Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2006 (I.31..) önkormányzati rendelete

A VÁROSKÉPET MEGHATÁROZÓ ÉPÜLETEK, ÉPÍTMÉNYEK VÉDELMÉRŐL

Hatályos: 2012. 05. 30- 2016. 02. 29

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

I. fejezet

A rendelet célja

1.§

E rendelet célja Kapuvár város városképe és története szempontjából meghatározó épített értékek jövő nemzedékek számára való megőrzése, fenntartása és helyreállítása.

A rendelet hatálya

2.§

(1) E rendelet hatálya Kapuvár város közigazgatási területén belül az épített értékekre terjed ki, kivéve a (2) bekezdésben foglaltakat.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki a hatályos műemléki jogszabályok által védett területekre és épített értékekre.

Értelmező rendelkezések

3.§

E rendelet alkalmazása szempontjából:

Épített érték: épület, építmény, közterületi létesítmények.

Óriásplakát: 2,5 m2-nél nagyobb felületen elhelyezett reklám. Óriásplakátnak minősül a  2,5 m2-t meghaladó felületen több külön álló részből (a képkockák nem illeszkednek szorosan) összefüggő képet alkotó reklám is.

Cégér: az üzlet tevékenységét jelképező, a tulajdonos foglalkozására utaló, a homlokzaton síkban, vagy abból kinyúlóan elhelyezett figurális épülettartozék (az üzlet nevének figurális megjelenítése is cégérnek minősül).

Kereskedelmi útirányjelző tábla: természetes és jog személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok gazdasági, kereskedelmi tevékenységet végző telephelyének helyére vonatkozó, útirányt jelző, információt adó tábla. A táblán az arculatnak megfelelő felirat és logo is szerepelhet.

Belváros: Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2004. (XI. 16.) rendeletével elfogadott É-2 számú Szabályozási terv (belterület) szerint a Rózsa utca – Damjanich utca – Kölcsey utca – Batthyány utca – Osli utca – Vörösmarty utca – Rákóczi utca – Zöldfasor utca – Kis-Rába folyó – Széchenyi utca – „Király-tó Óvoda” ingatlan déli határa – Táncsics utca – Soproni utca – 293., 294., 336. hrsz-ú ingatlanok déli vonala – Vargyas utca által határolt terület.

Helyi védelem: az építészeti örökség mindazon elemére kiterjedhet, amely külön jogszabályok alapján nem áll védelem alatt, és amelyet önkormányzati rendelet helyi települési, táji, természeti, építészeti, néprajzi, képző- vagy iparművészeti, ipartörténeti, régészeti értékként védetté nyilvánít.

Fajtái:

  • helyi területi védelem (a település és környezetének egészére vagy összefüggő részére terjed ki);
  • helyi egyedi védelem (egyes építményeire, ezek részleteire terjed ki).


A helyi védelem

Il. fejezet

A helyi védelem keletkezése és megszűnése

4.§

(1) A helyi védelem lehet egyedi és területi védelem.

(2) Egyedi védelemben épületek és építmények részesíthetők.

(3) Helyi egyedi védelem:

H1 A védelem az épület, építmény teljes tömegére és részleteire, valamint a hozzá tartozó földrészletre is kiterjed.

H2 Az épületre (objektumra), illetve az épület vagy építmény valamely részértékére vonatkozik.

Helyi területi védelem:

Ht Kapuvár város olyan összefüggő része, amely a jellegzetes településszerkezet (terek, utcák vonalvezetése és beépítettsége) történelmi folyamatosságát képviseli, továbbá olyan városrész, tér, utca, utcaszakasz vagy temető, ahol jelentős számban találhatók értékes és védendő épületek, szobrok vagy sírjelek, így azok együttest alkotnak.

(4) Az egyedi és területi védelem alatt álló épített értékek felsorolását az 1. sz. melléklet tartalmazza.

(5) A helyi védelem alá helyezésről, illetve annak megszűntetéséről Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete rendelettel dönt.

(6) A helyi védelem alá helyezést, illetve annak megszűntetését bárki (természetes és jogi személy) írásban kezdeményezheti az építésügyi hatóságnál (továbbiakban: jegyző).

