Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2007. (IV.24.) önkormányzati rendelete

a közúti forgalmi rend változtatásáról

Hatályos: 2022. 09. 30

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2007. (IV.24.) önkormányzati rendelete

a közúti forgalmi rend változtatásáról

2022.09.30.

Budakeszi Város Képviselő-testülete a közlekedés biztonságának fokozása érdekében az 1988. évi I. tv. 3. §. (1) bekezdése, valamint a helyi önkormányzatokról szóló 1990 évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közúti forgalmi rend változtatásáról az alábbi rendeletet alkotja.

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya Budakeszi Városnak a 2. §-ban meghatározott önkormányzati tulajdonú és -kezelésű közútjaira (helyi utak) terjed ki.

(2) A rendelet hatálya kiterjed az (1) bekezdés szerinti helyi utakon közlekedő minden résztvevőre.

Forgalomtechnikai megoldások

2. § (1)1 A Kálló esperes utca egyirányúsításra kerül a Szanatórium utcától a Rózsa utcáig, a Rózsa utca felé vezető irányba, az egyirányúsítást jelző táblák kiegészítéseként „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával.

(2)2 A Mezei Mária utca egyirányúsításra kerül a Fő utcától a Rákóczi Ferenc utcáig, a Rákóczi Ferenc utca fel vezető irányba, az egyirányúsítást jelző táblák kiegészítéseként „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával, ezért a Fő utca- Mezei Mária utca útkereszteződésben a „Megállni tilos” jelzőtábla felett „Egyirányú forgalmi út” jelzőtábla kerül elhelyezésre.

(3)3 Az Esze Tamás utca egyirányúsításra kerül a Szanatórium utcától a Rózsa utcáig, a Rózsa utca felé vezető irányba, az egyirányúsítást jelző táblák kiegészítéseként „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával.

(4)4 A Gyöngyvirág utca egyirányúsításra kerül a Mezei Mária utcától az Erkel utcáig, az Erkel utca felé vezető irányba, az egyirányúsítást jelző táblák kiegészítéseként „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával.

(5)5 Bibó utca egyirányúsításra kerül a Rózsa utcától a Reviczky utcáig, az Erkel utca felé vezető irányba, az egyirányúsítást jelző táblák kiegészítéseként „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával.

(6)6 Az Erdő utca egyirányúsításra kerül az Erkel utcától a Kossuth utcáig, a Kossuth utca felé vezető irányba.

(7)7 A Széchenyi utca egyirányúsításra kerül az Iskola köztől a Fő utcáig, a Fő utca felé vezető irányba.

(8)8 A Rózsa utca egyirányúsításra kerül a Fő utcától a Széchenyi utcáig, a Széchenyi utca felé vezető irányba.

(9)9

(10)10 A Tavasz utca egyirányúsításra kerül a Tavasz köztől a Tölgyfa utcáig, a Tölgyfa utca felé vezető irányba.

(11)11 Az Akácfa utca egyirányúsításra kerül a Kert utcától a keresztező bekötő útig, a Domb utca felé vezető irányba.

(12)12 A Batthyány utca Rózsa utca- Erkel utca közötti szakaszára a behajtás mindkét forgalmi irányból csak a célforgalom számára megengedett. Ennek érdekében a jelen pontban nevezett útszakasz Rózsa utcai, valamint Erkel utcai kereszteződéseinél 1-1 db „Mindkét irányból behajtani tilos” tilalmi jelzőtábla, valamint alattuk 1-1 db „Kivéve célforgalom” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre az Erkel utca, illetve a Rózsa utca irányában.

(13)13 A Kert utca páros házszámozású oldalán (a Dózsa György tér Fő utca szerviz út– Akácfa utca közötti szakaszon) várakozni tilos korlátozás lép hatályba.

(14)14 A Kert utca páratlan házszámozású oldalán (a Dózsa György tér Fő utca szerviz út – Akácfa utca közötti szakaszon) megállni tilos hétfőtől-péntekig 8-18 óráig korlátozás lép hatályba.

(15)15 A Kerekmező utcán (a Márity utca – Kenderföld utca között) „30 km sebességkorlátozás” lép hatályba.

(16)16 A Kenderföld utcán (a Kerekmező utca - Barackvirág utca között) „30 km sebességkorlátozás” lép hatályba.

(17)17 A Budaörsi út szerviz útja zsákutca lesz a Pátyi út és a Tiefenweg utcai csatlakozás között. Az útszélesség miatt az elsőbbségi viszonyokat a ”szembejövő forgalom elsőbbsége” és az „elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben” táblák szabályozzák a Tiefenweg utca irányába haladók számára biztosított elsőbbséggel.

(18)18 A Márity utcában, a 222-es busz végállomásától 50-50 méterre a KRESZ 16. § (1) q) pont szerinti „gyalogosok” veszélyt jelző táblák kerülnek kihelyezésre.

(19)19 A Munkácsy Mihály utca páratlan házszámozású oldalán a Szél utcától a Vásárhelyi Pál utca irányába megállni tilos 15 méter hosszan korlátozás lép hatályba.

(20)20 A Makkosi út páros házszámozású oldalán a Gábor Áron utca csomópontjába vezető ív elejére megállni tilos 10 méter hosszan korlátozás lép hatályba.

(21)21 Az Erkel utca Gyöngyvirág utca és Fő utca közötti szakaszán mindkét irányból megállási tilalom lép hatályba.

(22)22 A Bianka utcában a Park-Center csomópont és a Szürkebarát utca csomópontja között 30 km/h sebességkorlátozás lép hatályba és gyalogosveszélyre figyelmeztető tábla kerül kihelyezésre mindkét oldalon.

(23)23 A „Szőlőskert utca” elnevezésű autóbusz megállók biztonságos gyalogos megközelítése érdekében a „Gyalogosok” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre az alábbi helyekre:

