Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2009. (III.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2023. 11. 18

Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2009. (III.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

2023.11.18.

Bánk Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Sztv.) 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdésében, 26. §‑ában, 32. § (3) bekezdésében, 37/D. § (3) bekezdésében, 38. § (9) bekezdésében, 43/B. § (1) bekezdésében, 45. §‑ában, 46. § (1) bekezdésében, 47. § (5) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 50. § (3) bekezdésében, 55/C. § (1), (4) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja.

I. Fejezet

Általános rendelkezések

A rendelet célja, hatálya

1. § Az Önkormányzat az Sztv. alapján Bánk község területén élő lakosság szociális biztonságának megteremtése és megőrzése érdekében az e rendeletben felsorolt szociális ellátásokat biztosítja.

2. § (1) E rendelet hatálya kiterjed az Sztv. 3. § (1), (3) bekezdésében foglalt személyek közül a Bánk községben lakcímmel rendelkező személyekre.

(2) E rendelet hatálya az Sztv. 7. § (1) bekezdésében meghatározott ellátások tekintetében az Sztv. (1)-(3) bekezdésben foglalt személyek közül a Bánk községben tartózkodó személyekre.

(3) E rendelet hatálya kiterjed az Sztv. 6. §-ában meghatározott, az önkormányzat illetékességi területén tartózkodó hajléktalan személyekre, amennyiben a hajléktalan személy az ellátás igénybevételekor nyilatkozatában Bánk község közigazgatási területét tartózkodási helyként megjelölte.

(4) E rendelet hatálya a személyes gondoskodást nyújtó ellátások tekintetében az ellátást nyújtó szervezetre és az általa nyújtott ellátásokra terjed ki.

Hatáskörök

3. § (1)1 A képviselő-testület a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a szociális ellátásokkal kapcsolatos hatáskörök gyakorlását a Polgármesterre ruházza át.

(2) 12 A rendkívüli települési támogatással, a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjjal, és a karácsonyi támogatással kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

(3) A képviselő-testület a jogosult számára az Sztv-ben rögzített pénzbeli ellátásokon kívül az önkormányzat költségvetésében biztosított fedezet függvényében az alábbi pénzbeli ellátásokat biztosítja:

a) Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj

b) karácsonyi támogatás.

Eljárási szabályok

4. § (1) Az egyes szociális ellátások megállapítása iránti kérelmet az e célra rendszeresített nyomtatványon a nagykorú, a szülő, vagy más törvényes képviselő terjesztheti elő – kivéve, ha felsőbb jogszabály, vagy e rendelet ettől eltérően rendelkezik - az önkormányzat által Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint létrehozott, önkormányzati hivatali feladatokat ellátó hivatalnál (továbbiakban: Önkormányzati Hivatal)3 mennyiben az adott ellátás megállapítása iránti kérelemre vonatkozó formanyomtatvány nincs előírva, a kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező és családja (az adott ellátás igénylésénél figyelembe veendő személyek) természetes személyazonosító adatait, és a kérelem részletes indokolását. A kérelmező büntetőjogi felelősséggel tartozik a kérelemben feltüntetett adatok valódiságáért és hitelességéért, a vagyoni és jövedelmi viszonyok teljeskörű feltüntetéséért.

(2) A kérelmező köteles együttműködni az Önkormányzati Hivatallal4 szociális helyzetének feltárásában. A kérelemhez csatolni kell a kérelmező és családja vagyoni, jövedelmi viszonyairól szóló igazolásokat, és mindazokat a bizonyítékokat, - vagy ezek hivatalból történő beszerzéséhez szükséges hozzájárulásokat megadni - melyeket törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet, illetőleg e rendelet az egyes ellátásoknál előír, továbbá amelyek az ügy elbírálásához elengedhetetlenül szükségesek, kivéve a 11. § (2) bekezdésében meghatározott eset.

