Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer helyi szabályozásáról

Hatályos: 2021. 11. 15 15:30

Hangony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2007. (IX. 12.) önkormányzati rendelete

a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer helyi szabályozásáról

2021.11.15.

A Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. § (1) bekezdésében megfogalmazott felhatalmazás alapján, figyelemmel a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és a z általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendeletben foglaltakra, a felsőfokú tanulmányokat már folytatók, illetve az azt elkezdeni szándékozók részére az alábbi támogatást (továbbiakban: ösztöndíj) biztosítja.

1. § (1) Ösztöndíjban részesülhetnek a Hangony község közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező szociálisan rászorult teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben tanulmányaikat folytató, illetve a középiskola utolsó évfolyamán tanuló diákok, akiknek továbbtanulási szándékuk van.

(2) A Az ösztöndíj mértéke szociális rászorultságtól függően 1000-3000.-Ft/hó.

(3) B Az ösztöndíj mértéke a hallgatói jogviszonyban álló támogatott esetén 3.000.-Ft/hó, míg a tanulói jogviszonyban álló esetében támogatottként 2.000.-Ft/hó.

2. §1 Szociálisan rászorultnak tekintendő jelen rendelet értelmében az a kérelmező, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hússzorosát.

3. § (1) Az ösztöndíj folyósításának időtartama felsőoktatási hallgatók esetében 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév.

(2) A középiskola utolsó évfolyamán tanuló esetében 3-szor 10 hónap, azaz 6 egymást követő tanulmányi félév.

4. § (1) Az ösztöndíj odaítéléséről a Képviselő-testület dönt.

(2) A kérelmek döntésre előkészítésével és folyósításával kapcsolatos feladatokat az önkormányzat hivatala látja el.

5. § Az ösztöndíjra vonatkozó feltételeket, határidőket és eljárási szabályokat az önkormányzat minden évben pályázati hirdetményben teszi közzé.

6. § (1) A rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

(2) Hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2005. (X.26.) rendelete, amely ezidáig szabályozta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj rendszer havi feltételeit.

1

A 2. § a Hangony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (XI. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.