Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2008. (IV. 30.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által „Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” LFP-2008-LA-2 kódszámú, a Magyar Közlöny 2008. évi 18. számában közzétett pályázati felhívásban résztvevő pályázók önkormányzat általi támogatásáról

Hatályos: 2008. 05. 05- 2023. 12. 14

Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2008. (IV. 30.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által „Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” LFP-2008-LA-2 kódszámú, a Magyar Közlöny 2008. évi 18. számában közzétett pályázati felhívásban résztvevő pályázók önkormányzat általi támogatásáról1

2008.05.05.

Lábatlan Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdésében és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

Bevezető rendelkezések

1. § (1) Jelen rendelet alkalmazásában:

a) központi pályázat: Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által “Az iparosított technológiával épült lakóépületek épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása" LFP-2008-LA-2 kódszámú, a Magyar Közlöny 2008. évi 18. számában közzétett pályázati felhívás és az ahhoz készült pályázati útmutató.

b) pályázó: a központi pályázat II. pont hatálya alá tartozó, Lábatlan Város közigazgatási határán belül elhelyezkedő - pályázó.

c) önkormányzat: Lábatlan Város Önkormányzata.

(2) Az önkormányzat jelen rendelet keretei között 2008. évi költségvetésében meghatározott összeg erejéig (támogatási keretösszeg) támogatást nyújt a központi pályázatban résztvevő pályázók részére a pályázót terhelő saját rész növeléséhez.

(3) Önkormányzati támogatásban csak az a pályázó részesíthető, aki a központi pályázat III.1., III.2., és a III.3. b) pontjában meghatározott támogatható tevékenységre pályázik. (4) Önkormányzati támogatásban csak az a pályázó részesíthető, amelyik esetében a támogatható tevékenységekkel érintett tulajdonosok legalább 95 % tulajdoni hányad arányában támogatják a pályázatot, vállalják a pályázati feltételeket és a pályázat a központi pályázatban foglaltaknak maradéktalanul megfelel.

Az önkormányzati támogatás mértéke, formája, feltétele

2. § (1) Az önkormányzati támogatás mértéke a központi pályázat pályázati útmutatójának V.1. pont hatálya alá tartozó költség legfeljebb 1/3 része, de legfeljebb lakásonként 400.000,- Ft összeg.

(2) Az önkormányzat által a pályázónak nyújtott támogatás vissza nem térítendő egyösszegű támogatás.

(3) A támogatás egyszer megítélt összeg, ha a pályázónak a pályázatban megjelölttől eltérő, pótlólagos költségei merülnek fel, akkor azok megfizetésére a pályázó köteles, az önkormányzati támogatás összege nem emelkedik.

(4) Ha a beruházás megvalósítása során a beruházás költségei a támogatásban részesített pályázatban megjelölt költségeknél alacsonyabbak, az önkormányzati támogatás összege ezzel arányosan csökken.

(5) Az önkormányzat által nyújtott támogatás feltétele, hogy a pályázó a központi pályázati felhívásnak és annak mellékletét képező pályázati útmutatónak, valamint e rendeletnek megfelelő pályázatát az önkormányzat részére 2008. május 30. napjáig benyújtsa akként, hogy ezen határnapig a pályázat az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának címezve (2541 Lábatlan, József A. u. 60.) beérkezzen. A benyújtás módja kötetlen.

Az önkormányzati közreműködés módja, eszközei

3. § Az önkormányzathoz beérkezett pályázatokat a polgármesteri hivatal nyilvántartásba veszi és a pályázat befogadásáról a pályázót írásban értesíti. A pályázat befogadása nem jelenti a támogatás odaítélését.

4. § (1) A pályázat nyilvántartásba vételét követően a polgármesteri hivatal Építési és műszaki irodája a befogadott pályázatokat a központi pályázatban és e rendeletben meghatározott alaki-tartalmi szempontok szerint véleményezi.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt véleményezést követően - az Építési és műszaki iroda előterjesztése alapján - az önkormányzati támogatás odaítéléséről az önkormányzat Településfejlesztési és környezetvédelmi Bizottsága dönt. A pályázatban igényeltnél alacsonyabb összegű támogatásról nem hozható döntés. A döntés vagy minden pénzügyi paraméterével együtt támogatja a pályázatot, vagy elveti azt.

(3) A Településfejlesztési és környezetvédelmi Bizottság a pályázat elbírálása során a központi pályázatba és e rendeletbe foglalt elbírálási szempontokat veszi figyelembe.

(4) Előnyt élvez az a pályázat

a) amelynél a támogatható tevékenységekkel érintett összes tulajdoni hányad több mint 95%- a támogatja a pályázatot és vállalja a pályázati feltételeket,

b) amely egyszerre nagyobb lakásszámú lakóépület felújítását célozza meg,

c) amely 1982 előtt épült lakóház energiatakarékos felújítását célozza,

d) amely a kötelezően elírtnál magasabb saját erőt tud biztosítani, ezáltal kevesebb támogatást vesz igénybe,

e) amely közel azonos technikai paraméterek esetén alacsonyabb fajlagos költséggel végzi a felújítási munkákat,

f) amely a felújítás során korszerű technikai megoldásokat alkalmaz,

g) amelynek az éves megtakarítás és az összes beruházási költség hányadosa az adott feladatra vetítve nagyobb.

(5) Az önkormányzat a felújítási és korszerűsítési igényeket az alábbi sorrendben fogja támogatni a költségvetésben elfogadott keret erejéig:

a) épületek fűtési rendszerének felújítása, korszerűsítése,

b) nyílászárók felújítása, cseréje,

c) homlokzatok és födémek hőszigetelése.

(6) A Településfejlesztési és környezetvédelmi Bizottság a központi pályázat 6. számú mellékletének megfelelő tartalommal rendelkező döntését legkésőbb 2008. szeptember 9.-ig hozza meg.

(7) A (3) bekezdésben foglalt döntést követően a polgármester 5 munkanapon belül kiállítja a központi pályázat I/A. számú mellékletének megfelelő összefoglaló adatlapot.

(8) A (6) és (7) bekezdésben meghatározott okiratokat a polgármester haladéktalanul eljuttatja a pályázó részére.

5. § (1) Az önkormányzat az általa nyújtott támogatást támogatási szerződés alapján folyósítja. A támogatási szerződés megkötésére csak akkor kerülhet sor, ha az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter a pályázó által benyújtott pályázat alapján odaítéli az állami támogatást.

(2) A támogatási szerződést a Településfejlesztési és környezetvédelmi Bizottság előzetes döntése alapján – az Önkormányzat köti meg a pályázóval.

(3) A támogatási szerződésben kerül meghatározásra a támogatási összeg célhoz kötöttsége, folyósításának, pénzügyi elszámolásának rendje.

Záró rendelkezések

6. § (1) Lábatlan Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Szervezeti Működési Szabályzatáról szóló 21/2006. (X.26.) rendeletnek a Településfejlesztési és környezetvédelmi Bizottságra vonatkozó rendelkezései az alábbiakkal egészülnek ki: ,,- dönt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által „Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása" LFP-2008-LA-2 kódszámú, a Magyar Közlöny 2008. évi 18. számában közzétett pályázati felhívásban résztvevő pályázók önkormányzat általi támogatásáról".

(2) A rendelet a 2008. május 5.-én lép hatályba.

(3) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a 28/2005 (IX.16.) sz. Ör. Rendelet hatályát veszti.

1

Az önkormányzati rendeletet a Lábatlan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. december 15. napjával.