(7) A kezdeményezésnek tartalmaznia kell:

- az épített érték pontos megnevezését, körülhatárolását, fényképfelvétellel történő alátámasztását,

- a pontos hely megjelölését (utca, házszám, helyrajzi szám, városrészi megnevezés),

- a kezdeményezés indokolását, műszaki leírásokkal kiegészítve

(8) A helyi védelem alá helyezés, illetve annak megszüntetése iránti eljárás megindításáról a jegyző köteles értesíteni

a./ a javaslattevőt,

b./ az épített érték tulajdonosát, használóját,

c. / a helyi építésügyi hivatalt,

d./ a földhivatalt,

e. / önkormányzati ingatlanok esetében a vagyoncsoportot.

(9) A védetté nyilvánítást, vagy annak megszüntetését megelőzően a jegyző szakértő bevonásával értékvizsgálatot végeztethet.

(10) A helyi védelem alá vont értékek tulajdonosát, illetve használóját a jegyző tájékoztatja a helyi védelem elrendelésének a következményeiről.

(11) A helyi védelem alá helyezett épületeket "helyi építészeti emlék" feliratú táblával kell ellátni. A helyi védelem alatt álló építményeket az építmény jellegének megfelelően "helyi ipari emlék" vagy "helyi képzőművészeti emlék" feliratú táblával kell megjelölni. A táblán fel kell tüntetni a helyi védelem elrendelésének az időpontját is.

(12) A (11) bekezdésben foglaltak végrehajtásáról a jegyző gondoskodik.




A helyi védelem alatt álló értékek nyilvántartása

5.§

(1) A helyi védelem alatt álló értékekről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.
A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a következőket:

- a védett érték megnevezését,

- pontos helyét (utca, házszám, helyrajzi szám),

- a védelemre javaslatot tevő nevét,

- a védelem indokolását,

- az építészeti örökség helyi védelmének szakmai szabályairól szóló 66/1999. (VIII. 13.) FVM rendelet 2.§ (4) bekezdés szerinti helyi egyedi védelem védettségi kategóriáját (építmény, szobor, képzőművészeti alkotás, utcabútor stb.),

- a védett érték fotóját, helyszínrajzát,

- a védett érték rendeltetését, használatának módját,

- a helyi védelmet megállapító önkormányzati rendelet számát,

- felújítást, átalakítást, bontást engedélyező határozat számát.

Építési előírások

III. fejezet

A helyi egyedi védelem alatt álló épületekre, építményekre vonatkozó építési előírások

6.§

(1) Hatályát vesztette.[1]

(2) A védett épület jellegzetes tömegét, formáját, más épületekhez való tömbszerű kapcsolódását eredeti arányban kell fenntartani; bővítés csak úgy engedélyezhető, ha a meglévő és az új épülettömegek arányai és formái illeszkednek egymáshoz.

(3) A védett épületnek a közterületről látható homlokzatán - amennyiben az eredeti állapotot őrzi - nem helyezhető el a homlokzatot takaró berendezés, szerkezet, továbbá nem változtatható meg:

a./ az épület homlokzatának felületképzése (sima, sávozott, habarcsolt, kővel, fával, téglával burkolt felületek),

b./ az épület nyílásai, portáljai, azok elhelyezése a homlokzaton, a nyílások méretei, keretezése, a nyílászárók kialakítása; azok jellegzetes szerkezete, az ablakok üvegosztása,

c./ a lábazat, lábazati párkány;

d./ a függőleges tagolóelemek (pl: oszlopok),

e./ a nyitott és zárt erkélyek; verandák, az azokat tartó ácsszerkezetek, faragott illetve fűrészelt díszítőelemek,

f./ a további díszítőelemek, párkány díszei, vakolt, gipsz, kerámiaelemek, tégladíszítés, igényes fallefedések,

g./ a díszes esőcsatornák, kitámasztó elemek kovácsoltvasból, öntöttvasból, díszes vonóvasak,

h./ a tető eredeti héjazata, tetőablakok, kémények, eredeti huzatfokozók; szélkakasok, zászlók, élsarokdíszek.

(4) Nem adható engedély a védett épületek előkertjében, továbbá lakás, illetve udvar bejáratára szolgáló kapualj esetében sem önálló, sem hozzáépített árusítóhely építésére.