- a Szürkebarát utcában az érintett megállók előtt mindkét irányból,
- a Szőlőskert utcában a Szürkebarát utca torkolata elé 20 méterre mindkét irányból.
(24) 24 A Szőlőskert gazdasági területet feltáró közösségi közlekedés előnyben részesítése érdekében a forgalmi rend az alábbiak szerint változik:
A Szürkebarát utca elsőbbséget élvez a Királyleányka utcával szemben. Ennek érdekében a Királyleányka utcába a Szürkebarát utca torkolatában „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerül kihelyezésre, valamint a megállás helyét jelző vonal, és az ehhez tartozó háromszög alakú útburkolati jel mindkét irányból.
(25) 25 A Gábor Áron utcából a Napsugár utca felé elsőbbségadás kötelező tábla lép hatályba.
(26) 26
(27) 27 A Honfoglalás sétánynál lévő buszfordulónál a „behajtani tilos” tábla helyett „megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre.
(28) 28 A Rózsa utca teljes hosszában 30 km/h sebességkorlátozás lép életbe.
(29) 29 A Rózsa utca teljes hosszára vonatkozóan „Gyalogosok” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(30) 30 A Batthyány utca 33 mellett nyíló köz bejáratánál zsákutca tábla kerül kihelyezésre.
(31) 31 A Széchenyi utca 93 mellett nyíló köz bejáratánál zsákutca tábla kerül kihelyezésre.
(32) 32 A Széchenyi utca- Temető utca kereszteződésében elsőbbség adás kötelező tábla kerül kihelyezésre.
(33) 33
(34) 34 A Kossuth utca - Fő utca kereszteződésében a Fő utca felé megállni tilos tábla kerül kihelyezésre, a kereszteződés előtt 20 m-rel mindkét irányból, valamint a Fő utca torkolatába az Erdő utca irányába „30 m hosszan” kiegészítő táblával.
(35) 35 A Szél utca elsőbbséget élvez a Munkácsy Mihály utcával szemben. Ennek érdekében a Munkácsy Mihály utcába a Szél utca torkolatához „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerül kihelyezésre. Ezzel egyidejűleg a forgalombiztonság érdekében STOP vonal és kapcsolódóan 30 méter hosszan záróvonal kerül felfestésre a Munkácsy Mihály utcába a Vásárhelyi Pál utca irányából.
(36) 36 30-as korlátozott sebességű övezet kerül kialakításra a Fő utca – Pátyi út – Tölgyfa utca – Fenyő utca – Meggyes utca – Temető utca által határolt területen. Ennek érdekében Zóna 30, illetve Zóna 30 vége tábla kerül kihelyezésre az alábbi csomópontoknál:
Temető utca - Meggyes utca csomópont, Tölgyfa utca – Vadász utca csomópont, Tölgyfa utca – Tavasz utca csomópont (csak zóna vége tábla), Fő utca – Dózsa György téri bekötőút csomópont, Fő utca - Nagy Sándor József utca csomópont, Fő utca - Széchenyi utca csomópont (csak zóna vége tábla), Temető utca - Széchenyi utca csomópont, Temető utca – Nagy Sándor József utca csomópont, Temető utca - Szél utca csomópont, Temető utca - Vásárhelyi Pál utca csomópont.
(37) 37 A gyalogosforgalom védelme érdekében a Szél utca – Munkácsy Mihály utca csomópontban minden irányból „Gyalogosok” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre az alábbiak szerint:
- A Szél utcában a Dózsa György tér irányából közvetlenül a Táncsics utca torkolatát követően,
- Az összes többi irányból a csomópont előtt 30 méterre.
(38) 38 A Napsugár utca felől érkezők elsőbbséget élveznek a Makkosi út és a Gábor Áron utca felől érkezőkkel szemben, ezért a Makkosi útra, valamint a Gábor Áron utcába mindkét irányból „Elsőbbségadás kötelező” tábla kerül kihelyezésre a Napsugár utca torkolatába.
(39) 39 A Budakeszi, 102 hrsz-ú ingatlan, Nagy Sándor utcát érintő részénél megállni tilos tábla kerül kihelyezésre „25 m” kiegészítő táblával.
(40) 40 A Budakeszi, Fenyő utca kétirányúsításra kerül. A forgalmi rend változás során elbontandó táblák: A Fenyő utcában az ipari terület behajtója után a „Kerékpársáv” valamint az „Egyirányú forgalmi út”, a Vadász utcai, Úrbéres utcai, Kuruclesi utcai és Ady Endre utcai torkolatnál a Meggyes utca irányában az „Egyirányú forgalmi út”, a Tölgyfa utca irányába a „Behajtani tilos” táblákat, a Meggyes utcai csatlakozás előtt a „Szembejövő forgalom”, a „Kerékpársáv vége” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblákat. a becsatlakozó Vadász utcában, Úrbéres utcában és Kuruclesi utcában az „Elsőbbségadás kötelező” és a „Kötelező haladási irány” táblákat, az Ady Endre utcában az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” és a „Kötelező haladási irány” táblákat.
Kihelyezendő táblák: A Tölgyfa utcában a KRESZ 16. § (1) e) pont szerinti „Szembejövő forgalom” és a KRESZ 16. § (1) z) pont szerinti „Egyéb veszély” táblát a „forgalmi rend változás” kiegészítő táblával. A Fenyő utcában a becsatlakozó Vadász utca, Úrbéres utca, Kuruclesi utca és Ady Endre utca előtt 50-50 m távolságban a KRESZ 16. § (1) t) pont szerinti „Egyenrangú utak kereszteződése” és a KRESZ 16. § (1) z) pont szerinti „Egyéb veszély” táblát a „forgalmi rend változás” kiegészítő táblával, a Tölgyfa utca – Vadász utca közötti szakaszon lévő útszűkületnél a Vadász utca irányába a KRESZ 16. § (1) d) pont szerinti „Útszűkület” és a KRESZ 12. § (1) d) pont szerinti „Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben”, a Tölgyfa utca felé a KRESZ 16. § (1) d) pont szerinti „Útszűkület” és a KRESZ 12. § (1) c) pont szerinti „A szembejövő forgalom elsőbbsége” táblák kerülnek kihelyezésre, az Ady Endre utca – Meggyes utca közötti szakaszon lévő útszűkületnél a Meggyes utca irányába a KRESZ 16. § (1) d) pont szerinti „Útszűkület” és a KRESZ 12. § (1) c) pont szerinti „A szembejövő forgalom elsőbbsége”, az Ady Endre utca irányába a KRESZ 16. § (1) d) pont szerinti „Útszűkület” és a KRESZ 12. § (1) d) pont szerinti „Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben” táblák kerülnek kihelyezésre. A becsatlakozó Vadász, Úrbéres, Kuruclesi és Ady Endre utcákban a csatlakozás előtt 50 m távolságban a KRESZ 16. § (1) z) pont szerinti „Egyéb veszély” táblát a „forgalmi rend változás” kiegészítő táblával.
A kerékpársáv, valamint az elsőbbségadás kötelező festett burkolatjel megszüntetésre kerül.
Az útpálya tengelyében a KRESZ 18. § (1) b) pont szerinti terelővonal kerül felfestésre.
(41) 41 Az Ady Endre utca 7. és 44. szám előtt mindkét irányból „Gyermekek” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(42) 42 „Lakó-pihenő övezet” tábla és „Lakó-pihenő övezet vége” tábla kerül kihelyezésre az Ifjúság útja Konth Miklós utca sarkára, a Márity László utca - Konth Miklós utca csomópontban, a Márity László utca - Paplanhát utca buszforduló csomópontban, a Márity László utca - Honfoglalás sétány buszforduló csomópontban, a Márity László utca - Arany János utca csomópontban, az Arany János utca - József Attila utca csomópontban, a Honvéd utca - Miller József utca csomópontban és a Honvéd utca - Huszár utca csomópontban.
(43) 43 A Dózsa György téri parkoló behajtójának torkolatánál „Parkoló” tábla a parkoló irányába és „Parkoló vége”, valamint „Megállni tilos” tábla a bekötő út irányába kerül kihelyezésre.
(44) 44 A Dózsa György téri bekötő úton a piac parkoló útcsatlakozásában található „Megállni tilos” tábla alá „Kivéve árurakodás idejére 15 m maximum 15 perc” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre, valamint a tiltó övezet után szükséges az útszegélyen felfestéssel jelölni a megállni tilos határvonalát.
(45) 45 A Mezei Mária utca - Petőfi Sándor utca csomópontjában „Behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre a Mezei Mária utcára a Fő utca irányába.
(46) 46 „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla, „Kivéve célforgalom” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre a Rákóczi Ferenc utcába a Virágvölgy utca csomópontjában az Erkel utca irányába és a Rákóczi Ferenc utcába - Erkel Ferenc utca csomópontjában a Kossuth utca irányába.
(47) 47 Budakeszi keleti városrészében 30 km-es sebességkorlátozás kerül bevezetésre, ezért „Zóna 30”, illetve - szükség szerint - „Zóna 30 vége” táblák kerülnek kihelyezésre a Fő utca - Mezei Mária utca, a Fő utca - Erkel utca (Rákóczi utca irányába), a Fő utca - Kossuth Lajos utca (Erdő utca irányába), a Fő utca - Rózsa köz, a Fő utca - Erdő utca, a Fő utca – Kert utca csomópontokba, valamint a Patak utcai áteresz Budaörsi út felőli végébe.
(48) 48 A Polgármesteri Hivatal parkolójának bejáratánál található „Mindkét irányból behajtani tilos” táblát „Hétfőtől-csütörtökig 8:00-18:00, pénteken 8:00-12.00”, és „Kivéve engedéllyel”, valamint „Kivéve mozgáskorlátozottak részére (piktogram) 1 x” kiegészítő táblákkal kell ellátni.
(49) 49 Az Iskola köz – Széchenyi utca csomópontban „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre az Iskola köz vonatkozásában.
(50) 50 A Munkácsy utcából a Fűzfa utcába vezető áteresz elé „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre.
(51) 51 A Fő utcának a Kert utca és az Erdő utca között lévő szerviz út forgalmi rendje:
a) A Fő utca szerviz útján a Kert utcai csatlakozásnál „Egyirányú forgalmi út” jelzőtábla „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával, alá „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtábla „Kivéve célforgalom” kiegészítő táblával, alá „Megállni tilos” „50 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
b) a sebességlassító küszöb előtt 25 méterrel „Sebességkorlátozás 15 km/h” jelzőtábla, alá „Egyenetlen úttest” jelzőtábla „25 méter” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
c) A sebességlassító küszöbtől 10 méterre „Gyermekek” jelzőtáblát kell elhelyezni a bal oldalon.
d) A bal oldalon a parkoló kezdeténél „Várakozóhely” jelzőtábla és „Óratárcsával” és „maximum 2 óra” kiegészítő táblával kell kihelyezni.
c) A bal oldalon a második parkoló szakaszhoz „Várakozó hely” jelzőtáblát kell kihelyezni
d) A Fő utca 266. szám előtt a „Sebességkorlátozás 30 km/h” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
e) Fő utca 234. szám előtt „Gyalogosok” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
f) Az Erdő utca kereszteződésébe „Behajtani tilos” jelzőtábla „kivéve kerékpár” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre, továbbá „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
g) Az Erdő utcán a Fő utca szerviz út és Erdő utca kereszteződésénél a Fő utca irányába „Balra bekanyarodni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