(3) A kérelemhez csatolandó jövedelemigazolások:

a) a havi rendszerességgel járó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelméről kiállított munkáltatói igazolás

b) a társadalombiztosítás keretében folyósított ellátások esetében a kérelem benyújtását megelőző hónapban kifizetett ellátás igazoló szelvénye, vagy folyószámla-kivonata

c) Munkaügyi Központ által folyósított ellátás esetén az azt megállapító határozat

d) vállalkozó esetében az illetékes NAV5 igazolása a kérelem benyújtását megelőző tizenkét hónap vállalkozási tevékenységből származó jövedelméről

e) egyéb jövedelmek esetében a kérelmező büntetőjogi felelőssége mellett tett nyilatkozata a havi átlagos nettó jövedelemről.

(4)6 Amennyiben a jövedelemszámításnál irányadó időszakban a szociális vetítési alap összege változik, akkor időarányosan annak az időszaknak a szociális vetítési alap összegével kell számolni, amelynek a nettó jövedelmét a kérelmező igazolta.

5. § Amennyiben e rendelet másként nem rendelkezik, az Önkormányzati Hivatal7 a kérelem alapján a szükséges eljárást lefolytatja, az ügyet döntésre előkészíti, szükség esetén környezettanulmányt készít és beszerzi mindazokat a bizonyítékokat, amelyek benyújtására az ügyfél nem kötelezhető. A környezettanulmány szükségességéről a hatáskör gyakorlója dönt.

6. § (1) A megállapított pénzbeli ellátásokat az Önkormányzati Hivatal 8 pénzügyi csoportja – egyedi határozat alapján - a tárgyhót követő hó 5. napjáig utalja ki, és gondoskodik a rendszeres ellátások havonta történő folyósításáról. Indokolt esetben az ellátás készpénzben is folyósítható. A nem rendszeres ellátások kifizetése a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a pénztárból, vagy kérelem esetén bankszámlára való átutalással történik.

(2)9 Az eseti támogatás megállapításáról szóló határozatban a folyósítás határideje az (1) bekezdéstől eltérően is megállapítható.

(3) Az Önkormányzati Hivatal10 pénzügyi csoportja gondoskodik az ellátásokkal összefüggő járulékfizetési, bejelentési, pénzügyi elszámolási és visszaigénylési feladatok végrehajtásáról.

7. § A jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítésével, elengedésével, a részletfizetés engedélyezésével kapcsolatban az Sztv. 17. §‑ának figyelembevételével a hatáskörök gyakorlója dönt.

8. §11 A hatáskör gyakorlója elutasíthatja a települési támogatás iránti kérelmet, ha annak fedezete az Önkormányzat költségvetésében nem biztosított.

II. Fejezet

Pénzbeli ellátások

12Rendszeres szociális segélyezett személy együttműködési kötelezettsége

9. §

13Helyi lakásfenntartási támogatás

10. §

14Méltányossági ápolási díj

11. §

Települési támogatás15

12. §16 (1)17 Rendkívüli települési támogatás nyújtható eseti jelleggel a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személy és családja részére, elsősorban az Sztv. 45. § (4) bekezdésében foglalt esetekben, valamint téli tüzelő vásárlásához, gyógyszerek beszerzéséhez, kórházi ápoláshoz, káresemény bekövetkezéséhez kapcsolódó kiadásokhoz, baleseti sérülésből fakadó kiadásokhoz, bűncselekmény sértettje részére.

(2) A települési támogatás pénzbeli támogatásként vagy természetbeni ellátás formájában is nyújtható. Természetbeni ellátás különösen az Erzsébet-utalvány, az élelmiszer, a tüzelősegély, a tankönyv és tanszervásárlás támogatása, a tandíj, a közüzemi díjak, illetve a gyermekintézmények térítési díjának kifizetéséhez nyújtott támogatás.

12/A. §18

13. §19 Rendkívüli települési támogatás kamatmentes kölcsön formájában abban az esetben nyújtható, ha a jövedelmi és vagyoni körülmények mérlegelése alapján a kölcsön visszafizetése előre láthatóan biztosított, és a kérelmező olyan készfizető kezest állít, akinek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem meghaladja a szociális vetítési alap 200 %-át. A kölcsön visszafizetése akkor tekinthető előre láthatóan biztosítottnak, ha a havi törlesztő részlet nem haladja meg a családnak a kérelem benyújtását megelőző hónapban megszerzett összes bevételének és igazolt havi kiadásai különbözetének 50%-át.

14. §20 (1)21 A rendkívüli települési támogatás összege alkalmanként minimum 1.000 Ft.

(2)22 A halálesethez, eltemettetéshez igényelt rendkívüli települési támogatás iránti kérelmet a halálesetet követő 60 napon belül lehet előterjeszteni. A kérelemhez mellékelni kell az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatának másolatát, vagy ennek hivatalból történő beszerzéséhez szükséges hozzájárulást, és a kérelmező nevére szóló, a temetési költséget igazoló eredeti számlát, amelyet a másolást követően az eltemettetőnek vissza kell adni. Az eltemettetés költségeihez való hozzájárulásként megállapított rendkívüli települési támogatás összege nem lehet kevesebb 30.000 Ft-nál.

(3)23 Magas gyógyszerköltségekre való tekintettel, vagy gyógyszer beszerzéséhez igényelt rendkívüli települési támogatás abban az esetben nyújtható, ha a kérelmező által igazolt gyógyszer, vagy gyógyászati segédeszköz havi kiadási költsége eléri a családi jövedelem 50%-át, melynek igazolásához a kérelem mellékleteként be kell nyújtani a kérelmező és a családja jövedelmi helyzetére vonatkozó igazolásokat és az eseti vagy havi gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz költségéről szóló igazolást.

(4)24

(5) Rendkívüli települési támogatás polgármesteri vagy képviselői javaslatra, valamint a gyermekek érdekeire való tekintettel a nevelési-oktatási intézmény, gyámhatóság, családsegítő javaslatára jövedelemre való tekintet nélkül hivatalból is megállapítható.

(6) A polgármester a települési támogatás felhasználásának ellenőrzése keretében a felhasználást igazoló dokumentumok, például számla, nyugta benyújtására hívhatja fel a támogatásban részesített személyt.

(7)25

15. §26 (1)2728 A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatás igénybevételével vásárolt szociális célú tűzifára

a) az aktív korúak ellátásában részesülő,

b) az időskorúak járadékában részesülő,

c) a lakásfenntartási települési támogatásban részesülő,

d) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult,

e) a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő,

f)29 a háztartásában három vagy több kiskorú vagy eltartott gyermeket nevelő személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 130.000 Ft-ot,

g) a közfoglalkoztatott,

h) a jövedelemmel nem rendelkező

i)30 az az egyedül élő öregségi nyugdíjban részesülő, akinek havi nettó jövedelme nem haladja meg a 150.000 forintot,

j)31 az a családban élő, akinek az egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg az 130.000 forintot,

k)32 a csökkent önkiszolgálási képességgel rendelkező súlyos mozgásszervi fogyatékossággal élő személy jogosult, feltéve, hogy lakásában a tűzifával történő fűtés lehetséges. A jogosultak közül az a)-e) pontokban meghatározott rászorulók előnyt élveznek.

(2)33 A szociális célú tűzifa a települési támogatáshoz rendszeresített kérelem nyomtatványon benyújtott kérelemmel igényelhető. A képviselő-testület kérelem benyújtása nélkül, polgármesteri vagy képviselői javaslatra, a helyi társadalmi és szociális viszonyok ismerete alapján is juttathat szociális célú tűzifát a jogosultak részére.

(3) A szociális célú tűzifára jogosultak közül a támogatásban részesülőkről és a támogatás mértékéről a képviselő-testület határozattal dönt, úgy, hogy háztartásonként legfeljebb 5 m3 tűzifa juttatható.

(4) Szociális célú tűzifa juttatásban háztartásonként vagy ingatlanonként egy személy részesülhet.

16. §34 (1)35 A villanyáram-, a víz-, és a gázfogyasztás, a csatornahasználat és a hulladékgazdálkodás díjához, valamint lakáscélú pénzintézeti kölcsön törlesztőrészletéhez lakásfenntartási települési támogatásra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 250%-át, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona, azon ingatlan kivételével, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik.

(2) A lakásfenntartási települési támogatás egy hónapra jutó összege: 5.000 Ft.

(3) A lakásfenntartási települési támogatást elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában kell nyújtani.

(4) A lakás lakásfenntartási települési támogatást egy évre kell megállapítani.

(5) A kérelmezőt a lakásfenntartási települési támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg, és utólag, minden hónap 5-éig kell folyósítani.

(6) Lakásfenntartási települési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj

17. § (1) A képviselő-testület az Önkormányzat Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásáról határozattal dönt, csatlakozás esetén a pályázatot az általános szerződési feltételekben meghatározott határidőig meghirdeti.

(2) A pályázók a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat kiírásában foglaltak szerint igényelhetik a támogatást.

(3) A képviselő-testület az ösztöndíj összegéről – az önkormányzat költségvetésének függvényében - a pályázók jövedelmi, szociális viszonyai alapján dönt.

Karácsonyi támogatás

18. § Amennyiben az önkormányzat költségvetése lehetővé teszi - hivatalból, jövedelemre való tekintet nélkül - a karácsonyi ünnepek előtt a lakosok részére támogatást biztosít. Képviselő-testület a támogatás feltételeiről határozattal dönt.

III. Fejezet

Természetben nyújtandó ellátások

19. § (1)36 Az önkormányzat a települési támogatást és a karácsonyi támogatást természetbeni szociális ellátás formájában is nyújthatja.

(2) Természetbeni ellátás formái:

a) vásárlási utalványok kiadása,

b) a szükségletek kielégítését szolgáló anyagok, termékek átadása (pl. élelmiszer, tüzelő, stb.)

c) ellátást biztosító szolgáltatások számláinak kiegyenlítése.

Köztemetés

20. § (1) A köztemetést az Sztv. 48. §-ában foglalt szabályok szerint a polgármester rendeli el.

(2) A polgármester az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés költségeinek az Sztv. 48. § (3) b) pontja szerinti megtérítése alól részben vagy egészben mentesítheti, ha

a) az elhunytnak nincs ingatlanvagyona vagy az ingatlanvagyon értéke a köztemetés költségeit nem fedezi, és

b) a köztemetés költségeinek megtérítése az eltemettetésre köteles személy és a vele együtt élő közeli hozzátartozók megélhetését súlyosan veszélyezteti.

(3) Annak a személynek, akit a polgármester a köztemetés költségeinek megtérítésére alól nem mentesített, a temetési segély és a köztemetés költségének különbözetét kell megtéríteni.

37Méltányossági közgyógyellátás

21. §38

39Adósságkezelési szolgáltatás

22. §40

Szociális étkeztetés

23. § (1) Az önkormányzat kérelemre szociális étkezést biztosít az Szt. 62. §-a alapján azon rászorultaknak, aki

a) 65. életévét betöltött személy, vagy

b) rokkantsági nyugdíjas, vagy

c) baleseti rokkantsági nyugdíjas, vagy

d) hajléktalan, vagy

e) azon személynek, aki egészségi állapota, fogyatékossága, pszichiátriai betegsége vagy szenvedélybetegsége miatt a napi legalább egyszeri meleg étkezést önmaga, illetve eltartottjai részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem tudja biztosítani és ezt háziorvos vagy szakorvos által kiállított igazolással bizonyítja.

(2)41 A szociális étkeztetés igénybevételéről – a képviselő-testület által átruházott hatáskörben - a polgármester dönt. Az önkormányzat a szociális étkeztetést a közétkeztetést ellátó vállalkozóval (továbbiakban: közétkeztetést beszállító) kötött külön szolgáltatási szerződés alapján biztosítja. A közétkeztetést beszállító által leszállított étel a Bánki Törpe Óvoda (Bánk, Kis utca 1.) melegítő konyháján vehető át, illetve kérelemre, szükség esetén az önkormányzat biztosítja a rászoruló lakóhelyére történő eljuttatást.

(3) A tárgyév január 1-jén szociális étkeztetésben részesülő személyek ellátási jogosultságának felülvizsgálatára – a január 1-jén érvényes jogosultsági feltételek szerint - február 28-ig kerül sor. Amennyiben a felülvizsgálat eredményeként az igénybevevő a szociális étkeztetésre nem jogosult, az ellátás megszüntetésére március 1. napjával kerül sor.

(4) A szociális étkezés térítési díját a gyermekétkeztetés és szociális ellátás intézményi normáiról és személyi térítési díjáról szóló külön helyi rendelet állapítja meg.

(5) A személyi térítési díjakat évente egyszer kell felülvizsgálni.

Szociális földprogram

23/A. §42 Az Önkormányzat természetbeni szociális ellátásként szociális földprogramot működtet. A programban való részvétel feltételeit az együttműködési megállapodás és a szociális földprogram helyi végrehajtására vonatkozó szervezeti és működési szabályzat állapítja meg.

Házi segítségnyújtás43

24. §44 (1) A házi segítségnyújtás keretében a szociális segítés ellátás során biztosított szolgáltatások:

a) takarítás a lakás életvitelszerűen használt helyiségeiben (hálószobában, fürdőszobában, konyhában és illemhelyiségben)

b) mosás

c) vasalás

d) bevásárlás (személyes szükséget mértékében)

e) segítségnyújtás ételkészítésben és az étkezés előkészítésében, szociális étkezés házhoz szállítása

f) mosogatás

g) ruhajavítás

h) közkútról, fúrt kútról vízhordás

i) tüzelő behordása kályhához, egyedi fűtés beindítása (kivéve, ha ez a tevékenység egyéb szakmai kompetenciát igényel)

j) télen hó-eltakarítás és síkosság-mentesítés a lakás bejárata előtt

k) kísérés

l) segítségnyújtás veszélyhelyzet kialakulásának megelőzésében és a kialakult veszélyhelyzet elhárításában.

m) szükség esetén a bentlakásos szociális intézménybe történő beköltözés segítése.

(2) A házi segítségnyújtás keretében a személyi gondozás ellátás során az (1) bekezdésben foglaltakon túl biztosított szolgáltatások:

a) információnyújtás, tanácsadás és mentális támogatás

b) családdal, ismerősökkel való kapcsolattartás segítése

c) az egészség megőrzésére irányuló aktív szabadidős tevékenységben való közreműködés

d) ügyintézés az ellátott érdekeinek védelmében

e) mosdatás

f) fürdetés

g) öltöztetés

h) ágyazás, ágyneműcsere

i) inkontinens beteg ellátása, testfelület tisztítása, kezelése

j) haj, arcszőrzet ápolás

k) száj, fog és protézis ápolás

l) körömápolás, bőrápolás

m) folyadékpótlás, étkeztetés (segédeszköz nélkül)

n) mozgatás ágyban

o) decubitus megelőzés

p) felületi sebkezelés

q) sztómazsák cseréje

r) gyógyszer kiváltása

s) gyógyszer adagolása, gyógyszerelés monitorozása

t) vérnyomás és vércukor mérése

u) hely- és helyzetváltoztatás segítése lakáson belül és kívül

v) kényelmi és gyógyászati segédeszközök beszerzésében való közreműködés

w) kényelmi és gyógyászati segédeszközök használatának betanítása, karbantartásában való segítségnyújtás

x) a háziorvos írásos rendelésén alapuló terápia követése (a tevékenység elvégzéséhez való kompetencia határáig)

(3) A házi segítségnyújtásban részesülő személy jogosult:

a) az (1)-(2) bekezdésben foglaltak egyéni szükséglet szerinti ellátására,

b) napi egyszeri meleg élelem külön térítési díj nélküli házhoz szállítására.

(4) A házi segítségnyújtást az Önkormányzat által foglalkoztatott házi gondozó látja el.

(5) A házi segítségnyújtás iránti kérelmet az Önkormányzat Hivatalához, jövedelemigazolás és orvosi igazolás mellékelésével kell benyújtani.

(6) A házi segítségnyújtást igénylő gondozási szükségletének vizsgálatát az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint kell elvégezni.

(7)45 A szociális segítésért és a személyi gondozásért fizetendő intézményi és személyi térítési díj gondozási óránként 500 Ft, mely tartalmazza az általános forgalmi adó összegét is.

Családsegítés

25. §46 Az önkormányzat illetékességi területén az Sztv. 64. §-ában meghatározott családsegítés feladatot a Nyugat-Nógrád Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltatási Társulás intézménye látja el.

Záró rendelkezés

26. § Az e rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Sztv. és végrehajtási rendeletei előírásait kell alkalmazni.

27. § (1) E rendelet 2009. április 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.

(2) E rendelet 15. § (4) bekezdésében foglalt rendelkezést 2009. január 1-jétől kell alkalmazni.

(3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a képviselő-testületnek a szociális ellátásokról szóló 8/2005. (IX.19.) rendelete, valamint az azt módosító 14/2006. (XII.22.), 3/2007. (II.16.), 14/2008. (XII.20.) rendelete.

1

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

2

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től

3

A szövegrészt módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

4

A szövegrészt módosította: : Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

5

A szövegrészt módosította: : Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

6

A 4. § (4) bekezdése a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg.

7

A szövegrészt módosította: : Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

8

A szövegrészt módosította: : Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

9

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

10

A szövegrészt módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról szóló 15/2013. (X.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.11.01-tól.

11

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

12

Alcímet hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2015.03.01-től.

13

Alcímet hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 5/2012. (II.15.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2012.02.16-tól.

14

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatálytalan: 2014. január 1-jétől.

15

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

16

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Szövegrészeket módosított: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

17

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

18

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2014. január 1-jétől.

19

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Szövegrészeket módosított: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től A 13. § a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja szerint módosított szöveg.

20

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Szövegrészeket módosított: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től

21

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

22

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

23

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

24

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

25

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015. október 1-jétől.

26

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2014. január 1-jétől.

27

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 9/2015. (IX.29.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.10.01-től.

28

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (XI.21.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2016. november 22-től.

29

Módosította: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2020. (II.14.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2020. március 1-től. A 15. § (1) bekezdés f) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (1) bekezdés f) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

30

Beiktatta: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 8/2018. (XI.13.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2018. november 14-től. A 15. § (1) bekezdés i) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (1) bekezdés i) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

31

Beiktatta: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 8/2018. (XI.13.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2018. november 14-től. A 15. § (1) bekezdés j) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. § (1) bekezdés j) pontja a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

32

Beiktatta: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 8/2018. (XI.13.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2018. november 14-től.

33

Szövegrészt módosított: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

34

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 19/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete. Hatálytalan: 2014. január 1-jétől. Új rendelkezést beillesztette: Bánk Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

35

A 16. § (1) bekezdése a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

36

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2015.03.01-től.

37

Alcímet hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2015.03.01-től.

38

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2015.03.01-től.

39

Alcímet hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2015.03.01-től.

40

Hatályon kívül helyezte: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2015. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályon kívül: 2015.03.01-től.

41

Szövegrészt módosított: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 8/2015. (IX.15.) önkormányzati rendelete.

42

Beiktatta: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 10/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete.

43

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (VIII.9.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.08.10.

44

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.4.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2016.02.05-től.

45

A 24. § (7) bekezdése a Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

46

Módosította: Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (VIII.9.) önkormányzati rendelete. Hatályos: 2013.10.1.