Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003. (I. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II.01.) KT. számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2003. 01. 30- 2003. 01. 31

Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003. (I. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II.01.) KT. számú rendelet módosításáról

2003.01.30.

Tiszacsege Város Önkormányzati Képviselő-testülete az önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló - módosított - 3/2001. (II.01.) KT. sz. rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet II. Fejezet címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„II. Fejezet

KÖZSZOLGÁLATI DÍJ”

2. § Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 6. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Tiszacsege Város Önkormányzata azon természetes és jogi személyek részére, akik a település érdekében kimagasló munkát végeznek, illetve végeztek KÖZSZOLGÁLATI DÍJ-at (a továbbiakban: díj) alapít.

(2) A díj azon természetes és jogi személyeknek, kollektíváknak és szervezeteknek adományozhatók:

a) akik a település közéletében köztisztviselői, vagy közalkalmazotti szolgálatban hosszú időn át kiemelkedő munkát végzetek vagy valamely jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a közszolgálat színvonalának emeléséhez s ezzel általános elismerést vívtak ki az ügyfelek és a szolgáltatást igénybe vevők körében;

b) akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, és intézeti oktató-nevelő munkában, a tehetség gondozás területén magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában és alkalmazásában;

c) akik kiemelkedő eredményt értek el a közművelődési munka irányításában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, a közművelődés korszerű formáinak és módszereinek kidolgozásában és meghonosításában, mindezek mellett kitűnnek a közéletben való részvételükkel, társadalmi aktivitásukkal;

d) akik a település érdekében kifejtett kiemelkedő olyan hosszabb idejű tevékenységért, amely jelentős mértékben hozzájárult a település idegenforgalmi fejlődéséhez.”

3. § (1) Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 7. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A díj adományozására javaslatot tehet:

a) a helyi társadalmi szervezetek, érdekközösségek, egyesületek, gazdasági társaságok és intézmények képviselője;

b) a képviselő-testület valamennyi bizottsága;

c) a települési képviselő,

d) a polgármester,

e) a jegyző.

(2) A díj adományozására beterjesztett javaslatot az illetékes önkormányzati bizottság tárgyalja meg – vizsgálva a tevékenység kiemelkedő jellegét – és javaslatával együtt terjeszti a Képviselő-testület elé. A Képviselő-testületnek a határozatát minősített többséggel kell meghozni.

(3) Évente 4 díj adható.”

(2) Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 7. §-a a következő (4)–(6) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A díj adományozására alkalomszerűen, illetve minden év március 15-én és október 23-án kerül sor a városi ünnepség keretében.

(5) A díjat – a település lakossága nevében – az önkormányzat adományozza. A díjjal a polgármester 25.000.- Ft értékű pénzjutalmat ad át. A díjjal kitüntetett személynek, vagy kollektívának a polgármester díszes tartóban elhelyezett oklevelet ad át, melynek leírását a 2. számú melléklet tartalmazza.

(6) Ha a díjban közösség vagy csapat részesül kétszeres összegű pénzjutalom és annyi oklevél jár, ahány tagja van a közösségnek.”

4. § Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 8. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az Emlékérem arany és ezüst fokozata évente maximum 2-2 személynek adományozható.”

5. § Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 9. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az arany Emlékéremmel 30.000 Ft, az ezüst Emlékéremmel 20.000 Ft tiszteletdíj jár.”

6. § Az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

7. § Hatályát veszti az Önkormányzat által alapított és adományozott elismerő címről, kitüntetésekről és díjakról szóló 3/2001. (II. 1.) önkormányzati rendelet 6. § (3) bekezdése.

8. § Ez a rendelet 2003. január 30-án lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet