Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2007. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

a Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről

Hatályos: 2023. 09. 29

Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2007. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

a Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről

2023.09.29.

Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1)-(2), 4. § (3), 12. § (5), 19. §, 20. § (3), 21. § (6), 23. § (3), 27. § (2), 34. § és 68. § (2) bekezdésekben kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, illetve Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Lábatlan Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában lévő lakások bérbeadásának részletes szabályaira terjed ki.

2. § A bérbeadói jogokat és kötelezettségeket Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) gyakorolja.

A lakásbérlet általános szabályai

3. § (1) Lakásbérleti jogviszony létesíthető (jogcím):

a) piaci alapon;

b) szociális alapon;

c) lakáscserével, minőségi lakáscserével;

(2) Lakásbérleti szerződés határozatlan időre, határozott időre vagy feltétel bekövetkeztéig köthető. A határozott időtartam legfeljebb öt év lehet.

(3) A (2) bekezdésben foglaltak nem kötelező alkalmazni abban az esetben, ha a bérleti szerződés megkötésére

a) csere;

b) bérlő elhelyezésére vonatkozó kötelezettség;

c) bérlőkijelölési joggal érintett lakás;

d) bérbeadási kötelezettség alapján kerül sor;

(4) A bérbeadás feltétele, hogy a lakásbérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerűen a lakásban lakni, melyet a szerződésbe bele kell foglalni.

(5)2

(6)3 A bérlő az önkormányzati lakásba a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) 21. § (2) bekezdésében írt személyeken túl más személyt kizárólag a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhat be. Nem adható hozzájárulás, ha a befogadni kívánt személy Lábatlan közigazgatási területén beköltözhető lakástulajdonnal vagy önkormányzati bérlakással rendelkezik. A befogadott személy köteles írásban nyilatkozni arról, hogy a bérlő lakásbérleti jogviszonyának bármely okból való megszűnése esetén a lakást harminc napon belül elhagyja.

(7)4 A lakást vagy egy részét albérletbe, további bérbe adni, valamint más jogcímen használatba adni nem lehet.

(8)56

Jogok és kötelezettségek7

3/A. § (1) A bérbeadó a Polgármesteri Hivatal lakásügyi ügyintézője útján évente egy alkalommal ellenőrzi a lakás rendeltetésszerű használatát és az ellenőrzések alkalmával jogosult, a jövedelmi és vagyoni viszonyok és az életvitelszerű ott tartózkodás meglétének ellenőrzésére is.

(2) Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére a bérbeadó a bérlőt 15 napon belül írásban, határidő kitűzésével köteles felhívni és a végrehajtást ellenőrizni.

(3) Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzés során vagy más módon tudomást szerez arról, hogy a bérlő a lakást előzetes bérbeadói hozzájárulás nélkül más célra használta (bérleti jogát másnak átengedte, a lakást elcserélte, albérletbe adta), köteles a megfelelő felszólítást követően az e rendelet 3/B. § (5) bekezdés alapján eljárni.

3/B. § (1) A bérlő a lakást csak a bérbeadó engedélyével alakíthatja át saját költségére.

(2) A bérlő a lakás korszerűsítését a polgármester írásbeli engedélyével végezheti el, előzetes tervek bemutatásával. A korszerűsítés költségeit a bérlő viseli. A bérlő a bérlet megszűnésekor sem jogosult a korszerűsítés költségeinek megtérítésére.

(3) Ha a bérlő a lakást és a lakás berendezéseit a lakás átadásakor nem a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja át, a bérbeadó jogosult a bérlő költségére a munkálatokat elvégeztetni.

(4) A bérlő köteles:

a) a lakás burkolatait, ajtóit, ablakait és berendezéseit karbantartani,

b) tartózkodni az épületen és a lakáson belüli berendezések rongálásától,

c) a lakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak is megfelelően tisztántartani,

d) a szükséges rovar és rágcsálóirtást rendszeresen elvégezni,

e) társasház esetén az épületre vonatkozó házirendet betartani,

f) az együttélés alapvető szabályait betartani,

g) a közüzemi szolgáltatókkal a szolgáltatási szerződéseket megkötni,

h) a közüzemi szolgáltatókkal kötött szerződéseket maradéktalanul betartani,

i) tűrni a bérlemény bérbeadói ellenőrzését,

j) a bérleményt életvitelszerűen lakás céljára használni, ezzel összefüggésben a 2 hónapot meghaladó távollét tényét és a távollét időtartamát a bérbeadó felé írásban bejelenteni,

k) megakadályozni, hogy a lakásban a jogszabályi rendelkezések alapján befogadott és bejelentkezett személyeken túlmenően más személy életvitelszerűen tartózkodjon,

l) az épületben, az épület központi berendezéseiben a bérlő, vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett kár esetén a hibát kijavítani, vagy az okozott kárt a bérbeadó részére megtéríteni.