h) Az Erdő utcán a Fő utca szerviz út és Erdő utca kereszteződésénél a Napsugár utca irányába „Jobbra bekanyarodni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(52) 52 A Paplanhát utca és Honfoglalás sétány közötti buszforduló egyirányúsításra kerül a Paplanhát utcából a Honfoglalás sétány irányába, emiatt:
a) A Márity László utca- Paplanhát utca útkereszteződés Konth Miklós utca felőli oldalán „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Miller József utca irányába.
b) A Paplanhát utca- buszforduló útkereszteződésnél „30 km/h Korlátozott sebességű övezet vége'' jelzőtábla, valamint alá „Lakó-pihenő övezet kezdete” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Miller József utca irányába.
c) A Márity László utca- Paplanhát utca útkereszteződés Honfoglalás sétány felőli oldalán „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába.
d) A Paplanhát utca és a buszforduló útkereszteződés Honfoglalás sétány felőli oldalán „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába.
e) A Paplanhát utca és a buszforduló útkereszteződés Honfoglalás sétány felőli oldalán „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla, továbbá „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábla, valamint alá „30 km/h Korlátozott sebességű övezet kezdete'' jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába.
f) A buszforduló Paplanhát utca felőli oldalán „Egyirányú forgalmú út”, valamint alá „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Honfoglalás sétány irányába.
g) A buszforduló Honfoglalás sétány útkereszteződés Paplanhát utca felőli oldalán „Behajtani tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
h) A Márity László utca- Honfoglalás sétány útkereszteződésben a Honfoglalás sétányon „Behajtani tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
i) A buszforduló- Honfoglalás sétány útkereszteződésnél „30 km/h Korlátozott sebességű övezet vége'' jelzőtábla, valamint alá „Lakó-pihenő övezet kezdete” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Miller József utca irányába.
j) A Honfoglalás sétány és a buszforduló útkereszteződés Arany János utca felőli oldalán „Elsőbbségadás kötelező”, továbbá alá egyenes irányba mutató „Kötelező haladási irány”, ez alá „Lakó-pihenő övezet vége”, végül ez alá „30 km/h Korlátozott sebességű övezet kezdete'' jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába.
k) A Honfoglalás sétány és a buszforduló útkereszteződés Arany János utca felőli oldalán „Egyirányú forgalmú út”, valamint alá „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába.
l) A Márity László utca- Honfoglalás sétány útkereszteződés Arany János utca felőli oldalán „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca irányába. Ezen tábla vonalában az útburkolatra „kötelező megálláshelyét jelző vonal” útburkolati jel kerül felfestésre a Honfoglalás sétányon.
m) A Márity László utca- Honfoglalás sétány útkereszteződésnél a Márity László utca Miller József utca felőli oldalán egyenes irányba mutató „Kötelező haladási irány” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Erkel utca irányába.
n) A Márity László utca- Honfoglalás sétány útkereszteződésnél a Márity László utca Kerekmező utca felőli oldalán „Balra bekanyarodni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába.
(53) 53 Domború közlekedési tükör kerül felszerelésre az Erkel utca – Széchenyi utca kereszteződésében a Széchenyi utcán felülről, és az Erkel utcában a Fő út felől érkezők számára egymás észlelésére.
(54) 54
(55) 55
(56) 56
(57) 57 A Budakeszi, Batthyány utcában az Erkel utcai csomópontban a József Attila utca irányába az „Egyirányú forgalmi út”, egyidejűleg a Batthyány utcában a József Attila utcai csomópontban az Erkel utca irányába a „Behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre.
A Budakeszi, Széchenyi utcában az Erkel utcai csomópontban a József Attila utca irányába a „Behajtani tilos”, egyidejűleg a Széchenyi utcában a József Attila utcai csomópontban az Erkel utca irányába az „Egyirányú forgalmi út” tábla kerül kihelyezésre.
(58) 58 A Budakeszi, Zsálya utcában várakozni tilos tábla kerül kihelyezésre mindkét irányban.
(59) 59 A Budakeszi, Erkel utcában a Széchenyi utcai csomópont előtt a Fő utca irányából a „Kötelező haladási irány egyenesen és jobbra”, az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával, a Fő utca felé a „Kötelező haladási irány egyenesen és balra” az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával, a Széchenyi utcában a Rózsa utca felől az Erkel utca irányába a kereszteződés előtt a „Kötelező haladási irány balra és jobbra”, az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(60) 60 A Budakeszi, Batthyány utca, József Attila utca csomópontjában a József Attila utcában a Széchenyi utca irányába a „Kötelező haladási irány egyenesen és jobbra”, az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával, a József Attila utcában a Széchenyi utca felől a „Kötelező haladási irány egyenesen és balra” az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával, a Batthyány utcában a Klapka utca felől a József Attila utca irányába a csomópont előtt a „Kötelező haladási irány balra és jobbra”, az „Egyéb veszély” „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblával tábla kerül kihelyezésre.
(61) 61 A Budakeszi, Megyei út szervizútjának elejére a 23. szám előtt a „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre.
(62) 62 A Budakeszi, Jókai utca 67. szám előtti kanyarnál mindkét irányból a „Veszélyes kanyar” tábla kerül kihelyezésre.
(63) 63 A Budakeszi, Lejtő utca – Magor utca találkozásánál, valamint a Kert utcában (a 7216 és a 7221 helyrajzi számú ingatlanok találkozásánál lévő útkanyarulatban) 60 cm átmérőjű forgalomtechnikai tükör kerül felszerelésre.
(64) 64 A Budakeszi, Hajnalka utcában a Kert utcai torkolatnál „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre.
(65) 65 Május első napján 6:00 és17:00 között az alábbi forgalmi rend van érvényben: A Budakeszi, Rákóczi utcában az Erkel utcai csomópontban a Kossuth Lajos utca irányába „Egyirányú forgalmi út” tábla kerül kihelyezésre, ezzel egyidejűleg a Rákóczi utcában a Virágvölgy utca felől az Erkel utca irányába „Behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre. A Virágvölgy utca Rákóczi utcai csomópontja előtt „Kötelező haladási irány balra” tábla kerül kihelyezésre (a Kossuth utca irányába). A Rákóczi utcában a páros oldalon (menetirány szerinti bal oldalon), megállási tilalom lép életbe továbbá a Rákóczi utcáról nyíló Madár köz, Medve köz, Róka köz, Szarvas köz elejére a „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre. A Virágvölgy utcában a Kossuth Lajos utca felől a „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre.
(66) 66 A Munkácsy Mihály és a Szél utca kereszteződésébe domború közlekedési tükör kerül felszerelésre.
(67) 67 A Táncsics Mihály utcában a Rigli utcai kereszteződés előtt a Fő utca irányába, valamint a Rigli utcában a Táncsics Mihály utcai kereszteződés előtt „Egyenrangú utak kereszteződése” tábla kerül kihelyezésre.
(68) 68 A Budakeszi, Zsálya utcában a Tiefenweg utcai torkolatnál „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre.
(69) 69 30 km/h sebességkorlátozású övezet kerül kialakításra a Szőlőskert út – Cserszegi utca – Présház utca – Bianka utca – Szürkebarát utca által határolt területen, ezért „Korlátozott sebességű övezet 30 km/h” illetve „korlátozott sebességű övezet vége” táblák kerülnek kihelyezésre a Szőlőskert út – Cserszegi utca, a Szőlőskert út – Szürkebarát utca, a Szürkebarát utca – Királyleányka utca, a Bianka utcában a Park-Center becsatlakozó útjánál és a Cserszegi utca – Présház utca csomópontokban.
(70) 70 A Budakeszi, Tölgyfa utcában a Vadász utcai torkolat előtt „Korlátozott sebességű övezet 30 km/h”, valamint „3,5 t korlátozott forgalmú övezet” tábla, a másik irányban „Korlátozott sebességű övezet vége” és Korlátozott forgalmú övezet vége” tábla kerül kihelyezésre.
(71) 71 A Budakeszi, Reviczky utca – Hajós utca kereszteződésnél a Pilisi Parkerdő irányában a”Behajtani tilos” tábla helyére „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre, „Kivétel engedéllyel és Erdőgazdaság” kiegészítő táblával.
(72) 72 A Budakeszi, József Attila utcában az útszűkületet, és az ezt megelőző sebességlassító bordát mindkét irányból jelezni kell, ezért „Útszűkület” és „Bukkanó” tábla, „30 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre. A Barackvirág utca irányából „Elsőbbség a szembe jövő forgalommal szemben”, a Hunor utca irányából „A szembe jövő forgalom elsőbbsége” tábla kerül kihelyezésre.
(73) 73
(74) 74 A Budakeszi, József Attila utca Barackvirág utca felőli végén „Állj! Elsőbbségadás kötelező” tábla kerül kihelyezésre, valamint felfestésre kerül a „Stop” vonal.
(75) 75
(76) 76 A Budakeszi, Akácfa utca Kert utca felőli 50 m szakaszán kétirányú forgalom kerül kialakításra, az „Egyirányú utca” tábla az Akácfa utca torkolatától 50 m-rel beljebb kerül elhelyezésre.
(77) 77
(78) 78 A Budakeszi, Gábor Áron utcában a 67. szám előtt a „Várakozni tilos”, valamint az „Elsőbbség a szembe jövő forgalommal szemben” tábla, egyidejűleg a Gábor Áron utca 4. szám előtt „A szembe jövő forgalom elsőbbsége” tábla, a Gábor Áron utca 10 előtt „Várakozni tilos” tábla kerül kihelyezésre.
(79) 79 A Budakeszi, József Attila utcában a Márity László utca irányában a Barackvirág utcai, a Felkeszi utcai és a Hunor utcai kereszteződésnél „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre, a Barackvirág utcában a József Attila utca irányába a Reviczky utca irányából a csomópont előtt 15 m-re „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre, a Barackvirág utcában a József Attila utcai torkolatnál a Hunor utca irányába „Megállni tilos” tábla „15 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(80) 80 A Budakeszi, Széchenyi utcában az Iskola köz torkolatánál a burkolatra a parkolást tiltó „X”-jel kerül felfestésre.
(81) 81 A Budakeszi, Meggyes utcában a Rozsnyó utcai áteresz előtt mindkét irányból 50-50 m távolságban, valamint a 381 hrsz-ú utcában „Gyalogosok” tábla kerül kihelyezésre.
