Chernelházadamonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről

Hatályos: 2004. 07. 01

Chernelházadamonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2004. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről

2004.07.01.

Chernelházadamonya község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. Törvény (a továbbiakban: Törvény) és bekezdésiben kapott felhatalmazás alapján a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról illetőleg az adható díjkedvezményekről és mentességekről az alábbi rendeletet alkotja:

1.  § A rendelet hatálya Chernelházadamonya község közigazgatási területén a Törvény 11. §-ában meghatározott a helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozóan szennyvízelhelyezést alkalmazókra terjed ki.

2.  § A díjfizetésre kötelezett évente, a tárgyévet követő év március 31-ig tesz bevallást a rendelet mellékletében található formanyomtatványon.

3.  § A talajterhelési díj alapjának meghatározásához a díjfizetésre kötelezett a víz-közmű szolgáltató által kiszámlázott vízmennyiségről illetőleg az elszállított szennyvízmennyiségről a számlamásolato(ka)t a bevalláshoz mellékeli.

4.  § Az a lakossági díjfizetésre kötelezett, akinek a háztartásában az egy főre eső jövedelem éves átlagban a mindenkori minimál nyugdíj összegének 75 %-át nem haladja meg 50 % díjkedvezményt vehet igénybe, 50 %-át nem haladja meg, mentesül a díjfizetés alól.

5.  § A díjfizetésre kötelezett talajterhelési díjfizetési kötelezettségének a bevallás benyújtásának határidejéig ( a tárgyévet követő év március 31.) az önkormányzat egyéb adók számlájára történő befizetéssel tesz eleget.

6.  § A rendelet 2004. július 1-én lép hatályba.

1. melléklet a 6/2004. (VI. 30.) önkormányzati rendelethez

Bevallás A talajterhelési díj megállapításához Chernelházadamonya község önkormányzatának 6/2004.(VI.30.) számú rendelete alapján
A díjfizetéssel érintett ingatlan
a.) címe:
b.) helyrajzi száma:
A díjfizetésre kötelezett adatai:
a.) neve:
b.) címe:
c.) születési hely és „idő:
d.) anyja neve:
Éves vízfogyasztás vízmérőn mért mennyisége:
vízvezeték meghibásodása miatt elfolyt vízmennyiség: külön jogszabály alapján kapott locsolási célú kedvezmény:
arra feljogosított szolgáltatóval elszállíttatott szennyvízmennyiség:
Díjkedvezményre jogosultság jelölése (X):
Díjfizetési kötelezettség alóli mentesség jelölése (X):
A vízjogi engedély alapján végzett szennyvíztisztítás esetén a megtisztított víz mennyisége: (m3):