(5) A védett épület bontására engedély csak a helyi védelem feloldása után adható ki, kivéve, ha az épület Képviselő-testületi döntésig való fenntartása veszélyezteti az állékonyságot, az élet- vagy közbiztonságot.

(6) A lebontott, védett épület helyén csak az eredeti épülettel azonos tömegű, külső megjelenésében hasonló építészeti megoldású épület építhető, kivéve ha a területre vonatkozó szabályozási terv más irányú beépítést is lehetővé tesz.

A város egész területére vonatkozó építési előírások

7.§

(1)[2] A 46/1997. (XII. 29.) KTM rendelet 9. §-ában foglaltakon túlmenően építési engedély szükséges építményen, illetve attól különállóan mind építési telken, mind közterületen:

a./ Hatályon kívül.

b./ Hatályon kívül.

(2) Az előkertben kerítés legfeljebb 2 m magasságig építhető, kivéve ha a területre vonatkozó szabályozási terv más magasságot ír elő.

(3) 10 m-nél kisebb mélységű előkert esetében lehajtó nem építhető, ha a járda szint és az épületben elhelyezett gépjárműtároló, illetve egyéb célú helyiség padlószintje közötti különbség a 70 cm-t meghaladja.

(4) Az eredeti rendeltetéstől eltérő használat nem engedélyezhető:

a./ tömbtelkes beépítésnél az épületben lévő gépjárműtároló esetében, kivéve; ha az építési telken belül kialakítható további gépjármű-várakozóhely és a kérelmező azt kiépíti,

b./ sorgarázsban lévő gépjárműtároló-egység esetében.

(5) A belvárosban óriásplakát nem helyezhető el, kivéve a városi jelentőségű, közérdekű hirdetményeket a rendezvény által indokolt időtartamra, továbbá az ideiglenes jelleggel építkezési paravánon elhelyezett óriásplakátokat. A meglévő óriásplakátok elhelyezésére szolgáló berendezéseken csak karbantartási munkák végezhetőek, felújítás, helyreállítás, átalakítás nem.

(6) Az építésügyi hatóság a településkép védelme érdekében elrendelheti:

a./ az épület(ek) és (azok) környezetének kialakítása, továbbá az egy épületben lévő valamennyi üzlethelyiség homlokzatának, valamint a kirakatszekrényeknek és feliratoknak, hirdetőberendezéseknek összehangolt építészeti-műszaki tervezését, illetve kivitelezését,

b./ az épület külső helyreállítását, homlokzatszínezését és az építmény előnyösebb építészeti megjelenését szolgáló egyéb munkákat is.

(7) A belvárosban lévő épületek magastetőzetén reklámberendezés nem helyezhető el.

(8) A kirakatok és ablakok üvegeit beragasztani, reklám célú díszítéssel elfedni nem lehet.

Záró rendelkezések

IV. fejezet

8.§

  1. [3]Hatályon kívül helyezve!
  2. [4]Hatályon kívül helyezve!

 (3) A helyi egyedi védelem alatt álló épületek felújításához, jó karbantartásához, megóvásához, állagának megőrzéséhez az éves költségvetési rendeletben meghatározott keretből a Városfejlesztési Bizottság szakmai véleménye alapján az Önkormányzat támogatást adhat.

(4) A helyi egyedi védetté nyilvánítás alapja Kapuvár Városi Önkormányzat
Képviselő-testületének 41/2004. (XI. 16.) rendelettel jóváhagyott Helyi Építési Szabályzata.


(5) Jelen rendelet függeléke tartalmazza a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által nyilvántartott műemlékek jegyzékét, továbbá a Nemzeti Kegyeleti Bizottság által a Nemzeti Sírkert részét képező jegyzéket, valamint az 1. számú mellékletben található Kapuvár városában  a helyi védelem alá kerülő értékek részletes leírását.


Hatálybalépés

9.§

(1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.




Az egységes szerkezetbe foglalás időpontja:

2012. május


1. számú melléklet[5]


A városképet meghatározó épületek, építmények védelméről


INVENTÁRIUM



ÉPÜLETEK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

1.

Volt ún. „Nyolcas Tisztilak”(„Rába Palota”)

Fő tér 2.

3476/3

H1

2.