(82) 82 A Budakeszi, Márity László utcában a József Attila utcai kereszteződés után „Sebességkorlátozás 20 km/h” és „Veszélyes útkanyarulat jobbra”, az Erkel utcában a Tulipán utcai torkolat után „Sebességkorlátozás 20 km/h” és „Veszélyes útkanyarulat balra” táblák kerülnek kihelyezésre. Ezzel egyidejűleg az Erkel utca – Márity László utca találkozásánál lévő kanyarban „Záróvonal” kerül felfestésre, amit a becsatlakozó utcánál meg kell szaggatni. A szakaszon lévő gépkocsi beállókhoz a le- és kikanyarodást megengedő szaggatott vonalat kell a záróvonal mellé 3-3 m-es szakaszokra felfesteni.
(83) 83 A Budakeszi, Erkel utcában a Bibó István utca becsatlakozása után a Fő utca irányában „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre. Ezzel egyidejűleg a Batthyány utcánál a Bibó utca irányában lévő „Megállni tilos” tábla elbontásra kerül.
(84) 84
(85) 85 A Fő utca szervizútján a Kert utcai csatlakozásnál az „Egyirányú forgalmi út” tábla fölé a „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla, „Kivéve célforgalom” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(86) 86 A Budakeszi, Makkosi útra a Besenyő utcai torkolat után, valamint az Őr utcai torkolat után (Budapest felőli oldalon) „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre.
(87) 87 A Budakeszi, Fő utca, Temető utca, Szanatórium utca által határolt terület 30 km/h övezetbe kerül, ezért „Korlátozott sebességű övezet 30 km/h”, valamint kétirányú forgalom esetén a másik irányban „Korlátozott sebességű övezet vége” táblák kerülnek kihelyezésre az alábbi helyeken: Az Esze Tamás utcában a Szanatórium utcai torkolatnál, a Kálló esperes utcában a Szanatórium utcai torkolatnál, a Rózsa utcában a Fő utcai torkolatnál, az Erkel utcában a Fő utcai torkolatnál, a Széchenyi utcában és a Knáb János utcában a Temető utcai torkolatnál, a Márity László utcában a Temető utcai torkolatnál, a Harmadfű utcában a Telki úti torkolatnál és a Mandula utcában az Áfonya utcai (0197 hrsz-ú út) torkolatnál. A Honvéd utca, Huszár utca, Miller József utca csomópontnál, valamint az Arany János utca József Attila utca csomópontnál és a Paplanhát út, a Honfoglalás sétány és az Arany János utca Márity László utca torkolatánál a „Lakó-pihenő övezet vége” táblák mellé ki kell tenni a „30 km/h övezet” táblákat.
(88) 88 A Budakeszi, Erkel utcában a Batthyány utcai csomópontban a Fő utca irányába és a Széchenyi utcai csomópontban mindkét irányba „Előzni tilos” tábla kerül kihelyezésre.
(89) 89 A Dózsa György téri buszfordulónál a „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla alá „kivéve Volánbusz” és „kivéve engedéllyel” feliratú tábla kerül kihelyezésre.
(90) 90 A Budakeszi, József Attila utcában a Márity László utcai kereszteződésnél a Knáb János utca irányába „Megállni tilos” tábla „15 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(91) 91 A Budakeszi, Rákóczi utcában a Virágvölgy utcai kereszteződésnél az Erkel utca irányába „Megállni tilos” tábla „15 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(92) 92 A Budakeszi, Rózsa utcában a mozdony mellett kialakított parkoló elejére „Várakozóhely” tábla „Útra merőleges parkolás” piktogramos kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(93) 93 A Budakeszi, Fő utcában a Katolikus templom és az Őseink emlékére emlékmű között kialakított parkoló bejáratánál a KRESZ 17. § (1) e) pontja szerinti „Várakozóhely” tábla a KRESZ 112. ábrája szerinti „kizárólag személygépjárművek részére” piktogramos kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
(94) 94 A Budakeszi, Meggyes utcában valamint a Pataki Ferenc utcában a játszótér előtt 50-50 m távolságban a KRESZ 16. § (1) q) pontja szerinti „Gyermekek” veszélyt jelző táblát kell kihelyezni.
(95) 95 A 30 km/h övezeteken belül, a korábban védett úton minden kereszteződés előtt fel kell hívni a figyelmet a forgalmi rend változására. A kereszteződések előtt a KRESZ 16. § (1) t) pontja szerinti „Egyenrangú utak kereszteződése”, és a KRESZ 16. § (1) z) pontja szerinti „Egyéb veszély” táblák a „forgalmi rend változás” kiegészítő táblával kerülnek kihelyezésre.
(96) 96 A Budakeszi, Knáb János utcában a Temető utcai torkolatnál a KRESZ 17. § (1) b) szerinti „Egyirányú forgalmi út” tábla kerül kihelyezésre. Ezzel egyidejűleg a Knáb János utcában a Zichy Péter utcai csomópontnál a Temető utca irányában, valamint a Knáb János utcában a Temető kapujánál a Temető u. irányában a KRESZ 14. § (1) z) szerinti „Behajtani tilos” tábla kerül kihelyezésre.
(97) 97 A Budakeszi, Knáb János utca parkolási rendjéről:
a) A Knáb János utcában lévő 2288 hrsz.-ú ingatlan (Széchenyi István Általános Iskola) előtti útszakaszon felfestett „Járműforgalom elől elzárt terület” iskolai gazdasági bejárat (Temető utca) felé eső végének vonalában „Várakozási övezet (zóna)” jelzőtábla, valamint alatta „Munkanap” 08:00-12:00”, „Óratárcsa 2 óra”, „Kivéve engedéllyel” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába.
b) A Knáb János utcában lévő 2285 hrsz.-ú ingatlan (Széchenyi István Általános Iskola) előtti útszakaszon felfestett „Járműforgalom elől elzárt terület” iskolai gazdasági bejárat (Mansfeld Péter utca) felé eső végének vonalában „Várakozási övezet (zóna) vége” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába.
c) A Knáb János utca- Temető utca útkereszteződés 2402 hrsz.-ú ingatlan felőli (Knáb János utcában lévő) oldalán „Várakozóhely” jelzőtábla, valamint alatta a gépjárművel a baloldali kerekkel az útpadkára kötelezően történő felállási módozatot jelző kiegészítő tábla kerül kihelyezésre a Temető bejáratának Zichy Péter utca felé eső oldalánál.
d) A Knáb János utcában lévő 2402 hrsz-ú ingatlan előtti közterületen az a) pont szerinti jelzőtáblával egyvonalban „Várakozóhely vége” KRESZ tábla kerül kihelyezésre.”
(98) 98 A Meggyes utcán a Darányi városrészt megközelítő csatlakozó út előtt mindkét irányban a sebességcsökkentő bordákat elő kell jelezni „Egyenetlen úttest” jelzőtáblák kihelyezésével a bordáktól 50-50 m-re.
(99) 99 Az Arany János utca egyenes szakaszán mindkét irányban a Márity László utca torkolatától 50 m-re és az íves szakasz kezdetétől 50 m-re, a sebességcsökkentő bordákat elő kell jelezni „Egyenetlen úttest” jelzőtáblák kihelyezésével a bordáktól 50-50 m-re.
(100) 100 Az Erkel utca - Széchenyi utca kereszteződésében domború közlekedési tükör kerül felszerelésre a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.
(101) 101 A Szél utca Munkácsy utca kereszteződésébe, az orvosi rendelő felőli oldalon a Szél utcába a csomóponttól 5 m-re „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(102) 102 A Táncsics Mihály utcában két helyen „Zsákutca” jelzőtáblát kell kihelyezni. Az egyik tábla a Rendőrség épületének kerítésénél, a másik az utca túloldalán vele szemközt a távvezeték oszlop mellé kerül kihelyezésre.
(103) 103 A Füredi László utca forgalmi rendje módosul, az Orgona utcától a Meggyes utcáig kerül egyirányúsításra. Elbontandó táblák: az Orgona utca – Füredi László utca csomópontban levő „Elsőbbségadás kötelező” és „Behajtani tilos” tábla, a Füredi László utca 17 előtt levő „Egyirányú forgalmú út” és „Behajtani tilos” tábla, a Füredi László utca – Lakos Gusztáv utca csomópontban az „Egyirányú forgalmú út” és „Behajtani tilos” tábla, a Meggyes utca – Füredi László utca csomópontban az „Egyirányú forgalmú út” tábla.
Kihelyezendő táblák: az Orgona utca – Füredi László utca csomópontban az „Egyirányú forgalmú út” tábla, a Füredi László utca 17. szám előtt „Egyirányú forgalmú út” és „Behajtani tilos” tábla, a Füredi László utca – Lakos Gusztáv utca csomópontban „Egyirányú forgalmú út” és „Behajtani tilos” tábla, a Meggyes utca – Füredi László utca csomópontban az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” (STOP) és „Behajtani tilos” tábla. Ezenkívül szükséges egy „Kötelező haladási irány jobbra” tábla kihelyezése a Krúdy Gyula utca becsatlakozásához, valamint az Orgona és Meggyes utcai csomópontba, illetve a Füredi utcai két közbenső csomópontba „Egyéb veszély” táblát és „forgalmi rend változás” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre.
(104) 104 „Várakozni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Széchenyi – Batthyány utcák kereszteződésénél a Széchenyi utcába a Temető utca irányában, továbbá a Batthyány utcába a Széchenyi utcai kereszteződés irányában a torkolat előtt 50 méterre, a Gimnázium előtti szakaszra vonatkozóan, valamint a Széchenyi utca felöli torkolatában „50 m” kiegészítő táblával.
(105) 105 A Jókai utcában a forgalmi rend változás során elbontandó táblák: a Gábor Áron utcai torkolatnál levő „Korlátozott várakozási övezet” tábla és a Jókai utca 45. számmal szemben a „Korlátozott várakozási övezet vége” tábla.
Megmaradó (érvényben maradó) táblák: a Jókai utca 1. szám előtti „Várakozni tilos”, valamint az „Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben” tábla és a Gábor Áron utcai torkolatnál „A szembe jövő forgalom elsőbbsége” tábla.
(106) 106 „Várakozási zóna vége” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Fő tér 2. szám mellett a szervizúton levő, „K szegély” melletti parkolóhelyhez, illetve ugyanitt parkolást tiltó X jelzéssel kell ellátni a burkolatot.
(107) 107 „Megállni tilos” jelzőtábla, alatta „10 m” kiegészítő jelzőtáblával kerül kihelyezésre az Erkel utcában, a Batthyány utcai csomópontba, a Bibó utca irányába.
(108) 108 Az Erdő utcában a Napsugár utcai csomópontban a Fő utca irányában „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(109) 109 A Garam közben a Zsolna utcai és a Losonc utcai csomópontban „Zsákutca” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(110) 110
(111) 111 A Gábor Áron utcában a Bem utcai kereszteződésbe „Zsákutca” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(112) 112 A Fő utca szerviz útja és az Erdő utca kereszteződésében levő „Megállni tilos” jelzőtábla lebontásra és áthelyezésre kerül az Erdő utcába a raktár behajtó mögé, helyébe a Fő utca Erdő utca kereszteződésében „Várakozni tilos” jelzőtábla és „Rakodóhely” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre, amely feltünteti azt az időszakot (6-20) és távolságot is (15 m), amelyen a tilalom fennáll.
