Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004.(II.26.) önkormányzati rendelete

a polgármesteri hivatal köztisztviselőit megillető díjazásokról, juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2024. 01. 25

Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004.(II.26.) önkormányzati rendelete

a polgármesteri hivatal köztisztviselőit megillető díjazásokról, juttatásokról és támogatásokról

2024.01.25.

Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése a) pontjában, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdése és 237. §-ában, kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:1

I.

A rendelet hatálya

1. §

1. E rendelet hatálya kiterjed
a. a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőkre,
b. a jegyzőre, valamint
c. a polgármesterre.

II.

A köztisztviselők illetménye

2. § A Képviselő-testület a teljesítménykövetelmények alapját képező célokhoz rendelten (Ktv. 34. § (3) bekezdés) a polgármesteri hivatal köztisztviselői éves alapilletményének 15 %-ában határozza meg azt az összeget, amelyet a munkáltatói jogkör gyakorlója a tárgyévben személyi juttatásként a - az előző év teljesítményértékelésének megfelelően – jogosult a köztisztviselő alapilletményének emelésére felhasználni. (Ktv. 43. § (4) bekezdés).

III.

Egyéb juttatások

3. §

1. A jegyzőt, az anyakönyvvezetőt valamint a házasságkötésnél közreműködő köztisztviselőt naptári évenként az illetményalap másfélszeres összegéig terjedő munkaruha juttatás illeti meg ruházata, hétköznapi és alkalmi hivatali megjelenésük kulturáltsága, hivatali beosztása és az alkalomhoz megfelelő megjelenése biztosítása végett.
2. A juttatás felhasználásáról a köztisztviselő számla csatolása mellett tételesen elszámol a munkáltatónak.

Lakásépítési és vásárlási támogatás

4. §2

Családtámogatás

5. §3

6. § A köztisztviselő részére juttatott egyéb béren kívüli juttatások (ún. cafeteria-juttatás) részletes szabályait a Közszolgálati szabályzat kiegészítését képező, a köztisztviselők cafeteria juttatásának részletes szabályairól szóló szabályzata tartalmazza.

Temetési segély

7. §

1. A köztisztviselő részére a munkáltató temetési segélyt folyósít a szülő, egyenes ági leszármazott, valamint a vele együtt élő házastárs, vagy élettárs halála esetében.
2. A temetési segély mértékének felső határa a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegének háromszorosa.
Rendkívüli szociális segély

8. §

1. Rendkívüli, egyösszegű szociális segélyt folyósít a munkáltató a köztisztviselő részére, ha saját, vagy családi körülményei kedvezőtlen alakulása következtében nehéz életkörülmények közé került.
2. A rendkívüli szociális segély összegének felső határa a mindenkori köztisztviselői illetményalap összegének kétszerese.
Beiskolázási támogatás

9. §4

Illetményelőleg

10. §

1. A köztisztviselő részére a munkáltató illetményelőleget folyósíthat, évenként legfeljebb egy alkalommal.
2. Az illetményelőlegre fordítható keret nem haladhatja meg a polgármesteri hivatal éves béralapjának 15 %-át.
Könyvvásárlási támogatás

11. §5

12. §

1. A köztisztviselőt megillető, a munkáltató által engedélyezhető egészségügyi támogatások a következők:
a) egészségügyi szűrővizsgálatok költségének támogatása,
b) fogászati kezelések díjához történő – vissza nem térítendő – hozzájárulás,
c) szemüveg (kontaktlencse) készítésének díjához történő – vissza nem térítendő – hozzájárulás

IV.

A nyugállományú köztisztviselők támogatásával kapcsolatos szabályok

13. §6

V.

Vegyes rendelkezések

14. § E rendelet II-III. fejezetében meghatározott juttatások elbírálásának, folyósításának, elszámolásának, valamint az egyes visszatérítések rendjét a Ktv. ide vonatkozó előírásain túlmenően, a polgármesteri hivatal egységes közszolgálati szabályzatában a jegyző szabályozza.

VI.

Záró rendelkezések

15. § Ez a rendelet 2004. március 1-én lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti

a)a Rábapatona Község Önkormányzata képviselő-testületének a polgármesteri hivatal köztisztviselői számára biztosított kedvezményekről és juttatásokról szóló
-3/1999. (I. 28.) számú rendelete, valamint az azt módosító
-10/2000. (VI.22.) Kt. és a
-14/2001. (IX. 13.) Kt. rendelete, továbbá
b)a Rábapatona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztviselőket megillető juttatásokról, szociális egészségügyi és más jellegű támogatásokról szóló
-1/2002. (II.14.) Kt. számú rendelete, valamint az ezt módosító
-13/2003 (VII. 31.) Kt. rendelete.
1

A bevezető a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 4. §-t a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

Az 5. §-t a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

4

A 9. §-t a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

5

A 11. §-t a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 13. §-t a Rábapatona Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 24.) önkormányzati rendelete 2. § e) pontja hatályon kívül helyezte.