Lakóház és volt Magtár

Fő tér 7.

2306

H2

3.

Lakóház

Fő tér 8.

2303

H2

4.

Lakóház

Fő tér 9.

2302/1

H2

5.

Volt Spiegel Ignác és Rosenthal Ignác Ház

Fő tér 11-12.

2300/2

H2

6.

Volt Pillinger Hugó Ház

Fő tér 13.

2299

H2

7.

Lakóház

Fő tér 14.

2298

H2

8.

Volt Rosenberger Sándor Ház

Fő tér 16.

2296/1

H2

9.

Lakóház

Fő tér 19.

2286

H2

10.

Volt Járásbíróság

Fő tér 22.

397/2

H1

11.

Volt Zárdaiskola (Gimnázium)

Fő tér 25.

394/2

H1

12.

Volt Katolikus Fiúiskola (Katolikus Iskola)

Fő tér 27.

402

H1

13.

Volt Laufer Ház

Szt. István király u. 5.

381

H2

14.

Volt Payer Ház

Szt. István király u. 7.

380/2

H2

15.

Volt Baditz László Ház

Szt. István király u. 8.

2281/7

H2

16.

Lakóház

Szt. István király u. 10.

2270

H2

17.

Volt Szolgabíróság (Egykori Borsody Ház)

Szt. István király u. 11.

322

H1

18.

Lakóház

Szt. István király u. 12.

2072

H2

19.

Városi Közkórház Régi Főépülete

(„B” épület)

Dr. Lumniczer S. u. 10.

405/4

H1

20.

Városi Közkórház Igazgatóság

(„G” épület)

Dr. Lumniczer S. u. 10.

405/4

H1

21.

Városi Közkórház Angiológiai Osztály

(„D” épület)

Dr. Lumniczer S. u. 10.

405/4

H1

22.

Volt Vízi-, majd Gőzhenger Malom és Vízierőmű

Kossuth Lajos u. 1.

3474

H1

23.

Tüdőgondozó Intézet

Kossuth Lajos u. 6.

3482

H2

24.

Volt Sopron megyei Első Takarékpénztár

Kossuth Lajos u. 9.

3465

H1

25.

Volt Magyar Királyi Állami Polgári Fiú- és Leányiskola 

Kossuth Lajos u. 11.

3463

H1

26.

Általános Iskola

Rákóczi Ferenc u. 28.

3719

H1

27.

Vasútállomás Melléképülete

Vasút sor

4193

H1





SZAKRÁLIS SZOBROK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

28.

Nepomuki Szent János Szobor

Fő tér 1. előtt

1487/1

H1

29.

Szűz Mária Szobor

Fő tér 23. előtt

401

H1

30.

Krisztus Siratása Szoborcsoport és Feszület

Fő tér 23. előtt

401

H1

31.

Piéta Szobor

Fő tér 23. mellett

399/2

H1

32.

Útszéli Kereszt, Szent Család

Damjanich u. 38. előtt

1571/1

H1

33.

Útszéli ún. „Major Utcai” Kereszt

Damjanich u. 58. előtt

569/1

H1

34.

Útszéli Kereszt, Szentháromság

Damjanich utca folytatásában, város külterületén

0155/40

H1

35.

Korpusz Kereszt

Sarlós Boldogasszony templom nyugati oldalán

824

H1

36.

Szent Flórián Szobor

Szt. István király u. 21. (tűzoltóság) előtt

398

H1

37.

Útszéli Kereszt és Szoborcsoport

Szt. István király u.

85. sz. főút mellett

0118/2

H1

38.

Korpusz Kereszt

Szent Antal kápolna nyugati oldalán

1375

H1

39.

Korpusz Kereszt

Veszkényi u. 38. előtt

1323/11

H1


Útszéli, ún. „Dudás” Kereszt és Hajdani Kápolna (lebontották)



H1

40.

Korpusz Kereszt

Széchenyi u. 22. előtt

2312

H1

41.

Korpusz Kereszt

Széchenyi u. 84. előtt

2629

H1

42.

Szobor

Bercsényi u. 24. előtt

3713

H1

43.

Szűz Mária Szobor

Rákóczi Ferenc u. (templom előtt)

3716/5

H1

44.