(113) 113 A Viktória utca és Holdfény utca kereszteződésébe „Zsákutca” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Viktória utca vonatkozásában.
(114) 114 A Fenyő utca – Ady Endre utca kereszteződéséhez – mindkét forgalmi irányba – „Gyalogosok” jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre a Fenyő utca vonatkozásában.
(115) 115 „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre az Erkel utcában a Fő utca irányából érkező járművek részére, a Bibó István utcai csomópont előtt 15 méterrel
(116) 116 „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre az Erkel utcában a Bibó István utca csomópontjában a Márity utca irányába „10 m” kiegészítő táblával
(117) 117 „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre az Erkel utcában a Bibó István utca csomópontja előtt 10 méterrel a Márity utca irányából
(118) 118 „Megállni tilos” tábla (az utca bal oldalán) és „Várakozóhely” tábla „Jobb oldali kerékkel a járdán kell várakozni” kiegészítő táblával (az utca jobb oldalán) kerül kihelyezésre a Lakos Gusztáv utca zsákutcai szakaszára vonatkozóan a Csák József utcai kereszteződésében.
(119) 119
(120) 120 A Makkosi úton a Napsugár utca felé vezető irányban a Gábor Áron utcai csomópontot megelőzően elhelyezkedő, meglévő „Megállni tilos” tábla áthelyezésre kerül a Gábor Áron utca torkolata előtt 30 méterre, egyben eltávolítandó a „Tábla hatálya a tábla előtt és után is érvényes” kiegészítő tábla az oszlopról.
(121) 121
(122) 122 „Elsőbbségadás kötelező” tábla eltávolítása a Makkosi útról a Gábor Áron utcai kereszteződésből
(123) 123 „Megállni tilos” tábla kerül elhelyezésre a Gábor Áron utcában a Jókai utca irányában a Gábor Áron utca 71. szám előtti gyalogos lépcsőt megelőzően egy méterrel.
(124) 124 „Várakozni tilos” tábla eltávolítása a Gábor Áron utcában a Napsugár utcától a Jókai utca irányába vezető oldalról.
(125) 125 „Várakozni tilos” tábla kerül elhelyezésre a Gábor Áron utcában a Jókai utca irányában a Gábor Áron utca 61. és 63. szám közötti kerítéstől a Jókai utca irányában egy méterre.
(126) 126 „Várakozni tilos” tábla eltávolítása a Gábor Áron utcában a Napsugár utca irányában a Gábor Áron u. 10. előtt lévő, meglévő tartóoszlopról
(127) 127 „Megállni tilos” tábla kerül elhelyezésre a Gábor Áron utcában a Napsugár utca irányában a Gábor Áron u. 10. előtt lévő, meglévő tartóoszlopra.
(128) 128 A Fő utca és Nagy Sándor József utca csomópontjában „Egyenetlen úttest”, „Útszűkület” és „Elsőbbség a szemből jövő forgalommal szemben” tábla kerül kihelyezésre, új tartóoszlopra.
(129) 129
(130) 130 A Nagy Sándor József utca és a Kinizsi köz kereszteződésében „20 km/h sebességkorlátozás” jelzőtábla kerül kihelyezésre az út jobb oldalán a Munkácsy Mihály utca irányába új tartóoszlopra.
(131) 131 A Munkácsy Mihály utca és a Kinizsi köz közötti Nagy Sándor József utcai járdaszakaszon 3 db, egymástól 1,5m-re elhelyezett megállást gátló oszlop kerül elhelyezésre.
(132) 132 Sebességcsökkentő küszöb kerül elhelyezésre a Nagy Sándor József utcában a Kinizsi köz tengelyétől a Munkácsy Mihály utca irányába számított 7 m távolságban (0,4 m széles, 2 m hosszú).
(133) 133 A Munkácsy Mihály utca és Nagy Sándor József utca kereszteződésében „Egyenetlen úttest” és „20 km/h sebességkorlátozás” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Nagy Sándor József utca vonatkozásában a Fő utca irányába.
(134) A Nagy Sándor József utca - Munkácsy Mihály utca csomópont előtt „Útszűkület” és „A szemből jövő forgalom elsőbbsége” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Temető utca felől érkező járművek tájékoztatására a Nagy Sándor József utca 75. sz. előtti közvilágítási oszlopra.
(135) 134
(136) 135 A 2213 hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú út és a Batthyány utca csomópontjában „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre a 2213 hrsz.-ú út vonatkozásában
(137) 136 „Megállni tilos” jelzőtábla „5 m” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre a Batthyány utca és a 2213 hrsz.-ú út csomópontjában a Batthyány utcába a csomópont előtti és utáni 5 méter vonatkozásában.
(138) 137 A Székely köz és Makkosi út kereszteződésében „Behajtani tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Székely köz vonatkozásában.
(139) 138 A Székely köz és a Napsugár köz kereszteződésében „Egyirányú forgalmú út” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Székely köz vonatkozásában a Makkosi út irányában.
(140) 139 A Székely köz és a Napsugár köz kereszteződésében „Zsákutca” tábla kerül kihelyezésre a Napsugár köz vonatkozásában.
(141) 140 A Megyei úton a Gerinc utca keresztezésében forgalomtechnikai tükör kerül elhelyezésre a meglévő közvilágítási tartóoszlopra.
(142) 141 Megállási tilalom kerül elrendelésre a Fenyő utca teljes hosszára vonatkozóan mindkét irányban, ezért „Megállni tilos” táblák kerülnek elhelyezésre az Ady E., a Kuruclesi, az Úrbéres, a Vadász utcák és az ipartelepi kihajtó út kereszteződésében.”
(143) 142 A Fenyő utcában kihelyezett forgalomlassító ládák mindkét oldalán (mindkét irányból) irányjelző tábla kerül kihelyezésre.
(144) 143 A Mezei Mária utcában „Megállni tilos” tábla kerül elhelyezésre a Gyöngyvirág utcai csomópontban a Fő utca irányában.
(145) 144 „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre az Erdő utcában a Fő utca irányában a Napsugár utcai csomópont előtt 20 méterrel.
(146) 145 „Megállni tilos” tábla kerül kihelyezésre az Erdő utcában a Kossuth utca irányában a Napsugár utcai csomópont után „30 m” kiegészítő táblával.
(147) 146
(148) 147 „Gyermekek”, valamint „Egyenetlen úttest” tábla kerül elhelyezésre az Erdő utca 107. előtt a Napsugár utca felé a menetirány szerinti jobb oldalra a meglévő fa közvilágítási oszlopra.
(149) 148 Sebességcsökkentő küszöb (0,4 m széles, 2 m hosszú) kerül elhelyezése az Erdő u. 111. szám előtt lévő beton közvilágítási oszlop vonalában.
(150) 149
(151) 150 „Gyermekek” tábla kerül elhelyezésre az Erdő u. 162. szám előtt a Kossuth utca felé a menetirány szerinti jobb oldalra a kiskapu vonalában új tartóoszlopra.
(152) Az átmenő forgalom korlátozása érdekében „Mindkét irányból behajtani tilos” tábla „Munkanapokon 6 – 9 óra között” és „Kivéve célforgalom” kiegészítő táblákkal kerül kihelyezésre az Erdő utcába a Kossuth utca torkolatába a Napsugár utca irányába, valamint a Napsugár utca torkolatába a Kossuth utca irányába.
(153) 151 „Egyenetlen úttest” tábla kerül kihelyezésre a Virágvölgy utca 10. szám előtt a Rákóczi utca felé a menetirány szerinti jobb oldalra.
(154) 152
(155) 153 Sebességcsökkentő küszöb (0,4 m széles, 2 m hosszú) kerül elhelyezése a Virágvölgy utca 6. szám elé.
(156) 154 Sebességcsökkentő küszöbök (0,4 m széles, 6 m hosszú) kerülnek elhelyezése a József Attila utca 4, 20, valamint 32. szám elé.
(157) 155 „Egyenetlen úttest” tábla kerül kihelyezésre a József Attila utca 7., 8., 22, 33, 51. és 34. szám elé a 4., 20., valamint 32. szám előtt felszerelt sebességcsökkentő küszöbök előjelzésére.
(158) 156
(159) 157 A Reviczky utcában a Hajós köz torkolatnál a Barackvirág utca felé vezető irányban „Lakó-pihenő övezet” és „20 km/h sebességkorlátozás” táblák kerülnek kihelyezésre.
(160) 158 A Barackvirág utcában „Lakó-pihenő övezet” és „20 km/h sebességkorlátozás” táblák kerülnek kihelyezésre a Reviczky utcát megelőzően a Barackvirág utca végén található utolsó meglévő közvilágítási tartóoszlopra a Reviczky utca vonatkozásában a Hajós utca felé vezető irányban.
(161) 159 A Reviczky utcában a Hajós köz torkolata előtt a Bibó utca felé vezető irányban „Lakó-pihenő övezet vége” tábla kerül kihelyezésre.
(162) 160 A Reviczky utcában a Barackvirág utca torkolatánál „Lakó-pihenő övezet vége” tábla kerül kihelyezésre a Barackvirág utca felé vezető irányban.
(163) 161 A Kerekmező utca Kenderföld utca - Márity László utca közötti szakaszára a behajtás mindkét forgalmi irányból csak a célforgalom számára, továbbá 20 km/h-s sebességkorlátozás mellett megengedett. Ennek érdekében, a jelen pontban nevezett útszakasz Kerekmező utcai, valamint a Márity László utcai Arany János utca felőli útkereszteződéseinél 1-1 db „Mindkét irányból behajtani tilos” tilalmi jelzőtábla, valamint alattuk 1-1 db „Kivéve célforgalom” kiegészítő jelzőtábla, továbbá alattuk 1-1 db „Sebességkorlátozás 20 km/h” járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtábla kerül kihelyezésre a Kenderföld utca, illetve a Márity László utca irányában.
(164) 162 A Budakeszi, Fő utca 186-192. házszámú ingatlanok között kialakított parkoló forgalmi rendje az alábbiak szerint kerül meghatározásra:
a) A parkoló Római katolikus templom felöli Fő utcai bejáratnál „Várakozási övezet (zóna)” jelzőtábla, valamint – a mindenkor hatályos önkormányzati rendeletnek megfelelő – kiegészítő tábla, valamint alatta „Egyirányú forgalmú út” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
b) A parkoló Fő utcával párhuzamos önálló járdaszigete mellett „járműforgalom elől elzárt terület” útburkolati jel kerül felfestésre.
c) A parkoló Temető utca felöli kijáratnál „Behajtani tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Fő utca felé fordítva. A parkoló felé fordítva „Elsőbbségadás kötelező”, továbbá alá „Várakozási övezet (zóna) vége” jelzőtáblákat kell kihelyezni.
d) A parkoló felől elérhető Fő utca 186., továbbá 188., illetve 190-192-es házszámú ingatlanok bejáratához az útburkolatra „X” jelet kell felfesteni.
e) A parkolóban a gépjárműparkolás céljára nem kijelölt területet „Különösen veszélyes helyek” megjelölésére vonatkozó útburkolati jellel kell ellátni.
f) A parkoló gépjárműparkolás céljára kijelölt területeinek szabályos használatát „Várakozóhely” jelzőtábla kihelyezésével, valamint „Merőleges felállás” kiegészítő táblával kell megjelölni.
g) A parkolóban a szabályos használatról szóló - mindenkor hatályos önkormányzati rendeletnek megfelelő - kivonatos tájékoztatót kell kihelyezni.
(165) 163 „Egyéb veszély” jelzőtábla, valamint alatta „Forgalmi rend változás” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre a Paplanhát utcában a Paplanhát utca- buszforduló útkereszteződéstől 50 méterre, a Miller József utca irányában, három hónap időtartamra.
