Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2006. (V.12.) önkormányzati rendelete

a telekadóról

Hatályos: 2007. 01. 01- 2011. 10. 31

Általános rendelkezések


1. § Hegykő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete telekadót vezet be.



Mentesség az adó alól


2. § (1) A Htv. 19. §-ában leírt mentességeken túl, mentes az adó alól a vállalkozó üzleti célú telke kivételével az a telek, amelyre a település helyi építési szabályzatában meghatározott építési övezetnek megfelelő, jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkező épületet (a továbbiakban: épület) helyeztek el; ennek hiányában amelynek

a) belterületi telekké alakítása-; vagy

b) amennyiben az a) pontban leírtakhoz képest ez későbbi időpontot jelent, Hegykő Község Önkormányzata által történő értékesítése

óta tizenegy év nem telt el.

(2) Amennyiben a telken jogerős építési engedély alapján épülő épület készültségi foka – az (1) bekezdésben leírt időtartam alatt - eléri a szerkezetkész állapotot (elkészült és ráépített tetőszerkezet), a mentesség szempontjából figyelembe vehető tizenegy év további egy évvel meghosszabbodik.

(3) A mentesség az (1) bekezdésben leírt feltétel bekövetkezését követő év első napján keletkezik, s ugyanezen feltétel megszűnése évének utolsó napján szűnik meg.

Az adó alapja és mértéke


3. § (1) Az adó alapja a telek m2-ben számított területe.

(2) Az adó évi mértéke – a (3) bekezdés kivételével - 100,-Ft/m2.

(3) Az adó évi mértéke az Erdősföld utcában, a Rétföld utcában, a Pakusás utcában, az Alsószer utcában, a Fürdő utcában, a Nyárfa soron és a Kossuth utcában lévő telkek esetén 10,- Ft/m2.

Hatályba léptető és értelmező rendelkezések


4. § (1) Ez a rendelet 2007. január 1. napján lép hatályba.

(2) A telekadóról szóló 17/2005.(XII. 28.) önkormányzati rendelet nem lép hatályba.

(3) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény, valamint a Htv. rendelkezései az irányadók.