Kereszt és Mária Szobor

Rákóczi Ferenc u. (templom előtt)

3716/5

H1

45.

Szentháromság Szoborcsoport

Rákóczi Ferenc u. 51. előtt

3716/5

H1

46.

Szentháromság Szoborcsoport

Wesselényi u. 19. előtt

4254

H1

47.

Útszéli Kereszt

Kisfaludi út folytatásában, város külterületén

02/10

H1

48.

Útszéli Kereszt

Osli út folytatásában, város külterületén

0656

H1

49.

Útszéli ún. „Égés utcai” Kereszt

a város külterületén

0136/41

H1

50.

Korpusz Kereszt

Szent Sebestyén Temető

2831

H1


SZOBROK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

51.

Kenyérszegő Asszony Szobor

Fő tér

401

H1

52.

Hárfázó Nő Szobor

Győri út 2.

Rábaközi Művelődési Központ

1487/2

H1

53.

Ugróköteles Leány Szobor

Kossuth Lajos u.11.

3478/3

H1

54.

Karikázó Szobor

Ifjúság u. 3.

1340/17

H1

55.

Dr. Veres János Szobor

Dr. Lumniczer S. u. 10.

405/4

H1

56.

Dr. Graf János Síremlék Obeliszkje

Dr. Lumniczer S. u. 10.

405/4

H1

57.

Dr. Lumniczer Sándor Portré Domborműve

Dr. Lumniczer S. u. 10. („B” épület)

405/4

H1

58.

Wass Albert szobor

Szent István király utca

398

H1

TEMPLOMOK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

59.

Sarlós Boldogasszony Templom

Iskola u.

824

H1

60.

Szentháromság Kápolna

Szt. István király u.

398

H1

61.

Ferences Templom és lakóház

Kossuth Lajos u. 28-30.

3531, 3532

H1

62.

Szent Sebestyén Templom

Rákóczi Ferenc u.

3715

H1

63.

Szent Antal kápolna (Millenniumi)

Köztemető

1376

H1

64.

Szent Pál apostol templom

Öntésmajor

10055/3

H1


EMLÉKMŰVEK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

65.

I. Világháborús Emlékmű

Fő tér

401

H1

66.

Országzászló

Fő tér

3476/6

H1

67.

1848-1849-es Emlékmű

Fő tér

1487/1

H1

68.

Szt. István és Gizella Emlékmű

Győri út

3476/6

H1

69.

Kopjafák

Győri út

1487/2

H1

70.

1956-os emlékmű

Fő tér

398

H1

71.

1919-es áldozatok emlékoszlopa

Fő tér

401

H1


ÉPÍTMÉNYEK

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

72.

Támfalrendszer (kőfal)

Fő tér

1487/1, 3476/6

H1

73.

Ekvatoriális napóra

Fő tér

1487/1

H1

74.

Kis- Rába Híd korlátja –

(8611. sz. út)

Kossuth Lajos utca –

Fő tér között

3475/2 – 3478/2

H1

75.

Szent Katalin utcai artézi kút

Szent Katalin u.

3913/2

H1

76.

Millenniumi kettős kereszt

Győri út

1340/24

H1

77.

Millenniumi kettős kereszt

Öntésmajor

10058

H1

78.

Trianoni harangláb

Szent István király utca

398

H1

79.

Harangláb és kereszt

Öntésmajor

10055/3

H1

80.

Zászlótartó

Öntésmajor

10058

H1

81.

Tűzoltó szín kocsival

Szent Katalin utca

3910/4

H1

82.

Tűzoltó szín kocsival

Öntésmajor

10058

H1


TEMETŐI EMLÉKMŰ

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

83.

Soós Géza  kripta

Szent Kereszt Köztemető

1375

H1

84.

Báró Berg Gusztáv Családi kripta

Szent Kereszt Köztemető

1375

H1

85.

I. világháborús sírok fejkövei

Szent Kereszt Köztemető VIII. parcella

1375

H1

86.

Csaba Lajos II. világháború

Szent Kereszt Köztemető VIII. parcella

1375

H1

87.

Dorkó József II. világháború

Szent Kereszt Köztemető VIII. parcella

1375

H1

88.