(166) 164 „Egyéb veszély” jelzőtábla, valamint alatta „Forgalmi rend változás” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre a Honfoglalás sétányon a Honfoglalás sétány- buszforduló útkereszteződéstől 50 méterre, a Miller József utca irányában, három hónap időtartamra.
(167) 165 „Egyéb veszély” jelzőtábla, valamint alatta „30 méter” kiegészítő jelzőtábla, továbbá „Forgalmi rend változás” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca- Paplanhát utca útkereszteződésben, a Márity László utca irányában, három hónap időtartamra.
(168) 166 „Egyéb veszély” jelzőtábla, valamint alatta „30 méter” kiegészítő jelzőtábla, továbbá „Forgalmi rend változás” kiegészítő jelzőtábla kerül kihelyezésre a Márity László utca- Honfoglalás sétány útkereszteződésben, a Márity László utca irányában, három hónap időtartamra.
(169) 167
(170) 168 A Tiefenweg utca Szüret utca és Kagyló utca közötti szakaszán
a) a Tiefenweg utca és a Szüret utca kereszteződésbe a Budaörsi út irányába „Sebességkorlátozás 30 km/h” jelzőtábla, alá „Egyenetlen úttest” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
b) a Tiefenweg utca és a Kagyló utca kereszteződésbe a Pátyi út irányába „Sebességkorlátozás 30 km/h” jelzőtábla, alá „Egyenetlen úttest” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(171) 169 A Kert utca Megyei út és Domb utca közötti szakaszán
a) a Kert utca Megyei út útkereszteződésbe a Domb utca irányába „Megállni tilos” jelzőtábla „100 méter” kiegészítő táblával kerül kihelyezésre.
b) a Kert utcába a Kert utca Megyei út útkereszteződéstől 100 méterre, a Megyei út irányába „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(172) 170 Az Erkel utca-Széchenyi utca útkereszteződésben
a) a Budakeszi, 1808 hrsz-ú ingatlan felőli oldalon a Fő utca irányából 1 db „Balra bekanyarodni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
b) a Budakeszi, 1910 hrsz-ú ingatlan felőli oldalon a Batthyány utca irányából 1 db „Jobbra bekanyarodni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(173) 171 A Budakeszi, Széchenyi utca parkolási rendjéről:
a) A Széchenyi utca- Iskola köz útkereszteződés 15 hrsz.-ú ingatlan (Nagy Sándor József Gimnázium) felőli oldalán az útkereszteződéstől 15 méterrel „Várakozási övezet (zóna)”, jelzőtábla, valamint alatta „Munkanap 08:00-12:00”, „Óratárcsa 2 óra”, „Kivéve engedéllyel” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre az Iskola köz irányába.
b) A 2407 hrsz.-ú közterületi ingatlan 12 hrsz.-ú ingatlannal szemben lévő részén „Várakozási övezet (zóna)” jelzőtábla, valamint alatta „Munkanap 08:00-12:00”, „Óratárcsa 2 óra”, „Kivéve engedéllyel” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába.
c) A Széchenyi utcában lévő 12 és 13 hrsz.-ú ingatlanok határánál lévő közterületen „Várakozási övezet (zóna) vége” jelzőtábla kerül kihelyezésre az Iskola köz irányába.
d) A Széchenyi utca 70 hrsz.-ú ingatlan gépjárműbehajtójának Temető utca felőli oldalán „Várakozási övezet (zóna) vége” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába. e) A Széchenyi utcában lévő 63 és 2407 hrsz.-ú ingatlanok határán lévő közterületen „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre a Temető utca irányába.
(174) 172 A Márity László utcában az Arany János utca - Márity László utca, Konth Miklós utca - Márity László. utca, Zichy Péter utca - Márity László. utca. – útkereszteződéseknél
a) a Budakeszi, 2404/1, 2411, 2306/91 hrsz-ú ingatlanok felőli oldalon a Temető utca irányából 3 db „Egyenetlen úttest” jelzőtábla kerül kihelyezésre az „50 m” kiegészítő táblák egyidejű alkalmazásával; valamint
b) a Budakeszi, 2306/58, 2306/143 és 2423/2 hrsz-ú ingatlanok felőli oldalon a József Attila utca irányából 3 db „Egyenetlen úttest” jelzőtábla kerül kihelyezésre az „50 m” kiegészítő táblák egyidejű alkalmazásával.
(175) 173 A Huszár utca 13. számú (hrsz.: 2393) ingatlan előtti közterületen – a Nyárfa utca torkolatával szemben – a Konth Miklós utca irányába 1 db „Megállni tilos” jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(176) 174 Nagyszénászug és Makkosmária erdővel határos utcáiban (Alkotó utca, Alma utca, Attila utca, Bég utca, Gazda utca, Karika utca, Lovas utca, Művész utca, Nagyszénás utca, Róka utca, Törökvész utca, Vezér utca) „Zsákutca” jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.
(177) 175 Az Akácfa utca és a Kert utca kereszteződésénél: „Lakó-pihenő övezet”, valamint „Mindkét irányból behajtani tilos” „Kivéve célforgalom” kiegészítő tábla kerül kihelyezésre.
(178) 176 A Kert közbe a Kert utca irányába „Egyirányú utca” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(179) 177 A Kert köz – Akácfa utca kereszteződésben „Mindkét irányból behajtani tilos” és „Kivéve célforgalom” kiegészítő tábla, valamint „Lakó-pihenő övezet” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(180) 178 „Lakó-pihenő övezet vége” tábla kerül kihelyezésre a Kert köz Kert utcai kihajtónál, és az Akácfa utca Kert köz kereszteződésében, az Akácfa utca irányába.
(181) 179
(182) 180 A Feketerigó utca - Határ út kereszteződésében „Zsákutca” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(183) 181 A Reviczky utca – Barackvirág utca kereszteződésében 60 cm átmérőjű forgalomtechnikai tükör kerül felszerelésre. Ezzel egyidejűleg a forgalomtechnikai tükör oszlopára a Reviczky utca és a Barackvirág utca felől is egy-egy iránytábla kerül kihelyezésre.
(184) 182 A Reviczky utca – Bibó utca kereszteződésében 60 cm átmérőjű forgalomtechnikai tükör kerül a Bibó utcára a Reviczky utcával szemben.
(185) 183 A Márity László utca - Arany János utca - Kerekmező utca útkereszteződésben a Kerekmező utcai oldalon 1 db „Elsőbbségadás kötelező” elsőbbséget szabályozó jelzőtábla kerül kihelyezésre a Kerekmező utca irányában.
(186) 184
(187) 185 A Dózsa György téri piac környékének forgalmi rendje a következők szerint módosul:
a) a Táncsics Mihály utca és a Budakeszi Járási Hivatal – Kormányablak (a továbbiakban: Kormányablak) épülete előtti névtelen utcán, valamint a Táncsics Mihály utca Kormányablak mögötti szakaszán „Egyirányú forgalmi út” közúti jelzőtábla,
b) a Kormányablak előtti névtelen utcán „Megállni tilos” közúti jelzőtábla.
c) a piac parkolójának bejárata előtt „Várakozóhely” tájékoztatást adó, valamint „Hétfőtől péntekig és 800 -1600h időkorlát”, valamint „2 óra időtartam” feliratú kiegészítő közúti jelzőtábla,
d) a piac parkolójának kihajtójában „Kötelező haladási irány jobbra” közúti jelzőtábla,
e) a Táncsics Mihály utca 7. számmal szemben, a Kormányablak mögött „Behajtani tilos” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(188) 186 A kerékpárút csatlakozása a Domb utcai körforgalmi szakaszánál a kerékpárút becsatlakozását megelőzően 5 méterre „Kerékpársáv” veszélyt jelző tábla, felette „Fokozott kerékpáros forgalom” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(189) 187 A Domb utcáról a kerékpárútra történő felhajtás vonalában bal oldalt „Kerékpárút” utasítást jelző tábla, jobb oldalt a kerékpárútról Domb utcára történő lehajtás vonalába „Kerékpárút vége” utasítást jelző tábla, felette „Elsőbbségadás kötelező” szabályozó jelzőtábla került kihelyezésre. A kerékpárútról Domb utcára történő lehajtás vonalától megelőző 11,65 méterre „Egyéb veszély” jelző tábla, lehajtást megelőző 31,37 méterre „Kerékpársáv” veszélyt jelző tábla, felette „Fokozott kerékpáros forgalom vége” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(190) 188 A kerékpárút hídja előtt 40 méterrel „Veszélyes útkanyarulat balra” veszélyt jelző tábla, alatta „Útszűkület” veszélyt jelző tábla, a veszélyes kanyarnál 2 db „Négyzet alakú irányjelző” tájékoztató tábla, a hídon áthaladva, a hídra felhajtást megelőzően 40 méterrel „Veszélyes útkanyarulat jobbra” veszélyt jelző tábla, alatta „Útszűkület” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(191) 189 A Budaörsi úttal párhuzamos mezőgazdasági földút melletti szakaszra történő éles kanyarban 2 db „Négyzet alakú irányjelző” tájékoztató tábla, valamint a kialakított 50 méteres sárrázó, gépjármű forgalommal keresztezett kerékpárút jobb és bal oldalán 1-1 db „Kerékpárút” utasítást jelzőtábla, „Elsőbbségadás kötelező! (Az úton áthaladó kerékpáros részére is.)” szabályzó jelző tábla, az éles kanyart megelőzően a Budaörsi úttal párhuzamosan a kerékpárút jobb oldalán „Fokozott kerékpáros forgalom” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(192) 190 A 074/19 helyrajzi számú út kereszteződésében egymással szemben a kerékpárút jobb és bal oldalán 1-1 db „Kerékpárút” utasítást jelző tábla, a 074/19 helyrajzi számú aszfaltos útról a kerékpárútra hajtás vonalában bal oldalon „Elsőbbségadás kötelező! (Az úton áthaladó kerékpáros részére is.)” elsőbbséget szabályzó jelzőtábla, valamint a kereszteződéstől 50 méterre kerékpárút jobb oldalán „Fokozott kerékpáros forgalom” veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre.
(193) 191 A Budaörsi út, a 074/92 helyrajzi számú mezőgazdasági út és a kerékpárút kereszteződésénél egymással szemben a kerékpárút jobb és bal oldalán 1-1 db „Kerékpárút” utasítást jelzőtábla, a 074/92 helyrajzi számú aszfaltos útról a kerékpárútra hajtás vonalában bal oldalon „Elsőbbségadás Kötelező! (Az úton áthaladó kerékpáros részére is)” elsőbbséget szabályzó jelző tábla, kereszteződéstől 50 méterre kerékpárút jobb oldalán „Fokozott kerékpáros forgalom” veszélyt jelző tábla került kihelyezésre.
(194) 192 A kerékpárút végén a repülőtér bejáratánál 1 db „Kerékpárút” utasítást jelzőtábla és 1 db „Kerékpárút vége” utasítást jelző tábla kerül kihelyezésre.
(195) 193 A 8102 j. ők. út 12+850 illetve a 13+325 km szelvényeinek környezetébe „Útkereszteződés alárendelt úttal’’ (KRESZ 89. ábra) veszélyt jelző tábla kerül kihelyezésre, alatta „2x” többszöröződést jelző kiegészítő táblával (H-032).
(196) 194 A Vadverem utca - Márity László utca kereszteződésében, Budakeszi, belterület 2423/2. hrsz. előtt „Elsőbbségadás kötelező” (KRESZ 9. ábra) jelzőtábla kerül kihelyezésre.
(197) 195 A Vadász utca - Tölgyfa utca kereszteződésében, a Budakeszi, belterület 649. hrsz. előtt „Elsőbbségadás kötelező” (KRESZ 9. ábra) jelzőtábla kerül kihelyezésre.