(5) Az (4) bekezdésben felsorolt kötelezettségek bármelyikének be nem tartása megalapozza a bérbeadó részéről a bérleti jogviszony rendkívüli felmondásának jogát a megfelelő felszólítást követően.

3/C. § A bérleti jogviszony megszűnése után a lakás visszaadásakor kötelezően elvégzendő munkák az alábbiak:

a) az átvételkori állapotnak megfelelő egészségügyi meszelés, mázolás, (festés, tapétázás)

b) lakásberendezések rendeltetésszerű állapotba hozása,

c) szükség esetén üvegezés, aljzatburkolás (különösen: műpadló, padlószőnyeg, kő, parketta) helyreállítása,

d) takarítás.

3/D. § (1) lakás átadásakor jegyzőkönyvben kell rögzíteni a lakás és a lakásberendezések állapotát. A hibákat, hiányosságokat, egyéb megállapításokat a jegyzőkönyvben fel kell tüntetni.

(2) A lakás bérbeadó részére történő jegyzőkönyvi átadás-átvétele napjáig a lakással kapcsolatos bérleti és közüzemi díjat a bérlő köteles megfizetni.

(3) A bérlő halála esetén a haláleset bekövetkeztét követő 90 napon belül a bérlő örököse, vagy a lakásban lakó, bérleti jogviszony folytatására nem jogosult személy köteles a lakást kiürítve, tisztán a kezelő részére átadni. A lakás átadásáig felmerült használati és a közüzemi díjak költségei az örököst, vagy a lakásban lakó, bérleti jogviszony folytatására nem jogosult személyt terhelik.

3/E. § (1) A bérbeadó és a bérlő írásban megállapodhatnak abban, hogy a lakásbérleti szerződés megszűnésekor a lakást és a berendezéseit a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében.

(2) Az (1) bekezdésben említett megállapodás csak akkor köthető meg, ha a bérlő vállalja, hogy legkésőbb a lakás átadás-átvételét követő 30 napon belül a költségeket a bérbeadó részére egy összegben megtéríti.

(3) A bérlő kérelmére a költséget több, de legfeljebb 6 havi részletben is megtérítheti. Ennek konkrét feltételeit a megállapodásban meg kell határozni.

A szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése8

3/F. § (1) Amennyiben a lakásbérleti jogviszony az Ltv. 23. § (3) bekezdése alapján szűnik meg és a bérlő cserelakásra tart igényt, kérelme soron kívül teljesíthető, ha a kért lakás alacsonyabb komfortfokozatú vagy azonos komfortfokozatú, de kevesebb szobaszámú.

(2) Ha a bérlő a bérleti szerződés megszüntetését kezdeményezi, az önkormányzat térítési díjat nem fizet.

Piaci alapon létrejött lakásbérlet szabályai

4. § (1) Lábatlan Város Önkormányzata piaci alapon adja bérbe a Lábatlan,

a) Rákóczi F. út 154-156. 1/2

b) Rákóczi F. út 154-156. 1/3

c) Rákóczi F. út 154-156. 1/4

d) Rákóczi F. út 154-156. 2/14

e) Rákóczi F. út 154-156. 2/15

f)9 Rákóczi F. út 154-156. 2/16

g)10 Cementgyári ltp. 5. 1/6. szám alatti lakásait.

(2) A piaci alapon bérbe adott lakás bérlőjének kijelölésénél előnyt élvez az az igénylő, aki vállalja, hogy 5 éven belül Lábatlanon legalább ½ tulajdoni hányadban belterületi ingatlant szerez.

(3) Amennyiben az igénylő vállalja a (2) bekezdésben meghatározott saját tulajdonú ingatlan megszerzését, úgy a bérlet időtartama alatt megfizetett bérleti díj 50 %-ának megfelelő kedvezményre jogosult.

(4) A bérlet időtartamára vonatkozó megfizetett bérleti díj 50 %-a a bérlő részére a bérleti jogviszony megszűnését követően kerül visszafizetésre, amennyiben a bérlő a bérleti jogviszony alatt történt legalább ½ tulajdoni hányadú, Lábatlan belterületi ingatlanszerzését az ingatlannyilvántartásban történt bejegyzéssel igazolja.