Molnár Balázs II. világháború

Szent Kereszt Köztemető VIII. parcella

1375

H1

89.

Szél Péter II. világháború

Szent Kereszt Köztemető VIII. parcella

1375

H1

90.

Erich Kraft II. világháború

Szent Kereszt Köztemető     X. parcella

1375

H1

91.

Lengyel katonák II. világháború

Szent Kereszt Köztemető     X. parcella

1375

H1

92.

Szovjet hősi emlékmű

Szent Kereszt Köztemető

1375

H1

93.

1956-os kopjafa

Köztemető    IX. parcella

1375

H1

94.

Fodor József 1956-os

Szent Kereszt Köztemető      I. parcella

1375

H1

95.

Dr. Faragó Sándor múzeumigazgató

Szent Kereszt Köztemető     II. parcella

1375

H1

96.

Csipkés Kálmán tanár

Szent Kereszt Köztemető     II. parcella

1375

H1

97.

Irgalmas nővérek

Szent Kereszt Köztemető     II. parcella

1375

H1

98.

Isteni Megváltó Leányai szerzetes nővérek

Szent Kereszt Köztemető    VI. parcella

1375

H1

99.

Dominkovich Sándor plébános

Szent Kereszt Köztemető     III. parcella

1375

H1

100.

Szalontai György plébános

Szent Kereszt Köztemető     III. parcella

1375

H1

101.

Thury Mihály plébános

Szent Kereszt Köztemető     III. parcella

1375

H1

102.

Zerpák Antal plébános

Szent Kereszt Köztemető     III. parcella

1375

H1

103.

Bakó Bender Lajos pilóta

Szent Kereszt Köztemető

III. parcella

1375

H1

104.

Lukácsi Lajos szobrászművész

Szent Sebestyén Temető

2831

H1

105.

Hajós György 1848-as honvéd

Szent Sebestyén Temető

2831

H1


106.

Mohl Antal r.k. püspök

Szent Kereszt Köztemető

III. parcella

1375


H1




107.

Pátzay Pál szobrászművész

Szent Kereszt Köztemető

IX. parcella

1375


H1


108.

Szigethy Attila mártír

Szent Kereszt Köztemető

IX. parcella

1375


H1



109.

1919-es vértanúk

Szent Kereszt Köztemető

I. parcella

1375

H1










védett terület

Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

Védelem besorolása

110.

Izraelita temető

Jókai utca 22.

3660

HT





Függelék


Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által nyilvántartott műemlékek jegyzéke



Kategória

Törzsszám

Helység

Cím

Helyrajzi szám

Megnevezés

M II


3692

Kapuvár

Fő tér

1487/1

Múzeum, volt Eszterházy kastély

M III


3693

Kapuvár

Fő tér

399/2

Búsuló – Krisztus szobor

M III

3694

Kapuvár

Fő tér

400

Római Katolikus templom




 Nemzeti Kegyeleti Bizottság által a Nemzeti Sírkert részét képező jegyzék


Sor-szám

Megnevezés

Cím

Helyrajzi szám

1.

Mohl Antal r.k. püspök

Szent Kereszt Köztemető

III. parcella

1375

2.

Pátzay Pál szobrászművész

Szent Kereszt Köztemető

IX. parcella

1375

3.

Szigethy Attila mártír

Szent Kereszt Köztemető

IX. parcella

1375

4.

1919-es vértanúk

Szent Kereszt Köztemető

I. parcella

1375





[1]

A 6. §. (1) bekezdését hatályon kívül helyezte a 19/2008.(VI.26.) rendelet, mely a kihirdetés napján lép hatályba.

[2]

A 7. §. (1) bekezdésének a) és b) pontját hatályon kívül helyezte a 19/2008.(VI.26.) rendelet, mely a kihirdetés napján lép hatályba.

[3]

A 8. §. (1) bekezdését hatályon kívül helyezte a 16/2012.(V.30.) rendelet, mely a kihirdetés napján lép hatályba.

[4]

A 8. §. (2) bekezdését hatályon kívül helyezte a 16/2012.(V.30.) rendelet, mely a kihirdetés napján lép hatályba.

[5]

A R. 1. számú mellékletét megváltoztatta a 6/2012. (II.28.) rendelet, mely 2012. március 1. napján lép hatályba.