Hatálybalépés

3. § (1)196 A rendelet 2007. május 29-én lép hatályba.

(2)197 A rendelet 2. § (5), (7), (8) bekezdésében foglaltak bevezetéséhez a 8102 jelű országos közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzájárulása szükséges.

1

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

2

Módosította a 35/2019. (XII.23.) ör. 1. §. Hatályos 2020. január 15. napjától. 46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

3

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

4

Módosította a 35/2019. (XII.23.) ör. 2. §. Hatályos 2020. január 15. napjától.46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

5

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

6

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

7

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

8

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

9

Hatályon kívül helyezte a 30/2014.(IX.5.) ör. 1. §. Hatályon kívül 2014. szeptember 6. napjától.46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

10

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

11

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25.

12

46/2012. (IX. 24.) ör. Hatályos: 2012. szeptember 25. A 2. § (12) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

23/2013. (VIII. 12.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 13.54/2012. (XII. 3.) ör. Hatályos: 2012. december 4.

14

23/2013. (VIII. 12.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 13.4/2013. (III. 6.) ör. Hatályos: 2013. április 2.54/2012. (XII. 3.) ör. Hatályos: 2012. december 4.

15

54/2012. (XII. 3.) ör. Hatályos: 2012. december 4.

16

54/2012. (XII. 3.) ör. Hatályos: 2012. december 4.

17

54/2012. (XII. 3.) ör. Hatályos: 2012. december 4.

18

Módosította a 16/2017. (VII.31.) ör. 1. §. Hatályos 2017. augusztus 1. napjától.4/2013. (III. 6.) ör. Hatályos: 2013. április 2.

19

23/2013. (VIII. 12.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 13.

20

23/2013. (VIII. 12.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 13.

21

23/2013. (VIII. 12.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 13.

22

27/2013. (VIII. 21.) ör. Hatályos: 2013. augusztus 22.

23

33/2013. (X. 2.) Hatályos: 2013. október 3.

24

33/2013. (X. 2.) Hatályos: 2013. október 3.

25

Módosította a 14/2014. (V. 5.) ör. 1. §-a. Hatályos 2014. május 6-tól.

26

Hatályon kívül helyezte az 1/2017. (I.27.) ör. 2. §-a. Hatályon kívül 2017. január 28-tól.Az új ponttal kiegészítette a 17/2014. (V. 22.) ör. 1. §-a. Hatályos 2014. május 23-tól.

27

Az új ponttal kiegészítette a 17/2014. (V. 22.) ör. 2. §-a. Hatályos 2014. május 23-tól.

28

Az új ponttal kiegészítette a 17/2014. (V. 22.) ör. 3. §-a. Hatályos 2014. május 23-tól.

29

Az új ponttal kiegészítette a 17/2014. (V. 22.) ör. 4. §-a. Hatályos 2014. május 23-tól.

30

Az új ponttal kiegészítette a 27/2014. (VIII. 8.) ör. 1. §-a. Hatályos 2014. augusztus 9-től.

31

Az új ponttal kiegészítette a 27/2014. (VIII. 8.) ör. 2. §-a. Hatályos 2014. augusztus 9-től.

32

Az új ponttal kiegészítette a 27/2014. (VIII. 8.) ör. 3. §-a. Hatályos 2014. augusztus 9-től.

33

Hatályon kívül helyezte a 24/2015. (VIII.5.) ör. 14. §-a. Hatályon kívül 2015. augusztus 6-tól.Az új ponttal kiegészítette a 27/2014. (VIII. 8.) ör. 4. §-a. Hatályos 2014. augusztus 9-től.

34

Az új ponttal kiegészítette a 27/2014. (VIII. 8.) ör. 5. §-a. Hatályos 2014. augusztus 9-től.

35

Az új ponttal kiegészítette a 33/2014.(IX.30.) ör. 1. §-a. Hatályos 2014. október 1-től.

36

Az új ponttal kiegészítette a 33/2014.(IX.30.) ör. 2. §-a. Hatályos 2014. október 1-től.

37

Az új ponttal kiegészítette a 33/2014.(IX.30.) ör. 3. §-a. Hatályos 2014. október 1-től.

38

Az új ponttal kiegészítette a 33/2014.(IX.30.) ör. 4. §-a. Hatályos 2014. október 1-től.

39

Az új ponttal kiegészítette a 17/2015. (VII.9.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. július 10-től.

40

Módosította a 16/2017. (VII.31.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. augusztus 1-től.Az új ponttal kiegészítette a 17/2015. (VII.9.) ör. 2. §-a. Hatályos 2015. július 10-től.

41

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

42

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 2. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

43

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 3. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

44

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 4. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

45

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 5. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

46

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 6. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

47

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 7. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

48

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 8. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

49

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 9. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

50

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 10. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

51

Módosította az 1/2020. (I.31.) ör. 1. §. Hatályos 2020. február 14. napjától. Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 11. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

52

Módosította a 35/2019. (XII.23.) ör. 3. §. Hatályos 2020. január 15. napjától.Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 12. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

53

Az új ponttal kiegészítette a 24/2015. (VIII.5.) ör. 13. §-a. Hatályos 2015. augusztus 6-tól.

