Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 54/2009. (XII. 21.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által alapított közalapítványok további működéséről

Hatályos: 2011. 06. 28- 2021. 03. 18

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. törvény 16.§ (1) bekezdésében valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. t örvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2006. évi LXV. törvény 1. § (3) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által alapított közalapítványok további működésére vonatkozó szabályokról az alábbi rendeletet alkotja:

1. §

E rendelet hatálya kiterjed a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) által alapított közalapítványokra.

2. §

Hatályon kívül helyezve: 2011. április 1-jén.[1]

3. §

Az Önkormányzat a Csekovszky Árpád Munkácsy-díjas keramikus, érdemes művész, Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente díszpolgára eszmei és művészeti hagyatéka megőrzésével, gondozásával és a közönség számára hozzáférhetővé tételével, a XVII. kerület kulturális értékeinek gyarapításával valamint a XVII. kerület képző- és iparművészeti életének támogatásával kapcsolatos feladatait a jövőben is a Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány közreműködésével kívánja ellátni.

4. §

Az Önkormányzat a közművelődési, művészeti tevékenység támogatásával, a közösségi tér biztosításával, Bartók Béla zeneszerző életműve jelentős alkotóhelyéül szolgáló egykori lakóháza megóvásával mint az épített környezet védelmével kapcsolatos feladatait a jövőben is a Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány közreműködésével kívánja ellátni.

5. §

Hatályon kívül helyezve: 2011. június 28-án.[2]

6. §

Hatályon kívül helyezve: 2011. június 28.[3]

7. §

Az Önkormányzat a szociális ellátással, a Rákosmentén tartósan rossz körülmények között élő illetve átmenetileg súlyos megélhetési gondokkal küszködő emberek támogatásával kapcsolatos feladatait a jövőben is a Remény Közalapítvány közreműködésével kívánja ellátni.

8. §

E rendelet 2010. január 1. napján lép hatályba.


Budapest, 2009. december 17.


                     Dr. Rúzsa Ágnes s. k.                                             Riz Levente s. k.

                                 jegyző                                                            polgármester


A rendelet kihirdetve: 2009. december 21.


                                                                                                 Dr. Rúzsa Ágnes s. k.

                                                                                                             jegyző

[1]

Módosította a 7/2011. (III.28.) Ör. 1. §-a

[2]

Módosította a 30/2011. (VI.24.) Ör. 10. § (2) bekezdése

[3]

Módosította a 30/2011. (VI.24.) Ör. 10. § (2) bekezdése