(5) A bérleti díj kedvezmény visszafizetésére az igazolás bemutatását követően 30 napon belül kerül sor.

A szociális alapon létrejött lakásbérlet szabályai

5. § (1) Szociális alapon pályázat útján lakást bérbe adni annak a pályázónak lehet, akivel szemben a (2) bekezdésben meghatározott kizáró okok egyike sem áll fenn.

(2) Nem létesíthető szociális lakásbérlet azzal az igénylővel,

a) aki a pályázat benyújtására megállapított határnapig a 18. életévét még nem töltötte be;

b) aki -vagy a vele együtt költőző személy- lakóingatlanban ½ résznél nagyobb tulajdoni hányaddal rendelkezik, kivéve ha a lakóingatlan haszonélvezeti joggal terhelt;

c) aki -vagy a vele együtt költöző személy- lakóingatlanra vonatkozó haszonélvezeti joggal rendelkezik.

(3) Az önkormányzati lakások bérbeadása során érvényesítendő szociális, jövedelmi, vagyoni feltételek:

a)11 mind a bérlő családja, mind az együttköltöző közeli hozzátartozók egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap ötszörösét, illetőleg egyedülálló esetén a szociális vetítési alap négyszeresét és

b)12 a bérlő családja vagy az egyedülálló nem rendelkezik olyan vagyonnal, amelynek együttes forgalmi értéke a szociális vetítési alap 250-szeresét meghaladja.

(4)13 A képviselő-testület a bérlőt az Oktatási, Szociális és Egészségügyi Bizottság javaslata alapján az 2. mellékletben meghatározott igénylési űrlapot kitöltő igénylők közül jelöli ki legfeljebb öt évre szóló időtartamra, mely a szociális feltételeknek való megfelelés esetén további öt évre meghosszabbítható. A polgármester a bérleti jogviszony lejárta előtt három hónappal tájékoztatja a bérlőt a szerződés megszűnésének pontos időpontjáról, illetve a szerződés meghosszabbításának esetleges lehetőségéről.

(5)14 A bérlő a 30 napot meghaladó mértékű közüzemi, társasháznak fizetendő díjtartozását az Oktatási, Szociális és Egészségügyi Bizottság részére írásban haladéktalanul bejelenti.

Lakáscserével létrejött lakásbérlet szabályai

6. § Feltétel bekövetkeztéig szóló szerződés esetén a lakás nem cserélhető el.

A lakbérek mértéke

7. § (1)15 A piaci, illetve a szociális alapon kiadott lakások bérleti díjának mértékét a rendelet 1. melléklet 2. pontja tartalmazza.

(2)16

(3) A bérlő a bérleményen az általa végzett értéknövelő beruházások bérleti díjba történő beszámítását abban az esetben kérheti, ha az értéknövelő beruházásokhoz kérte az Önkormányzat előzetes hozzájárulását, és a hozzájárulást az Önkormányzat megadta, amelynek igazolt és beszámítható mértékéről a polgármester dönt. Nettó egymillió forint feletti beruházás esetén kötelező ingatlanszakértői vélemény készíttetése. A beszámítható összeg havonta egyenlő mértékben kerül levonásra a bérleti díjból, mely levonás nem lehet több a bérleti díj 50 %-ánál.

(4) A lakás jogcím nélküli használója a jogcím nélküli használat kezdetétől számított két hónap elteltével a lakásra megállapított bérleti díj ötszörösét köteles fizetni használati díjként.

Lakbértámogatás

7/A. § (1)17 Lakbértámogatás kérelemre adható annak az önkormányzati szociális bérlakásban lakó bérlőnek, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 50 %-át, egyedülálló esetén a 60 %-át és vagyonának mértéke nem haladja meg a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Sztv.) 4. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott mértéket.

(2) A támogatás maximális összege a bérlő részére megállapított havi lakbér 5 %-a, de az Önkormányzat helyi szociális rendelete alapján nyújtott lakásfenntartás költségeihez nyújtott települési támogatás összegével együtt sem haladhatja meg a havi 5000,- Ft-ot. A támogatás összegét a bérbeadó számlájára kell utalni.

(3) A kérelmet a Polgármesteri Hivatalban lehet benyújtani. A kérelmek elbírálásával kapcsolatos hatáskört a jegyző gyakorolja, a jogosultságot évente felül kell vizsgálni.