54

Hatályon kívül helyezte az 1/2020. (I.31.) ör. 3. §. Hatályon kívül 2020. február 14. napjától.Az új ponttal kiegészítette a 36/2015. (XI.30.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. december 1-től.

55

Hatályon kívül helyezte a 31/2016. (XI.7.) ör. 1. §-a. Hatályon kívül 2016. november 8-tól.Az új ponttal kiegészítette a 39/2015.(XII.22.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. december 23-tól.

56

Hatályon kívül helyezte a 3/2018. (I.31.) ör. 1. §-a. Hatályon kívül 2018. február 1-től.Az új ponttal kiegészítette a 39/2015.(XII.22.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. december 23-tól.

57

Az új ponttal kiegészítette a 39/2015.(XII.22.) ör. 1. §-a. Hatályos 2015. december 23-tól.

58

Az új ponttal kiegészítette a 4/2016. (II.1.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. február 2-től.

59

Az új ponttal kiegészítette a 9/2016. (II.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. március 1-től.

60

Az új ponttal kiegészítette a 9/2016. (II.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. március 1-től.

61

Az új ponttal kiegészítette a 9/2016. (II.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. március 1-től.

62

Az új ponttal kiegészítette a 9/2016. (II.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. március 1-től.

63

Módosította a 25/2020. (VII.31.) ör. Hatályos 2020. augusztus 1. napjától.Az új ponttal kiegészítette a 9/2016. (II.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. március 1-től.

64

Az új ponttal kiegészítette a 14/2016. (IV.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. április 30-tól.

65

Az új ponttal kiegészítette a 14/2016. (IV.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. április 30-tól.

66

Az új ponttal kiegészítette a 14/2016. (IV.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. április 30-tól.

67

Az új ponttal kiegészítette a 14/2016. (IV.29.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. április 30-tól.

68

Az új ponttal kiegészítette a 20/2016. (VII.6.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. július 7-től.

69

Az új ponttal kiegészítette a 20/2016. (VII.6.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. július 7-től.

70

Az új ponttal kiegészítette a 20/2016. (VII.6.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. július 7-től.

71

Az új ponttal kiegészítette a 20/2016. (VII.6.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. július 7-től.

72

Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

73

Hatályon kívül helyezte az 1/2017. (I.27.) ör. 2. §-a. Hatályon kívül 2017. január 28-tól.Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

74

Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

75

Hatályon kívül helyezte a 31/2016. (XI.7.) ör. 1. §-a. Hatályon kívül 2016. november 8-tól.Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

76

Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

77

Hatályon kívül helyezte a 31/2016. (XI.7.) ör. 1. §-a. Hatályon kívül 2016. november 8-tól.Az új ponttal kiegészítette a 27/2016. (X.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. október 5-től.

78

Az új ponttal kiegészítette a 31/2016. (XI.7.) ör. 2. §-a. Hatályos 2016. november 8-tól.

79

Módosította a 8/2017. (IV.24.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. április 25-től.Az új ponttal kiegészítette a 31/2016. (XI.7.) ör. 2. §-a. Hatályos 2016. november 8-tól.

80

Az új ponttal kiegészítette a 31/2016. (XI.7.) ör. 2. §-a. Hatályos 2016. november 8-tól.

81

Az új ponttal kiegészítette a 31/2016. (XI.7.) ör. 2. §-a. Hatályos 2016. november 8-tól.

82

Az új ponttal kiegészítette a 35/2016. (XII.7.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. december 8-tól.

83

Az új ponttal kiegészítette a 35/2016. (XII.7.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. december 8-tól.

84

Hatályon kívül helyezte az 1/2020. (I.31.) ör. 3. §. Hatályon kívül 2020. február 14. napjától. Az új ponttal kiegészítette a 35/2016. (XII.7.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. december 8-tól.

85

Az új ponttal kiegészítette a 35/2016. (XII.7.) ör. 1. §-a. Hatályos 2016. december 8-tól.

86

Az új ponttal kiegészítette az 1/2017. (I.27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. január 28-tól.

87

Módosította a 8/2017. (IV.24.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. április 25-től.Az új ponttal kiegészítette az 1/2017. (I.27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. január 28-tól.

88

Az új ponttal kiegészítette az 1/2017. (I.27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. január 28-tól.

89

Az új ponttal kiegészítette az 1/2017. (I.27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. január 28-tól.

90

Az új ponttal kiegészítette a 8/2017. (IV.24.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. április 25-től.

91

Az új ponttal kiegészítette a 8/2017. (IV.24.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. április 25-től.

92

Az új ponttal kiegészítette a 8/2017. (IV.24.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. április 25-től.

93

Az új ponttal kiegészítette a 16/2017. (VII.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. augusztus 1-től.

94

Az új ponttal kiegészítette a 16/2017. (VII.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. augusztus 1-től.

95

Az új ponttal kiegészítette a 16/2017. (VII.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. augusztus 1-től.

96

Az új ponttal kiegészítette a 26/2017. (X.31.) ör. 1. §-a. Hatályos 2017. november 1-től.

97

Az új ponttal kiegészítette a 26/2017. (X.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2017. november 1-től. A 2. § (97) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

98

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

99

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

100

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

101

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

102

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

103

Az új ponttal kiegészítette a 34/2017. (XII.20.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. január 15-től.

104

Módosította a 3/2018. (I.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2018. február 1-től.

105

Módosította a 3/2018. (I.31.) ör. 2. §-a. Hatályos 2018. február 1-től.

106

Módosította a 6/2018. (II.26.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. február 27-től.

107

Módosította a 15/2018. (V.2.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. május 3-tól.

108

Módosította a 17/2018. (VI.4.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. június 5-től.

109

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.A (109)-(121) bekezdéseket beiktatta a 10/2019. (V. 1.) ör. 1. §. Hatályos 2019. május 1. napjától.Az új ponttal kiegészítette a 20/2018. (VII.2.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. július 3-tól.

110

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (5). Hatályon kívül 2019. augusztus 15. napjától. Az új ponttal kiegészítette a 20/2018. (VII.2.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. július 3-tól.

111

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Az új ponttal kiegészítette a 20/2018. (VII.2.) ör. 1. §-a. Hatályos 2018. július 3-tól.

112

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 24/2018. (VII.31.) ör. 1. §. Hatályos 2018. augusztus 1. napjától.

113

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 29/2018. (X.9.) ör. 1. §. Hatályos 2018. október 9.

114

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 10/2019. (V. 1.) ör. 1. §. Hatályos 2019. május 1. napjától.

115

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

116

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

117

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

118

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

119

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (6). Hatályon kívül 2019. november 1. napjától.

120

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

121

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (6). Hatályon kívül 2019. november 1. napjától.

122

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

123

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

124

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

125

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

126

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

127

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

128

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

129

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (7). Hatályon kívül 2019. november 17. napjától.Beiktatta a 14/2019. (VI. 4.) ör. 1. §. Hatályos 2019. június 5. napjától.

130

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

131

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

132

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

133

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

134

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (8). Hatályon kívül 2019. december 4. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

135

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

136

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

137

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

138

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

139

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

140

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

141

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

142

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

143

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

144

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

145

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

146

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (9). Hatályon kívül 2020. február 15. napjától.

147

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

148

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

149

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII.9.) ör. 2. § (9). Hatályon kívül 2020. február 15. napjától.

150

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

151

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

152

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 2. § (9). Hatályon kívül 2020. február 15. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

153

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

154

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

155

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

156

Hatályon kívül helyezte a 23/2019. (VIII.9.) ör. 2. § (9). Hatályon kívül 2019. 2020. február 15. napjától.Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

157

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

158

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

159

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

160

Beiktatta a 23/2019. (VIII. 9.) ör. 1. § hatályos 2019. augusztus 15. napjától.

161

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig. A 2. § (163) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

162

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig.

163

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig.

164

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig.

165

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig.

166

Beiktatta a 35/2019. (XII.23.) ör. 4. §. Hatályos 2020. január 15. napjától 2020. április 15. napjáig.

167

Hatályon kívül helyezte a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályon kívül 2020. december 18. napjától.

168

Beiktatta az 1/2020. (I.31.) ör. 2. §. Hatályos 2020. február 14. napjától.

169

Beiktatta a 25/2020. (VII. 31.) ör. Hatályos 2020. augusztus 1. napjától.

170

Beiktatta a 34/2020. (XI. 27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. november 28. napjától.

171

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától Beiktatta a 35/2020. (XI. 27.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. november 28. napjától. A 2. § (173) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

172

Beiktatta a 7/2021. (III. 25.) ör. Hatályos 2021. március 26. napjától.

173

A 2. § (175) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2021. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

174

A 2. § (176) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2021. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

175

A 2. § (177) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

176

A 2. § (178) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

177

A 2. § (179) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

178

A 2. § (180) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

179

A 2. § (181) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 2. § (181) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

180

A 2. § (182) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

181

A 2. § (183) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

182

A 2. § (184) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

183

A 2. § (185) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdése iktatta be.

184

A 2. § (186) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdése iktatta be. A 2. § (186) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

185

A 2. § (187) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdése iktatta be.

186

A 2. § (188) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

187

A 2. § (189) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

188

A 2. § (190) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

189

A 2. § (191) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

190

A 2. § (192) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

191

A 2. § (193) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

192

A 2. § (194) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

193

A 2. § (195) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

194

A 2. § (196) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

195

A 2. § (197) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

196

21/2007. (V. 25.) Hatályos: 2007. május 25.

197

Módosította a 39/2020. (XII.17.) ör. 1. §-a. Hatályos 2020. december 18. napjától A 3. § (2) bekezdésében a „(2)” szövegrész törlésre került. 25/2007. (VII. 1.) Hatályos: 2007. augusztus 1.