSUTH UTCA 43

12611 - MŰVELŐDÉSI OTTHON, HÁZ, SZABADIDŐ KÖZPONT, KÖZÖSSÉGI HÁZ, IFJÚSÁGI H

6

300/ / /

Önkorm. pince ( Bejáró foci pályához)

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

12714 - BORPINCÉK, BORTÁROLÓK, ÜVEGHÁZAK, GOMBAPINCÉK

7

305/ 4/ /

Park

7759 Kisnyárád, Nincs UTCA neve

00003 - ZÖLDTERÜLET

3. melléklet a 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelethez a 2/2003. (II. 12.) önkormányzati rendelethez20

Forgalomképes ingatlanvagyon

A

B

C

D

1

012/ / /

SZANTO

7759 Kisnyárád, KÜLTERÜLET

00005 - TERMŐFÖLD

2

30/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

3

36/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

4

39/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

5

57/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, PETŐFI U 20

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

6

74/ / /

KERT-v.h. emlékmű

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

7

89// /

Beépítetlen terület (lakóház)

7759 KISNYÁRÁD, KOSSUTH UTCA 15.

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

8

90/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

9

91/ / /

Beépítetlen terület

7759 KISNYÁRÁD,

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

10

106/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

11

108/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

12

123/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

13

128/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

14

138/ 2/ /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

15

140/ / /

Présház-pince

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

12714 - BORPINCÉK, BORTÁROLÓK, ÜVEGHÁZAK, GOMBAPINCÉK

16

148/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

17

151/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

18

183/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

19

187/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

20

188/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

21

189/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

22

191/ 1/ /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

23

191/ 2/ /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

24

281/ / /

KERT

7759 Kisnyárád, BELTERÜLET

00001 - MŰVELÉS ALÁ NEM TARTOZÓ BEÉPÍTETLEN FÖLDTERÜLET

1

A bevezető a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. §-t és az azt megelőző "Értelmező rendelekezések" alcímet hatályon kívül helyezte a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 1. §-a. Hatálytalan 2012. június 29-től

3

Módosította a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 2. §-a. Hatályos 2012. június 29-től.

4

Beiktatta a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 3. §-a. Hatályos 2012. június 29-től.

5

A 4/A. § (2) bekezdés b) pontját a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 6. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 4/A. § (4) bekezdés a) pontját a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

7

Beiktatta a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 4. §-a. Hatályos 2012. június 29-től.

8

A 4/B. § (1) bekezdése a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 4/B. § (2) bekezdés b) pontja a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

10

Beiktatta a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 5. §-a. Hatályos 2012. június 29-től.

11

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 6. §-a. Hatálytalan 2012. június 29-től.

12

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 6. §-a. Hatálytalan 2012. június 29-től.

13

Az „A vagyongazdálkodás irányelvei” alcímet (9. §-t) a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 6. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

14

A 10. § (4) bekezdése a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

15

A 10. § (10) bekezdése a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

16

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (VI.29.) önkormányzati rendelet 6. §-a. Hatálytalan 2012. június 29-től.

17

A 18. § c) pontja a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja szerint módosított szöveg.

18

Az 1. melléklet a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 2. melléklet a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 3. melléklet a Kisnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (XII. 4.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.