(4) A jövedelemigazolás módjára, eljárására, a támogatás folyósítására az Önkormányzat helyi szociális rendeletének lakásfenntartás költségeihez nyújtott települési támogatásra vonatkozó szabályai irányadóak.

A bérleti jog megváltás szabályai

8. § (1) A bérbeadó a határozatlan időre szóló szerződés megszűnése esetén a bérlővel megállapodhat, hogy cserelakás felajánlása helyett részére pénzbeli térítést fizet.

(2) Az (1) bekezdés szerinti megállapodásban a pénzbeli térítés mértéke a Képviselő-testület döntése alapján a lakás beköltözhető forgalmi értékének legalább öt százaléka, legfeljebb ötven százaléka lehet.

(3) A (2) bekezdésben szabályozott térítés akkor fizethető ki, ha a bérlő a lakást rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotba hozta, vagy hozzájárult ahhoz, hogy a fizetendő pénzbeli térítés összegéből e költségeket a bérbeadó teljesítse, így a pénzbeli térítés fennmaradó összegére tarthat igényt.

Az elidegenítés szabályai18

8/A. § (1) A polgármester kijelölheti elidegenítésre azon önkormányzati tulajdonú lakásokat, melyekre az elővásárlási jog jogosultja vételi szándékot jelent be és a lakásra vonatkozóan lakbér, vagy közüzemi díjtartozás nincs.

(2) A kijelölés egyedi elbírálás alapján történhet.

8/B. § (1) Ha a lakást az Ltv. 49. § (1) bekezdése alapján arra jogosult vásárolja meg, az önkormányzati lakás vételára az Ltv. 52. § (1) bekezdése alapján megállapított forgalmi érték.

(2) Az (1) bekezdés szerinti vételár 20 %-át a szerződés megkötésekor egy összegben kell megfizetni.

(3) Az évi 10 %-os kamattal növelt vételárhátralékot, 15 évig havonta egyenlő részletekben kell törleszteni.

8/C. § (1) A vételár 10 %-ának megfelelő összegű árengedményt kell nyújtani annak a vevőnek, aki vállalja a vételár egy összegben való kiegyenlítését.

(2) A vásárlástól számított 10 évi kamatmentes törlesztési lehetőséget kap az, aki vállalja, hogy ez időn belül kifizeti a vételárból fennmaradó összeget.

(3) Részletre történő vásárlás esetén a vételárhátralék egyösszegű készpénzben történő megfizetésekor a fennálló vételárhátralékra vonatkozóan a vevőt 10 %-os törlesztési kedvezmény illeti meg.

(4) Aki az adásvételi szerződésben vállalt, a vételár részletekben történő fizetését nem teljesíti, az a kedvezményt elveszíti, és a vételárhátraléka egy összegben esedékessé válik.

8/D. § (1) Az eladási ajánlatnak tartalmaznia kell

a) a lakás tényleges forgalmi értékét,

b) a lakás vételárát,

c) a fizetési feltételeket és

d) az ajánlati kötöttség idejét.

(2) Az elővásárlási jog jogosultjának az eladási ajánlat kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban kell nyilatkoznia, hogy élni kíván-e elővásárlási jogával.

8/E. § A részletre történő vásárlás esetén az önkormányzat biztosítékként fenntartja a lakás tulajdonjogát mindaddig, amíg a vevő nem teljesíti a vételár megfizetésére vonatkozó adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségét. A tulajdonjog-fenntartás tényét be kell jegyeztetni az ingatlan nyilvántartásba is.

8/F. § (1) Ha az önkormányzati lakást az elővásárlási jog jogosultja vásárolja meg, az értékesítésről és annak feltételeiről a polgármester dönt. Amennyiben az önkormányzati lakást nem az elővásárlási jog jogosultja vásárolja meg, az értékesítésről és annak feltételeiről a Képviselő-testület egyedi határozatával dönt.

(2) Amennyiben az önkormányzati lakást nem az elővásárlásra jogosult vásárolja meg, vagy a lakás üres, a lakás vételárának alapja a hivatalos forgalmi érték. Magyarország mindenkori éves költségvetési törvényében meghatározott egyedi versenyeztetési értékhatárt meghaladó helyi forgalmi értékű lakást harmadik személy részére csak versenyeztetés útján lehet elidegeníteni.

(3) Az adásvételi szerződés megkötésére a polgármester jogosult.

Az elidegenítésből származó bevételek felhasználása19

8/G. § Az önkormányzat képviselő-testületének egyéni döntése alapján, a lakáselidegenítésből származó bevételeit, a lakástörvény 62. § (3) bekezdés a), b), d) és f) pontjaiban meghatározott infrastrukturális beruházásokra fordíthatja.

Vegyes rendelkezések

9. §20 Ezen rendelet alkalmazásában közeli hozzátartozó, a család, a házastárs, a jövedelem, a vagyon, az egyedülálló, a keresőtevékenység fogalma alatt az Sztv. 4. §-ában foglaltakat kell érteni, a jövedelmi, vagyoni feltételek vizsgálata során pedig az Sztv. vonatkozó rendelkezései szerint kell eljárni.

Záró rendelkezések

10. § (1) E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

(2) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti az Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló módosított 15/2001. (VII. 3.) számú ör. rendelet.

1. melléklet21

Lábatlan Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről szóló 12/2007.(IV. 25.) ör. rendelethez

1. Szociális bérlakások és típusaik:

A

B

C

1

Szociális bérlakások

Összkomfortos

2

Rákóczi F. út. 87.

1. sz. lakás

Összkomfortos

3

Rákóczi F. út. 87.

2. sz. lakás

Összkomfortos

4

Rákóczi F. út. 87.

3. sz. lakás

Összkomfortos

5

Rákóczi F. út. 87.

4. sz. lakás

Összkomfortos

6

Rákóczi F. út. 87.

5. sz. lakás

Összkomfortos

7

Rákóczi F. út. 87.

6. sz. lakás

Összkomfortos

8

Rákóczi F. út. 87.

7. sz. lakás

Összkomfortos

9

Sport u. 19.

Összkomfortos

10

Cementgyári ltp. 5.

fsz.1.,1/1-3,1/5., 1/7. sz. lakás 23

Összkomfortos

10a 22

Cementgyári ltp. 5.

1/4. sz. lakás

Nem összkomfortos

11

Rákóczi F. út. 138-140.

1-9. sz. lakás

Összkomfortos

12

Piaci alapú bérlakások

13

Rákóczi F. út 154-156.

1/ 2. sz. lakás

Összkomfortos

14

Rákóczi F. út 154-156.

1/3. sz. lakás

Összkomfortos

15

Rákóczi F. út 154-156.

1/ 4. sz. lakás

Összkomfortos

16

Rákóczi F. út 154-156.

2/14. sz. lakás

Összkomfortos

17

Rákóczi F. út 154-156.

2/15. sz. lakás

Összkomfortos

18

Rákóczi F. út 154-156.

2/16. sz. lakás

Összkomfortos

19

Cementgyári ltp. 5.

1/6. sz.lakás

Összkomfortos

2. A rendelet hatálya alá tartozó önkormányzati lakások havi bérleti díjának mértéke:

A

B

C

1

Piaci alapú lakásbérletnél

Szociális alapú lakásbérletnél

2

összkomfortos lakás:

1500 Ft / m2/hó

900 Ft / m2/hó

3 24

nem összkomfortos lakás

-

700 Ft / m2/hó

1

A bevezető a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (5) bekezdését a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 11. §-a hatályon kívül helyezte.

3

A 3. § (6) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (7) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

Az alaprendeletet a egészítette ki a bekezdéssel

6

A 3. § (8) bekezdését a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 6. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

7

A „Jogok és kötelezettségek” alcímet (3/A-3/E. §-t) a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

8

Az „A szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése” alcímet (3/F. §-t) a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

9

A 4. § (1) bekezdés f) pontja a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 4. § (1) bekezdés g) pontját a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

11

Az 5. § (3) bekezdés a) pontja a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (3) bekezdés a) pontja a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

Az 5. § (3) bekezdés b) pontja a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

Az 5. § (4) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

14

Az 5. § (5) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 7. § (1) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

16

A 7. § (2) bekezdését a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 7/A. § (1) bekezdése a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

18

Az „Az elidegenítés szabályai” alcímet (8/A-8/F. §-t) a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

19

Az „Az elidegenítésből származó bevételek felhasználása” alcímet (8/G. §-t) a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be.

20

A 9. § a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

21

Az 1. melléklet a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

22

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat 10a. sorát a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

23

Az 1. melléklet 1. pontjában foglalt táblázat B:10 mezője a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

24

Az 1. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 3. sorát a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.